Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 36 минути , vinidj каза:

Ваучерите които Райънеър дават не са поименни, въпреки че си ги приех всичките за отменените полети.

В страницата им пише, че може да се ползват от всеки и да купиш на  приятел, обаче при опит да купиш на друго име изписва, че трябва титуляра да е сред пътник.

Което е доста измамно поведение и не се знае сега ще връщат ли пари и кога.

Докато Уиз вече върнаха 90% от отменените.

Аз имам 8 резервации,като само за първите две съм поискал refund,но все още нямам никакъв отговор дори и предложение за ваучер.Каква е процедурата? А за останалите 6 не съм предприел все още нищо.Дали има някакви срокове?Полетите по принцип щяха да бъдат в средата на юни.

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 47 минути , aleksandrina каза:

Само едни за едни 10-тина € трябва някак да се свържа с lastminute... 

Не си губи времето с тях. Още на 24.03.2020 съм анулирала нощувки , които са с право на отмяна. Още не съм получила парите си, а са доста.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
4 minutes ago, Дани Магелани said:

Не си губи времето с тях. Още на 24.03.2020 съм анулирала нощувки , които са с право на отмяна. Още не съм получила парите си, а са доста.

И на мен така ми се струва, че няма смисъл за 10€... 

Връзка към коментар
Морска сирена

За какви дати  на полет ви върнаха суми?Аз имам билети за 31 март- 7април връщане и нищо все още не съм получила.Отделно,че са закупени чрез посредник и оттам неуспешни опити за връзка

Връзка към коментар

25-29 март София - Марсилия. Понеже са купувани така : отиване: 1 бр през lastminute + 2 бр директно от сайта и връщане: 3 бр директно от сайта, засега са получени парите за тези 2 бр, но има мейли и за другите. Мейлите са през 2-3 дни. Има вероятност да са върнали за 1 бр на lastminute.

Другият полет е двупосочен за 2-ма София - Виена за 9 - 13  април и няма мейл за връщане все още.

Иначе чрез чата сме искали за всички (заедно, в един чат). 

Връзка към коментар
На 3.06.2020 г. в 1:48, Olianata каза:

Какво му е на часа за Ханя,6:30 е нормално тръгване от София,аз смених билети дотам и ми излезе доста на сметка.Сега на Крит е спокойно,няма вирус и може да се изкара 1на седмица почивка.

Област Ханя е фрашкана с италианци лятото, не знам как ще е този сезон, но не се знае за вирус дали ще има или не....

• Замислям се 1
Връзка към коментар
1 minute ago, bad kid said:

Област Ханя е фрашкана с италианци лятото, не знам как ще е този сезон, но не се знае за вирус дали ще има или не....

Днес точно четох, че италианците  се "сърдят", че Гърция не ги ще.

https://www.vesti.bg/sviat/konte-besen-evropejski-dyrzhavi-reshiha-da-ne-otvoriat-granicite-si-za-italiia-6110485

Връзка към коментар
На 1.06.2020 г. в 13:16, vino4erpec каза:

Аз да попитам, някой с отменени полети в разгара на кризата (моите бяха двупосочни до Берлин, на 12 и 16 Април), има ли някакво развитие? Аз още не съм приел ваучера от e-майла, който получих на 21 Април. Да го приемам ли или да си чакам някога парите?

Изпратиха ми мейл , в който ми предлагат да ми върнат парите или да променя датата на полета . Не са ми предлагали ваучер . Рекламирах парите , като попълних формуляр с данните и го изпратих, но от тогава ни вест , ни кост .

Връзка към коментар
преди 25 минути , aleksandrina каза:

Аз предполгам, че задействаха връщането на пари след онзи чат от линка на Алекс. С който все пак имаше свързване. 

Върнаха ли ти ги, и аз се свързах тогава,  но пари нямам. 

Връзка към коментар

За 3 полета има потвърждение с мейли, че връщат пари и, че няма да може да се ползват ваучерите, които така или иначе не са приемани и никога не са се виждали в профила. За единия са по картата, един - сигурно на lastminute са ги върнали и 1 чакам. За още 1 няма мейл за връщане още. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, aleksandrina каза:

За 3 полета има потвърждение с мейли, че връщат пари и, че няма да може да се ползват ваучерите, които така или иначе не са приемани и никога не са се виждали в профила. За единия са по картата, един - сигурно на lastminute са ги върнали и 1 чакам. За още 1 няма мейл за връщане още. 

Аз нямам нищо. Никакъв имейл.

Връзка към коментар
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Дано дойдат скоро!!!

Излъгах,  сега си проверих пощата,  то от една компания ли чакам. Пише, че са отразили, че не искам ваучер и ме нареждат на опашката за рефънд.  Да имам напредвид, че докато не ми върнат парите,  ваучера остава валиден и мога да го използвам. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , jul каза:

И на мен в чата казаха, че ваучерът е валиден до рефънда, обаче нямам никакъв ваучер в профила.

Ние получихме първо ваучер и след това се свързахме с чата да заявим, че не искаме ваучер, а рефънд. 

Връзка към коментар

Значи процедурата за искане при Райънеър е веднъж през линка за отменения полет.

След това идва имейл с ваучера - някой дойдоха, други ги няма и още ги обработват.

Който не иска ваучер за кеш трябва да се пише в чата и след това попадаш в листата за изплащане чак.

През това време ваучера е валиден - само личен е , не може да се ползва от друго име.

Последният вариант е да се искат парите през Пейпал, ама Райън може да се разсърдят нещо и да има бан за пътуване както плашеха по вестниците.

Връзка към коментар

Днес отмениха още резервации за август и септември и махнаха всички полети след октомври, като не става въпрос само от София, а от всички летища (изключение са само Lauda). Не знам дали е временно, но хубавото е, че отменените резервации могат да се променят абсолютно безплатно за всякакви дестинации и дати без никакви ограничения, стига да има заложени полети.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , IvanNavi каза:

Днес отмениха още резервации за август и септември и махнаха всички полети след октомври, като не става въпрос само от София, а от всички летища (изключение са само Lauda). Не знам дали е временно, но хубавото е, че отменените резервации могат да се променят за всякакви дестинации и дати без никакви ограничения, стига да има заложени полети.

Демек почваме гадаене къде ще има отменени евтини полети и купуваме за там!После сменяме за някоя скъпа дестинация!🤣🤣🤣 @Георги Матеев да се включи! 😎

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.