Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 40 минути , chandni каза:

Ryan нямат ли някой "кух" полет като виолетовите, който може да се купи сега, а да е почти сигурно, че ще бъде отменен...? 🙂

Имаха много до Италия в май и в юни до вчера! "Печалбата" е  ... до 400 % при мене.

Имат някои в юли, но трябва да се преценява внимателно. Близките потенциално печеливши са до Франция, Испания почти приключва, но сякаш има още възможности до Англия без Лондон. Това от България.

От други места трябва да се прегледа внимателно, а част от информацията за летищата я има в темата на УИЗ.

П.П. Според мене реагираха по адекватно от УИЗ анулирайки полети навреме и спирайки да продават билети напред във времето около 2 месеца, като си оптимизираха потенциалните проблемите. Не вярвам да се завъртят в спиралата на продажби и отмени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , chandni каза:

Ryan нямат ли някой "кух" полет като виолетовите, който може да се купи сега, а да е почти сигурно, че ще бъде отменен...? 🙂

И аз това си мислих.Но те много съкратиха полетите си и не знам за дестинация,до която да летят преди юли.Което пък е много далече във времето, за да се предвиди.Ако някой се интересува, най-евтините полети излизат в полски злоти - 39PL е около 16 -17лв,например Варшава-Болоня на 7 юли.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , Мари Николова каза:

И аз това си мислих.Но те много съкратиха полетите си и не знам за дестинация,до която да летят преди юли.Което пък е много далече във времето, за да се предвиди.Ако някой се интересува, най-евтините полети излизат в полски злоти - 39PL е около 16 -17лв,например Варшава-Болоня на 7 юли.

Евтини полети в началото на юли от Варшава има до Рим, Болоня и Единбург. Ако се купуват едновременно за двама души през Opodo UK - излизат по 5 паунда на човек. Но едва ли ще ги отменят.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ако все пак някой реши да залага на отмяна, може да се ползва още един трик за намаляване на разходите. Купуването на дублирани билети през Opodo и Edreams не се позволява от системата, но може да се купи първо билет през Opodo и после билет за същия пътник и полет на официалния сайт на Ryanair без проблем. След това ако стане ясно, че полета ще го има, по всяко време, втория билет може да се канцелира през чата и да се получи рефънд. Това е многократно проверено през испанския Edreams с цел да се ползва отстъпката за пътници, които нямат Prime (имената могат да се сменят по произволен начин до 48 часа от покупката на сайта безплатно).

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, valentin_st каза:

Ах, сега колко ме е яд, че си поисках refund и ми изпратиха ваучер, та вече не ми излиза възможността да си променя полета.

Някой има ли представа дали има шанс да се промени полета, след като има издаден ваучер?

И аз 🙂, ама кой да знае...

Връзка към коментар
преди 2 часа, nedko каза:

По принцип винаги е било така с анулираните полети - могат да се сменят безплатно за произволна дестинация и дати.

Смяната беше безплатна, но с доплащане, ако има разлика в цената. 

Връзка към коментар

Освен коментираната по-горе пълна гъвкавост за промяна на канцелирани резервации до 10.09.2020 г., която може да се реализира чрез функционалността на сайта, все още през чата могат да се променят абсолютно безплатно резервации и за много по-късни дати. Тук гъвкавостта не е толкова голяма. Все пак единственото условие, което трябва да се спазва е началното и крайното летища да са в същите страни, както в канцелираната резервация. Операторите в чата май нямат пълни права и могат да ви откажат. Ако това се случи, опитайте пак докато попаднете на агент, който е склонен да ескалира случая до централата им. Те я променят без проблем до 24 часа. Така например вчера промeних канцелиран SOF-BGY-SOF на SOF-CIA-SOF за септември 2021 г. Това позволява да се правят резервации за празници и периоди с по-високи цени, но засега за дати след 31.03.2021 г. от София са заредени полети само до Лондон и Рим.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Явно за различните дестинации датата не е 10.09.2020г. Имаме анулиран полет Виена-Вилнюс в края на май. През сайта мога да си сменя датата напълно безплатно до 19август. След тази дата ми иска доплащане разликата в цената на билета. Въпросът ми е ако поискам refund ще ми изпратят ли ваучер? Първо обаче ще се пробвам да сменя датите през чата.

Връзка към коментар

Здравейте,имам билети София-Лондон за 18ти юни.Купени са по 20 евро.Разбирам ,че мога да ги сменя безплатно,значи ако искам за 19ти юни,ще ми струват по 50 евро.Но,ако отменят и 19ти юни,тогава ваучера ,който ще ми върнат за 20 евро ли ще е или за 50?Има ли някаква забрана за  Лондон във връзка с КОВИД 19?

Връзка към коментар
On 5/18/2020 at 2:30 PM, Olianata said:

Здравейте,имам билети София-Лондон за 18ти юни.Купени са по 20 евро.Разбирам ,че мога да ги сменя безплатно,значи ако искам за 19ти юни,ще ми струват по 50 евро.Но,ако отменят и 19ти юни,тогава ваучера ,който ще ми върнат за 20 евро ли ще е или за 50?Има ли някаква забрана за  Лондон във връзка с КОВИД 19?

И аз имам питане,но за Гърция за Август,някой смята ли да ходи?

Връзка към коментар
преди 2 часа, nedko каза:

Аз, но няма активни полети.

Те да пуснат автобусите до Солун, от там към островите има по разписание.

Райънеър обаче май тотално са махнали София-Атина.

Връзка към коментар

Нискотарифната Ryanair премина дори по-далеч, като заяви, че предприема мерки, за да преустанови опашките пред тоалетните. Превозвачът ще изисква пътниците да вдигнат ръка за позволение от член на екипажа, преди да използват тоалетните в самолетите.

https://www.bloombergtv.bg/novini-ot-sveta/2020-05-19/aviokompaniite-vazstanovyavat-poleti-kak-izglezhda-novoto-normalno

• Смея се 4
Връзка към коментар
Георги Матеев

Не мога да не похваля отново изключително гъвкавата политика на Ryanair.

Току-що отменените ми полети Атина-София / София-Барселона (оригинално плащани общо €32) ги промених сам и напълно безплатно на Солун-Ереван / Гюмри-Меминген за средата на август. Всички авиокомпании държат изненадващо високи цени за полети до Армения в топ сезон, като ако купувах новите билети трябваше да се изръся с €313, колкото е цената на сайта им в момента. Ей на това му казвам сделка.

Благодаря, Раян, ставате ми все по-симпатични и ще ви простя дори новата политика за тоалетните 🙂

• Харесвам 9
  • Браво 3
Връзка към коментар

Днес канселираха и моя полет до Пафос за юли. 

Опитвам обаче да сменя за Барселона, Тел Авив или Дъблин за края на лятото и не ми дава никакви налични опции... 

Връзка към коментар
Мирослав Василев

Аз си мисля, че наместват разписанието. Няма как да няма нито един полет до Барселона, Мадрид и даже Брюксел от сега за края на август.

Въпреки че, има заложени дати в разписанието, но като цъкнеш няма полет.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Мирослав Василев каза:

Въпреки че, има заложени дати в разписанието, но като цъкнеш няма полет.

Да, именно. Даде ми опции само за Виена за август. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 39 минути , vino4erpec каза:

Къде ги намирате тия ниски цени под 10 €, имам предвид преди кризата? През сайта на Раянеър или през посреднически сайтове?

Като изключим сайтовете с отстъпките, директно на сайта на Раян миналата година имаше по 99 цента до Каламата и 6-7 евро до Атина...

Връзка към коментар
На 18.05.2020 г. в 11:47, seaell каза:

Явно за различните дестинации датата не е 10.09.2020г. Имаме анулиран полет Виена-Вилнюс в края на май. През сайта мога да си сменя датата напълно безплатно до 19август. След тази дата ми иска доплащане разликата в цената на билета. Въпросът ми е ако поискам refund ще ми изпратят ли ваучер? Първо обаче ще се пробвам да сменя датите през чата.

През чата за няма и 30мин. безпроблемно ми смениха полета за 4 септември - без доплащане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Мирослав Василев

Да се похваля, току-що смених полет Бергамо-Барселона за четирима, на София-Барселона за края на август без проблем.

Преди това имаше и някакъв бъг в системата, преди официално да го отменят полета, можех да си избера места за полета, напълно безплатно, без значение къде и след това бяха преместени на другата резервация.

Крайната сметка е, че ако трябваше да плащам новите билети + местата, това ще са близо 800 лв отгоре. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, bad kid каза:

Като изключим сайтовете с отстъпките, директно на сайта на Раян миналата година имаше по 99 цента до Каламата и 6-7 евро до Атина...

Явно съм ги проспал тези.....

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.