Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 33 минути , Vladimir Vasilev каза:

На мобилното ме пуска до плащането и като въведа картата излиза надпис че е грешна картата. Пробвам кредитна, дебитна….Благодаря !

И на мен се случи това, но след няколко опита, видях че има редове за попълване на данни по-надолу, които не бях попълнила. Като ги попълних, плащането мина.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря! А дали е възможно според Вас да не минава заради това, че имам друг полет който е канселиран и резервацията стои на опция да сменя датата или отменя? Или влизам в излишни хипотези 😎

Публикувано:
преди 18 часа, Vladimir Vasilev каза:

Благодаря! А дали е възможно според Вас да не минава заради това, че имам друг полет който е канселиран и резервацията стои на опция да сменя датата или отменя? Или влизам в излишни хипотези 😎

Няма общо с другата резервация

• Харесвам 1
Публикувано:

"Райънеър" съкращава полети през зимата и предупреди за скок на цените

orig.jpg?_=1788352694

"Райънеър" (Ryanair) предупреди, че цените на самолетните билети в Европа ще скочат през следващата година, ако цената на петрола остане висока, и че някои авиокомпании може да фалират.

Ако високите цени на петрола продължат до лятото на 2027 г., "Райънеър" смята, че цените на полетите на къси разстояния в Европа ще се увеличат значително, за да отразят по-високите цени на петрола, тъй като някои по-слабо хеджирани конкуренти ще се затруднят да поддържат капацитета си или дори да оцелеят през предстоящия зимен сезон", заявиха от компанията.

Ирландският нискотарифен превозвач намали целта си за пътници за годината до 31 март от 216 милиона клиенти на 214 милиона, за да намали експозицията си към "нехеджиран зимен петрол" по време на нерентабилния извънсезонен период, като горивото за реактивни двигатели в момента се търгува на цена от 140 долара за барел, посочи британският в. "Гардиън".

Брентът, световният бенчмарк за петрол, достигна 97,04 долара за барел в сряда, най-високото ниво от края на юли, след като подновените сблъсъци между САЩ и Иран засилиха опасенията относно доставките. По-късно цената се понижи до малко под 95 долара.

"Райънеър" очаква съкращението на зимния график да намали зимните загуби със 70 милиона евро до 100 милиона евро. Но тъй като е хеджирала 80% от реактивното си гориво на цена от 67 долара за барел, авиокомпанията очаква да регистрира още една печеливша година, макар и под рекордната печалба след данъци от миналата година.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз да се оплача, че Райън и те взеха да сменят разписание и ми отмениха втора отсечка от дълго обмисляна и удобна връзка за след няма и два месеца, като предлагат с 12 часа по-късен полет, който не ме устройва, защото ще ни се наложи да спим в Барселона, а това не е ок. Иначе беше с престой между 1.15-5.45 през нощта.
Та да питам мога ли да протакам неприемането на новия полет и да поискам refund примерно след месец, защото сега мисля друго прекачване, а там чакам цената на едната отсечка да се понижи. Другата вече я взех контролно за няма и 5€.

Публикувано:

Във връзка с горните постове, резнали ли са Бове за зимата или да очакваме скоро разписание, интересувам се за началото - средата на декември?

Публикувано:

При Райън нали може да се мине със скрийншот на бордна карта? И при полет от София до Маракеш с ръчен багаж не се минава през чек-ин нито на отиване, нито на връщане? 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, ivelina666 каза:

При Райън нали може да се мине със скрийншот на бордна карта?

Такова понятие не съществува. БК е картинка, така че просто зависи в какво приложение ще се покаже. Ще се мине де…

Публикувано:
преди 15 минути , jorocontrola каза:

Такова понятие не съществува. БК е картинка, така че просто зависи в какво приложение ще се покаже. Ще се мине де…

Въпросът всъщност е доста резонен. Из Азия последните няколко седмици често отказваха да приемат скрийншот и искаха "лайв" бордна карта от апа на авиокомпанията и с включен интернет.

Технологиите дотолкова се развиха, че вече е въпрос на секунди да се фалшифицира картинка - да си "добавиш" багаж, да "смениш" място и тн.

@ivelina666 Ryanair приема скрийншот. Аз самият пътувам така - по удобно ми е, отколкото да ровя из апа, но няма да се изненадам в бъдеще това да се промени. За Маракеш - да и на двата ти въпроса.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 27 минути , Георги Матеев каза:

Въпросът всъщност е доста резонен. Из Азия последните няколко седмици често отказваха да приемат скрийншот и искаха "лайв" бордна карта от апа на авиокомпанията и с включен интернет.

Технологиите дотолкова се развиха, че вече е въпрос на секунди да се фалшифицира картинка - да си "добавиш" багаж, да "смениш" място и тн.

Ами малкото жълто човече да си гледа екрана пред себе си на гейта. Там сигурно си пише всичко. Иначе ако има толкова голяма аванта, друго малко жълто човече ще направи приложение, дето да е почти като оригиналното и да показва всякакви бордни карти. Мисля, че добре разбираш, ако ще се прави превенция, къде трябва да е…

Публикувано:
преди 38 минути , jorocontrola каза:

Ами малкото жълто човече да си гледа екрана пред себе си на гейта. Там сигурно си пише всичко. Иначе ако има толкова голяма аванта, друго малко жълто човече ще направи приложение, дето да е почти като оригиналното и да показва всякакви бордни карти. Мисля, че добре разбираш, ако ще се прави превенция, къде трябва да е…

Искали са ни лайв бордна карта на съвсем различни от гейта места, където нямат екран с подробно инфо пред себе си или qr четец - например за вход в терминала, за достъп до зоната за секюрити проверки и тн. Ще се изненадаш на някои летища колко се вживяват, но има резон - за секунди може да смениш дори името на бордната карта. Така че въпросът наистина е на място и тепърва ще става все по-актуален. Просто в Европа ние сме много ларж засега.

Между другото малкото жълто човече отдавна порастна и май вече е големия батко на малкото бяло човече, но това е друга тема.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

@ivelina666 Ryanair приема скрийншот. Аз самият пътувам така - по удобно ми е, отколкото да ровя из апа, но няма да се изненадам в бъдеще това да се промени. За Маракеш - да и на двата ти въпроса.

ей голямото ровене. Отваряш си го и готово, да не говорим, че може да се добави в гугъл портфейла!

Публикувано:
19 minutes ago, polyglota80 said:

ей голямото ровене. Отваряш си го и готово, да не говорим, че може да се добави в гугъл портфейла!

"...искаха "лайв" бордна карта от апа на авиокомпанията и с включен интернет"

Матеев не е паркетен пътешественик , a едва ли си има 24/7 връзка със Starlink.

• Харесвам 2
Публикувано:

Питах, понеже получих това съобщение: All passengers need the Ryanair app to access their digital boarding pass. А хората, с които пътувам нямат приложението и ще им пратя скийншот на бордните карти.

@Георги Матеев Благодаря!

Публикувано:

Най-общо е важно да се прочете кода. Пък дали е в приложението, картинка, нечий чужд телефон няма значение. 99% съм сигурен, че и с хартия става, въпреки всички приказки.

Самите Райънеър твърдят, че не е нужно да имаш телефон, стига да си направиш онлайн чек ин (а и да не си направил пак ще те пуснат, само дето трябва да си платиш допълнително).

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.