AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 На 1 октомври заминаваме за Доминикана. Оттам ще отидем в Хаити. Приемам всякакви съвети, какво да се разглежда. Къде другаде може да се литне от Доминикана, да не е твърде далече, / на 8 часа път сас самолет/ и пак да има какво да се види. Китове, акули и делфини не ме интересуват, достатъчно сме гледали, ще има плаж+хубава храна и почивка. Гледат ми се градски и природни красоти. До Хаити може и сухоземно, как е по- добре - със самолет или по земя, колко време отнема. 1 2
Емика Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 @AlexandraKo, казвала си, че четеш руски сайтове, нищо не искам да кажа с това, което поствам, само го поствам https://lenta.ru/articles/2018/03/01/haiti_hell/ 1
neuromancer Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 Според това, което знам за Хаити и това, което търсиш ("красоти"), по-добре не ходи. 2
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2018 Автор Публикувано: 20 април, 2018 (редактирано) Не съм ходила още по други сайтове, рекох, първом, тука да питам. Видях, че има няколко магеланеца, които са били там. Надявам се @Здравко Ангел да се включат и да кажат нещо. И хич ли няма, поне в столицата нещо интересно? Редактирано 20 април, 2018 от AlexandraKo
neuromancer Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 Здравко и Ангел имат пътепис даже 1
bulpa Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 Предполагам си чела пътеписа на @Здравко Ангел 1
boogy83 Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 (редактирано) В Доминиканската, ако искате релакс и плаж най-добре е мисля Пунта Кана в някой ресорт да се джвакате по цял ден. За природни красоти: - Saona Island - задължително! - Cayo Levantado (Обаче е до Самана), мисля че има дневни трипове и от Пунта Кана. Градски красоти....Може би в Santiago de los Caballeros ми се стори красиво. Има една висока кула там (Monument to the Heroes of the Restoration) и от нея се вижда целия град и околностите. Иначе не мисля, че в другите градове има кой знае какво красиво да се види. Аааа като се замислих може би от островчето пред Самана (свързано е с пешеходен мост към сушата) също е красиво да се види града. Там Октомври не е ли още сезон на ураганите? Не съм сигурен. Отностно Хаити....миселхме да отидем, но се отказахме след видените снимки в интернет. Аз имах желание, но имаше момиче с нас (доста страхливо ). Здравко и Ангел имаха някакъв пътепис за Хаити. Прочети го ако имаш време, ще ти се изясни какво е горе долу там. Редактирано 20 април, 2018 от boogy83 2
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2018 Автор Публикувано: 20 април, 2018 (редактирано) преди 14 минути , bulpa каза: Предполагам си чела пътеписа на @Здравко Ангел Не съм, че не го намерих. Само за Доминикана прочетох. Много ти благодаря! Редактирано 20 април, 2018 от AlexandraKo 1
Polina Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 Здравко и Ангел заминаха за Индия вчера и не знам доколко ще е удобно да пишат сега, но до октомври има време 1
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2018 Автор Публикувано: 20 април, 2018 преди 2 минути , Polina каза: Здравко и Ангел заминаха за Индия вчера и не знам доколко ще е удобно да пишат сега, но до октомври има време Ееее, хич не ми е спешно, сега започвам да събирам информация. Ама се амбицирах - не може да няма хич пък, нищо интересно. Почвам да ровичкам по сайтовете. 1
Polina Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Ееее, хич не ми е спешно, сега започвам да събирам информация. Ама се амбицирах - не може да няма хич пък, нищо интересно. Почвам да ровичкам по сайтовете. Аз го написах, за да не се чудиш защо не отговарят след тагванията. 1
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2018 Автор Публикувано: 20 април, 2018 преди 2 минути , Polina каза: Аз го написах, за да не се чудиш защо не отговарят след тагванията. Благодаря!
antea Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 леле! прочетох горния пътепис и за секунди си представих @AlexandraKo и д-р Лектър как оглеждат подозрително заслона за нощуване и адресират безапелационно растата да ги отведе в местната Melia Алекс, дано не се обидиш от майтапа, честно казано, би ми било много интересно да прочета пътепис за там и от твоята гледна точка, ако идете 1 3
mililia Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 преди 55 минути , AlexandraKo каза: Не съм ходила още по други сайтове, рекох, първом, тука да питам. Видях, че има няколко магеланеца, които са били там. Надявам се @Здравко Ангел да се включат и да кажат нещо. И хич ли няма, поне в столицата нещо интересно? Според това, което мисля, че харесваш, не виждам какво ще правиш в Хайти. Ще е твърде хард преживяване. 1
Ерика Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 @AlexandraKo, аз пък бих ти препоръчала - за райски (и истински, не изкуствени) плажове, малки семейни вилички, вкусна местна храна и тотален релакс в Доминиканската да пропуснете Пунта Кана и да се насочите директно към Лас Теренас. 3
Дани Магелани Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 преди 12 минути , mililia каза: Според това, което мисля, че харесваш, не виждам какво ще правиш в Хайти. Ще е твърде хард преживяване. И аз мисля същото.
akair Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 И отгоре като минете със самолет, се вижда разликата между Доминикана и Хаити. А защо не помислите да минете през Маями след Доминикана - на няма и 2 часа със самолет е от Доминикана, времето ще е приятно и няма да е топ сезон, когато е огромна лудница. 1
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2018 Автор Публикувано: 20 април, 2018 преди 1 минута , akair каза: И отгоре като минете със самолет, се вижда разликата между Доминикана и Хаити. А защо не помислите да минете през Маями след Доминикана - на няма и 2 часа със самолет е от Доминикана, времето ще е приятно и няма да е топ сезон, когато е огромна лудница. Идеята ти е чудесна, но трябва да се клечи за американска виза. Пък имам едно неприятно преживяване миналия път, като ми отказаха и хич не мога да преодолея психологическите си задръжки, отново да кандидатствам.
lyusi Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 (редактирано) Аз бих казала Доминиканска република и Пуерто Рико или Ямайка - близо са, но не знам колко би струвало да прехвръкнеш до там. Редактирано 20 април, 2018 от lyusi 2
Lirea Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 (редактирано) преди 23 минути , Ерика каза: @AlexandraKo, аз пък бих ти препоръчала - за райски (и истински, не изкуствени) плажове, малки семейни вилички, вкусна местна храна и тотален релакс в Доминиканската да пропуснете Пунта Кана и да се насочите директно към Лас Теренас. Подкрепям идеята. Иначе за градски пейзажи Санто Доминго е задължителен. Аз много харесах парка с пещерите и езерата Los Tres Ojos, които са в града. Щеше ми се и до ботаническата да стигнем, но времето не стигна. Изглеждаше приятно на снимки. Редактирано 20 април, 2018 от Lirea 2
AlexandraKo Публикувано: 20 април, 2018 Автор Публикувано: 20 април, 2018 преди 1 минута , lyusi каза: Аз бих казала Доминиканска република и Порто Рико или Ямайка - близо са, но не знам колко би струвало да прехвръкнеш до там. А, то не пречи и това, и онова.
neuromancer Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 Пуерто Рико - пак американска виза. 1
Димо Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 (редактирано) Бях в Хаити и Доминикана през 2016, като пресякох границата с автобус от Кап Хаитиен до Сантяго. Хаити е дестинация за по-корави пътешественици, контрастите с Доминикана са големи и затова си мисля, че е по-добре да се започне с Хаити. Човек трябва да е по-внимателен вечер в Порт о Пренс, но иначе в Жакмел и Кап Хаитиен човек може да се чувства сигурен.. Ето и малко снимчици Редактирано 20 април, 2018 от Димо 1
akair Публикувано: 20 април, 2018 Публикувано: 20 април, 2018 51 minutes ago, AlexandraKo said: Идеята ти е чудесна, но трябва да се клечи за американска виза. Пък имам едно неприятно преживяване миналия път, като ми отказаха и хич не мога да преодолея психологическите си задръжки, отново да кандидатствам. Ако не си поискаш, със сигурност няма да ти дадат 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега