Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
4 minutes ago, Alexander said:

Вече никога не е ясно какво и защо става, макар и с клипове и не говоря само за този случай, а за всичко.

Може жената да е виновна и фатмаците да са превишили правата си, защото те само това могат. Или са кротки и ниски, защото някой ще им скръцне със зъби и после ще има срещи с шефа или ще си избиват комплексите когато могат над беззащитни.

Обаче може и да е постановка, да е отишла нарочно с големи куфари и да се е търсил този ефект от някои хора  на по-високи позиции.

Аз лично съм имал 2-3 пъти по-близки срещи с народната милиция и винаги е било дъно. В същото време сме страната с най-много полицаи на глава, но всеки знае какви са болшинството от тях. 

Последни преди доста години, един дебелак във Варна искаше да  ми взима книжката-испанска и директно ми каза, ами тя може сега да падне от кламера и да се загуби някъде.. Само, че още на другия ден пуснах жалба и имах среща с главния фатмак на КАТ Варна. 

Ами те и в Америка са дебелаци , доста по-тлъсти и от нашите , но са любезни.Явно проблема не е само в килограмите.

• Смея се 2
Публикувано:

Летище Меминген, бг госпожа копие на тази, ами не влиза пустата бохча в клетката за раница и не влиза.

Драми, викове и всичко както си трябва и накрая естествено си плаща като поп.

Накрая имаше неблагоразумието да хвърли жлъчен поглед към каката от наземен персонал и да ѝ тегли една класическа тип сокерес/джагалябагаля.
Каката само по интонация и поведение усети, че със сигурност не са ѝ пожелали хубав вторник и извика полиция, за да осведоми за вербална атака към представител на наземен персонал.

Познайте какво се случи с бг госпожата, беше отведена от полицията като нямаше нищо от рода на Amore или Meine Liebe.
Задържаха полета докато полицията я "обработи". Не знам как се е развила срещата с местната полиция, но със сигурност след това влезна в кабината на самолета като препикано мушкато с хрисим поглед все едно се връщаше от поклонение в Йерусалим.

Та това от клипа, ако се беше случило някъде в Европа не само госпожата ами и тези надъханите около нея щяха да се обясняват някъде другаде, а не у фейса.

Но понеже сме си в Анадола и винаги ще си останем, всеки иска да има правила, но да не важат за него.

Има знак стоп/червен сигнал на светофар - спираш, има непресечена линия по пътя - не пресичаш, има правило, че за голяма бохча плащаш - плащаш, а не правиш панаири. Елементарно е, но тук това някак си не работи.

Онзи ден по пътя за Банско към Предела на двата кратки участъка с допълнителна лента за изпреварване един местен специалист изпреварваше от третата (насрещната) лента целия трафик създавайки нереална рискова ситуация, талибана непресечената линия в черепната му кутия (където няма нищо най-вероятно) я виждаше като сигнал за атака. Ми такива изпълнения вече не са ми забавни, честно.

Това беше лирично отклонение 🙂, а подходът и действията на охранителните органи както и неадекватна популистка (или може би лобистка?) реакция на министъра в ситуацията няма какво да се коментират, че ще залитнем в друга посока.
По-скоро въпросът тук е за тънката (или по-скоро дебелата) разлика между нравите и мисленето по едни други ширини и тези нашите, в които всеки сам си прецЕня.

Спирам, че се изнервИх ама поне ми олекна 🙂

• Харесвам 27
  • Браво 9
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

От днес или от вчера Раян прилага нов обменен курс за цената на билетите - 2,082977 лв. за евро.

Преди 40 часа все още действаше старият.

Screenshot_2025-07-26-19-44-04-954_com.android.chrome.jpg

• Шок 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Anna Kalinovska каза:

От днес или от вчера Раян прилага нов обменен курс за цената на билетите - 2,082977 лв. за евро.

Още малко...

• Харесвам 5
Публикувано:

Здравейте имам проблем с онлайн чекинг при записване на номера на личната карта (АА0000000)това са новите номера на личните карти ми изписва че има проблем а документа за другите пътници с старите карти нямам проблем .Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем

Публикувано:
Преди 1 час, Морена каза:

Здравейте имам проблем с онлайн чекинг при записване на номера на личната карта (АА0000000)това са новите номера на личните карти ми изписва че има проблем а документа за другите пътници с старите карти нямам проблем .Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем

Записвайте само буквите и цифрите от първия ред, цифрите на долния ред не са към номера на личната карта.

Публикувано:
преди 6 часа, Морена каза:

Чекирах с нова карта, нямаше проблем. 

Публикувано:

Няма значение какво пишете за номер на лична карта , не излиза в бордната карта и не се проверява.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 46 минути , neuromancer каза:

Няма значение какво пишете за номер на лична карта , не излиза в бордната карта и не се проверява.

Излизат първите и последните 2/4 букви/ цифри. Но наистина нямат значение. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , aleksandrina каза:

Аз записвам само първия ред който е от 2 букви и 7 цифри но не връща в началото като изписва че документа не е валиден

Публикувано:
преди 2 часа, Морена каза:

Аз записвам само първия ред който е от 2 букви и 7 цифри но не връща в началото като изписва че документа не е валиден

Латиница / кирилица? Ако е едното, сменете с другото.

Ако не става, попълнете само цифрите или заместете АА с 00. 

Друго не се сещам...

преди 23 часа, Двуцветко каза:

Спирам, че се изнервИх ама поне ми олекна 🙂

И аз във ФБ писах под една публикация, че купувайки си билет, се съгласяваме с правилата на АК. Чак ми обясняваха как един 100 кг и един 50 кг имали право на еднакъв багаж. То остава и по кг да делят хората- тогава ще е чиста дискриминация и ще се видят в чудо. Въпросната имаше и 2-ра чанта- още не са обявили официално, че може. Нали идеята е да се събере под седалката. Ама права сме имали, ама унижавали я били... Драма, драмааа... Чак на колене пада. И снимащи сеирджии (или защитници на онеправдани пътници). 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Морена каза:
преди 9 часа, aleksandrina каза:

Благодаря ,смених АА(кирилица )с АА(латиница )и стана

• Харесвам 1
Публикувано:

Ryanair обвини френското РВД за над 36 000 закъснели полета

Авиодиспечерските служби на Испания и Германия също са в "черната ранглиста" на превозвача.

Ryanair настоя френското Министерство на транспорта да вземе спешни мерки за реформиране на АТС - френската Система за контрол на въздушното движение (като нашето предприятие РВД). Причината - отромните закъснения.

От началото на 2025 г. до момента над 36 000 полета и 6,5 милиона пътници на Ryanair са били забавени заради "лошо управление, липса на персонал и т.нар. рекреационни стачки" в АТС, твърдят от авиокомпанията в съобщение до медиите. И посочват, че 90% от тези закъснения могат да бъдат избегнати с две прости мерки - обезпечаване на прелитането на самолети по време на стачки и осигуряване на персонал за сутрешните смени.

Франция за пореден път е начело на „Лигата на закъсненията", съставяна от Ryanair. Следващите в черния списък на нискотарифния превозвач са авиодиспечерските служби на Испания, Германия и Обединеното кралство: 

ATC

Нарушени полети, бр.

Засегнати пътници, 

млн.

Франция 

36 014

6.5

Испания

21 291

3.8

Германия

9 960

1.8

Обединено кралство

3 970

0.7

Португалия

3,246

0.6

Данните в таблицата се отнасят за полети и пасажери на Ryanair  от 1 януари до 22 юли 2025 г. 

За сравнение авиокомпанията посочва като "отличници" службите за контрол на въздушния трафик в Словакия, Дания, Ирландия, където полетите с нарушени разписания се измерват в трицифрени числа. 

Ryanair призовава френските пътници да посетят сайта ‘Air Traffic Control Ruined Your Flight’, да последват линка, който води към електроната поща на френския министър на транспорта, и да му пишат, че настояват да реформира службата за контрол на въздушия трафик, за да не им развалят лятната ваканция със закъснения на самолети.

liga_na_zakusneniyata.jpg

На сайта ‘Air Traffic Control Ruined Your Flight’ ависомпанията е сложила снимки и е-пощите на транспортните министри, които отговарят за авиодиспечерските служби от черния списък. Френският - Филип Тобаро, е на първо място. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 26.07.2025 г. в 20:00, Anna Kalinovska каза:

А защо избираш в лв да платиш?

• Харесвам 2
Публикувано:
На 27.07.2025 г. в 0:33, ESK каза:

Записвайте само буквите и цифрите от първия ред, цифрите на долния ред не са към номера на личната карта.

А какво показват цифрите на долния ред? Вчера ми попадна една нова лична карта и точно това ми направи впечатление, че сякаш не им е стигнало мястото да поберат целия номер на л.к. и са продължили на следващия.

Публикувано:
преди 8 часа, vorbis каза:

А какво показват цифрите на долния ред? Вчера ми попадна една нова лична карта и точно това ми направи впечатление, че сякаш не им е стигнало мястото да поберат целия номер на л.к. и са продължили на 

Помолих приятелка да пита кое е номера като си вземаше новага лична карта и са и казали, че номера е това на първия ред, а цифрите на втория ред съдържат някаква служебна информация.

• Благодаря 1
Публикувано:

Райънер пуска платформа за туристически агенции

Най-големият в Европа нискотарифен превозвач "Райънер" (Ryanair) обяви, че пуска отделна платформа за туристически агенти - „Travel Agent Direct” (TAD),  като по този начин всички детайли по купените от тях билети ще са видни за клиентите им. Освен това пътниците ще получават и съобщенията, изпращани от превозвача, свързани с промени за съответния полет. 

В момента такава информация получават по мейл и есемес само тези, които са купили директно от превозвача, който няма данните на пътниците, купили през агенция място в самолета. Превозвачът посочва, че това е мярка срещу неоторизирани офлайн и онлайн агенции, които отказват партньорство с него и продължават да укриват данни и да подвеждат пътниците, като слагат надценки на билетите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес получих това като съобщение от Ryan за билет от Брюксел за София за 01.01.2026 год., сега ще го дам за възстановяване на средствата, обаче е към сметката ми към Payz и трябва да изчакам още 10 дни и после ще закрия сметката и там. 

Имат някакво увеличение на някаква такса от 3 евро и за това мога да си пусна за получаване на парите ми. След което ще си взема билет на wizz, защото е по-евтин. 

Така, че гледайте си билетите и ако искате да пускате за възстановяване на средствата си. 

Hello Ivan Popov,

On 18 July 2025 the Belgian Federal Parliament approved an increase to the Belgian Aviation Tax for all passengers flying out of Belgium from the 29 July 2025. This tax increase is applied regardless of when the booking was made. This new tax increase of €3 must be paid to the Belgian government.

In accordance with Ryanair's General Terms and Conditions of Carriage (Article 4.2.2) and taking into consideration that airlines and passengers were not given sufficient notice of this tax increase, we hereby advise you that we will debit your payment card for the amount of the tax due in respect of your booking reference *****. This charge will be applied on bookings departing on or after the 13 August.

Passengers not wishing to accept the tax increase have the option to cancel their reservation and receive a full refund. If you wish to cancel your reservation you must do so on or before Friday 08 August.

Otherwise, you will be deemed to have given consent to your payment card being debited for the amount of the tax increase.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Чудя се дали да взема Prime.Само с 12 места ще покрия таксата. Но ако аз взема Prime и искам да купя полет с намаление, всички хора ли от резервацията ще са с това намаление или само аз? 

Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Офертите от София за тези :

IMG_20250802_093804.jpg

Имам дежа ву - виждал съм същите цени на сайта на Раян и без Прайм 🙂

Продължавам да не намирам голям смисъл от тази програма. Ако въобще се плаща някакво членство, а и както в момента отново останахме без Дайнърс, то Прайм на Едриймс е доста по-добър вариант. Вчера от там купих Раян полет с €22 отстъпка, отделно че може да се взимат билети на всякакви авиокомпании с намаление (Уиз полети, например, редовно излизат с €15-€20 надолу, което впрочем обезсмисля и Дискаунт клуба).

Между другото, познавайки чувството за хумор на Раян и неприязънта им към Едриймс, мога да се обзаложа, че съвпадението в имената на програмите въобще не е случайно.

• Харесвам 7
  • Смея се 6
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.