Прескочи до съдържание

Предложение за брак на върха на Айфеловата Кула?

Георги

Препоръчани мнения

Според мен ако мъжът има подход и говори от сърце, докато й предлага няма абсолютно никакво значение къде ще го направи ;) Ако ще и до кофа за боклук да е :)

Фичо - да, той определено има добри финанси.

Но нейм - нещо се омешах, за кой колега говорим вече :lol: щото на моя бракът му е чудесен :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Според мен ако мъжът има подход и говори от сърце, докато й предлага няма абсолютно никакво значение къде ще го направи ;) Ако ще и до кофа за боклук да е :)

Напълно съм съгласна! Ако хората се обичат не мисля, че мястото на предложението е от особено значение. :)

Иначе аз нямам нищо против предложение на кулата, вярно е банално, но .... :) Но определено не смятам, че това е особено романтично място...има къде, къде по-романтични и подходящи места според мен. :)

Връзка към коментар

Харесвам Париж и бих го посещавала винаги, когато мога. За мен обаче нито Париж, нито сама по себе си Айфеловата кула са романтични. Има толкова места, които да посетиш, че време за романтика не остава. Храната е супер и ти е все тая дали е на свещи или не. След като веднъж се качих на Кулата не мога да кажа, че усещането е по различно отколкото, където и да било другаде по света от където се вижда целия град.

Подкрепям Полина за Санторини. За мен това е най романтичното място поне за сега. Виж за предложението за брак по важен ми е човека, а пътуването си е друга страст и нещо отделно.

Връзка към коментар

Е, освен ако избраницата не е доцент от катедра "Метални конструкции" в УАСГ :biggrin:, а родители й - бивши  металурзи в прокатните цехове на "Кремиковци", например ;)

Фичо, с тая любима катедра ме уцели в сърцето, бе! :biggrin:

Обаче удари и две греди - първо, пълното име на катедрата е МДПК и второ (по-лошото) - там няма нито една жена доцент :lol:

http://www.uacg.bg/?p=178&l=1&f=2&dp=21  :lol:

Баш по темата нямам какво да кажа, щото не съм представител на женския пол :)

Връзка към коментар

Каква романтика на и около Айфеловата кула? Освен туристите, които са хиляди, наоколо дебнат многобройни престъпни групички. Стискаш си чантата, за да не ти я откраднат, оглеждаш се като идиот през цялото време. Опашките за билети и чакащи да влязат в асансьора са неистови. Не гласувам за нито една популярна дестинация. Романтиката изисква интимност, т.е. възможност за уединение. Това може да се открие само на малки и непопулярни за туристите места. Такива мога да изредя стотици, но те са приятни и важни само за мен и съпруга ми - друг ще предпочете нещо различно. Впрочем ето навалицата около Айфеловата кула. Снимката правих в неделя.

post-786-0-65361100-1382527066.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Започвам да се чудя дали булката наистина ще се изненада.. ?? :huh:

Да помислим и за някое по-малко френско селце.. има толкова красива места там, които биха свършили дори може би по-добра работа... хем ще е романтично, хем ще е в прованса.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За кулата - не знам, но една приятелка беше казала че би й харесало на корабчета по Сена с вечеря да й направят предложение :) .

Ако твоя приятел мисли, че ще й хареса на приятелкатата му и е романтично, да действа. То на всяко място може да е романтично, както и може да се обяви за клише.

Аз ако съм мъж и на Санторини не бих направила предложение сигурно.  Да, прекрасно е, но и то ми изглежда доста експлоатирано вече. За залеза  пък понеже се пише че е уникален, направо все на кино все едно отиваш - един куп хора са накацали навсякъде. Залеза - да, хубав е, но не всяка вечер е чак пък толкова зрелищен, и по-хубави залези има, ама не се пише за тях. 

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Само да кажа, че ако навремето трябваше да избирам къде да направя предложение на съпругата си, сигурно и досега щях да си ходя самотен. Дори не го разбирам това чудо наречено предварително планиране на място за отправяне на предложение за женитба. От толкова много мислене, къде остават чувствата, бре хора? Ами ако вземе, че откаже, кво праим с романтиката тогава? :P

Редактирано от Duke
  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Аз и двата пъти като ходих на Айфела, беше фраш с арабели. И горе и долу. На мен някак романтиката изведнъж ми изчезва с такова обкръжение. И Париж като цяло не го намирам за романтичен град.. Може да е бил някога, но тази легенда вече не е актуална. Примерно Прага  е много по-романтична за мен.

Иначе и Барселона е клише за романтиката, но там малко леко повече я усещам.

След всичко това, и въпреки че не съм жена, мнението ми е, че не става! Да търси друго място младежа. :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Скъпи магеланци,

К`ва Айфелова кула, к`ви пет лева...

Едни от най-здравите сватби в България се сключват в Ягодинската пещера. Вече са над 100 и отгоре. Общо взето те не се развалят, а ако, не дай Боже, стане сакатлък, разводите стават в Дяволското гърло.

Имам удоволствието да ви представя най-добрият жив пещерняк в Средните Родопи - гл.ас. д-р Тодор Тодоров. Ако някой ден ви се броди из Родопите и пещерите, той е изключителен. Контактите му са в интернет. Доскоро беше уредник в Ягодинската пещера.

Я бързо да ви "вкарам" една библиография:

Родопите – културен и екотуризъм, Смолян, 2006 г (Тодор Тодоров)

Основи на планинарството І част – туризъм и туристическо ориентиране, Смолян, 2004 г. (Тодор Тодоров)

Основи на планинарството ІІ част – алпинизъм и спелеология, Смолян, 2004 г. (Тодор Тодоров)

Основи на планинарството ІІІ част – опасности в планината. До лекарска помощ, Смолян, 2005 г. (Тодор Тодоров)

Карстовото богатство на с. Ягодина, Смолян, 2008 г. (Колектив: Тодор Тодоров, Георги Райчев, Димитър Райчев)

Теория, практика и методика на обучението по спелеология, Смолян, 2010 г. (Тодор Тодоров)

http://www.vbox7.com/play:0bb26485

Редактирано от maialearrosto
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Струва ми се стана ясно, както вече се каза, че конкретното място и начин за такова събитие може най-добре да се избере според вкусовете и предпочитанията на конкретния човек.
Иначе по мое разбиране/усещане -  за да има романтика - трябва да се търси на някакво по-уединено място, т.е. задължително по-далечко от масовите туристическите тълпи и въобще места за масово събиране на хора.

(В този ред на мисли, тия американски обичаи де се прави предложение в полувремето на някой футболен, бейзболен или баскетболен мач и да те дават горе на електронното тъбло са ми абсолютно непонятни :wacko: )

Аз романтичната атмосфера я свързвам с няколко неща - някакво ново място (или поне не много често посещавано),не много или почти никакви хора наоколо, хубава природа с хубав изглед, подходящо време на денонощието (красивите залези колкото и да са клише винаги имат някакъв хипнотичен ефект), хубава музика, някакво хубаво питие за настроение и разбира се - точния човек до теб, обаче след като тук иде реч за предложение, последното условие се подразбира ;)

И на мен като консерва и не много изобретателен :biggrin: , една такава сценка, например, ми изглежда като приятно заредена с романтични емоции, колкото и също да е малко или много клише ;) ..., все си мисля, че ако бях жена и някой ми прави серенада под прозореца , едва ли бих останал равнодушен :) , нищо че на доста днешни тийнейджърки може би ще им се стори даже смешно ...  :biggrin:

http://www.youtube.com/watch?v=CgFSm-jQnA8

(въпреки че в случая героят на Киану Рийвс не прави предложение, а просто дядото на девойката (Антъни Куин) го подучва на мексикански мурафети :biggrin: )

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Maialearrosto, чакай сега  - още е на етап предложение (на Айфеловата кула или не). Пък за мястото на сватбата после ще мислим, първо да приеме девойката  :lol:

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Maialearrosto, чакай сега  - още е на етап предложение (на Айфеловата кула или не). Пък за мястото на сватбата после ще мислим, първо да приеме девойката  :lol:

Той дава направо комплексна оферта - 3 в 1 :biggrin:  - предложение(1), сватба(2) ..., че и опция за развод(3) нещо споменава :lol:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Важното е, че имаме ат за женене - Жорко, а на такъв ергенин - най-добрата мома... :lol:

Аз тука съм му подбрал няколко: http://www.vbox7.com/play:16104f67

Гласуване в магеланци.ком!

Редактирано от maialearrosto
Връзка към коментар

Има дами, които биха се впечатлили изключително много, ако получат предложение на Айфеловата кула. Така, че ... защо не. Зависи от усещането на дамата за специалност. :)

ПП За протокола аз съм отдавна омъжена и не съм получила предложение на Айфеловата, но и там да го бях получила щях отново да кажа ДА. :lol:

Връзка към коментар

Да живеят щастливо омъжените!

Я малко да се върнем по-назад във времето и да видим някои много симпатични размисли на Буров за брака и развода из капиталното произведение "Срещи с Буров":

"Аз познавах много талантливи жени българки. Те си останаха само с таланта си. Не оставиха нищо.

— Защо?

— Защото не дадоха цена на таланта си. Даде му цена само Елисавета Белчева — Багряна. Нейният талант не е голям. Тя е средно надарена жена като поетеса. Може би — повече като любовница да я бива, не знам. Но като поетичен талант заслужава оценка четворка. Не дори петица… Но се разведе овреме, напусна мъжа си, прибра сина си и край — отдаде се на поезията. Като че ли разводът е естествено състояние на жената и мъжа, господин Памукчиев.

— Откъде съдите?

— От Иван Вазов. Щом този българин се разведе, какво остава за нас, по-простите хора.

— Но Вие никога не сте се развеждали.

— Пазил ме бог. Развеждат се само глупаците.

— Значи и Вазов е глупак.

— Абсолютен глупак. Истинският, умният мъж си хойка, ходи си по чужди жени и девойки, плаща си честно, обилно и ги има. Жена му също има право на тези малки, невинни удоволствия. Но умната жена не го демонстрира, както Лора Каравелова например, както Евгения Марс. Тя го крие. Защото е умна жена..."

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ама нямам си търпение да ви го задам тоя въпрос! По начало един приятел се развълнува, какво мислят основно представителките на женския пол по въпроса "Е ли романтично или е клиширано предложение за брак на върха на Айфеловата Кула"?

Какво мислите, дами, а може и господа? От една страна Париж се води най-романтичния град на света, Айфеловата Кула се води най-романтичното място в Париж, а върха на Айфеловата Кула е най-романтичното място в Айфеловата Кула. По тази логика изглежда, че няма друго такова място в света.

От трета страна ще е запомнящо се точно там да ви отрежат ... спомен  за цял живот  ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

От трета страна ще е запомнящо се точно там да ви отрежат ... спомен  за цял живот  ;)

тъкмо и може да се хвърли от високо в пристъп на отчаяние :biggrin:

(въпреки, че май имаше мрежи за да не скачат самоубийци :rolleyes: )

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има мрежи наистина .По време на моята "сесия" не видях някой да прави предложение , та явно поне не е масово.

За мен по-подходящо е да седнем вечерта някъде на чаша вино из Монмартр и да става каквото ще става.

То вярно , че ще е абсолютна кучка /кретен да ви придружава до Париж и да ви отреже ама живота понякога е гаден  :(

• Харесвам 3
Връзка към коментар

То вярно , че ще е абсолютна кучка /кретен да ви придружава до Париж и да ви отреже ама живота понякога е гаден  sad.png

Сори, ама ти си си я избрал да ходи с тебе там. Да си гледал. :P

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.