Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не правиха никаква проверка на багаж до Бари миналата седмица и днес от Бари за София. Полетите точни на време /  за директно от летището на работа😃/

• Харесвам 5
Публикувано:

Докато дойде време да увеличат багажите, ще се качат и цените. Със сигурност ще си платим увеличените багажи под една или друга форма.  Авиокомпаниите ще качат цените на самолетните билети, тази промяна в багажната политика няма как да допуснат да остане в техен ущърб 😄

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз пък искам да се оплача - тъкмо се гласях да направя един скромен уикенд до Дъблин с тях и те от вчера до днес смениха полета от обеден на вечерен и ме прецакаха

• Шок 2
Публикувано:

Да попитам, мисля че знам отговора, но да съм сигурна. 🙂 При покупка на двупосочен билет през сайта на Раян, може ли отиването да не се използва, а само връщането? Доколкото си спомням тук не беше проблем, както е при традиционните авиокомпании, но ... всее не съм сигурна.

Направи ми впечатление, че при търсене Лондон-София цената е в лири (ясно ми е защо), но същия полет като двупосочен цената е в евро и сумата е същата (явно е някакъв моментен бъг, но може да се използва). 🙂Screenshot_20250711-122806.jpg.bc590e356032de3eb497c626e3e1f821.jpgScreenshot_20250711-122657.jpg.908f8c9d312854e1025464431260e3e8.jpg

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 минути , ESK каза:

Да попитам, мисля че знам отговора, но да съм сигурна. 🙂 При покупка на двупосочен билет през сайта на Раян, може ли отиването да не се използва, а само връщането? Доколкото си спомням тук не беше проблем, както е при традиционните авиокомпании, но ... всее не съм сигурна.

Направи ми впечатление, че при търсене Лондон-София цената е в лири (ясно ми е защо), но същия полет като двупосочен цената е в евро и сумата е същата (явно е някакъв моментен бъг, но може да се използва). 🙂Screenshot_20250711-122806.jpg.bc590e356032de3eb497c626e3e1f821.jpgScreenshot_20250711-122657.jpg.908f8c9d312854e1025464431260e3e8.jpg

Да- при нискотарифните няма проблем. Най- чист вариант е да се купят отделно билетите- цената няма промяна като при "редовните" АК. Иначе валутата се определя от началната дестинация. Ако е Лондон- София- Лондон, ще е в GBP.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 часа, ESK каза:

Направи ми впечатление, че при търсене Лондон-София цената е в лири (ясно ми е защо), но същия полет като двупосочен цената е в евро и сумата е същата (явно е някакъв моментен бъг, но може да се използва). 🙂

Ако искаш да ползваш само връщането смени държавата на сайта на US и цената ще ти се обърне автоматично в американски долари, което ще ти е още по-изгодно.

• Благодаря 1
Публикувано:

Не знам дали точно тук е мястото,но имам следния казус.При закупени билети директно през сайта на А.К. на обща стойност 359 евро,те са ми дръпнали 382 евро от ,, евровата  сметка " от Пощенска банка.След като посетих клон на банката и реших да пусна оспорване на сумата от транзакцията ми отговориха,че такъв тип ,, частична" разлика не мога да искам от тях и ми казаха да се свържа с авиокомпанията. Има ли някой идея защо това се е случило и как да си получа надвзетата сума?

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами първо провери в разписката от ак сумата и валутата, и в извлечението от банката сумата и валутата. Трябва да си проличи къде е проблема. Така написано изглежда че е банката. Осчетоводено ли е вече? Че иначе може да се промени.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Ами първо провери в разписката от ак сумата и валутата, и в извлечението от банката сумата и валутата. Трябва да си проличи къде е проблема. Така написано изглежда че е банката. Осчетоводено ли е вече? Че иначе може да се промени.

В разписката на АК пише общо платено 359 евро и отдолу платена сума във валутата на картодържателя 748 лева. Но при положение,че картата ми е в евро още като чакаща осчетоводяване и сега осчетоводена транзакция сметката ми е на минус 382 евро.

Публикувано:

Това за валутата на картодържателя още Райън ли го пишат? Че те откъде знаят?

Станало е следното очевидно - Райън са ви превалутирали към лева, по техния си курс (може би са познали, че картата е българска и затова), после банката е превалутирала обратно към евро (защото картата е в евро), пак по техния си курс.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Това за валутата на картодържателя още Райън ли го пишат? Че те откъде знаят?

Станало е следното очевидно - Райън са ви превалутирали към лева, по техния си курс, после банката е превалутирала обратно към евро (защото картата е в евро), пак по техния си курс.

Да, Райън го пишат може би по презумпция,защото сметката е в БГ банка.Но в крайна сметка аз съм ощетен и не знам към кой да се обърна(А.К или банката)

Публикувано:

Райън някъде на екрана на плащане пишат ли го това за лв? В смисъл видно ли е за теб преди да платиш?

Ако е така, просто няма какво да направиш, всичко си е по правилата. Ако не е - Райънса виновни, ама дали ще имаш успех ми е съмнително.

Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

Райън някъде на екрана на плащане пишат ли го това за лв? В смисъл видно ли е за теб преди да платиш?

Ако е така, просто няма какво да направиш, всичко си е по правилата. Ако не е - Райънса виновни, ама дали ще имаш успех ми е съмнително.

През цялото време валутата беше изписана в евро. Все пак ще пробвам да им пиша, ама на кой имейл?

Публикувано:
преди 16 минути , valpet каза:

През цялото време валутата беше изписана в евро. Все пак ще пробвам да им пиша, ама на кой имейл?

Виж в мейла в поовърждението или в профила си в Райън каква сума е написана, че е взета.

Най-вероятно е станало това, което @neuromancer e обяснил. Искай извлечение от банката и ако има такова превалутиране, пиши клейм към Райън. 

Публикувано:

На последната стъпка при резервация Раян те питат дали искаш да те превалутират по техния динамичен не знам си какъв "супер хипер изгоден " курс и ако си се съгласила с това тогава нямаше повод за оплакване. 

Раян нямат имейл за контакт, но имат live chat където може да пишеш. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Jorro каза:

На последната стъпка при резервация Раян те питат дали искаш да те превалутират по техния динамичен не знам си какъв "супер хипер изгоден " курс и ако си се съгласила с това тогава нямаше повод за оплакване. 

Преди час купувах билет, платих с карта от еврова смекта, никъде не излезе предложение за превалутиране. Според мене случаят е друг, но е необходима повече информация.

преди 20 минути , Jorro каза:

Раян нямат имейл за контакт, но имат live chat където може да пишеш. 

Влиза се в профила и после се избира тук: 

If you think you have been unfairly charged, you can submit a complaint here.

При live chat е най-добре, защото агентът ако няма решение на казуса или е извън правомощията му ще даде обратна връзка по мейл, което е удобно за по-нататъшна комуникация.  

• Харесвам 1
Публикувано:

След като симулирах отново купуване на билети от сайта на Райън се натъкнах на последнната страница на плащането на едно вмъкнато редче между всичките ,, exchange rate ". Това е трябвало да се отвори и да се откаже.Малко подличко от тяхна страна 😬

Приложено съм качил снимки от симулираната транзакция за сведение на бъдещи покупки от съфорумци от сайта на А.К

Screenshot_20250716-171208.png

Screenshot_20250716-171326.png

• Харесвам 3
Публикувано:

В приложението май не съм срещал подобна скрита мина и плащането е във валута според дестинацията.

Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

В приложението май не съм срещал подобна скрита мина и плащането е във валута според дестинацията.

И там вече го има. Трябва преди плащане да се откаже обменния им курс и ако не се направи - под цената в евро показва тази в лева, която ще бъде взета. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 часа, Alexander каза:

На снимката с дървения курс, не е ли плашене с PayPal? 

Не е. Просто при снимане се е хванало един от начините на плащане.

• Харесвам 3
Публикувано:

Този текст не е нов, от няколко дни се върти тази статия в различни сайтове. Но ми е интересно каква е била багажната политика на Раянеър през 80-те и 90-те. И изобщо имало ли е такова животно "lowcost" тогава?  Иначе Раянеър е създадена през 1984, десетина години преди Air Lingus.  Може би нещо като национална авиокомпания?

Ryanair обмисля да увеличи бонуса, който плаща на персонала за забелязване на пътници с голям ръчен багаж, според главния изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри. В момента служителите получават около 1,50 евро (1,30 британски лири) на инцидент, като ограничението е приблизително 80 евро (70 британски лири) на месец. Пътниците, хванати с по-голям багаж, са таксувани до 75 евро.

Бюджетната авиокомпания позволява един малък багаж (максимум 40x20x25 см, до 10 кг) с всеки билет, докато допълнителни или по-големи багажи се таксуват допълнително.
О'Лиъри каза, че системата помага за контрол на съхранението на борда, особено при пълни полети, където пространството е ограничено.
Той защити политиката на фона на нарастващия натиск от европейските законодатели, които настояват авиокомпаниите да разрешат лични вещи и малък ръчен багаж без заплащане. О'Лиъри отхвърли идеята, позовавайки се на ограничения капацитет. „Вече се борим с това количество багаж“, каза той. „Ето защо сме толкова агресивни в премахването на проблема с излишния багаж.“ ХВАЩАМЕ ВИ НА ПОРТАТА.
Ryanair се надява, че стимулът ще намали нарушенията с течение на времето. „Щастливи сме да споделим таксите за свръхбагаж с нашия персонал“, добави О'Лиъри, намеквайки, че бонусът може да се увеличи.
Той също така коментира предстоящото търговско напрежение между САЩ и ЕС, като заяви, че очаква всякакви тарифи за самолети да бъдат отложени или напълно премахнати.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.