Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

То това се очакваше според мен, като си помисля - като летяхме към Ливърпул преди 2 години, почти целият самолет отиваше към стадионите на Ливърпул и Ман Ю, повечето хора без билети с надежда да хванат нещо на място или поне да видят въпростните места.
Нормално беше да капитализират по някакъв начин - из по-големите страни в Европа правят и достатъчно вътрешни полети, които често се използват за мачове и концерти (не, че международните не се използват и за това).  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Фичо каза:

Това мисля е частен случай за Дъблин Ирландия. В Германия май хората бяха спечелили.

Продължавам да ги съдя чрез Аероиск.

Връзка към коментар
преди 3 минути , vinidj каза:

Това мисля е частен случай за Дъблин Ирландия. В Германия май хората бяха спечелили.

Продължавам да ги съдя чрез Аероиск.

Частен - който ще повлияе със сигурност решенията на други съдии и в други държави.

На мен ще ми интересно какво ще отсъдят в UK по повод стачките. CAA заведе дело срещу тях в края на миналата година. Няма новини все още. 

https://www.bbc.co.uk/news/business-46451702 

Връзка към коментар

Ryanair launches two new routes between Italy and Greece!

Айде 🙂 връзки за остовите и от Рим.

New routes from Budapest:
✈ Rome Fiumicino – Kos (Saturdays, from July 6, 2019)
✈ Catania – Rhodes (Saturdays, from July 6, 2019)

m-8.png

За повече инфо цък.

Редактирано от Иван Попов
редактиране
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Току-що направих промени на местата ни в самолета на Ryan Air от София до Акаба, като заплатих за това. В момента обаче, всички на които съм променил местата излизат без места на бордните карти. Може би ги ъпдейтват по-късно?

seats.png

Редактирано от clinton1
Връзка към коментар

В крайна сметка, писах на лайв чата им (който си беше меко казано скандален). Индийчето ми вижда плащането, но неуморно си твърдеше, че тяхната система показва 2 места... След 10 скрийншота някакси го убедих, че съм прав и след като му казах кои места желая за заплатените 27 евро, той ми ги добави ръчно. Странно беше също защо ми показваше отстрани, че местата са по 4 евро, а когато ги избирах ми показваше 9.  До момента от над 30 полета, единствените пъти, когато съм имал проблем е било, когато съм ползвал Ryanair. Вярно, че не са били някакви огромни проблеми и винаги са се решавали, но е малко дразнещо.

Връзка към коментар

При бордването ми на полет на раян сега от Малпенса попитах за ръчния багаж и ми потвърдиха, че за полети от Италия може да си качиш голям багаж на борда без Приорити. 

Евала на италианците! 

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте, За променен час на полет с повече от 3 часа при разговор в чата се разбраме със служителя на Ryanair да ми бъде направено пълно възстановяване на билета и закупен приоритет. Едното плащане  беше чрез Пейпал и е вече върнато, но за другото, което е платено с кр.карта ми пишат имейл, че е изтекла, което не е вярно и ми искат данни на сметка в банка. Случвало ли се е на някого това и да изпращам ли данните? 

Връзка към коментар
преди 9 минути , a6olq каза:

Здравейте, За променен час на полет с повече от 3 часа при разговор в чата се разбраме със служителя на Ryanair да ми бъде направено пълно възстановяване на билета и закупен приоритет.

Колко време преди полета се случи това?  Промяната, имам предвид. 

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар
преди 1 минута , muchachote каза:

Хей, а как стои въпросът ако след закъснял полет изпуснеш следващия? Някой да е имал подобна драма?

Когато не са на един билет си е твоя грижа/проблем. 

Връзка към коментар
преди 10 минути , muchachote каза:

Хей, а как стои въпросът ако след закъснял полет изпуснеш следващия? Някой да е имал подобна драма?

Отговорността е изцяло твоя. Трябва да си предвидиш достатъчно време - или да имаш застраховка. Ryanair - и всяка една авиокомпания - не са отговорни за следващите ти полети, ако не са на общ билет - казвам го за протокола, за Ryanair не е основна практика.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 11 минути , Rainy каза:

Отговорността е изцяло твоя. Трябва да си предвидиш достатъчно време - или да имаш застраховка. Ryanair - и всяка една авиокомпания - не са отговорни за следващите ти полети, ако не са на общ билет - казвам го за протокола, Ryanair не предлагат общ билет. 

Напротив, предлагат и общи билети, но повечето са с връзки през Италия, Германия и Испания. Варианти за прекачване с Раянеър на една резервация ИМА

Например:

image.png.1529d380a0d2db0bbab4bbf3801b09f3.png

image.png.30a764427403c4d4e96ad59962b45e9b.png

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Фичо каза:

Колко време преди полета се случи това?  Промяната, имам предвид. 

Полетът е през юни, а промениха разписанието преди десетина дни.

Връзка към коментар
преди 3 минути , montepinar каза:

Напротив, предлагат и общи билети, но повечето са с връзки през Италия и Испания. Варианти за прекачване с Раянеър на една резервация ИМА

Коригирах мнението си. Не е масова практика все още доколкото знам - но да, ако е на общ билет, Ryanair трябва да се погрижат при закъснение, иначе не.

Връзка към коментар

Здравейте ,

излязоха зимните полети  за София-Венеция .Искам да купя за 13-23.12.2019 за 2в. и дете на 12г.Обявената цена е 31,66евро на човек в посока.Милсите ли ,че може да падне и кога е най -добрия период за закупуване ? Нямам много опит и не зная какво да предприема.

Благодаря .

Редактирано от black_stone
Връзка към коментар

Аз бих изчакал , обикновено най-ниската цена е 2-3 месеца преди полета. София-Акаба го дебнах от няколко месеца , беше 36Е в посока когато го пуснаха , около Коледа купих за средата на Март 4 билета по 10Е в двете посоки.... Естествено няма нищо сигурно.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ryanair’s winter 2019 schedule: 12 new Greek routes to/from Athens and Thessaloniki!

Айде време беше за нови маршрути! Сега чакаме и от София нещо ново и хубаво.......

According to the information on the website, on 7th March, Ryanair announces the launch of 12 new routes, connecting 10 countries,  to both Athens and Thessaloniki.

Flights to Athens:
from Barcelona, 5 flights/week
from Kyiv, 2 flights/week
from Madrid, 4 flights/week
from Nuremberg, 2 flights/week
from Tel Aviv, 3 flights/week

Flights to Thessaloniki:
from Budapest, 2 flights/week
from Copenhagen, 2 flights/week
from Manchester, 2 flights/week
from Malta, 2 flights/week
from, Stockholm, 2 flights/week
from Tel Aviv, 3 flights/week

Baggage policy:
Priority Boarding passengers: 2 free carry-on bags (1 cabin bag 55 × 40 × 20 cm, up to 10 kg plus 1 small bag (40 x 20 x 25 cm)
Non-priority passengers: 1 small carry-on bag (40 x 20 x 25 cm)

Ryanairâs winter 2019 schedule: 12 new Greek routes to/from Athens and Thessaloniki!

За повече инфо цък.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
8 hours ago, black_stone said:

Здравейте ,

излязоха зимните полети  за София-Венеция .Искам да купя за 13-23.12.2019 за 2в. и дете на 12г.Обявената цена е 31,66евро на човек в посока.Милсите ли ,че може да падне и кога е най -добрия период за закупуване ? Нямам много опит и не зная какво да предприема.

Благодаря .

Това е малко тото, но все пак - около празници, тип Коледа, Великден и дълги уикенди няма тенденция цените да вървят /особено много/ надолу. Логиката е, че в края на краищата самолетът ще е пълен, независимо каква ще е цената - винаги ще има хора, купуващи в последния момент, независимо от цената. В конкретния случай ми се струва, че 13.12 няма да е проблем, но 23.12 може да бъде проблем, и то голям. Да не говорим, че едно канцелиране на полета в последния момент, дори по независещи от превозвача причини, ви оставя да карате Коледа неособено приятно /ще ви приберат някъде между Коледа и Нова Година/. Лично познавам човек, който така увисна по Коледа сам на хотел във Франкфурт заради съвсем небюджетен превозвач.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.