Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

LOT летят по два пъти на ден сега Раян всеки ден и Уиз през ден. Не знам на какви хапчета са всички в тези авиокомпании.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:

ЛОТ в някои от месеците летят по 3 пъти на ден, но в повечето случаи ги ползват като опция за прекачване.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Hakkâri Spor каза:

Хаха, смешката ме кефи. Всъщност Раянеър кацаха преди години на Скавста (че дори за кратко имаха полети от София) и се преместиха изцяло на Арланда.   Аз съм кацал веднъж на Скавста (даже май шведите му казват Сковста) ... не знам дали бих повторил. Но поне беше повод да разгледам красивото градче Нюшопинг и после да взема влака до Стокхолм, 100 км не са малко, не знам какъв "Стокхолм" се води това летище.

Никога (освен на полетите до Ларнака) не съм виждал толкова роми , колкото на този полет.Веднъж изглежда мафията прибираше просяците до България и беше много нещастна гледка група от 5-6 сакати , куци ,видимо неориентирани хора без някой крайник или око.Единия дори напсува на чист български продавачка, че нещо взе да му обяснява на английски.Вбесих се на гадовете които ги използват , защото явно имаха организатор.Та изглежда част от нашите хора се занимават и с това е Стокхолм, но поне една четвърт или дори повече от пътниците бяха от този етнос.

преди 9 часа, Hakkâri Spor каза:

ЛОТ в някои от месеците летят по 3 пъти на ден, но в повечето случаи ги ползват като опция за прекачване.

Лот продават полети с прекачване и доста хора летят примерно до САЩ с тях.Често цените им са най-добрите и с кратка връзка във Варшава.

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:
преди 30 минути , Hakkâri Spor каза:

Някой може ли да обясни за какво иде реч тука? 

https://www.facebook.com/share/v/1Ara3zypZh/

Какви са тези циркове? Това е на гейт на Т2 (Ryanair: София-Виена)

Вече си голямо момче. Помисли малко…

• Харесвам 1
Публикувано:

Видях преди час в репортаж на БНТ, благодаря. После прочетох, че тя е на колене на гейта, защото детето й вече е преминало отвъд вратата и се качило в автобусчето, а тя още не е била пусната да излезе.  И така я е снимал някой отвън.  Друг е въпросът, че е надвишавала доста размерите за ръчен багаж и е отказвала да си плати глобата.

В момента, jorocontrola каза:

Вече си голямо момче. Помисли малко…

И да помислям...  когато съм задал въпроса (преди часове) не съм знаел и затова съм питал.  На клиповете се вижда само последствието, но не и причината. Подробностите дойдоха после.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нали ти е ясно, че това няма как да стане, освен ако детето не е голямо и реално не е дете. Никой не пуска дете без родител да мине към рейса, ако са решили, че родителя няма да мине. Но пък сме наясно с нивото на БГ журналистиката…-

• Харесвам 7
Публикувано:

Е, може просто още да не се е качило на автобусчето и проблемът да е разрешен след минута. Но за известно време ги е деляла затворената врата, докато тази жена е на колене, вижда се и от клипа..  Драмата трябва да се подсили малко. Хора снимат с телефоните отвън. Но основният виновник в тази случка очевидно е тя, щом не спазва размерите на багажите и вдига панаири. А наземният персонал не знам колко е бил груб, просто си изпълнява задълженията. Този министър веднага зае страна...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 21 минути , jorocontrola каза:

Нали ти е ясно, че това няма как да стане, освен ако детето не е голямо и реално не е дете. Никой не пуска дете без родител да мине към рейса, ако са решили, че родителя няма да мине. Но пък сме наясно с нивото на БГ журналистиката…-

Нивото на БГ журналистиката е отчайващо....Важното е да има сензация,пък какви са фактите няма значение. В случая от клипчето,което видях освен че багажа видимо не се събира в стойката и граничният полицай не може със сила да го вкара жената има и ръчна чанта - което автоматично изключва възможността да е платила и приорити. Ако и е отказала да си плати глобата, не виждам основание някой да упреква наземния персонал за действията му. Веднага глоба и министъра дърпа уши на лошите.....Кофти история.

• Харесвам 9
Публикувано:

Да де , ние тук разбираме за какво става на въпрос , но много хора сега ще ръкопляскат на министъра популист който "защитава обикновения човек" от злодеите на летището.Долнопробна журналистика , дребни тарикати и груби летищни служители.Подобни вопли , рев , крясъци съм виждал и на други летища , само че хората накрая си плащаха и ги качваха.Вярвам доста от вас са виждали и изоставени багажи на гейта, които някой е преценил че не са му толкова ценни , или просто е нямаш пари да си плати , но е избрал да се качи на самолета.

Не бива да се поощрява поведение нито като на пътничката , нито като на летищния оператор.Макар и леко грубо одобрявам работата на служителя.Да се прибира каката у тях да си реве и следващия път да си плати за денковете , дето е понесла.Тоя умник дето е снимал да е извадил от джоба си 50-60€ да и плати ...сеирджии - каквито пътниците , такива и служителите.

• Харесвам 11
  • Замислям се 1
Публикувано:

Само аз ли виждам как дебелия полицай със сила и явно афектиран ръчка багажа и аха да тегли и някой шамар на пътничката? 

И вие казвате, че това е нормално отношение, когато си с превишен багаж?

Те така едни полицаи блъскаха едни протестиращи зад едни колони в центъра на София...явно и това е нормално?

Нормална държава с нормално летище с нормални служители...

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Историята е разказана малко като индийски сериал към момента. Не е много ясно как започва и как приключва. Това че някой се въргаля по земята не значи задължително че има право в спора. А даже тия дни имаше подобен багажен сценарий и вайръл клипче от Италия.

От друга страна Раян пуснаха 'новина' в социалните си медии, че багажът вече ще е с 20 % повече, което очевидно към момента не се прилага.

Публикувано:
преди 3 минути , boogy83 каза:

Само аз ли виждам как дебелия полицай със сила и явно афектиран ръчка багажа и аха да тегли и някой шамар на пътничката? 

И вие казвате, че това е нормално отношение, когато си с превишен багаж?

Те така едни полицаи блъскаха едни протестиращи зад едни колони в центъра на София...явно и това е нормално?

Нормална държава с нормално летище с нормални служители...

Прав си, но този полицай не е служител на наземният оператор. Очевидно този полицай изглежда като бременна в 8ия и очевадно не може да върши задълженията си. Но май физическите нормативи отпаднаха за полицаите, както и тестовете за наркотици. Но това са други проблеми в държавата ни, но виновният определено не е наземният оператор.
Отделно не разбирам как наземният оператор е глобен от министъра, но в същото време тепърва ще има проверка. Нека глобят министърът на вътрешните работи, че има такъв полицаи…

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

.Да се прибира каката у тях да си реве и следващия път да си плати за денковете , дето е понесла.Тоя умник дето е снимал да е извадил от джоба си 50-60€ да и плати ...сеирджии - каквито пътниците , такива и служителите.

Чак пък денкове не са. На много от клиповете не се вижда ясно, коментарите на снимащите са, че влиза. Все пак на един клип се вижда по-ясно, чантата наистина настърча от едната страна, но не е кой знае колко фрапантно и може би с малко понатискане може и да влезе. Вече втората чанта през рамо няма да влезе и е в нарушение, макар и да ми е ясно защо възглавничка на врата, евентуално натъпкана с дрехи е ОК, но чанта през рамо до тялото, която с по широки дрехи или яке, ако се сложи отдолу с документи, не е ОК. 

Screenshot_2025-07-26-07-42-26-750_com.android.chrome.jpg.f8d82616224bd54f9483a2982970ccec.jpg

По клиповете фокуса е повече върху отношението, пак не се чува и вижда добре за да се прецени. Не е чак толкова черно-бяло.

Публикувано:

Намесата на полицая с дърпане/бутане на чантата изглежда не на място, да. Както и това, че единият служител си крие баджа за да не му снимат името.

Но и жената не изглежда като да изпадне в несъстоятелност ако плати едни 75 евро, а двете чанти в комбинация очевидно няма да се съберат в малката клетка. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 37 минути , bad kid каза:

Историята е разказана малко като индийски сериал към момента. Не е много ясно как започва и как приключва. Това че някой се въргаля по земята не значи задължително че има право в спора. А даже тия дни имаше подобен багажен сценарий и вайръл клипче от Италия.

От друга страна Раян пуснаха 'новина' в социалните си медии, че багажът вече ще е с 20 % повече, което очевидно към момента не се прилага.

Пуснаха и тази новина 

https://travelnews.bg/bg/news/17531720103939/ryanair-vdiga-bonusite-na-sluzhitelite-za-zasichane-na-nadnormen-bagazh
Може да се очаква от служителите да са по стриктни вече

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами ако не искате да сте в положението на тая жена просто не правете като нея.Държава на тарикатите сме.Колко по-ясно да напишат че имаш право на 1 брой ръчен багаж ? Няма допълнително дамски чанти и бла-бла.Сигурно е минавала няколко пъти преди, но сега е изтеглила късата клечка.Рано или късно се случва.На последните ми три полета изобщо не проверяваха ръчни багажи ,което не означава че на следващия няма да проверят всички.Полицаят нека си отнесе наказание , но щом са го викнали да помага явно жената е подлудила служителите на бординг.Те все пак не са звероукротители. Хубавото е , че много хора които са гледали видеото ще се замислят с какъв багаж да тръгнат и дали да не си платят.

• Харесвам 8
Публикувано:
1 hour ago, boogy83 said:

Само аз ли виждам как дебелия полицай

Лесно ви е на вас слабите , но ако му е било мечта да стане полицай , няма да стане програмист.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Само че с тези „тарикати“ в другите страни се справят безпроблемно, с усмивка, но и с непреклонност. Служители и полиция не грубиянстват, не крещят и не размахват ръце.

Виждала съм безброй ситуации с надвишен багаж – няколко пъти цигани с wizz от Испания, повикаха, както си могат, и си платиха. Същото и в Грузия, Казахстан и Рига съвсем наскоро. Истерия се гаси със спокойно отношение, а не с ответни викове. 

Помня как в края на ковида летяхме за Неапол и от слизане от метрото на Т2 си свалих маската от носа за отсечката между изхода от метростанцията до входа в летището (в нарушение). При което минаващ полицай ми каза – „госпожо, таа маска да не е за красота?“
И след няколко часа в центъра на Соренто, детенце се беше показало до кръста навън от задния прозорец на бавно движеща се кола, и забелязал нарушението полицай започна забележката с усмивка и напевното „amoreeee“. 
Колкото и да се опитвам, не мога да си представя някой служител на реда в Европа да ми каже „госпожо, таа маска да не е за красота?“. 
Хайде да не оправдаваме грубостите спрямо никого – били те виновни или не. Който не може да работи с хора, да не работи.

• Харесвам 13
  • Браво 2
Публикувано:

То искаш да закрием държавата ли ? Явно жената е изстерясала за да се налага намесата на полиция.Както казваш дори ромите са си платили с неохота глобите и не са се търкаляли по пода.За Пловдив не знам , но в София и само като се разхождаш срещаш толкова много луди ...

• Харесвам 4
Публикувано:

Вече никога не е ясно какво и защо става, макар и с клипове и не говоря само за този случай, а за всичко.

Може жената да е виновна и фатмаците да са превишили правата си, защото те само това могат. Или са кротки и ниски, защото някой ще им скръцне със зъби и после ще има срещи с шефа или ще си избиват комплексите когато могат над беззащитни.

Обаче може и да е постановка, да е отишла нарочно с големи куфари и да се е търсил този ефект от някои хора  на по-високи позиции.

Аз лично съм имал 2-3 пъти по-близки срещи с народната милиция и винаги е било дъно. В същото време сме страната с най-много полицаи на глава, но всеки знае какви са болшинството от тях. 

Последни преди доста години, един дебелак във Варна искаше да  ми взима книжката-испанска и директно ми каза, ами тя може сега да падне от кламера и да се загуби някъде.. Само, че още на другия ден пуснах жалба и имах среща с главния фатмак на КАТ Варна. 

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.