Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Майтап беше горното. Просто днес така си лафихме с колеги и спонтанно изразих тази популярта напоследък фраза и тук.

Разбирам, че обмисляш круиз за декември 2019 и искаш за тогава полет до Венеция, така ли?

Аз не съм много веща с круизите, но за полет до Венеция мисля, че е още рано. Спокойно, в северна Италия, а и в други нейни части винаги има изгодни полети.

Редактирано от ДиянаВ
Връзка към коментар
преди 7 часа, bibi каза:

Даже Венеция я спират зимата (поне м.г. я  спряха.). Имах полет около карнавала 2018, който го отмениха.

Тази зима си я имаше Венеция и полетите бяха в петък и понеделник.

Връзка към коментар

Ей, голямо чатене с Ryanair... Безрезултатно, разбира се.

Пратих им снимката с 5,32€ разлика да питам защо и ме посъветваха да опитам в Chrome, incognito mode, че пазело кукита- мукита. Опитах, докато си чатим- същата работа. После ми казаха, че това било VAT for domestic flights. Доколкото знам немското ДДС е 19% (проверих, за да съм сигурна пак докато чатим), а тук разликата е около 33%. И накрая ми казаха да напиша оплакване до еди-къде-си...

Е това е ситуацията:

Spoiler

RA_str.jpg.77732e452075cc39cc03717d30667e06.jpg

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Нова дестинация на  Ryanair  от София до Марсилия, започвайки от октомври тази година. Клик. Проверих дали го има и в сайта на раян - има го. 🙂

Връзка към коментар
преди 8 часа, aleksandrina каза:

Ей, голямо чатене с Ryanair... Безрезултатно, разбира се.

Пратих им снимката с 5,32€ разлика да питам защо и ме посъветваха да опитам в Chrome, incognito mode, че пазело кукита- мукита. Опитах, докато си чатим- същата работа. После ми казаха, че това било VAT for domestic flights. Доколкото знам немското ДДС е 19% (проверих, за да съм сигурна пак докато чатим), а тук разликата е около 33%. И накрая ми казаха да напиша оплакване до еди-къде-си...

Е това е ситуацията:

може би е заради кеширане

Връзка към коментар
1 hour ago, neuromancer said:

може би е заради кеширане

О, не. От вкъщи, от работа, инкогнито, сменях браузъри, кеш и кукита трих... Не и не. И какво да кешира в крайна сметка? Както и да е. Купих през lastminute.es с виртуална МС на Revolut, разпозната като Viabuy. И после настана голямото чатене вече. 🤣🤣🤣 Да вържат детската резервация, да платя 5.88€ за място майка- дете... Оспамих ги днес. 😁

• Браво 1
Връзка към коментар

Определено има проблем с това priority. Симулирам купуване на билети, добавям priority за трима за 2 посоки- или 6х8=48€, а накрая в обобщението преди плащане: 

Приоритет и 2 чанти ръчен багаж

• 6 х Приоритет и 2 чанти ръчен багаж

63,96 €

Вчера ги питах да ми обяснят за едни 5€ отгоре, но тук са 15,96€. 

Връзка към коментар

Ех, тези Раянеър... Само си представям този форум тук след 2 години... сигурно безплатният багаж ще е едно несесерче колкото да побира паспорт и портфейл. И ще коментираме Прайорити+ (да включва яке) и Прайорити Екстра (да включва големи джобове) и всякакви варианти на Max, Extra, Plus ... да включва тоалетна и т.н. "екстри" 😄  Разбира се всичко това с флексибъл цени... по време на покупка или при онлайн чекиране, за висок сезон едни цени, за нисък - други цени... При полет над 2 часа по-скъпо, под 2 часа по-евтино.. Въобще, да почваме с голямата екселска таблица

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар

Аз не държа да съм сред първите, купувайки priority- взимам го заради багажа.

ОК, направили са го всичко да се плаща. Но това с промяната на цената в движение...

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, aleksandrina каза:

Аз не държа да съм сред първите, купувайки priority- взимам го заради багажа.

ОК, направили са го всичко да се плаща. Но това с промяната на цената в движение...

Аз току що купих приорити и ми показа 10 евро и ми взе 10 евро точно. Да не е някакъв бъг . Пробвай от друг браузър дали ще ти промени цената или през мобилното.

Връзка към коментар

Това горното се получава и при мен, когато има и деца, иначе няма проблем ... не знам каква е причината, но и не бих се занимавал да я търся след като явно и те не могат да го обяснят.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
1 hour ago, funny said:

Аз току що купих приорити и ми показа 10 евро и ми взе 10 евро точно. Да не е някакъв бъг . Пробвай от друг браузър дали ще ти промени цената или през мобилното. 

По- горе писах, че всякак съм пробвала. :) Все това излиза.

1 hour ago, Adventurer said:

Това горното се получава и при мен, когато има и деца, иначе няма проблем ...

Опитвах и с 1 възрастен само- пак по- горе писах, че от 8€ става 10.66€

Но да- сега го прави само, ако има дете.

Може и бъг да е, обаче който не гледа, ще си му вземат едни € отгоре...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, montepinar каза:

Ех, тези Раянеър... Само си представям този форум тук след 2 години... сигурно безплатният багаж ще е едно несесерче колкото да побира паспорт и портфейл. И ще коментираме Прайорити+ (да включва яке) и Прайорити Екстра (да включва големи джобове) и всякакви варианти на Max, Extra, Plus ... да включва тоалетна и т.н. "екстри" 😄  Разбира се всичко това с флексибъл цени... по време на покупка или при онлайн чекиране, за висок сезон едни цени, за нисък - други цени... При полет над 2 часа по-скъпо, под 2 часа по-евтино.. Въобще, да почваме с голямата екселска таблица

Има една, две теми, инспирирани от това.

Като се натрупат 20-30 страници с противоречиви мнения за либерали, свободен пазар, регулации, стандарти и т.н. и когато всички активни участници толкова се надъхат, че дори чувството им за хумор изчезне и … @Георги заключва темата. След някой друг месец - r.p.t.

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, ven62 каза:

Има една, две теми, инспирирани от това.

Сега, не за да се самоизтъквам, но аз тези идеи съм ги разработвал още от 2017-та година :grin::lol:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Фичо каза:

Сега, не за да се самоизтъквам, но аз тези идеи съм ги разработвал още от 2017-та година :grin::lol:

Много сложно бе хора..., а те гениалните неща са прости... само трябва да започнат да определят цените на кг, а не на глава и всички сметки ще им излязат, по-елегантно решение от това няма, че даже потребителите няма да обърква. Да не говорим колко дисциплинираща мярка ще е това за много хора, че даже ще могат да претендират, че го правят от грижа за хората… :dance3:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 27 минути , Adventurer каза:

Да не говорим колко дисциплинираща мярка ще е това за много хора, че даже ще могат да претендират, че го правят от грижа за хората… :dance3:

Да бе. По време на резервацията заетостта да се обявява в свободни килограми...."последни 250 килограма на тази цена".

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
  • Смея се 15
Връзка към коментар
преди 35 минути , Zaro каза:

Да бе. По време на резервацията заетостта да се обявява в свободни килограми...."последни 250 килограма на тази цена".

Сега ако се наложи и различни диети могат да предлагат, като екстра с динамично ценообразуване според тежеста на ситуацията. :rofl:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Фичо каза:

Ако приемаш съдружие бих обогатил идеята с това, съвсем леките пътници т.е. тези без бельо/бански да се възползват от определен процент дискаунд.

Още от втория полет всички седалки ще са продадени.

Спестяваме целия бюджета за реклама, а и идеята търпи развитие. Може планиран оverbooking да правим - ще сядат един върху друг.

:rofl:

• Смея се 4
Връзка към коментар

Я, аз да ви припомня 90-те години:

Откъс от книгата "Веднъж Африка завинаги Африка" на Весела Ганчева, изд. 2016 г.

" Заминаването ми от Хараре беше знаменателно поради факта, че в същия самолет пътуваше отзованият посланик на България, Атанасов, който имаше около 300 кг. свръхбагаж - главно каменни африкански скулптури - които не беше изпратил като карго. По тази причина моите две тръстикови африкански столчета изобщо не направиха впечатление на служителите на летището, нито големия клон с банани по него, който носех за подарък на приятелите си. Излетях от Хараре на 5 януари 1990 година при +25 градуса и пристигнах в София на 6 януари рано сутринта. Докато другите се суетяха наоколо, успях да наема две таксита - едно за мен и едно за тръстиковите столчета - и да се прибера успешно у дома"

То и столчетата не са били никак малки, за да им наеме отделно такси :lol:. Звучи като фантасмагория на фона на днешните сантиметри и кг. ръчен багаж.

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , Емика каза:

Я, аз да ви припомня 90-те години:

Откъс от книгата "Веднъж Африка завинаги Африка" на Весела Ганчева, изд. 2016 г.

" Заминаването ми от Хараре беше знаменателно поради факта, че в същия самолет пътуваше отзованият посланик на България, Атанасов, който имаше около 300 кг. свръхбагаж - главно каменни африкански скулптури - които не беше изпратил като карго. По тази причина моите две тръстикови африкански столчета изобщо не направиха впечатление на служителите на летището, нито големия клон с банани по него, който носех за подарък на приятелите си. Излетях от Хараре на 5 януари 1990 година при +25 градуса и пристигнах в София на 6 януари рано сутринта. Докато другите се суетяха наоколо, успях да наема две таксита - едно за мен и едно за тръстиковите столчета - и да се прибера успешно у дома"

То и столчетата не са били никак малки, за да им наеме отделно такси :lol:. Звучи като фантасмагория на фона на днешните сантиметри и кг. ръчен багаж.

😄 Аз мога да цитирам, че само преди 10 години се натоварих на полет със стандартен билет на Bulgaria Air София - Амстердам, за Рожден ден на новоизлюпения ми студент там. Багажът се състоеше от:

• Чекиран куфар, 38 кг 🤔 едва качих куфара на лентата - с храна за гладните студенти, щото в Холандия няма... 
  • Саксофон подарък в сериозен и специален куфар
  • Една препълнена найлонова чанта тип IKEA с кекс и баница от бабите
  • Дамска чанта с размерите на големия ръчен багаж на Ryan

Този куфар още го споменават тези, които го влачиха. Бяха все много здрави момчета... 

Това си плаче за отделна "багажна" тема 😎 Извинявам се за спама, не издържах на спомена.

П.П. Това с посланика не е смешно, ама... 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.