Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Георги Матеев
преди 18 минути , Topfly каза:

Ryanair изпълнява разни странни полети за да не трябва да извършва процедури по дългосрочно складиране на самолети..

Снимка на Zoltán Csorba.

А какви са тези процедури по дългосрочно складиране на самолети?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Ми, затварят го самолетЯ в склада:party::party:

• Смея се 2
Връзка към коментар
7 minutes ago, Георги Матеев said:

Подробности не знам, но скоро четох, че и за личните автомобили препоръчват да правиш по едно малко кръгче на седмица, защото не им действа добре ако месеци стоят на паркинг. Вероятно маслото и другите смазочни материали под действие на гравитацията постепенно изчезват от определени части на двигателя и когато го стартираш след дълго стоене, може да се повреди или да му се намали живота.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Има си процедури за приземяване на самолета, когато няма да лети дълго време, и да предимно са свързани с течностите - хидравлики, масло, кислородни цилиндри, батерии и т.н. Задачите, които трябва да се изпълнят на самолета са различни в зависимост от периода, който няма да лети. 

Това, което е със сигурност обаче е че паркирането на самолета и изкарването му от паркинг е много по-рентабилна процедура, от това просто да въртиш кръгчета за да я избягваш. Макар да си отнема време, нищо страшно не е процедурата и в двата случая (паркиране и връщане във въздуха) отнема по-малко от ден. Така че едва ли това са мотивите за тези полети, освен ако не искат да имат налични самолети на "нисък старт", които да са готови да излетят почти веднага при нужда. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Предполагам е дъвкано вече, но ...

Изглеждам са мръднали датата, до която почти няма полети. До преди няколко дни беше края на Април. Сега гледам няма полети до 08.май.

И какво правим, ако имаме полет, резервацията си седи, но реално нов билет не може да се купи? Предполагам чакаме някаква реакция от Ryanair.

В краен случай през банката, кредити не ми се събират дето не знам кога ще мога да ползвам?

Връзка към коментар
13 minutes ago, jorocontrola said:

Предполагам е дъвкано вече, но ...

Изглеждам са мръднали датата, до която почти няма полети. До преди няколко дни беше края на Април. Сега гледам няма полети до 08.май.

И какво правим, ако имаме полет, резервацията си седи, но реално нов билет не може да се купи? Предполагам чакаме някаква реакция от Ryanair.

В краен случай през банката, кредити не ми се събират дето не знам кога ще мога да ползвам?

Ryanair поне връщат пари, не кредити. Като анулират резервацията, ще изпратят мейл да се попълнят данни и после чакш пари.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , aleksandrina каза:

Ryanair поне връщат пари, не кредити. Като анулират резервацията, ще изпратят мейл да се попълнят данни и после чакш пари.

Ако въобще може да се попълни формата. Това съобщение ми излиза всеки път когато я подам:

rYANAIR.jpg.3f4267dac90e0925b661a7ecd1a6872a.jpg

Явно имат твърде много заявки и не се справят. Някой успял да подаде форма може ли да каже дали пращат/показват някакво потвърждение?

Връзка към коментар
преди 1 минута , tonik каза:

Ако въобще може да се попълни формата. Това съобщение ми излиза всеки път когато я подам:

rYANAIR.jpg.3f4267dac90e0925b661a7ecd1a6872a.jpg

Явно имат твърде много заявки и не се справят. Някой успял да подаде форма може ли да каже дали пращат/показват някакво потвърждение?

Аз подадох три миналата седмица. За един от тях получих имейл като потвърждение, за другите само image.png.88665f0afc6bcc9fa970ad3c109b3840.png

Връзка към коментар

И аз подадох 2 миналата седмица. При попълването не получех мейл с потвърждение, а само това, което е показано по-горе.

Но преди няколко дни получих мейли от Раян с инфо, че молбата ми е получена, за не я пускам втори път, но ще отнеме повече време получаването на парите.

Връзка към коментар

Не знам за коя тема е, но ще питам тук. Имам 4 билета купени през lastminute.de на една резервация. В профила ми в lastminute всичко си е ок според тях, даже днес ми пращаха някакъв мейл за чекиране. В профила ми в Ryan съответния полет е отменен, имам опции за промяна и връщане на парите. Натиснах, че искам връщане на парите, изписа ми, че заявката е приета. Знам, че някъде беше писано, но не проследих развитието - сега на кой ще върнат парите? На мен или на lastminute? Тая надежди, че може и на мен да е, понеже след добавянето на полета в профила ми купувах допълнителни услуги. Обаче от друга страна нямам запаметена карта в профила, а и още нещо - като първи пътник бях писала моето име, но явно купуването на доп. услуга съм я направила на името на мъжа ми, защото доста време не искаше да ми приеме заявката, докато не пробвах с неговото име.

Връзка към коментар

Ами и аз питах същото, но никой не отговори. В крайна сметка попълних данни на карта в профила, надявайки се да върнат парите по нея, а не с каквото е платено (т.е. на lastminute). В LM полета си стоеше и стои ОК, но всъщност беше отменен. А и в LM никъде не намерих място или мейл за кореспонденция с тях, само по телефона. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , aleksandrina каза:

Ами и аз питах същото, но никой не отговори. В крайна сметка попълних данни на карта в профила, надявайки се да върнат парите по нея, а не с каквото е платено (т.е. на lastminute). В LM полета си стоеше и стои ОК, но всъщност беше отменен. А и в LM никъде не намерих място или мейл за кореспонденция с тях, само по телефона. 

Аз получих отговор в Туитър днес! Lastminute обещаха да ми придвижат заявката, мен резервацията ми въобще я няма в профила ми.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Вчера попълних 2 заявки за рефънд, получих потвърждения. При възстановяване на сумата ще има ли нов мейл или трябва да си проверявам картата?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Зани каза:

Знам, че някъде беше писано, но не проследих развитието - сега на кой ще върнат парите? На мен или на lastminute? Тая надежди, че може и на мен да е, понеже след добавянето на полета в профила ми купувах допълнителни услуги.

На Lastminute ще ги върнат

За допълнителните услуги дали и как променят нещата не знам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, neuromancer каза:

На Lastminute ще ги върнат

За допълнителните услуги дали и как променят нещата не знам.

А ако сме ги купили от посредник, но без да имаме профил, какво се случва? Аз си попълних в Райън формата за връщане и ми изписа, че до 20 работни дни ще ги върнат. Посредникът не ме е уведомил за отмяната.

Връзка към коментар

Ако са купени през посредник, само с него се разправяте. Авиокомпанията връща парите на посредника. Може да има някакви редки изключения, в които да получите директно от авиокомпанията, ама не съм сигурен, че не е случайно и не знам точно как е станало (горе се споменават допълнителни услуги). 

Във вашия случай (без профил и без директно плащане) съвсем няма как да определят как да ви върнат.

Връзка към коментар

Без профил в посредника, предполагам. Тогава съвсем спокойно може да си създадеш с мейла, с който са закупени билетите и да имаш профил с резервациите вътре. Ако са няколко мейла, има възможност да се добавят към един профил- това в Lastminute Group. В eDreams 1 профил важи за всички от групата също.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имаме полет Бургас-Виена двупосочен 01-05 май, но полета на отиване са го махнали и остава само този на връщане. Искам да канселирам, но ми начислява такса и не знам защо. Нормално е да не искам да летя при положение,че няма как да стигна за да се върна. Със съпорта ли да се свържа?

Връзка към коментар

Това при Ryan ли? При тях не може да се канселира- каква е тази такса? 

Ако пък билетите са на една резервация- цялата се канселира и отменя.

Иначе- да, с чата, като напишеш live agent.
Please enter your question or type 'help' for assistance.

Връзка към коментар
преди 10 минути , aleksandrina каза:

Това при Ryan ли? При тях не може да се канселира- каква е тази такса? 

Ако пък билетите са на една резервация- цялата се канселира и отменя.

Иначе- да, с чата, като напишеш live agent.
Please enter your question or type 'help' for assistance.

Да на една резервация са полетите, но целия май са махнали полетите вторник и само събота са оставили,а от юни пак си има вторник. А аз ли трябва да я канселирам или те ми предлагат?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.