Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Да, не смея да кликна, защото като ми върне само част от сумата, първият полет ще си важи. А аз няма да се кача на него. Другият вариант е просто да търся варианти за връщане с прекачване на същата дата, на която ми е отменен полетът Дъблин-София, като Раян поемат отсечката, без да искат доплащане. От Дъблин донякъде... и после прекачване, което пък аз си поемам до София.

Виждам, че и за Будапеща, и за Дъблин при зимното разписание са оставили понеделник и уикенда, няма ги вътрешните дни от седмицата.

Връзка към коментар

Май все пак една друга АК те е поуплашила.Спокойно , Ryanair не правят такива мизерии и ще ти възстановят парите за цялата резервация при желание от твоя страна , или ако искаш може да си запазиш  полета на отиване.Свържи се с чата и пиши live agent за да те поеме човек , не чат бот 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
On 9/29/2024 at 2:09 PM, Hakkâri Spor said:

Здравейте. Раянеър разбичкаха зимното разписание за Дъблин и ми отмениха полета на връщане до София.

Screenshot 2024-09-29 at 2.05.16 PM.png

Може ли инфо колко време преди полетите закупи билетите? Мисля, че с много ранното закупуване започнаха да събират суми, а после почват отмени, смени?

Връзка към коментар

Здравейте! На някой случвало ли му се е да опита да се чекира от лаптоп през сайта (без да си е влязъл в профила, намирайки резервацията само по код и имейл адрес) и да не му излезе такава опция, а само някои детайли за полета? В същото време, през мобилното приложение, дори и да е логнат друг профил, да няма проблем да се намери резервацията пак с имейл адрес и код и да се направи чек-ин. И в двата случая остават по-малко от 24 часа до полета. Неудобното е, че трябва да се препраща мобилната бордна карта на лицето, което ще пътува и няма възможност за разпечатване на стандартна такава (в случая лицето държи да има хартиена бордна карта).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Опитай да добавиш резервацията в твоя профил - меню Резервации, надолу има друг бутон - Не виждате резервацията / Lost booking/ - и оттам с номера на резервацията и мейла, от който е създадена, си я добавяш към твоя профил и можеш да чекираш.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 часа, stanimir каза:

Изглежда са свалили цялото лятно разписание и вероятно ще има промени.

Тъкмо за тва влизам да пиша - следя един полет до Дъблин и днес влизам и гледам няма полети въобще за следващото лято и ли стана лошо 😀

Чакаме да видим какво ще променят…

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 4.10.2024 г. в 7:40, Loverboy каза:

Тъкмо за тва влизам да пиша - следя един полет до Дъблин и днес влизам и гледам няма полети въобще за следващото лято и ли стана лошо 😀

Чакаме да видим какво ще променят…

Аз след 3 седмици трябваше да съм там. Но ми отмениха полета за 30 октомври. Хотелът е резервиран от половин година. За други дати вече няма опции. Всичко е цифромания и това, което е на достъпна цена е резервирано отдавна.  Това е то.. Раянеър.

Преди 1 час, epetkov каза:

Премахват изцяло хартиените бордни карти от май 2025 година.  

Може и с таблет 😄

Това поне е добре. Откога Раянеър махнаха и кешовото плащане на борда на самолетите. Уизеър още се занимават с левчета и с евро... постоянно стюардеси питат "имате ли да ми развалите 20 евро".. Ми не, нямам. Който Ви е дал тези 20 евро, да бъде така добър да си извади картата, и да плати с нея. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, epetkov каза:

Премахват изцяло хартиените бордни карти от май 2025 година.  Трябва всички да сме със смарт телефони :biggrin:.  Цък

Това не е добре. Пътуват и възрастни хора, които не ползват смартфони.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 8 часа, Romana каза:

Това не е добре. Пътуват и възрастни хора, които не ползват смартфони.

Разпечатваш им скрийншот 

PS: не-смарт телефони все по-трудно се намират, дори и да искаш... 😕 а като докопат смартфон, гледай как изригват на Фейсбук, Viber и подобни. По-голям проблем е, че докато стигнат до чекин, ще стопят батерията и няма да се сетят да заредят. 🤪

Връзка към коментар
преди 16 минути , Zaro каза:

Прекалената дигитализация е нож с две остриета.

Много сме далече от това за момента. Но иначе - да,един  срив на с-мата за чек ин и после часове на летището...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , Oshko каза:

Много сме далече от това за момента. Но иначе - да,един  срив на с-мата за чек ин и после часове на летището...

Далеч сме от пълната, от прекалената (т.е. повече отколкото е разумно) никак не сме далеч.

Връзка към коментар
преди 48 минути , Coo каза:

Разпечатваш им скрийншот 

PS: не-смарт телефони все по-трудно се намират, дори и да искаш... 😕 а като докопат смартфон, гледай как изригват на Фейсбук, Viber и подобни. По-голям проблем е, че докато стигнат до чекин, ще стопят батерията и няма да се сетят да заредят. 🤪

И след като 18 пъти им покажеш как да извадят на екрана бордната карта и какво точно трябва да направят на летището, точно преди порталите за сканиране ще ти звъннат и все едно никога не сте си обяснявали нищо, ще питата каква е тази бордна карта и какво да правят сега. 🙂

Не мога да му разбера идеята на О,Лиъри. Как ще махне гишетата за чекиране, като има хора, които пътуват с чекиран багаж. И какво общо има БК с това. Хората се чекират предварително, едва ли са много тези, които предпочитат да плащат такса на летището. Може би има предвид, че няма да им се дават хартиени бордни карти на тези, които минават на гише да си оставят багажа, с цел оптимизация на разходите за хартия. 😁 Другите как точно ще ги спре. QR кода се чете и на екран и на хартия.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, iMari каза:

Как ще махне гишетата за чекиране, като има хора, които пътуват с чекиран багаж.

Е, как, има вече "автомати" точно за това, сканираш БК, паспорт, качваш куфара на кантара (подпираш леко с крак) и ти изплюва лепенка, после носиш до лента. 😁

• Харесвам 4
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Вече има и селф бординг , поглеждаш в камерата след като системата веднъж те е запаметила още на влизане и вратичката се отваря към изхода за самолета.Дори не сканираш отново бордната карта ,а минаваш само с лицево разпознаване  Обслужващия персонал по летищата ще става все по-излишен , както на много други места.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, searus каза:

Е, как, има вече "автомати" точно за това, сканираш БК, паспорт, качваш куфара на кантара (подпираш леко с крак) и ти изплюва лепенка, после носиш до лента. 😁

Говири ми - как пренасях една 1,20 метра плюшена играчка през подобен селф чекинг - 4 различни ленти ползвах, докато стигнах до една странична стаичка в Бергамо 😉

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 1 час, new one каза:

Говири ми - как пренасях една 1,20 метра плюшена играчка през подобен селф чекинг - 4 различни ленти ползвах, докато стигнах до една странична стаичка в Бергамо 😉

Ако не е била в куфар/чанта, няма как да мине на лента, вероятно е трябвало на извънгабаритния багаж... А в страничната стаичка какво? Разфасоваха ли я 😁

Връзка към коментар
преди 12 минути , searus каза:

Ако не е била в куфар/чанта, няма как да мине на лента, вероятно е трябвало на извънгабаритния багаж... А в страничната стаичка какво? Разфасоваха ли я 😁

Не, даже не я погледнаха - едно огромно куче, което детето спечели в Гардаленд. Може после дава гледали на скенер, не знам. Тежеше около 2 килограма, но му бях взел багаж за 10. После се зачудих дали така може да се пренасят и други неща вътре в играчката 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, new one каза:

Не, даже не я погледнаха - едно огромно куче, което детето спечели в Гардаленд. Може после дава гледали на скенер, не знам. Тежеше около 2 килограма, но му бях взел багаж за 10. После се зачудих дали така може да се пренасят и други неща вътре в играчката 😉

С бебе е по-неподозрително 😉

Следвай за още полезни съвети тук:

17_06_18_16__880.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 3 минути , Hakkâri Spor каза:

Вече новината плъзна из световните медии: 

3605BD76-743C-41BE-93CD-FF5FCE9581A5.jpeg

За в случай ,че падне батерията-поне два телефона! Не бих разчитала да ме търсят по данни от документ.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.