Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
27 minutes ago, jorocontrola said:

Чекирания куфар е на килограми, не на размери…

При Ryanair от миналата година малкия чекиран вече е с размерите на приорити куфара.Ако не носиш ракия или голям парфюм е много по-добре да избереш приорити.

При Wizz засега няма ограничение.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Зимното разписание е заредено, това добре, но цените още не, примерно София- Мадрид февруари 2026.

• Харесвам 1
Публикувано:

Малко е 'скрита' информацията за малък чекиран, ако се търси на bag policies ,не се споменава ограничение на размера.

Вижда се в точка 8.3.3 на общите terms and conditions.

Публикувано:
преди 56 минути , stanimir каза:

При Ryanair от миналата година малкия чекиран вече е с размерите на приорити куфара.Ако не носиш ракия или голям парфюм е много по-добре да избереш приорити.

При Wizz засега няма ограничение.

И аз като купувах чекиран, заради бирите на мъжа ми се изненадах, че има размери багажа до 10 кг.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 37 минути , bad kid каза:

Малко е 'скрита' информацията за малък чекиран, ако се търси на bag policies ,не се споменава ограничение на размера.

Вижда се в точка 8.3.3 на общите terms and conditions.

Има си го

Screenshot_20250505_112335_SamsungInternet.jpg.050891fb25417d06175c35752cc22d19.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

Тези дни има два полета с ryanair, като и за двата имената бяха регистрирани на кирилица. Имаше една грешна буква при изписването на английски език, спрямо личната карта.
В Милано момичето, което допускаше пасажерите се загледа в екрана и в личната карта и ме пропусна да мина, след като я подминах видях, че на нея на екрана й имената ми излизат на кирилица. Същото се повтори и при другият полет, само че там момчето изумтя повече, че му се налага да сверява буква по буква на кирилица, която му е чужда. Но и той ме пропусна да мина.
Не бих направил следваща регистрация на кирилица, за да избегна забавянето, но при грешка не е проблем. 

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
1 hour ago, Bozhidar1978 said:

Здравейте. В края на юни и началото на юли ще имам 2 полета с Ryanair.

И за двата имам закупено Priority.

Дали ще мине този сак на Decathlon:  

https://www.decathlon.bg/p/184745-239470-sak-s-koleltsa-kufar-essential-30-l-cherno-sivo.html

Според спецификацията не би трябвало да имаш проблем.

55х40х20 см при 50х32х20 см за твоя куфар.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Bozhidar1978 каза:

Дали ще мине този сак на Decathlon:  

Priority: 55 x 40 x 20 = 44 000 cm3, което е 44 литра.  Значително повече от декатлонския  30 литров сак. Би трябвало да  мине без проблем. 

P.S. @stanimir писали сме едновремено.

• Харесвам 4
Публикувано:

От днес вече може да се резервира зимното разписание.Точно една седмица след като заложиха часовете.

• Харесвам 8
Публикувано:

За инфо! Снощи, н а летището във Вроцлав, мериха багажите на всички пътуващи без priority. Докато аз минавах видях да глобяват поне три жени. На едната куфарът наистина надхвърляше значително указаните размери за ръчен багаж.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 6.05.2025 г. в 19:16, stanimir каза:

От днес вече може да се резервира зимното разписание.Точно една седмица след като заложиха часовете.

Явно за някой дати не е било все още защото преди два месеца гледах полети до Барселона за НГ точно и имаше и цени и всичко.

• Харесвам 1
Публикувано:

На 4.05.2025 г. в 16:41, lyube каза:

Неприятен бъг в сайта - за една резервация ми показва грешна дата (един ден по-късно) на страницата с всички резервации. Щеше да стане интересно ако не бях забелязал и бях продължил да се ръководя по грешната дата. 😱

date.png

И на мен ми дава същия бъг за "Братислава-Скопие", фиктивна резервация, заради Алекса. Беше на 1 юни, сега изведнъж ми изписва 2 юни 😄 😄 😄

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
5 hours ago, Ivko said:

Явно за някой дати не е било все още защото преди два месеца гледах полети до Барселона за НГ точно и имаше и цени и всичко.

Около една трета от дестинациите ги пуснаха още преди месеци , но останалите едва тези дни.От испанските може би само Барселона беше налична.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 28.04.2025 г. в 10:13, Zaro каза:

Значи вече трябва да се пътува и с ролетка.

На многото багаж сега и ролетки да си носим 😃

• Смея се 1
Публикувано:
преди 13 минути , Иван Попов каза:

На многото багаж сега и ролетки да си носим 😃

Един шивашки метър не заема много място. 😁

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Банкнота от 100€ заема още по-малко място.Ще върнат и ресто.

Друго си е Европа , в Камбоджа не връщат ресто ….

Някой от първа ръка да сподели за процеса и реда на бординг групите  ? От чисто любопитсво питам, че на пръв поглед не намирам някаква здрава  логика .

място 1 е в 5 бординг група

IMG_0476.jpeg.192b1b657e0fb8d6467325cb707f12cc.jpeg

място 2 в 7 бординг група 

IMG_0475.jpeg.88067888933abe986b98cf91ad17213f.jpeg

Дани Магелани
Публикувано:

Последната година не съм пътувала с тях, но преди не са пускали по групи. Уиз също не пускат по групи.

Публикувано:

Че как се качват пътниците ?  Всичко заедно едновременно се блъскат ? Няма ли приоритизиране на инвалидни колички , семейства с бебета  и прочие ?

Публикувано:

Sequence не е бординг група, а според мен ред на чекиране. Доста си се опитал да усложниш нещата. Реално има 2 групи. С priority и без и го пише на бордната карта и просто зависи дали си си платил . Има табела, която е и мерачка за големина на багажа, правят се 2 опашки и толкова. Няма кой да се занимава със сложна организация и ред, особено ако си на автобуса на терминал2…

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.