Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

по принцип не може

иначе в новините излизаха някакви деца дето се качили на борда на самолет сами между пътниците, та има някакъв шанс да не го усетят 😀

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Яничка каза:

Някой с опит с билет за дете до 15 години, пътувало само?

Вчера се наложи да купя за друг човек. Видях, че системата не дава да се купи само за детето и пътникът пожела да купя билет и за него, макар  да знае, че няма да пътува с детето.  Днес се свързах с чата на Ryan, но ми казаха, че без придружител детето няма да може да лети.  Все пак някой да е имал подобна случка и дете да е допуснато да пътува само?

Мина веднъж 15 годишен потвърждавам - пишеш, че е 16 годишен в данните и без разправии и въпроси на летището.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

На първи ноември Ryanair ще затвори базата си в София и Прага и ще предаде всички операции на полската си дъщерна авиокомпания Buzz. Всички служители на Ryanair ще трябва да подпишат договори като самоосигуряващи се лица с новата авиокомпания.

https://www.fly4free.pl/buzz-kolejne-2-bazy-w-europie/?fbclid=IwAR0umstqn_b_VdxmLaWqlLSDo0IG9L10wWPiww1bnj9mkw7zt3-QeHHWHpg

ryanair-rayanair-sun-buzz-latvanyterv.jp

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
На ‎13‎.‎10‎.‎2019 в 19:16, koliob каза:

Преди време мисля, че бях описал как да си вземете "хубаво" място безплатно. Сега ще се опитам да го допълня с избор на конкретно място от останалите. Оказва се, че системата за чекиране запазва избраните места за известно време. Ако все още не са продадени 6 места може да симулирате резервация и да изберете 6 места, които не харесвате. Веднага след това - още една и ако трябва - още.. докато остане свободно мястото/местата, което ви харесва и тогава реално се чекирате. Системата ви дава от останалите места/място. Допълнително може да се ползва един интересен факт (може би бъг). За повечето полети от/към София системата дава място 2B накрая (ако някой не го купи преди това). Така че ако се таргетира успешно място 2A се получава или пътуване заедно на двама души или нещо като бизнес класа за един (ако полета не е съвсем пълен). Няма гаранция за успех - моят резултат е 3 от 5 откакто го открих.

Пробвах този номер с 3ма пътника, толкова билета маше свободни за купуване, но нищо не стана.

Направих една след друга няколко симулации за купуване на тези 3 билета билета избирайки места и накрая  останаха само 3 свободни  места от схемата със седалките  за полета утре сутринта.

Междувременно бях отворил друг брузър и бях стигнал до избора на места от моята резервация и след като останаха само 3 места от опитите с другят браузър натиснах чекиране.

Даде съвсем различни места от очакваните. Според мен още при покупката на билетите са ми били дадени тези места, макар и да не се виждат до като не се чекирам.

Няма ли да е по-добе, да пробвам няколко пъти да избирам места от моят си резервация и да стигам до плащане докато свършат?

Връзка към коментар
преди 5 минути , Alexander каза:

Пробвах този номер, но нищо не стана. Направих една след друга няколко симулации за купуване на билети и накрая  останаха само 3 места за полета утре сутринта.

Бях отворил друг брузър и бях стигнал до избора на места и след като останаха само 3 места от опитите с другят браузър натиснах чекиране от моята си резервация.

Даде съвсем различни места от очакваните. Според мен още при покупката на билетите са ми били дадени тези места, макар и да не се виждат до като не се чекирам.

Няма ли да е по-добе, да пробвам няколко пъти да избирам места от моят си резервация и да стигам до плащане докато свършат?

Не знам. При мен работи и за Ryanair и за Wizzair. Вчера пътувах на 1F.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

От твоята си резервация не избираш никога никакви места, така ли?

Странно ми е как се освобождаваш от местата, които са ти дадени първоначално от системата.

В полседния момент ли трябва да се прави това?

Може би е трябвало да изчакам още време, докато някой вземе моите първоначално дадени места.

Връзка към коментар
преди 4 часа, Alexander каза:

От твоята си резервация не избираш никога никакви места, така ли?

Странно ми е как се освобождаваш от местата, които са ти дадени първоначално от системата.

В полседния момент ли трябва да се прави това?

Може би е трябвало да изчакам още време, докато някой вземе моите първоначално дадени места.

Не правя нищо специално. Просто изчаквам да останат 4-5 часа до полета, когато има само "хубави" места.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 53 минути , koliob каза:

Не правя нищо специално. Просто изчаквам да останат 4-5 часа до полета, когато има само "хубави" места.

И се надяваш да няма овърбукинг 🤣🤣

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 25.10.2019 г. в 20:01, Topfly каза:

На първи ноември Ryanair ще затвори базата си в София и Прага и ще предаде всички операции на полската си дъщерна авиокомпания Buzz.

Това какво означава, че няма да виждаме вече самолети на Раян, а тези жълтите или....

Връзка към коментар

Сигурно.

Вероятно ще има по-малко стачки и пилотите ще са още по-близо до обикновено таксиметрови шофьори отколкото сега.

• Смея се 1
Връзка към коментар

Ryanair launches three new routes from London Southend!

New routes:
✈ London Southend – Bergerac (3x per week. Tuesday, Thursday, Saturday. Starting on March 31, 2020)
✈ London Southend – Girona (2x per week. Wednesday, Saturday. Starting on April 1, 2020)
✈ London Southend – Marseille (2x per week. Wednesday, Saturday. Starting on April 1, 2020)

New Summer Services:
✈ London Southend – Bucharest (5x per week
✈ London Southend – Venice Treviso (4x per week)
✈ London Southend – Vilnius (3x per week)

m-55.png

Baggage policy:
Priority Boarding passengers: 2 free carry-on bags (1 cabin bag 55 × 40 × 20 cm, up to 10 kg plus 1 small bag (40 x 20 x 25 cm)
Non-priority passengers: 1 small carry-on bag (40 x 20 x 25 cm)

Source: ryanair.com

• Харесвам 2
Връзка към коментар
20 minutes ago, mangysta said:

До каква възраст на детето, може да се качва безплатно бебешка количка на борда?

Две навършени години на детето към датата на пътуването. Стане ли на 2г. И един ден - плащаш място и багаж.

Също имай на ум, понеже за възрастни често се казва "Вкарай някакви данни, никой не ги гледа" и често е точно така, с дете откакто пътувам забелязвам, че много си ги гледат, вкл. на гейта пред мен са броили на пръсти на година и колко месеца е.

Чувала съм за случаи, в които хора си бутат количка с три годишно вътре до самия гейт и не им я вземат, нито ги карат да плащат. Нямам опит, не съм го прилагала лично с лоукости, където в багажа на пътниците им е хляба и маслото.

Връзка към коментар
На 21.02.2019 г. в 5:11, Alexander каза:

Да, вече е 75%, за живущи там за основните тарифи за самолети и кораби, но важат само за островите, на които живеят хората. Не важи, ако канарец иска да лети от Балеарите до Испания примерно.

Струваме ми се,  някои хора от форума си бяха купили билети с намаление и даже летяха без да ги хванат, но в условията си пише, че ако не може да докажеш, че си ресидент-живущ там, ще бъде отказано качването на самолета, не може  само да се доплати разликата.

По принцип има система, която проверява още в процеса на купуване дали има право пътника на намаление или не, но сработва в 50% от случаите. Ако не сработи искат да покажеш документ, но пък не винаги го искат на качване, горе-долу пак е 50% вероятността да го поискат.

С две думи не става за магеланци, освен ако някой не иска да рискува и евентуално да купува нови билети след изпуксане на самолета.

Вече 100% не може да се лети с купен билет с намаление между островите, ако не си резидент. Автоматично  светваш на гейта, ако не си резидент или системата не те е разпознала, че си резидент при купуването на билети в нашия случай при жена ми и показвах документ.

От Мадрид  не гледаха и не светваше нищо, че не е проверена от системата

За навръщане ще видим как е след 2 дни.

Връзка към коментар
преди 14 часа, mangysta каза:

До каква възраст на детето, може да се качва безплатно бебешка количка на борда?

това лято, с раян си ползвахме детска количка с дете на 4 години 😀 беше от тези съвсем малките, но все пак 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мисля, че няма ограничение за възраст за количката, поне беше написано неясно, а доста хора бяха писали, че са носили количка с деца по-големи от 2 години

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 1.11.2019 г. в 10:27, neuromancer каза:

Мисля, че няма ограничение за възраст за количката, поне беше написано неясно, а доста хора бяха писали, че са носили количка с деца по-големи от 2 години

Имам спомен че при едно запитване във чата ми отговориха че количка може до 12 години безплатно

Връзка към коментар

Някой има ли идея кога ще пуснат полетите на Раянер до Йордания от април насетне. Има полети до края на март два пъти в седмицата и от април няма никой? И не само от София, ами и от Кьолн  също няма.???

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.