Прескочи до съдържание

Плаж около Солун?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

Плануваме в началото на юни да мръднем аз 1-2 дни го Гърция. Бил съм в Солун, но не знам нищо за плажове и пр около него.

Ще може ли идеи и предложения за плажно място по маркираните зони?

Capture.PNG.fda2c86d0f695961055bf915b09cc723.PNG

Публикувано:
преди 3 минути , Alexander каза:

Хм, очаквах да има много предложения за това така близко и познато място за повечето хора.

Според мен повечето хора ходят около Кавала. Около Солун има много заливи, градски плажове и плажни барове. Водата обаче е по-мътна и не бих казала, че блести с особена красота.

• Харесвам 1
Публикувано:

Солун е само отправната точка, на картата съм марирал доста голяма територия, където бих могъл да отседна.

Публикувано:

На така очертаната карта съм ходила в Неа Каликратиа и Торони. И двете места са с хубави пясъчни плажове и добри кръчми. Неа Каликратиа я избрахме, защото имахме само три дни и търсихме нещо наблизо. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Александър, на мен най-любима ми е Ситония, втория ръкав. Зелено и синьо. По това време ще е прекрасно и по-празно на плажовете. Между Никити и Неос Мармарас има няколко разкошни плажа, от другата страна на ръкава, около Ормос Панагияс и надолу до Сарти (гледам какъв район си маркирал), също, точно това е времето тези плажове да бъдат видени. Виж тук някои от основните, има и карта за локация най-горе, за два дни може би да си избереш някои от тези, има и по-малки и закътани красоти, но ако имаш повече време да обикаляш.  https://www.halkidikitravel.com/en/beaches-in-halkidiki/beaches-in-sithonia 

• Харесвам 2
Публикувано:
Ai Giannis Beach

Akti Koviou Beach

Akti Kalogrias Beach
Spathies Beach

Akti Elias Beach

Lagomandra Beach

Най-долу на страницата, която изпратих в предишния пост, има карта. По пътя има табели и всички от тези са супер лесни за намиране. 

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Две ръце за Ситония. Мое мнение-това е най-красивия ръкав. Не ме бива да помня гръцки имена, обаче там е красиво - стръмни брегове, скрити заливчета, горички и прекрасен цвят на водата.Очите ще са пълни. 

Редактирано от patilana
  • Харесвам 1

Значи, ако се целите само за плаж, най-близо до Солун с хубав плаж и голяма плажна ивица е Неа Каликратия.

Иначе, ако ще си говорим за Халкидики, подкрепям идеята за Ситония. Както вече не еднократно съм казвала тук, нашият фаворит е Вурвуру и околните плажчета. Трябва да кажа, че там няма един плаж, плажчета, заливчета - малки и по-големи, чак до Сарти. Където и да решите да спрете, няма да сгрешите.

А, сега виждам че си посочил и на юг от Солун - като вариант Лептокариа е с много добър плаж също.

Редактирано от Lyubina
  • Харесвам 2
Публикувано:

Алекс, много път е това за 1 нощувка. Аз не одобрявам дори ако са 2. Ще си прекарате времето е задръстване.

Иначе около Вурвуру е красиво, има и много рибки.

Публикувано:

Задръстванията са само по околовръстното на Солун, като проблемът който ние сме идентифицирали е: в петък следобяд посока Халкидики, в неделя - в обратна посока.

През другите дни важи принципа за всички големи европейски градове - около пиковите часове - започване на работа и края на работния ден си е тежък трафик. През другото време е по-спокойно и не ни се е налагало да спираме в задръстване.

Опитът ми е от последните 4-5 години, през месеците юни, юли и август.

Публикувано:
преди 36 минути , Lyubina каза:

Задръстванията са само по околовръстното на Солун, като проблемът който ние сме идентифицирали е: в петък следобяд посока Халкидики, в неделя - в обратна посока.

През другите дни важи принципа за всички големи европейски градове - около пиковите часове - започване на работа и края на работния ден си е тежък трафик. През другото време е по-спокойно и не ни се е налагало да спираме в задръстване.

Опитът ми е от последните 4-5 години, през месеците юни, юли и август.

Да разбирам ли, че да тръгнете с дете от София в събота към Ситония, да я обиколите и да се приберете в неделя, в подходящо време, за да се подготвите за работа и училище на следващия ден, ти се вижда добра идея? И че опитът ти показва, че пътят до там и обратно ще е лек и под 11 часа без обикалянето на място? 

Иначе да, и аз харесвам района. Но за повече време. 

@Alexander, добави още една нощувка в неделя. Или смени мястото с района около Кавала, градчето е интересно за разходка и плажовете са хубави, а водата синя. Ще ви спести поне 3 часа в кола. Надявам се да сте 4, а не 5 човека в колата. 

Публикувано:

Виж сега, @Lindt, говорим принципно. Аз малки деца нямам отдавна. Пътуването до Вурвуру ми отнема около 5 часа без излишно бързане. Дали ще тръгна в събота сутринта или по друго време, няма значение. Аз споделям личните си наблюдения като шофьор за пътуване до там и наличието и/или липсата на задръствания. Както и че плажовете там са прекрасни.

Кой къде ще избере да изкара един уикенд си е негово лично решение. Освен това, не виждам никаква достатъчно основателна причина да се обикаля цялата Ситония за един уикенд.

• Харесвам 1

А кой ви кара да ходите на Ситония през Солун? Минете през пункта след Гоце Делчев. Нямам спомен да сме чакали там повече от 5 минути и то, ако митничарите ги е хванал мързела.

Редактирано от patilana
  • Харесвам 2
Публикувано:

Каквото е такова, ще имаме 1 нощувка, ще тръгнем в 7 сутринта от София и когато се върнем.

Ще пиша колко време сме загубили, не вярвам да е като на турската граница чак.

Здравей Alexander,

Пътувал съм може би около 10 пъти до Вурвуру и обратно и не съм имал никакъв проблем със задръстване. Има един супер дебилен светофар в центъра на Никити, който понякога създава проблем, но има опция да бъде "прескочен", ако буквално в началото на градчето се хване една пряка в ляво под ъгъл от около 45 градуса и се движиш по своеобразни успоредни на главния път улици (ако погледнеш картата лесно ще ги забележиш). Може би бих те посъветвал за час-два по-ранно тръгване (аз лично така правя, а и така ще направя на 02.06., когато ще пътувам натам :) )

За плажовете -  винаги там съм бил на първа линия и съответно не съм мислил за плажове, защото са си били към хотелчетата или студиата - като цяло е пълно с малки симпатични плажчета.

Може би наистина за една нощувка е на кантар като ефективност, но те подкрепям - нали тук трябва да се насърчаваме, а не разубеждаваме :)

Редактирано от tolysgg
Публикувано:

@patilana е права, за към Ситония най-добре е да се преминава през Гоце Делчев, пътували сме все в пиков сезон и обикновено с тръгване около 8 сутринта към 14ч вече сме с първите фрапета на плажа

в самото Вурвуру ивицата е малко като край езеро, супер полегато, без вълни /на мен лично не ми допада/ - поне така ми е струвала с поглед откъм таверните по брега, но последно там в района бяхме на почивка в Akti Oneirou, което е само на 6-7 минути от Вурвуру на юг, плажът е страхотен, барът и ресторантът - също

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.