Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Обмислям да летя София - Рим на 27ми април с полет, който пристига в 11:00 на CIA. Като целта ми е да хвана трансатлантически полет евентуално, който тръгва от FCO в 15:00 (без чекиран багаж съм).

Дали е прекалено рисково, според вас, предвид потенциално закъснение и дали има шанс до тогава часът на полета да се смени или да се канселира?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 5 минути , Ou7law каза:

Обмислям да летя София - Рим на 27ми април с полет, който пристига в 11:00 на CIA. Като целта ми е да хвана трансатлантически полет евентуално, който тръгва от FCO в 15:00 (без чекиран багаж съм).

Дали е прекалено рисково, според вас, предвид потенциално закъснение и дали има шанс до тогава часът на полета да се смени или да се канселира?

Абсолютно НЕ на този вариант. 4 часа между двата полета са прекалено малко, а може да се объркат много неща. Все пак е Италия.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

Много е тегаво FCO. Полетите извън шенген са на отделен терминал, с едно влакче. Опашките за секюрити и документи са огромни. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

FCO не е толкова страшно, ако си с европейски паспорт - минаваш на машини бързо, влакчето после също е на често и бързо. Ако си уредиш транспорт от CIA до FCO (кола, такси) - може да се рискува, но с градски аз не бих - няма време. Около 40 минути е автобуса от Чампино до Лаурентина и после трябва още 30 до Термини, откъдето да хванеш бус до летището или бързия влак, който е скъп. 

На теория - може би, но за мен по-големият проблем е Уиз - те са супер от към цени, но закъсняват почти винаги гарантирано. И да си рискуваш трансатлантическия заради Уиз - много ми е рисковано и не бих препоръчал, още повече на две отделни летища в Италия. Едно малко закъснение и си чао. по-добре иди предния ден и спи в Рим - аз така правя. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Толкова време може да оставиш, ако си на едно летище..

Винаги смятай възможно закъснение, вече много внимавам. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз лично не бих го направил.

Четири часа звучат добре само на теория, но тук има кацане на едно летище, излизане, трансфер до друго и после ново минаване през проверки. Достатъчно е едно по-сериозно забавяне и цялата схема става тегава.

• Харесвам 5
Публикувано:

Зарежи тази идея.Няколко пъти летя дълги полети от Рим , но винаги съм бил със сутрешен полет до Чампино и вечерен от Фиумичино.Сложи грубо 2 часа от летище до летище и останалите два часа лесно може да ги изяде закъснение на първия полет , багажи , секюрити проверки. На връщане съм рискувал с кратки връзки и се е получавало , но там вече не е фатално.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 часа, Георги Матеев каза:

Абсолютно НЕ на този вариант. 4 часа между двата полета

Абсолютно съм съгласен с @Георги Матеев, но с този нюанс, че не става дума за два полета в Европа, а за  трансконтинентален полет.  България - CIO - FCO - Европа бих  рискувал при 4 часа, защото при провал,  измъкването от ситуацията би било допустимо финансово. При провал на трансконтинентален полет, загубата ще е  доста сериозна. 

Публикувано:

При купуване билети искам да взема приорити или допълнителен кабинен  багаж само за единия пасажер, но не ми дава поотделно пасажерите и слага багаж на всички. Отделно ли да купя въпросния билет?

• Харесвам 1
Публикувано:

От Берлин до Тенерифе: Всички дестинации, до които Ryanair няма да лети през 2026 г.

Ryanair ще съкрати множество полети през 2026 г. в Германия, Испания, Франция, Белгия и Португалия заради растящи данъци и такси, пренасочвайки капацитет към по евтини пазари. Превозвачът съобщи за значително разширяване на зимното си разписание, най-вече на пазарите във Великобритания, Финландия и Италия, както и за нови маршрути като Лондон-Мурсия и Рованиеми-Великобритания. Паралелно с това Ryanair представи намерения за ръст на броя пътници и за допълнителни инвестиции в бази като Болоня.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам една чуденка за Райън.

От април в петък вечер има полет 22.50 ч. Бергамо-София.

През март са в 15.50 ч.

Нещо ме притеснява, да не сменят часовете, като наближи.

Освен да проследя първия петък на април, 03/04. На коя точно дата се падат 14-те дни преди полета?

Публикувано:
преди 1 минута , Звелина каза:

През март са в 15.50 ч.

Освен да проследя първия петък на април, 03/04. На коя точно дата се падат 14-те дни преди полета?

За какво е чуденката? Винаги има промени в разписанията при смяната на зимно и лятно часово време. Заявените слотове от авиокомпаниите са различни. А на Райън може да се разчита много повече да не мърдат нищо в разписанието си в сравнение с другите нискотарифни авиопренозвачи.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , Звелина каза:

През март са в 15.50 ч.

Мисля, че тогава се минава от зимно към лятно разписание и се очакват такива работи.

Сравнете и с някоя друга дестинация, дали пак не се променят часовете/дните точно тогава 😉

Публикувано:

Ясно ми е, че се сменят разписанията.

Въпросът ми е, дали този час не е заложен просто така за примамка на еднодневните туристи, примерно, и после да го сменят. 

Има и го в сайта на летището този час, проверих.

Междудругото, и от Бергамо вече може с 2 литра в ръчния багаж, има анонс на страницата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако е близо, тоест този април, не е просто така за примамка. Но и без да е примамка може да го сменят.

Публикувано:

На мен миналата година Раян ми изместиха часовете на полет, който беше за края на март, т.е. при преминаване от зимно към лятно разписание, и това се случи около средата на февруари.

По-точно след преглед на съобщенията в пощата:

- за полет на 30.03.2025 г. 
- получено съобщение за промяна на 18.02.2025 г.

• Харесвам 4
Публикувано:

Много хубаво и дано е истина, но...

Нито 2024, нито 2025 г. са имали толкова късен слот Райън, полетите се изпълняват от Бъз и Малта, а тук не им е на тях база, какво ще го правят този екипаж?

Въобще, много сигнални лампички, за да може човек да разчита на този час на излитане.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 часа, Звелина каза:

През март са в 15.50 ч.

99% съм сигурен, че ще се изпълни по график. За 16 март имам полет София-Бергамо в 23:15 часа (това автоматично предполага и доста късен Бергамо-София), който от 3 месеца не е мръднал и минута и не виждам защо да има проблем. Това не е първи път, в който Раян оперират супер късни полети между двата града, даже имаше един след полунощ.

Между другото тези късни излитания са удобни за хващане на ранни полети от Бергамо и Малпенса без да се налага безсмислена нощувка.

@Zaro полетът в 00:00 часа впоследствие го изместиха за 00:05 - точно за да избегнат объркването.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 56 минути , Звелина каза:

Много хубаво и дано е истина, но...

Нито 2024, нито 2025 г. са имали толкова късен слот Райън, полетите се изпълняват от Бъз и Малта, а тук не им е на тях база, какво ще го правят този екипаж?

Въобще, много сигнални лампички, за да може човек да разчита на този час на излитане.

Ааа, имаха полет в 0:00, та имаше драми със закъснели с ден.

• Смея се 4
Публикувано:
преди 12 часа, Звелина каза:

Кога последно си купила полет за след 20дни и са го променили или отменили?

• Харесвам 3
Публикувано:

И друг път е ставало въпрос, драстични промени се правят до 14 дни преди стартиране на зимно/лятно разписание.

Така че, след 16 март за лятното, което стартира от 1.04., е много малко вероятно да има такива. Раян обикновенно приключват с бърникането на разписанието още преди март.

• Харесвам 9
Публикувано:

Малко глупав въпрос, но ако имам резервация за полет отиване и връщане София-Аман, когато отменят отиването, ще отменят ли автоматично и връщането? Или трябва да изчакам да спрат от продажба и връщанията?
Райънеър спира от продажба горе-долу веднъж седмично полетите в следващите 7-14 дни. Тъкмо отмениха полетите за седмицата преди моето отиване... явно ще си почакам още малко.

Публикувано:
7 minutes ago, Венелин said:

Малко глупав въпрос, но ако имам резервация за полет отиване и връщане София-Аман, когато отменят отиването, ще отменят ли автоматично и връщането? Или трябва да изчакам да спрат от продажба и връщанията?
Райънеър спира от продажба горе-долу веднъж седмично полетите в следващите 7-14 дни. Тъкмо отмениха полетите за седмицата преди моето отиване... явно ще си почакам още малко.

Не , но щом са на едно резервация при отмяна на единия полет може веднага да поискаш отмяна и и рефънд и за другия.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.