Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Някой кандидатствал за refund на отменен полет дали си е получил парите? Не че не им вярвам че ще и върнат, ама... Като си представя колко ли заявки имат в момента, дали може да се надяваме скоро да ги получим, как мислите? 

Връзка към коментар
преди 21 минути , goldroks каза:

Някой кандидатствал за refund на отменен полет дали си е получил парите? Не че не им вярвам че ще и върнат, ама... Като си представя колко ли заявки имат в момента, дали може да се надяваме скоро да ги получим, как мислите? 

През Пейпал единствено.

Рискуваш да те баннат с имейл адреса, ама ще си направиш профил от друг.

Връзка към коментар

Здравейте,

Имам следната ситуация - имам шест еднопосочни билета, купувани през посредник. Полетите бяха отменени. Писах си с агент и поисках refund по банкова сметка, за да не връщат парите на посредника (в случая JetCost и BravoFly). Агентите не бяха много компетентни, уж казаха, че са ми приели заявките. След това дойдоха мейли за ваучери, на които аз не реагирах по никакъв начин (нито ги приех, нито се свързах пак с чата им). Преди малко обаче получих прикаченото по-долу писмо. Дали сега ще ми пратят ново писмо, с което да си предоставя данни за IBAN? Или ще ги връщат направо към картата на посредника? Единият агент ми развиваше теория, че връщат по IBAN, само ако връщането по карта им го откаже банката, издала съответната карта.

В случай, че ги върнат към посредника, той дали ще ме уведоми по някакъв начин и дали ще ми върне парите? BravoFly май нямат опция за контакт през email/чат, а сам по телефона...Чудя се и дали да оспорвам транзакциите (две от тях са с Револют, но останалите са с карти о БГ банки, където съответно има такса за неоснователна рекламация на транзакция). Всякакъв съвет е добре дошъл. Благодаря! 🙂

Screenshot_20200529_163844.jpg

Връзка към коментар
преди 16 минути , jorrro каза:

Здравейте,

Имам следната ситуация - имам шест еднопосочни билета, купувани през посредник. Полетите бяха отменени. Писах си с агент и поисках refund по банкова сметка, за да не връщат парите на посредника (в случая JetCost и BravoFly). Агентите не бяха много компетентни, уж казаха, че са ми приели заявките. След това дойдоха мейли за ваучери, на които аз не реагирах по никакъв начин (нито ги приех, нито се свързах пак с чата им). Преди малко обаче получих прикаченото по-долу писмо. Дали сега ще ми пратят ново писмо, с което да си предоставя данни за IBAN? Или ще ги връщат направо към картата на посредника? Единият агент ми развиваше теория, че връщат по IBAN, само ако връщането по карта им го откаже банката, издала съответната карта.

В случай, че ги върнат към посредника, той дали ще ме уведоми по някакъв начин и дали ще ми върне парите? BravoFly май нямат опция за контакт през email/чат, а сам по телефона...Чудя се и дали да оспорвам транзакциите (две от тях са с Револют, но останалите са с карти о БГ банки, където съответно има такса за неоснователна рекламация на транзакция). Всякакъв съвет е добре дошъл. Благодаря! 🙂

Смени билетите. Безплатно през профила си за дати преди септември или през чата за след. През посредник гориш заради такси или ще те мотаят с ваучери и т.н.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , Таньо каза:

Смени билетите. Безплатно през профила си за дати преди септември или през чата за след. През посредник гориш заради такси или ще те мотаят с ваучери и т.н.

Вече не ми излизат резервациите в сайта. Явно трябва да е през чата.

Връзка към коментар
преди 44 минути , jorrro каза:

Вече не ми излизат резервациите в сайта. Явно трябва да е през чата.

И при мен така не излизат, но и при опит за въвеждане не става вече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, jorrro каза:

Здравейте,

Нямат практика да изпращат пари по сметка. Поне до момента винаги са връщали парите откъдето са ги получили и обикновено отказват всякави други варианти, каквото и да им обясняваш. Най-добре е да си потвърдиш ваучера на линка, който са ти пратили в писмото, с което са те уведомили за издаването на ваучера. Друг вариант е да си смениш полетите през чата, но тогава не можеш да сменяш дестинацията, или поне летищата трябва да са в същите страни. А иначе не пречи да си оспориш плащанията, независимо от издадените ваучери, но за това всеки сам си решава и носи отговорност.

Връзка към коментар

Аз да попитам, някой с отменени полети в разгара на кризата (моите бяха двупосочни до Берлин, на 12 и 16 Април), има ли някакво развитие? Аз още не съм приел ваучера от e-майла, който получих на 21 Април. Да го приемам ли или да си чакам някога парите?

Връзка към коментар
преди 2 часа, vino4erpec каза:

Аз да попитам, някой с отменени полети в разгара на кризата (моите бяха двупосочни до Берлин, на 12 и 16 Април), има ли някакво развитие? Аз още не съм приел ваучера от e-майла, който получих на 21 Април. Да го приемам ли или да си чакам някога парите?

Те казаха парите чак след 1 година, до тогава приеми по-добре ваучера и може да го ползва всеки. Може да си поискаш парите чрез банката като оспориш транзакцията ако не ти се чака.

Връзка към коментар

Здравейте,имам полет Милано-София,не е анулиран,но тръгването беше за 09:00,след което получих емайл,че часа се променя на 14:40.При което те ми дължат пари или смяна.Опитах смяна ,системата не ми даде,защото полета не е анулиран.

Днес получавам нов емайл,часа се променя от 14:40 на 12:40,при което  имам само 1на опция,да го приема.

Дайте съвет какво да правя,да вляза ли в чата?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Olianata каза:

Здравейте,имам полет Милано-София,не е анулиран,но тръгването беше за 09:00,след което получих емайл,че часа се променя на 14:40.При което те ми дължат пари или смяна.Опитах смяна ,системата не ми даде,защото полета не е анулиран.

Днес получавам нов емайл,часа се променя от 14:40 на 12:40,при което  имам само 1на опция,да го приема.

Дайте съвет какво да правя,да вляза ли в чата?

Ако полета е след повече от 14 дни - най-добре чат.

П.П. Ако не е спешно изчакай. Смениха мои полети и в първият момент ми даваше безплатна смяна, но после опцията изчезна.

Нагласяват нещо по цените, защото в последните часове се промениха надолу и след това нагоре.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Реших да разгледам какво се предлага в момента и се шокирах от часовете на излитане/кацане на полетите им София- Ханя-София.... явно ще минат на 24 часове цикъл на самолетите без никакво спиране.. 

• Харесвам 1
  • Шок 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Реших да разгледам какво се предлага в момента и се шокирах от часовете на излитане/кацане на полетите им София- Ханя-София.... явно ще минат на 24 часове цикъл на самолетите без никакво спиране..

Така е. Всички изтрещяха покрай този вирус. Не е само до Ханя. Например в понеделник от София за Бергамо излитат в 3:30. А имат и очевидни грешки във времетраенето на полетите. Пак от София до Бергамо са ги предвидили по 3 часа.

image.png.a0c533c0438bd2ab0eec548fe8ad40b2.png

А от друга страна все оща не са пипнали нищо като часове и дни на нито един полет от закритата вече база на Lauda във Виена.

• Харесвам 1
  • Шок 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, Jorro каза:

Какво му е на часа за Ханя,6:30 е нормално тръгване от София,аз смених билети дотам и ми излезе доста на сметка.Сега на Крит е спокойно,няма вирус и може да се изкара 1на седмица почивка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Olianata каза:

Какво му е на часа за Ханя,6:30 е нормално тръгване от София

От София 06:30 като час за тръгване е супер. 

Ама в 03:30 няма как да стане, то цялата вечер заминава в чакане и висене по летището, а и на другия ден ще си размазан от разбиването на съня. 

Ама кеф цена няма. 😊 Щом е за пътуване, може да се прежалим. 😉

преди 7 часа, IvanNavi каза:

Всички изтрещяха покрай този вирус

Има доста истина в това. 🤔

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Ваучерите които Райънеър дават не са поименни, въпреки че си ги приех всичките за отменените полети.

В страницата им пише, че може да се ползват от всеки и да купиш на  приятел, обаче при опит да купиш на друго име изписва, че трябва титуляра да е сред пътник.

Което е доста измамно поведение и не се знае сега ще връщат ли пари и кога.

Докато Уиз вече върнаха 90% от отменените.

Връзка към коментар

Започнаха с връщането на пари. Засега само за 1 полет, но има мейли за 3-4, та очаквам и другите. Само едни за едни 10-тина € трябва някак да се свържа с lastminute... 

Иначе- може да опиташ да смениш  името на титуляра в акаунта с това на този, който ще пътува и да му купиш билет + за още някой. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , vinidj каза:

Ваучерите които Райънеър дават не са поименни, въпреки че си ги приех всичките за отменените полети.

В страницата им пише, че може да се ползват от всеки и да купиш на  приятел, обаче при опит да купиш на друго име изписва, че трябва титуляра да е сред пътник.

Което е доста измамно поведение и не се знае сега ще връщат ли пари и кога.

Докато Уиз вече върнаха 90% от отменените.

Първите предложени ваучери не бяха обвързани с екстрата за ползване от други, това се случи на по късен етап. Връзка през чата ще даде вярната информация. Сподели после резултата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.