Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 19.03.2020 г. в 23:11, bronco каза:

аз имам полет, който е отменен и се опитвах неуспешно няколко пъти през рефънд формата да си възстановя парите. Постоянно ми изписваше грешен номер на резервация, което не е вярно. Полетът беше за 27ми март, Атина-София

И аз така,за същият полет 🙂

Взет е обаче от посредник Opodo,и вчера също получих мейл с почти попълнени полета.Сега чакам да видя дали ще ми върнат 15E,колкото струва билета или 4E,колкото платих аз 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Забелязахте ли, че цените им вече започват от 40, а не от 20 евро?

https://www.ryanair.com/bg/bg/cheap-flights/?from=SOF&out-from-date=2020-03-23&out-to-date=2021-03-23&budget=150

Изненадан съм. Очаквах рестарта  в продажбите и пълненето на самолетите да започне с ония символичните по 1 евро

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Биксбит каза:

https://www.ryanair.com/bg/bg/cheap-flights/?from=SOF&out-from-date=2020-03-23&out-to-date=2021-03-23&budget=150

Изненадан съм. Очаквах рестарта  в продажбите и пълненето на самолетите да започне с ония символичните по 1 евро

Няма рестарт на продажбите - твърде, твърде рано е за това. Тези цени са резултат от безплатната промяна на полети в близки месеци към по-далечни и от променени общи условия като следствие от затворени граници и отменени полети.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 43 минути , Биксбит каза:

Забелязахме и също се изненадахме 🙂

Отговора на Уиз е доста по-адекватен.Пуснаха доста билети по 9,99 евро за целият юни,че и за юли и то за традиционно скъпи дестинации.Даже си мислех да пусна няколко идеи за смели оптимисти в темата им 🙂

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Според мен тази цялата ситуация ще доведе до естествено напасване на предлагането спрямо намаленото търсене и ще доведе до доста по-високи цени на билетите от тези, които сме свикнали да виждаме до сега, така че има логика да е по-скъпо.

При Раян даже още по-скъпи очаквам заради опцията за безплатна смяна, която дават на всички. Идеята е да няма евтини полети, за да доплащат хората разликите.

Уизз специално може и по €1 да ги видим да продават, тъй като са едни от много малкото компании, които отказват да проявят разбиране и НЕ предлагат безплатна смяна на пътниците отказващи да летят заради вируса. Освен това рядко отменят и полети - летят дори празни и въпреки забраните на много граждани да пътуват в тази ситуация. Та Уизз мисля, че ще изгубят голяма част от клиентите си и е редно да ги накажем заради неадекватното на тази ситуация поведение.

По отношение Раян: Някой пуснал ли е вече РЕФЪНД за отменени полети? Имам резервации за 25.Март и след попълване на формуляри през всички възможни начини както и след потвърждение от Лайф Чата че резервациите са отменени и че рефънда пътува към мен в приложението полета ми стои като канселиран, но резервацията като активна и на мейла даже получавам инфо за отворен чек-ин, добавяне на багажи и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , ivo_121212 каза:

Подкрепям за Wizzair - отношение към клиентите никакво в тази ситуация, пари не се връщат. Утре имам полет с тях София-Базел, при започване на чек ин излиза съобщение, че трябва да се информираме от властите дали, ще бъдем допуснати в страната и да приемем, че сме предварително проверили. Проверявам за Швейцария - властите не допускат пътници от Испания, Франция, Италия и Германия и всички non-Schengen страни. Звъня на безплатния им телефон в България - оператора (кашляше през цялото време) ми казва, че полета ще се изпълни по разписание и инструкциите им били, че не могат да правят refund за такива полети, да съм си подал искане от сайта и о то не работело до 14 Април и да съм пробвал след това евентуално. Симулирах чек ин и избор на места - познайте само 4 места са заети за този полет, явно ще си лети празен.

Отговора ми е в няколко поредни мнения по същия казус от 13 март за същата ситуация в темата за кратки новини и въпроси за УИЗЕЪР. Иначе казано за десет дни не се променят към по-добро, а стават по-добри в ползване на ситуация, която има дава право на подобно отношение.

Цитат

Ryanair-три канселирани полета, попълнил съм формите за рефунд преди 4 дни - няма още нищо

WIZZ пращат форма до 14 дни за рифънд, той не по-рано от 60 дни.

Цитат

Easyjet - попълних за refund канселиран полет преди 7 дни - минаха и там и още нищо по картата.

В първите дни връщаха пари, а в отговор на много искания след седмица отговориха с ниски цени в зимното разписание и безплатна промяна на дати.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,имам анулирани полети София - Виена - София с Райън за 19 - 23 май. Опитвам се да  попълня формата за възстановяване на парите, но въпреки,че съм отбелязала,че резервацията е двупосочна и искам да се изплати за всички клиенти и полети от тази резервация, ми иска номер и дата на полета.Къде бъркам ?!?

Връзка към коментар
преди 2 минути , vasilllisa каза:

Здравейте,имам анулирани полети София - Виена - София с Райън за 19 - 23 май. Опитвам се да  попълня формата за възстановяване на парите, но въпреки,че съм отбелязала,че резервацията е двупосочна и искам да се изплати за всички клиенти и полети от тази резервация, ми иска номер и дата на полета.Къде бъркам ?!?

Изчакай поне до утре.

Връзка към коментар
преди 20 минути , vasilllisa каза:

Да не би да са за март, че аз имам билети за началото на април и още не са ги анулирали ?

Връзка към коментар
преди 2 минути , nino каза:

Да не би да са за март, че аз имам билети за началото на април и още не са ги анулирали ?

Не,19 - 23 май са и ги анулираха още миналата седмица.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, nino каза:

И аз имам полет с Ryan на 10.4. Да чакам мейл, така ли ? На страницата им www.ryanair.com/gb/en/travel-updates/articles/UPDATE-WED-18-MAR

-          актуализация 23.март в 10:40: Съветваме клиентите да резервират алтернативен полет преди 25 март.

-          актуализация 23.март в 18:20: От 18 март до 24:00 ч. 24 март, Ryanair ще съкрати полетите с над 80%. Всички засегнати клиенти ще получат имейл, за да ги посъветват за техните възможности.

От 24:00 часа вторник, 24 март, очакваме повечето, ако не всички полети на Ryanair Group ще бъдат приземени.

Да чакам мейл за анулиране ЛИ?  Моля за реакция, че вече  полудявам.

Следя още два други съсипани полета с две различни АК и се побърквам.

Връзка към коментар
4 hours ago, vasilllisa said:

През мейла, който ще получите, има линк, през който става. През сайта и приложението не става. Мисля, че на предната страница има писано. 

Връзка към коментар
1 hour ago, tonica said:

Да чакам мейл за анулиране ЛИ?  Моля за реакция, че вече  полудявам.

Следя още два други съсипани полета с две различни АК и се побърквам.

Аз имах полети на 11 и 18.04 Варна - Виена - Варна и ги анулираха на 11.03. Получих мейл за анулиране. Кандидатствах за refund през формата на сайта им /през компютър/. Но на резервацията ми бе отбелязано, че е анулиран полета. По напред писах, че на сайта им не се вижда бутона за full refund, приложих и снимка. Някой беше писал, че през приложението е по-лесно. Според мен чакайте да го анулират с мейл и после кандидатствайте за refund. Аз си изчаках и за потвърждение от lifechat на air bnb за да си получа full refind за всички нощувки, остана ми само 1 квартира още от общо 3. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , noshtna_ptica каза:

Аз имам полет на 09.04 - няма го вече в разписанието, но и мейл нямам.

Освен да чакам мейл друго мога ли да предприема?

И аз видях, че моите ги няма вече в разписанието, пробвах през линка даден по-горе, но изписва, че полета не е анулиран, явно ще трябва да чакаме мейл 🙂.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, Мари Николова каза:

Забелязахме и също се изненадахме 🙂

Отговора на Уиз е доста по-адекватен.Пуснаха доста билети по 9,99 евро за целият юни,че и за юли и то за традиционно скъпи дестинации.Даже си мислех да пусна няколко идеи за смели оптимисти в темата им 🙂

Оффтопик, но Уиз реагират доста по-зле, искат такса за промяна на полета на отменен! Тоест само може да си върнеш парите, в срок 60 плюс дена.

90523717_145017800219527_1735476819798261760_n.jpg

Връзка към коментар

След като обявиха, че считано от утре спират повечето полети, днес са писали, че не очакват да възобновят дейност до юни месец: https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/help-centre-pdfs/ryanair-group-letters/RYANAIR GROUP LETTER 24.03.2020.pdf

В момента се продават билети по някои дестинации за април, както и за май, но може би ще бъдат канселирани.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам бърз въпрос, току що си платих един билет на Ryaniar, до какво време мога да го анулирам безплатно/ До 24 часа/ има ли такова правило и как да го направя. Благодаря Ви!

Връзка към коментар
преди 13 минути , ZORI каза:

Имам бърз въпрос, току що си платих един билет на Ryaniar, до какво време мога да го анулирам безплатно/ До 24 часа/ има ли такова правило и как да го направя. Благодаря Ви!

В нормална ситуация става през чата, но в момента свързването е практически невъзможно, така че май няма как.

Връзка към коментар

И в нормална ситуация не става да се анулира. В условията им го пише- 

All Ryanair flights are changeable but they cannot be cancelled.

You don't need to notify us if you are unable to travel and if you can’t use your outbound flight, you can still use your return flight.

Връзка към коментар

Здравейте,какво правим ,когато са отменили само 1ната посока?Чакаме да отменят и другата ли?Имам полет-София-Атина на 13ти април ,отменен,днес.

Атина-София на 17ти април,не е отменен!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.