Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 2 часа, a6olq каза:

Вече ме изненадаха и то неприятно . Смениха часовете на полетите и сега първият ми полет София-Милано/Бергамо пристига 30 мин., след като вторият полет Милано-Прага трябва да излети. Много неприятно, сега и двата ми полета увисват. Още не съм получила съобщение, а не знам от кого трябва да го получа. Билетите са купувани през jetcost.at →bravofly. Никога до сега не ми се е случвало и не знам точната процедура. Променяли са ми часа на излитане с някоя друга минута и съм се съгласявала, но сега е друг случаят.  На това отгоре купих и приорити, а не знам при промяна или отказ при новите часове на полета какво става със закупената услуга? Гадничко започва предполагаемото ми пътуване 😞

Хм, не уточнявате кои са ви сменили часовете от София до Бергамо? Раянеър или Уизеър? Моят билет София-Бергамо е на Уизеър и там каца в 8.45 всеки ден по лятното разписание. Имах почти 4 часа престой до другия полет Бергамо-Острава в 12.30, но получих имейл със същия текст, че от 1 април спират полетите. Преместиха ми полета за Бергамо-Прага , от 12.00 ч , което напълно ме устройваше. И даже като си чатих там с оператора го питах защо полетите още стоят на сайта, той каза, че SOON ще бъдат премахнати, то така и стана.  Седмица по-късно получавам пак този мейл, че са отменени полетите Бергамо-Прага от 1 април и пак опрях до чата, писах си с една... като изрично  я питах: кое от двете е истина? Написаното в имейла или информацията в сайта, където полетите си ги има, с часовете, с цените, тя каза, че информацията от имейла е вярна и коя опия предпочитам, да ми върнат парите или да ми сменят дестинацията... И тъй като полетите Бергамо-Брно са  в 6.30 сутринта, ги смених за Бергамо-Братислава, което е в удобно време, но на другия ден. Очевидно, при тази компания всяко решение е предпоследно. Може би пък просто през слабия сезон разреждат или спират Прага, а през лятото ще си ги има полетите...  На връщане имам вечерен Уиз полет Братислава-София.  Сега остава розовите да отменят/променят полетите, както направиха с датите от края на март по същото това направление и... купонът ще е пълен

Редактирано от montepinar
Връзка към коментар
преди 2 часа, Eva eva каза:

@Емика, аз аз не съъъъъъм ходила в Йордания 🙂  Та да я пускат отново линията. Само дето преди това трябва да наредя един бонус от wizz 😄 

Аз съм ходил, ама не с Раянеър, хаха... Преди няколко години. Цяла Йордания е супер и трябва да се обиколи, не само района около Акаба и Петра.  Ако не пуснат линията София-Акаба пробвайте опцията София-Пафос-Аман, пак с Раянеър

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, montepinar каза:

Хм, не уточнявате кои са ви сменили часовете от София до Бергамо? Раянеър или Уизеър? Моят билет София-Бергамо е на Уизеър и там каца в 8.45 всеки ден по лятното разписание. Имах почти 4 часа престой до другия полет Бергамо-Острава в 12.30, но получих имейл със същия текст, че от 1 април спират полетите. Преместиха ми полета за Бергамо-Прага , от 12.00 ч , което напълно ме устройваше. И даже като си чатих там с оператора го питах защо полетите още стоят на сайта, той каза, че SOON ще бъдат премахнати, то така и стана.  Седмица по-късно получавам пак този мейл, че са отменени полетите Бергамо-Прага от 1 април и пак опрях до чата, писах си с една... като изрично  я питах: кое от двете е истина? Написаното в имейла или информацията в сайта, където полетите си ги има, с часовете, с цените, тя каза, че информацията от имейла е вярна и коя опия предпочитам, да ми върнат парите или да ми сменят дестинацията... И тъй като полетите Бергамо-Брно са  в 6.30 сутринта, ги смених за Бергамо-Братислава, което е в удобно време, но на другия ден. Очевидно, при тази компания всяко решение е предпоследно. Може би пък просто през слабия сезон разреждат или спират Прага, а през лятото ще си ги има полетите...  На връщане имам вечерен Уиз полет Братислава-София.  Сега остава розовите да отменят/променят полетите, както направиха с датите от края на март по същото това направление и... купонът ще е пълен

Двата полета са на Райънеър. Първият София-Бергамо от 10:20-11:30 е променен на 13:50-15:00 и вторият Бергамо-Прага от  13:20-14:45 е променен на 14:20-15:45 и е ясно, че не могат да се осъществят. Уизеър също имат полет за този ден София-Бергамо, но цената от 116лв не ми харесва. Ще трябва все пак да отида с нещо и от някъде до Бергамо или да се откажа и от двата билета и да купувам нови билети София-Рим и след това Рим-Прага, като и двата са пак с Райънеър, ако не им хрумне да променят часовете и за тях . Знае ли някой какво става със закупената допълнително услуга "Приоритет" при промяна или отказ на полета?

Връзка към коментар

При промяна приоритетът не се прехвърля към новия полет. Плаща се наново. Това е когато промяната става по твое желание.

Според правилата им, ако променят часа с повече от 3 часа, както е първият ти полет, имаш право да се откажеш и да ти върнат парите. Или да го замениш с друг удобен полет. Така можеш да си купиш билет за предния ден и да направиш нощувка в Бергамо. Но за нощувка пак стотина лева отиват😔

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много добра новина за любителите на топлите дестинации! От Юни месец, Ryanair ще предлагат и директни полети до Калaмата на полуостров Пелопонес.

Полетите ще се изпълняват веднъж седмично – в неделя. А билетите вече са в продажба и започват от 32.63 Евро в посока.

• Браво 1
Връзка към коментар

На въпроса в онлайн чата, какво се случва с дестинацията София-Пиза и защо седи в разписанието, а все още няма билети получих следния отговор:

You can check on website

Yes but they are not yet available.

Yes so you can see after 2,3 days

Дали изобщо нещо ще се случи и тогава не е ясно

преди 2 часа, Svetlin каза:

Много добра новина за любителите на топлите дестинации! От Юни месец, Ryanair ще предлагат и директни полети до Калaмата на полуостров Пелопонес.

Полетите ще се изпълняват веднъж седмично – в неделя. А билетите вече са в продажба и започват от 32.63 Евро в посока.

Да това е известно още от миналия месец 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 18 минути , Ivko каза:

На въпроса в онлайн чата, какво се случва с дестинацията София-Пиза и защо седи в разписанието, а все още няма билети получих следния отговор:

You can check on website

Yes but they are not yet available.

Yes so you can see after 2,3 days

Дали изобщо нещо ще се случи и тогава не е ясно

Естествено, че не, те си говорят по принцип.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ново предизвикателство за много пътуващите Магеланци

Ryanair launches frequent flier scheme for €199 a year

Members of the ‘Choice’ programme qualify for low fares, priority boarding and a 10kg checked bag

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/ryanair-frequent-flyer-scheme-price-choice-subscription-priority-brexit-a8778931.html

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 53 минути , Topfly каза:

Ново предизвикателство за много пътуващите Магеланци

Ryanair launches frequent flier scheme for €199 a year

Members of the ‘Choice’ programme qualify for low fares, priority boarding and a 10kg checked bag

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/ryanair-frequent-flyer-scheme-price-choice-subscription-priority-brexit-a8778931.html

Мне, предизвикателството ще е "кой ще успее да превърти през схема за намаление" тази "frequent flier scheme for €199 a year" :biggrin:

...и съответно след това ще си извоюва място в Книгата на вечната слава на форума :cool:

Имам двама-трима предполагаеми схематици :rolleyes:

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 13 часа, Svetlin каза:

тези билети до Каламатá ги пуснаха в продажба още преди месец 

преди 23 часа, a6olq каза:

Двата полета са на Райънеър. Първият София-Бергамо от 10:20-11:30 е променен на 13:50-15:00 и вторият Бергамо-Прага от  13:20-14:45 е променен на 14:20-15:45 и е ясно, че не могат да се осъществят. Уизеър също имат полет за този ден София-Бергамо, но цената от 116лв не ми харесва. Ще трябва все пак да отида с нещо и от някъде до Бергамо или да се откажа и от двата билета и да купувам нови билети София-Рим и след това Рим-Прага, като и двата са пак с Райънеър, ако не им хрумне да променят часовете и за тях . Знае ли някой какво става със закупената допълнително услуга "Приоритет" при промяна или отказ на полета?

тук предлагат ли ви опция... да ви върнат парите или да смените дестинация или дата на полет, след като е по тяхна вина?

Ако да... с чат разговор пробвайте да си смените София-Бергамо за предния ден и просто ще прекарате едно денонощие в Бергамо или Милано с преспиване, само така ще имате спокойствие, че няма да ви се застъпят полетите. 

Но аз повече се съмнявам за осъществяването на  полета Бергамо-Прага,  щом получих имейл, че след 1 април спират полетите по това направление (без да се уточнява ДОКОГА) и ми смениха полета през май месец за Братислава, защото Острава и Прага ги спират, а Брно е под въпрос.....  не знам какво ще е през лятото. Малко виси на косъм

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, montepinar каза:

тези билети до Каламатá ги пуснаха в продажба още преди месец 

тук предлагат ли ви опция... да ви върнат парите или да смените дестинация или дата на полет, след като е по тяхна вина?

Ако да... с чат разговор пробвайте да си смените София-Бергамо за предния ден и просто ще прекарате едно денонощие в Бергамо или Милано с преспиване, само така ще имате спокойствие, че няма да ви се застъпят полетите. 

Но аз повече се съмнявам за осъществяването на  полета Бергамо-Прага,  щом получих имейл, че след 1 април спират полетите по това направление (без да се уточнява ДОКОГА) и ми смениха полета през май месец за Братислава, защото Острава и Прага ги спират, а Брно е под въпрос.....  не знам какво ще е през лятото. Малко виси на косъм

Все още нищо не са ми предложили, не са ми изпратили имейл. И аз се притеснявам за втория полет, след като прочетох от Вас , че ще спират дестинацията. Смятам да изчакам ден-два да си донагласят разписанията и ако все още нямам никакво съобщение да се свържа с тях по чат. Предполагам, че не е късно? Не мога да разбера само защо след като ще спират тази линия  правят  промени в разписанието, може пък да са се отказали 🙂

Уизеър също  правят разни промени в разписанията на някои полети, но там за сега е благоприятно. Сменили са часовтете на Виена-Варна от 13:45-16:35 на 18:30-21:20 и така ще имам още няколко часа във Виена 🙂 

Връзка към коментар
преди 9 часа, a6olq каза:

Все още нищо не са ми предложили, не са ми изпратили имейл.

Да, може би защото сте си взели билета от посредник.   Аз моя го взех от сайта на Раянеър, тъй като цената беше от порядъка на 16-17 евро и не си струваше да си играя да го купувам през румбо, заради 2 евро разлика и да ми изгори опцията за друга покупка в следващите 3 месеца, че там нали може веднъж на 3 месеца с отстъпка. Раянеър си спират линии, които не са им рентабилни, дори и по средата на сезона. Също както Уизеър закриха линията София-Будапеща през 2012, самолетите бяха полупразни. И аз съм пътувал в самолет с 10 души вътре и стюардесите ни казваха да се преместим в средата на самолета,  само след няколко дни закриха линията. Изгарял ми е билет за там, по същата причина. Както и да Кутаиси малко преди да летя, закриха линията, явно пак заради празни самолети. Когато разходите по даден полет са им по-големи от приходите от билети... за какво да я поддържат тази линия? А и всички знаем, че зависи от конкуренцията по дадено направление, колко други също летят по същия маршрут...   

Изчакайте, пък да видим...

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

Чак пък от Октомври какво ще дирим там 🙂

Ще ходим да гледаме Олимпик на Стад Велодром. :grin:

Редактирано от Фичо
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, bad kid каза:

Today we launched a new Sofia route to Marseille, with a twice weekly service commencing in October, as part of Ryanair’s Sofia Winter 2019 schedule, which will be launched shortly 🛫👇

ето това вече е чудесна новина 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Цената до Марсилия в момента добра ли е за дестинацията /около 87 евро двупосочен/? И какво да видя там, ако реша да отида? 

Единствено видях, че шатъла от летището е 20Е на посока.

Връзка към коментар

може ли малко инфо относно вътрешните полети на Раян в Испания. В търсачките излизат по 17,51 евро,а в сайта на Раян има по 3.99евро. Как мога да се възползвам от ниската цена? Излиза надпис най-горе "за вътрешни полети натиснето ТУК" Натискам излиза ново търсене и пак с високата цена... Става въпрос за линията Палма-Барселона.

Връзка към коментар

Новината за Марсилия е супер, определено по ме привлича от Париж и ще пробвам да се пласираме в някой от месеците които ще има полети.

Редактирано от BlackArt77
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-престъпният и може би най-мръсен град на Франция,  или по-скоро е северноафрикански. Има какво да се види за ден до два.Хубавото в новината е, че  Марсилия е удобен вход за разглеждане на региона и там често има добри оферти към по-далечни дестинации. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Dreamm каза:

И какво да видя там, ако реша да отида? 

Арл, Ним, Монпелие, Авиньон ...

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , Dreamm каза:

Има влак по 4,8 евро.

Аз миналия октомври си купих билети отиване и връщане до града,но се отказах и ти изгоряха.

Имах и за Flixbus от Ница и обратно за 20 евро,тях уж ги отказах срещу ваучери,но съм объкал нещо и нищо не получих.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , Dreamm каза:

Цената до Марсилия в момента добра ли е за дестинацията /около 87 евро двупосочен/? И какво да видя там, ако реша да отида? 

То няма с какво да сравним цената, тъй като до сега не е имало директен до там

но според мен няма да са много по-ниски цените

Преди 7 години имаше някакъв автобус на нормална цена, със сигурност не беше 20 евро...

пп ето ги тарифите за автобуса, отиване и връщане за възрастен 13,40, деца до 5 години -безплатно и т.н

L91 Tarif Aller-Retour
                                                               0                                           1                                           2                                           3                                           4                                           5                                           6                                           7                                           8                                           9                                           10                                       
13,40 €
L91 Tarif Adulte - Aller Simple vers AEROPORT
                                                               0                                           1                                           2                                           3                                           4                                           5                                           6                                           7                                           8                                           9                                           10                                       
8,30 €
L91 Tarif 12/25 - Aller Simple vers AEROPORT
5,80 €
L91 Tarif 6/11 - Aller Simple vers AEROPORT
4,15 €
L91 Tarif 0/5 - Aller Simple vers AEROPORT
0,00 €
Редактирано от bad kid
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.