Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Явно за сега може през формата получена на мейл,аз току що  там попълних за рефънд.

Имам билет  купен през Bravofly ,където единствената опция за рефънд е ваучер с валидност 1г.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Branko каза:

Явно за сега може през формата получена на мейл,аз току що  там попълних за рефънд.

Имам билет  купен през Bravofly ,където единствената опция за рефънд е ваучер с валидност 1г.

Кой ти дава този ваучер, бравофалй или райън?

Аз имам плети другия месец, като билетите са смесени от райън и посредници и тъкми се чудя какво ще ги правя след като ги отменят

Връзка към коментар
преди 38 минути , Alexander каза:

Кой ти дава този ваучер, бравофалй или райън?

Аз имам плети другия месец, като билетите са смесени от райън и посредници и тъкми се чудя какво ще ги правя след като ги отменят

Bravofly го дава,през тях съм купувал билета и имам мейл от тях.

В сайта на Раян не успях  рефънд за този полет да попълня.Явно това се получава само ако самите Раян ти пратят мейл с линк в който да попълниш форма за рефънд

Но пък за  друг полет купуван през edreams получих мейл от Раян за рефънд и попълних формата от линка

Абе страшна каша

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Потвърдено. Заявка за рефънд на билети, купувани директно от сайта на Ryan, става единствено чрез линка от пратения от авиокомпанията уведомителен имейл за отмяна. Всичко останало реално не работи.

Рефънд на Ryan билети, купувани през посредник, зависи от политиката на самия посредник. Bravofly / Lastminute / Rumbo групата например връща пари само под формата на ваучер.

Както е тръгнало скоро ще имам 20-30 ваучера и ще си правя супа от тях 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Моят полет трябваше да е след седмица и днес получих мейл за канселацията и линк за рифънд. Попълних информацията във формата и това беше всичко - излезе съобщение, че парите ще се върнат до 7-10 работни дни (по спомен). Нямам потвърждение на мейл, но се надявам да е сработило днес след като преди формата даваше грешка в reservation code-a. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Потвърдено. Заявка за рефънд на билети, купувани директно от сайта на Ryan, става единствено чрез линка от пратения от авиокомпанията уведомителен имейл за отмяна. Всичко останало реално не работи.

Рефънд на Ryan билети, купувани през посредник, зависи от политиката на самия посредник. Bravofly / Lastminute / Rumbo групата например връща пари само под формата на ваучер.

Добре де, при билети купени през посредник, не може ли после да промениш с твоя мейл и да получаваш директно от Раян известия? Не съм го правил от доста време, ама преди още от потвърждението си влизах в акаунта в Раян, слагах кода и добавях (или направо променях) моят мейл. Ест, ако вече са изпратили подобни писма с линкове може би е късно, ама все пак 

Връзка към коментар
преди 4 минути , stormbringer каза:

Добре де, при билети купени през посредник, не може ли после да промениш с твоя мейл и да получаваш директно от Раян известия? Не съм го правил от доста време, ама преди още от потвърждението си влизах в акаунта в Раян, слагах кода и добавях (или направо променях) моят мейл. Ест, ако вече са изпратили подобни писма с линкове може би е късно, ама все пак 

Не може.Раян плаща на поредника и той на теб.То ако така можеше, щеше да е екстра.Билети купени за по 15€ от посредника Раян да ти изплаща 30€

преди 27 минути , muchachote каза:

Значи да разбирам, че само и единствено имейл трябва да получа? В сайта им не става, в приложението също.

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Връзка към коментар
преди 23 минути , muchachote каза:

Значи да разбирам, че само и единствено имейл трябва да получа? В сайта им не става, в приложението също.да

През емайла става да се попълни заявката...При мен от три канселирани полета дойде за първия точно седем дни преди полета. Билетите са купувани от mytrip.au Но заявката за рефънд дойде от Ryan.

IMG_20200320_101543.jpg

Връзка към коментар
преди 16 минути , stormbringer каза:

Всъщност може, когато потвърждението на полета е дошло от превозвача. Случи ми се на два пъти за билети купени от оподо.

Даже симулирах смяна при цената, на която  излизат в сайта на Райън, т.е. високата и системата ме пусна без доплащане.

Ние сменихме други полети закупени от Райън, доплащането беше 22 паунда за двама, цената в сайта също беше по-висока с 22.

Назад в темата неколкократно е писано, че при опит за смяна на дати  излизат завишени цени, както и редовни.

В момента как е не зная, но може да се опитва.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , ivo_121212 каза:

През емайла става да се попълни заявката...При мен от три канселирани полета дойде за първия точно седем дни преди полета. Билетите са купувани от mytrip.au Но заявката за рефънд дойде от Ryan.

IMG_20200320_101543.jpg

преди 3 часа, Георги Матеев каза:

преди 3 часа, Branko каза:

Bravofly го дава,през тях съм купувал билета и имам мейл от тях.

В сайта на Раян не успях  рефънд за този полет да попълня.Явно това се получава само ако самите Раян ти пратят мейл с линк в който да попълниш форма за рефънд

Но пък за  друг полет купуван през edreams получих мейл от Раян за рефънд и попълних формата от линка

Абе страшна каша

Зависи от кой посредник е купуван билета,както писах вече и  @Георги Матеев потвърди

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Току що виждам, че полета до Лондон  за тази вечер е канселиран /естествено нямаше да летя/

Попълвам формата за рефънд, но не мога да разбера къде да намеря Affectted flight number. Моля за съвет!

Връзка към коментар
преди 20 минути , neuromancer каза:

Това е номера на полета, който е бил отказан. Тоест в билета ти.

Благодаря. Сега ми дава

Your flight reservation number is invalid

Мисля,че въвеждам правилния номер

IMG_20200320_160935.jpg

Връзка към коментар
преди 1 час, Branko каза:

Не може.Раян плаща на поредника и той на теб.То ако така можеше, щеше да е екстра.Билети купени за по 15€ от посредника Раян да ти изплаща 30€

Но пък при промяна на датата с нова се приема цената в системата на Раян, а не платената на Бравофлай например 🙂 И аз се изненадах, но вече два пъти стана. Друг е въпросът, че са надули много цените и едва успях да букна нови дати за същите пари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Вероника каза:

Благодаря. Сега ми дава

IMG_20200320_160935.jpg

Това за момента можеш да го направиш ако си получила мейл в  него трябва да има линк.

През приложението и десктоп версията дава грешка.

По горе го коментирахме

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Вероника каза:

Благодаря. Сега ми дава

IMG_20200320_160935.jpg

преди 23 минути , neuromancer каза:

Reservation number да не е номера на резервацията? 6 букви или цифри

Така е,6 букви или цифри PNR номера-примерно N1Q16Y .Не както @Вероникапосочва.Но и с него дава грешка отново.Но нека опита все пак

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Thank you for your refund application. See below the details of your request
Flight Reservation Number: xxx
Customer First Name: xxx
Customer Surname: xxx
Date & Time: 20/03/2020 16:33
Type of Refund: Flight Leg 1 Barcelona El Prat T2 (BCN)-Palma Mallorca (PMI) 03-04-2020

Once approved your refund request will be processed within 7 working days to the original form of payment and should show in your account within the next 5-7 working days. A confirmation email will be sent to the address provided in your booking 

Колеги, това ли е потвърждението, че искът за възстановяване на сумата по канселиран полет е приета?
Редактирано от cck
Премахнати лични данни
Връзка към коментар
преди 21 часа, muchachote каза:

Thank you for your refund application. See below the details of your request
Flight Reservation Number: xxx
Customer First Name: xxx
Customer Surname: xxx
Date & Time: 20/03/2020 16:33
Type of Refund: Flight Leg 1 Barcelona El Prat T2 (BCN)-Palma Mallorca (PMI) 03-04-2020

Once approved your refund request will be processed within 7 working days to the original form of payment and should show in your account within the next 5-7 working days. A confirmation email will be sent to the address provided in your booking 

Колеги, това ли е потвърждението, че искът за възстановяване на сумата по канселиран полет е приета?

Да

Редактирано от cck
Премахнати лични данни
Връзка към коментар

Имам следния казус. От днес за утре ми сменят полет Тулуза - Лондон от сутрешен на вечерен. Имам мейл и в него пише блаблалба и линк да приема. Но реално аз не искам да приемам и предпочитам да ми върнат парите. Може ли да се направи нещо? В резервацията просто са се сменили часовете, на сайта реално не се вижда нищо.

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 3 минути , MARTiNSHO каза:

Имам следния казус. От днес за утре ми сменят полет Тулуза - Лондон от сутрешен на вечерен. Имам мейл и в него пише блаблалба и линк да приема. Но реално аз не искам да приемам и предпочитам да ми върнат парите. Може ли да се направи нещо? В резервацията просто са се сменили часовете, на сайта реално не се вижда нищо.

На теория да, ако успееш да се свържеш с Раян.

На практика обаче не мисля, че имаш шанс да направиш нещо точно в момента.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.