Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 13 минути , vino4erpec каза:

Явно съм ги проспал тези.....

От тук можеш редовно да проверяваш актуални цени. В момента от София са тези:

1677462788_.png.dd26f4cd151df10282e3af840a79a8dc.png

Най-ниски цени в момента от Барселона:

1579920688_.thumb.png.23e2a92398bfb21be3f358560c1a58e2.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 13 минути , a6olq каза:

След канселиран полет и  смяна на полет с друг, може ли да се смени името на единия пътник или е невъзможно? Резервацията е една за двама пътуващи.

Мисля, че е възможно, започни да го сменяш и ще ти изпише Check price виж какво ще ти даде, поне при мене е безплатно.

Връзка към коментар
преди 6 минути , Мирослав Василев каза:

Мисля, че е възможно, започни да го сменяш и ще ти изпише Check price виж какво ще ти даде, поне при мене е безплатно.

Благодаря, опитах току-що, но не е възможна промяна на име. Въобще не изписва имената на пътниците, може да се промени само дата и направление.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Току-що влязох на профила си на Ryanair и видях, че не всички полети всъщност са ми отменени, но се получава истинска главоблъсканица от това, което са направили.
Маршрутът ми беше по идея Мадрид-Малта-Рига-Пафос-Малта-Мадрид. И вто какво са сътворили от Ryanair.
На 15 юли, полетът ми от Мадрид до Малта е отменен и полетът ми от Малта до Рига на 16 юли е отменен, но полетът ми от Рига до Пафос на 18 юли НЕ Е отменен. Полетът ми от Пафос до Малта е отменен също на 19 юли, но полетът ми от Малта до Мадрид на 20 юли НЕ Е отменен.
Уж мога да говоря с агент, но не ми позволява, а когато се опитвам да променям дати ми дава, че Мадрид-Малта е безплатна смяната, но Малта-Мадрид трябва да платя 89 евро отгоре, защото полетът не е отменен. Тоа коронавирусна промоция е явно някаква.

Какво да правя в този случай? Ще съм благодарен за вашите съвети.

Връзка към коментар

Взимаш си парите за отменените полети, там, където не може, чакаш да ги отменят. Положението е твърде неясно да си правиш кръгчета с 4-5 спирки, то на едно просто отиване и връщане не се знае каква ще му е съдбата.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Crazy Horse каза:

Току-що влязох на профила си на Ryanair и видях, че не всички полети всъщност са ми отменени, но се получава истинска главоблъсканица от това, което са направили.
Маршрутът ми беше по идея Мадрид-Малта-Рига-Пафос-Малта-Мадрид. И вто какво са сътворили от Ryanair.
На 15 юли, полетът ми от Мадрид до Малта е отменен и полетът ми от Малта до Рига на 16 юли е отменен, но полетът ми от Рига до Пафос на 18 юли НЕ Е отменен. Полетът ми от Пафос до Малта е отменен също на 19 юли, но полетът ми от Малта до Мадрид на 20 юли НЕ Е отменен.
Уж мога да говоря с агент, но не ми позволява, а когато се опитвам да променям дати ми дава, че Мадрид-Малта е безплатна смяната, но Малта-Мадрид трябва да платя 89 евро отгоре, защото полетът не е отменен. Тоа коронавирусна промоция е явно някаква.

Какво да правя в този случай? Ще съм благодарен за вашите съвети.

Линк към чат, който работи добре според форума: https://secure.livechatinc.com/licence/5836511/v2/open_chat.cgi?groups=18

Късмет!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
Преди 1 час, Мирослав Василев каза:

Lauda, тази сутрин са закрили базата си във Виена.

https://www.aviation24.be/airlines/ryanair/lauda/ryanair-subsidiary-laudamotion-closes-vienna-base-300-jobs-lost/

Лично за мен това е една от най-тъжните новини за месеца. Интересно ми е дали въобще ще запазят Lauda като бранд и какво ще правят с Airbus-ите.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Лично за мен това е една от най-тъжните новини за месеца. Интересно ми е дали въобще ще запазят Lauda като бранд и какво ще правят с Airbus-ите.

Тъжно е наистина, но не е неочаквано. Явно ще трябва да преправят и разписанията. Дори и да открият нова база на Ryanair във Виена - едва ли ще могат да преместят бързо достатъчно пилоти на Boeing там. Така че ще отпадат дестинации, ще сменят часове и дни за да могат полетите да се изпълняват от други бази. Ще има канселирани полети и това заедно с гъвкавата политика за промяна може да се използва.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искам да сменя анулирани полети отиване и връщане София- Бергамо- София вместо refund. Но когато избера новите дати ми излиза разлика в цената, която трябва да доплатя. А в официалното съобщение в ел- пощата пише, че смяната е безплатна. Нещо не разбирам тогава как става. Кое му е безплатното?

Връзка към коментар
преди 32 минути , muchachote каза:

Искам да сменя анулирани полети отиване и връщане София- Бергамо- София вместо refund. Но когато избера новите дати ми излиза разлика в цената, която трябва да доплатя. А в официалното съобщение в ел- пощата пише, че смяната е безплатна. Нещо не разбирам тогава как става. Кое му е безплатното?

Ако новите дати са преди септември 2020 г. - може безплатно през автоматичните опции. Но ако искаш за по-късно - безплатно става само през чата.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, muchachote каза:

Става през чата. Изпробвано.

Връзка към коментар
преди 14 минути , AlexandraKo каза:

Я да питам - летят ли до Крит в момента?

Имат заложени полети до Ханя в разписанието - един път в седмицата.

А аз да питам - вече никой ли не лети до Атина?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Крит мина на 1 полет седмично (вторник) от 3 заложени преди 2-3 месеца. 

Атина не е в разписанието до края на октомври. Aegean имат някакво "промо" за юли месец - около 100 евро ритърн. Миналата година успях чрез австралийския jetcost да сваля доста от цената на техните билети, но в момента не знам дали това е възможно и с каква карта. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Някой има ли билет за Ханя (Крит) в един от дните за които вече не се продават полети? Аз имам такъв за август. Не излиза в разсписанието, но и си стои в профила ми без да е канселиран. Чудя се кога ще го канселират и дали има някакъв шанс да го върнат.

Пробвах да питам в чата, но ме отбиха с това, че до 2 седмици преди полета щяло да се знае дали ще се състои. Не можели да кажат нищо повече.

Връзка към коментар
1 hour ago, Зани said:

Имат заложени полети до Ханя в разписанието - един път в седмицата.

А аз да питам - вече никой ли не лети до Атина?

В момента само България Ер лети  2/3 пъти седмично до Атина. От средата на юни и Aegean Airlines възстановяват полетите си.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.