Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

А според мен за Скиатос въобще не е необходима кола. Автобусите, които се движат по протежение на целия остров са безумно на често и до безумно късно. Също имаше и автобуси до разни манастири и по - забутани плажове.

• Харесвам 9
Публикувано:

И са безумно претъпкани от рано сутрин до късно вечер.... Наистина са много редовни, но не могат да поемат наплива.

Публикувано:

@stormbringer, според мен цената също е доста висока, миналата година за юли месец се намираха много дати за 15-20 евро на посока (ние летяхме за 16 евро на посока, но билетите бяха купени около 2 седмици по-рано), сега не знам как са, но може да пуснеш в AirHint какво казва относно евентуален спад на цената, мен никога не ме е подвеждал. Напълно съм съгласен с @master_of_germs, че задължително трябва да се проверяват настаняванията по островите. Аз бях намерил семпло настаняване на няколко крачки от плажа, локацията беше чудесна, но цената не беше ниска и климатикът работеше само когато сме в стаята и картата е там, та тези неща е хубаво да се вземат предвид, цените на повечето места бяха високи. Скиатос е страхотен бутиков остров, транспортът им е много добър, автобусите са редовни и ние ходиме до плажа Koukounaries, спирките са с номера и се пътува приятно. Може да се направи еднодневен круиз до Скопелос с филмовите локации от Mamma Mia. От летището до центъра може да се стигне пеша или с такси с фиксирана тарифа от 10 евро. Смятам, че колата ще е по-скоро пречка, отколкото от полза, когато сте там, улиците са много тесни и за мен е безсмислено упражнение.Задължително си вземете билети за отворената прожекция на филма "Mamma Mia" 🙂!

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз съм в потрес от цените тази година. Не знам срещу колко стотин евро ще си стигна морската дестинация. Не знам и дали да се надявам на спад в цените. От години ходя на Крит, цените са били преко сили 30€ на посока. Сега Райън държи 45+, за моите дати са над 60, а връщането над 90 на човек. 🥲

Публикувано:
преди 11 минути , Bellaero каза:

Аз съм в потрес от цените тази година. Не знам срещу колко стотин евро ще си стигна морската дестинация. Не знам и дали да се надявам на спад в цените. От години ходя на Крит, цените са били преко сили 30€ на посока. Сега Райън държи 45+, за моите дати са над 60, а връщането над 90 на човек. 🥲

Дотук гледам, че по-ниски са краткосрочните цени. Мисля да залагам на 6-та седмица и при Раян и при Уиз, като последните уж са ми по-предсказуеми, но само уж😉. При Раян цената дори в рамките на деня е динамична. Засега съм с впечатления, че вторник-четвъртък са по-ниски цените. 
Иначе хич не им ща Гърцията с тия  глоби за енергийни нарушители 😆

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , Bellaero каза:

В последните седмици следя цените на Райън и са средно 30 % по високи за същият период преди година. По интересното е, че цените на Уиз са до 50 % по ниски за същи периоди и съизмерими часове, но за мен проблема е не билета, а цените на нощувките и продукта като цяло. За Гърция нямам наблюдения, но съм потресен от увеличения та в Испания. Може би @Alexander има логично обяснение, но в последните 15 години такъв ръст не помня. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 45 минути , Doctor Who каза:

В последните седмици следя цените на Райън и са средно 30 % по високи за същият период преди година. По интересното е, че цените на Уиз са до 50 % по ниски за същи периоди и съизмерими часове, но за мен проблема е не билета, а цените на нощувките и продукта като цяло. За Гърция нямам наблюдения, но съм потресен от увеличения та в Испания. Може би @Alexander има логично обяснение, но в последните 15 години такъв ръст не помня. 

Сезон - уж го чакаме с ентусиазъм и енергия, а реално е бреме отвсякъде 😉

Не е зле Испания за есенно-зимните месеци. През декември по морската Андалусия плащахме нощувки 50-55€ за двама. Явно новата тенденция е лятото да е за Балтийско море 😂 Не че и там не ме дразнят с цените. Така става, като се насочват средства към инвестиционни имоти … очаква се ден година храни.

За моето августовско пътуване от Бордо до Сантандер най-евтини са ми нощувките в Бордо. Предполагам всеки гледа в този период да се изсели от града към морски или планински места.

• Харесвам 1
Публикувано:
7 minutes ago, ДиянаВ said:

Сезон - уж го чакаме с ентусиазъм и енергия, а реално е бреме отвсякъде 😉

Нали знаеш , че не е задължително. Лятото и край Дунава е хубаво.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 18 минути , stanimir каза:

Нали знаеш , че не е задължително. Лятото и край Дунава е хубаво.

Все повече узрявам и поумнявам откъм традиционните представи за лято 😃. Ето, @Argentique ме нарочи за планираща много напред, ама напоследък не измислям отдалеч дестинациите така лесно. За лято 2027 най-вероятно ще се оставя на случайността, при която в главата ми се върти Норвегия с вътрешен транспорт през Полша за по-евтино 😂. То хубаво Дунав, но бих го преживяла с малка абстиненция само с измислени планове за юни и септември🤪

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Все повече узрявам и поумнявам откъм традиционните представи за лято 😃. Ето, @Argentique ме нарочи за планираща много напред, ама напоследък не нарочвам дестинациите така лесно. За лято 2027 най-вероятно ще се оставя на случайността, при която в главата ми се върти Норвегия с вътрешен транспорт през Полша за по-евтино 😂. То хубаво Дунав, но бих го преживяла с малка абстиненция само с измислени планове за юни и септември🤪

Хаха,вероятно не е бил в големите летни жеги в някой град на Дунава! И като добавим и комарите😀

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 14 минути , blueriver каза:

Хаха,вероятно не е бил в големите летни жеги в някой град на Дунава! И като добавим и комарите😀

От Севера си е @stanimir, знае какво е 🙂

Има доста да се извлече полезно от него и същевременно реалистично за моите не толкова средностатистически магелански възможности 😀😂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

При Райана наистина цените са по високи тази година.
Преди няколко дни имаше 20% акция - та взимах за 80 родос за една седмица. Ама цената я даваше само като кликнеш през страницата дето пише за -20%, ако просто си търсиш - дрънци. Коварничко си е 🙂

Откъм Дунава лятото - Юли миналата година 39C беше убийственно. В София по се траеше. И вечер отидохме на корабче ресторанче в Видин - докато не залезе слънцето - беше добре, но щом залезе - атакуваха ни едни мучички-камикадзе - вряха се навсякаде и бяха страшно много, то ястието стана посипано от мухичките за нула време.  Не знам дали са така заради супер жегата, ама доста ни изненадаха 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
4 minutes ago, phasma said:

Преди няколко дни имаше 20% акция - та взимах за 80 родос за една седмица. Ама цената я даваше само като кликнеш през страницата дето пише за -20%, ако просто си търсиш - дрънци. Коварничко си е 🙂

Винаги е така , отстъпката излиза само ако кликнеш на банера с промото.Иначе показва единствено нормалните цени.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Винаги е така , отстъпката излиза само ако кликнеш на банера с промото.Иначе показва единствено нормалните цени.

Благодаря, човек научава всеки ден нови неща. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Някой има ли наблюдения при купуване на билет на Ryan през eDreams и добавяне на резервацията в Ryan акаунта. Дали е възможно да се вземе чекиран багаж на първоначалната ниска цена, както по време на резервация директно от Ryan? 

Публикувано:

При Ryanair по спомен дори от сайта да купиш билет цената на добавен по-късно багаж вече е по-висока от първоначалната.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Blago каза:

Дали е възможно да се вземе чекиран багаж на първоначалната ниска цена, както по време на резервация директно от Ryan? 

Не може. Чекиран 20 кг обикновено е 26-28€ при директна резервация, а при добавяне след покупка - 45€. 
При приорити е различно, понякога има 4-6€ разлика, понякога няма. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ryanair съкращава срока за чекиране на багаж до час преди полет

От авикомпанията затягат сроковете за чекиран багаж и ще затварят гишетата час преди полет, заради опашки по сигурност и паспортен контрол, но създават нова система за самообслужване

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа съобщава, че услугите за чек-ин и предаване на багаж на всички нейни летища ще приключват 1 час преди планирания час на излитане, вместо досегашния срок от 40 минути.

Ryanair съобщава, че преди октомври ще инсталира киоски за самообслужване на над 95 процента от своите летища.

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:
9 hours ago, Argentique said:

Не може. Чекиран 20 кг обикновено е 26-28€ при директна резервация, а при добавяне след покупка - 45€. 
При приорити е различно, понякога има 4-6€ разлика, понякога няма. 

Днес го тествах все пак за спорта. Директно беше 32€ за 20кг. Взех полета през eDreams без багаж с 13€ отстъпка. По време на резервацията, eDreams ми предложи да добави същия багаж за 40€. Не го добавих, след това багажа може да се добави само директно през Ryan, на цена 45€.

Реално със спестеното от eDreams и купуване на багажа по-късно излезе същата цена като да се вземе всичко наведнъж от Ryan. Друг е въпроса, че сега ми искат верификация за резервацията, която беше неуспешна 5 пъти днес…

Иначе досега винаги бях взимал 20кг при тях за 20-25€, а днес 32€

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Blago каза:

Аз погледнах полета ми до Варшава - 27 €  е багажът за нов билет.  45€ е за добавка, преди 3 г. купувах последно пак за 45, но пък три билета от Крит веднага след 22.09. ни излязоха 9 евро общо от едно среднощно промо, та си заслужаваше.  😉

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
На 18.04.2026 г. в 21:19, Bellaero каза:

За кои дати гледаш? Има за през август на посока  по около 30 евро.

image.png.64e1bb9ae79b9930bbb1e2dcee1a2cfb.png

Публикувано:
14 hours ago, Blago said:

Днес го тествах все пак за спорта. Директно беше 32€ за 20кг. Взех полета през eDreams без багаж с 13€ отстъпка. По време на резервацията, eDreams ми предложи да добави същия багаж за 40€. Не го добавих, след това багажа може да се добави само директно през Ryan, на цена 45€.

Реално със спестеното от eDreams и купуване на багажа по-късно излезе същата цена като да се вземе всичко наведнъж от Ryan. Друг е въпроса, че сега ми искат верификация за резервацията, която беше неуспешна 5 пъти днес…

Нали те предупредихме.Защо го направи ?

Публикувано:
4 minutes ago, stanimir said:

Нали те предупредихме.Защо го направи ?

Знаех, че на 90% ще е такъв резултата, но ми стана интересно дали няма да излезе някакъв трик по трасето, който да запази по ниската цена. И в двата случая крайната цена беше една и съща.

Аз в крайна сметка взех багажа директно към резервация на приятел, който също пътува с този полет. Така хем ползвах 13€ отстъпка от билета, хем взех багажа на най-ниската цена.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Asya Assenova каза:

За кои дати гледаш? Има за през август на посока  по около 30 евро.

image.png.64e1bb9ae79b9930bbb1e2dcee1a2cfb.png

Ниската цена води със себе си две излишни нощувки, които са поне по 100 евро, но пък има цени в добри часове за около100 евро за седмица в топсезон,

което е напълно приемливо.

image.png.009286332d8dfdf1d1e5fa38b9d50c93.png

image.png.59247e91293ca74810dc7ac12d5ca273.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 37 минути , Doctor Who каза:

Ниската цена води със себе си две излишни нощувки, които са поне по 100 евро, но пък има цени в добри часове за около100 евро за седмица в топсезон,

което е напълно приемливо.

image.png.009286332d8dfdf1d1e5fa38b9d50c93.png

image.png.59247e91293ca74810dc7ac12d5ca273.png

Така е, ако решат да нощуват в хотел:)   Може да действат и по магелански:)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.