Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Здравейте.....предстои ми първо пътуване с Ryanair и понеже имат промяна , относно ръчния багаж искам да попитам......

Билета ми е NON PRIORITY и имам право да взема на борда 1 малка ръчна/лична чанта, която трябва да се побира под

седалката пред мен (40 см х 20 см х 25 см).  Имам също така 10 кг регистрирана чанта, която е с размери (55 х 40 х 20 см )

и която според последните промени , трябва да лети в багажното отделение на самолета.

Въпросът ми е.....когато отида на гишето за предаване на 10 кг. багаж.....там само се претегля и заминава.....или ще ми проверяват и

дали съм спазила точно размерите на куфара ??? Притеснява ме това, че куфара ми не е точно с тези техни размери , 

а се получава малко разминаване с няколко сантиметра.............иначе в килограмите се вмествам.............Дали ще

ми направят някакъв проблем ?

Връзка към коментар
преди 18 минути , kaka Ki4ka каза:

Здравейте.....предстои ми първо пътуване с Ryanair и понеже имат промяна , относно ръчния багаж искам да попитам......

Билета ми е NON PRIORITY и имам право да взема на борда 1 малка ръчна/лична чанта, която трябва да се побира под

седалката пред мен (40 см х 20 см х 25 см).  Имам също така 10 кг регистрирана чанта, която е с размери (55 х 40 х 20 см )

и която според последните промени , трябва да лети в багажното отделение на самолета.

Въпросът ми е.....когато отида на гишето за предаване на 10 кг. багаж.....там само се претегля и заминава.....или ще ми проверяват и

дали съм спазила точно размерите на куфара ??? Притеснява ме това, че куфара ми не е точно с тези техни размери , 

а се получава малко разминаване с няколко сантиметра.............иначе в килограмите се вмествам.............Дали ще

ми направят някакъв проблем ?

Размерите се проверяват само, ако багажът е ръчен. Когато е чекиран няма изисквания за размери, а само за килограми.

Редактирам се - не съм прочела сайта на Раян.

Редактирано от Цвете
Връзка към коментар
11 minutes ago, Цвете said:

Размерите се проверяват само, ако багажът е ръчен. Когато е чекиран няма изисквания за размери, а само за килограми.

Ми в сайта на Rayan друго пише- и чекираният 10 кг трябва да е 55*40*20, че са го и нарисували даже. Сега дали гледат... не знам.

https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq/baggage/10-kr-pernctpnpaha-yahta

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 22 минути , aleksandrina каза:

Ми в сайта на Rayan друго пише- и чекираният 10 кг трябва да е 55*40*20, че са го и нарисували даже. Сега дали гледат... не знам.

https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq/baggage/10-kr-pernctpnpaha-yahta

Дааааа.....точно това ме притеснява..........разминаването с моите размери, което не е много, но все пак го има..............и не знам какво да направя....

Връзка към коментар
преди 2 часа, Tim каза:

Полета Варна Брюксел Шарлероа го има на сайта, но не излизат никакви дати до края на годината 🤨

Някой да знае какво се случва....

Предварително благодаря

Спрян е безвъзвратно. Той си стартира с амбицията за целогодишна линия, но явно няма достатъчно затоварване....

Вариант с довозване е Варна-Дортмунд. Или ако полетът е чак лятото с някой чартър или Варна-Париж или Варна-Кьолн.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ,

ще ги следя ,явно ги пускат една по една дестинация .

А имате ли наблюдение ,дали зимните месеци полетите до Венеция  са петък и понеделник пак или променят дните ?

Редактирано от black_stone
Връзка към коментар
В момента, black_stone каза:

Благодаря ,

ще ги следя ,явно ги пускат една по една дестинация .

А имате ли наблюдение ,дали зимните месеци полетите до Венеция  са петък и понеделник пак или променят дните ?

Винаги се променят дните в зимното и лятното

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , black_stone каза:

Даже Венеция я спират зимата (поне м.г. я  спряха.). Имах полет около карнавала 2018, който го отмениха.

Връзка към коментар

Здравейте, имам въпрос. Сестра ми се омъжва през юни, ще си смени фамилията. Иска да си вземат билети с раян до Рим за седмица след сватбата. Ако купи билетите със старата фамилия и пътува със старата лична карта, ще има ли проблем? 

Връзка към коментар
19 minutes ago, Аmélie said:

Здравейте, имам въпрос. Сестра ми се омъжва през юни, ще си смени фамилията. Иска да си вземат билети с раян до Рим за седмица след сватбата. Ако купи билетите със старата фамилия и пътува със старата лична карта, ще има ли проблем? 

Ако не си е сменила ЛК, няма проблем. Има срок 1 месец след смяна на фамилията да се смени ЛК. Пък и да е с новата фамилия- пак може- вади се някакъв документ за идентичност на имената.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По-добре първо да пътува и после да си сменя личната карта, щом е в рамките на 1 месец от промяната на името. Ако реши да я сменя преди това в полицията вземат физически старата лична карта, издават ти талонче за това и въобще ми се вижда сложно за паспортна проверка в чужбина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Я да си задам и аз въпроса (сега поправям датите от обърканото пътуване)- ако искам да взема през някой от сайтовете билет за дете, трябва да се купи за възрастен и после в чата ли го оправяха? Или трябва директно от сайта на RA и после в чата да ми преправят резервацията?

Че днес 2 пъти си чатих и много  бързо ме попитаха дали могат с още нещо да ми бъдат полезни, като единият път ми пратиха линк с телефоните- да звъня.

Връзка към коментар

Аз преди около месец зададох подобен въпрос с резервация за дете как стоят нещата. Отговорът мисля, че беше връзка с чата. Ще видя кой ми е отговорил и ще го включа😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ви! Ще й кажа да сменя документи след пътуването. 

Аз съм купувала допълнително билет за дете, но от уиз, добавиха го в моята резервация след телефонен разговор. Предполагам и при раян е така. 

Връзка към коментар
36 minutes ago, ДиянаВ said:

@koliob ми е отговорил на 3 януари. Може и сега да се включи в твоя помощ.

Голяма е станала темата на Райън, като самите тях😂

Да, прочетох поста. Благодаря ти!  Утре ще видя вар.2- закупуване поотделно и после да ми свържат резервациите. Или ще чакам да падне цената още... 

Някой има ли разумно обяснение ???:

RA_str.jpg

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар
6 hours ago, bibi said:

Даже Венеция я спират зимата (поне м.г. я  спряха.). Имах полет около карнавала 2018, който го отмениха.

Странно. Искам да резервирам круиз за декември, а как да стигна до Венеция? 

Връзка към коментар

За разумно обяснение да кажат защитниците на Райън еър от отделената тема, май за глобата беше нещо😉😆

Аз не съм много добре с математиката след 6-ти клас, но разум не виждам.

Редактирано от ДиянаВ
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.