Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 15 часа, iaia_mama каза:

Какво значи двупосочен на Раян?  Аз често купувам отиване и връщане едновременно, т.е. в едно и също време, но винаги ми ги дават на два отделни билета.
А точно преди една година имах отиване и връщане до Англия, само че се наложи да пътувам по-рано от закупената дата и си взех друг билет, от друга авиокомпания, т.е. раянският билет до Стенстед изгоря, но пък се върнах от Англия с билета, който си беше за връщане. Нито съм се обаждала някъде, нито съм питала, просто не използвах билета и толкова, ползвах само този за връщане.

Горяло ми е връщане заради изтърван полет, вероятно затова съм по-подозрителна.

Връзка към коментар

Имам двупосочен билет, но ще ползвам само полета на връщане. Трябва ли да се чекирам на отиване или може само на връщане?

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Искаш да кажеш, че имаш два билета еднопосочни а не двупосочен,нали?

Не трябва да се чекираш, не е проблем. 

Но от гледна точка ако има някакво закъснение, може да ти е в + чекирането за някакво обещетение, дори и да не ползваш полета. 

Въпреки, че на мен ми изплатиха такова и без да съм се чекирал

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Заредили са полетите от Бургас.До преди две седмици май намаше заредено разписание.

Братислава и Краков от април и Варшава Модлин от юли.Все пак Раян остават на Сарафово:smile:

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 7 часа, Мари Николова каза:

Заредили са полетите от Бургас.До преди две седмици май намаше заредено разписание.

Братислава и Краков от април и Варшава Модлин от юли.Все пак Раян остават на Сарафово:smile:

Хм, сега търсех Латвия и Литва... не са ги заредили. Но ги има като опция

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Краков е зареден и може да се буква още от октомври , а Варшава - Модлин някъде от средата на ноември.  И аз търсех Рига,  но не се знае дали изобщо ще я летят догодина. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, и аз. Рига и Каунас... но не би.

А от Пловдив, само Станстед, това е жива излагация, егати летището, по 1 полет през ден. В останалите дни не излита и каца нищо. После защо нямало нищо на летището... Ами кой ще се навие да плаща наем за магазинче, за сувенири, за списания, за кафене, за каквото ще да е. Може ли да правиш бизнес на  място, на което не стъпват хора. Няма да забравя и един полет на Уизеър от Дубай до София, който заради лошото време беше отклонен до Пловдив и нямаше кой да обслужи самолета на пистата, та хората са стояли вътре повече от 2 часа... Жив резил

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
На 21.12.2018 г. в 10:15, kiriku каза:

Беларус още не са се появили на сайта, но за сметка на това има Турция.  А и френското летище Ватри се води "Париж Ватри" (нищо, че е на 150 км от столицата).
Махнали са и всички латиноамерикански държави от разписанието. Което значи, че явно има развод с Air Europa

p.s. Wizzair също анонсират полети до Беларус https://belsat.eu/en/news/wizz-air-considers-launching-cheap-flights-from-budapest-to-minsk/

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много с надявам Раян тепърва да пускат още полети от Бургас и Пловдив.Още повече,че тази година Пловдив е европейска столица на културата - за първи път български град получава тази привилегия.За мен остава загадка как все още няма градски транспорт от Крумово до центъра.Таксито в най-добрият случай струва 15лв(ако си го извикаш по тел.от сигурна такси компания).Но и това не е гаранция.

При пристигане от Бергамо есента си разделихме таксито с един италианец,който тотално не можеше да се ориентира как да си вземе такси.Таксиметровият шофьор започна да нервничи,че някой друг негов колега щял да остане без клиент:shok::scare:"Ама аз сега двойно ли да ви таксувам" и подобни подмятания.

А на момчето му беше толкова интересна България-знаше толкова много за Пловдив,чудеше се дали да не отиде и до София и до Бургас за трите дни в които беше тук.На полета имаше и доста италианци,които видимо бяха дошли да прекарат парти уикенд под тепетата.Имаме всякакви предпоставки да се развиваме,ама ги проспиваме.Въобще цяла година срещам чужденци,които имат голямо желание да посетят България,а Пловдив е прекрасна отправна точка.Европейска столица на културата е супер реклама.Тази инициатива е превърнала неизвестни градчета в туристически центрове.Не вярвам Раян и Уиз да не са видяли потенциала,по-вероятно е от наша страна някой да има интерес Крумово да си остане забутано.

Извинявам се,че така се отплеснах:smile:

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 52 минути , Мари Николова каза:

Много с надявам Раян тепърва да пускат още полети от Бургас и Пловдив.Още повече,че тази година Пловдив е европейска столица на културата - за първи път български град получава тази привилегия.За мен остава загадка как все още няма градски транспорт от Крумово до центъра.Таксито в най-добрият случай струва 15лв(ако си го извикаш по тел.от сигурна такси компания).Но и това не е гаранция.

При пристигане от Бергамо есента си разделихме таксито с един италианец,който тотално не можеше да се ориентира как да си вземе такси.Таксиметровият шофьор започна да нервничи,че някой друг негов колега щял да остане без клиент:shok::scare:"Ама аз сега двойно ли да ви таксувам" и подобни подмятания.

А на момчето му беше толкова интересна България-знаше толкова много за Пловдив,чудеше се дали да не отиде и до София и до Бургас за трите дни в които беше тук.На полета имаше и доста италианци,които видимо бяха дошли да прекарат парти уикенд под тепетата.Имаме всякакви предпоставки да се развиваме,ама ги проспиваме.Въобще цяла година срещам чужденци,които имат голямо желание да посетят България,а Пловдив е прекрасна отправна точка.Европейска столица на културата е супер реклама.Тази инициатива е превърнала неизвестни градчета в туристически центрове.Не вярвам Раян и Уиз да не са видяли потенциала,по-вероятно е от наша страна някой да има интерес Крумово да си остане забутано.

Извинявам се,че така се отплеснах:smile:

Аз пък постоянно пътувам с  чужденци  ,между София и Пловдив,Бургас.

Кацат в София и си хващат влака.

Един холандец ме питаше дали е красив Пловдив,казах му-да.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Не вярвам Раян и Уиз да не са видяли потенциала,по-вероятно е от наша страна някой да има интерес Крумово да си остане забутано.

:smile:

То не само тези двете, ами и EasyJet и мн. други.  Но проблемът беше в някой от вашите кметове (не помня кой, извини ме... Славчо Атанасов или Иван Тотев), не бяха придвижени документи, нарочно се бавеха процедури, свързани с това летище. Мърлящината е пълна, но е предизвикана нарочно, не е само от нехайство. Естествено, че и тук важното е "кой ще гепи процентчето", трябва да набутаме наши хора. Въобще, откъм транспорт Пловдив е зле и затова си има вина местната управа.

Връзка към коментар

Дълбоко ме съмнява много от хората изобщо да се интересуват и да знаят столиците на културата,  камо ли да пътуват целенасочено заради това.  Освен тесен кръг участници в културните мероприятия разбира се. 

Не вярвам да има конспирация срещу Пловдив. 

Райън пак имат полети,  можеше да го обявят в разписанието примерно като Пловдив (Враждебна) и да си кацат  в София. 

П. П.  София  беше европейска  столица на спорта през 2018,  не вярвам това да е причина за  увеличения пътникопоток.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не става въпрос за конспирация.Дали от мързел,дали от глупост или заради обслужване на нечии интереси,летището на вторият по големина град в България остава пустеещо.Дали любителите на спорта или любителите на културата са повече не се наемам да споря😉

Факт е,че след като Пловдив влезе в класацията на Lonely Planet за 2015г (или 2016 беше) за 10те най-интересни града присъствието на чужди туристи се увеличи.Сравнително често посещавам по-работа(и не само) Пловдив и много мога да говоря за неговият потенциал,но темата е друга.Дано Раян да са на моето мнение:smile:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Дано не ми се разсърди някой точно по празниците , но при презентирането на Пловдив за столица на културата, се смяхме много на следната глупост : Пловдив е единствения град в България с две международни летища и две големи пристанища 😉 За тези, които не са се досетили - летища София и Тесалоники и пристаница Бургас и Тесалоники.

Е, при таково мислене - как да имат толкова близи полети... То си е обида просто :-)))

• Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

заради обслужване на нечии интереси,летището на вторият по големина град в България остава пустеещо

Е тук е ключът за бараката. Да припомня, че докато Тотев беше областен управител, се счупваше от дейности около летището - садяха дръвчета при всяка нова линия, а при кандидатурата си за кмет го беше включил в програмата си. Като стана кмет се оказа, че няма полза да се развива летището, щото София била близо. Фактът, че на Райън им трябваха години (може би 6), за да стъпят в Пловдив, говори сам по себе си дали държавата дава току така нещо да бъде разработвано от някой друг. И ако приемем за невъзможна целенасочена конспирация срещу Пловдив (който има нещастието да бъде на 110 км от София), далеч по възможна изглежда схемата да се поддържа по-висок трафик на летище София, щото там чакащите на чакалък са далеч повече.

Преди много години на един богаташ, който искаше да вкара пари във футбола в Пловдив му казаха, че ако иска да се занимава с футбол, трябва да е в софийски отбор, а не в друг град. И той се изнесе, какво да прави. Централизацията на средства у нас е брутална.

И ако все пак има елемент на желание от страна на Райън или друга АК, който не може да бъде контролиран, съвсем другояче стои въпросът с желанието на държавата да развива едно или друго летище или каквато и да е друга инфраструктура.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте! Летим утре с Райънеър от София за Станстед. Направих онлайн чекиране, но чак след това разбрах за промяната в политиката за ръчен багаж. 

Сега искам да добавя един чекиран багаж до 20кг., но не мога да го направя онлайн. Евентуално утре след 10ч. 

Някой знае ли колко ще ми струва един багаж на отиване и на връщане?

Връзка към коментар
48 minutes ago, Altod said:

Здравейте! Летим утре с Райънеър от София за Станстед. Направих онлайн чекиране, но чак след това разбрах за промяната в политиката за ръчен багаж. 

Сега искам да добавя един чекиран багаж до 20кг., но не мога да го направя онлайн. Евентуално утре след 10ч. 

Някой знае ли колко ще ми струва един багаж на отиване и на връщане?

Защо не можеш сега? Пробвай през приложението, но не би трябвало да има проблем и през сайта. Цената е поне 40 евро/паунда , може и повече.....

Връзка към коментар
преди 6 минути , Jorro каза:

Защо не можеш сега? Пробвай през приложението, но не би трябвало да има проблем и през сайта. Цената е поне 40 евро/паунда , може и повече.....

Там е работата, че не мога през сайта. Билетът ми е купен през esky и не мога да добавя разервацията си в сайта на Райънеър. 

• Шок 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , Altod каза:

Там е работата, че не мога през сайта. Билетът ми е купен през esky и не мога да добавя разервацията си в сайта на Райънеър. 

Точно за esky не знам, но по принцип можеш да си добавиш в сайта на Райънеър резервация, купена през посредник. Влизаш си в профила, отиваш на "my bookings" и там има опция да добавиш резервация с кода, който ти е изпратил посредникът (PNR) и мейла от профила ти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , lyusi каза:

Точно за esky не знам, но по принцип можеш да си добавиш в сайта на Райънеър резервация, купена през посредник. Влизаш си в профила, отиваш на "my bookings" и там има опция да добавиш резервация с кода, който ти е изпратил посредникът (PNR) и мейла от профила ти.

Именно там не става...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.