Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

е то не е толкова трудно

поне ще има смисъл да си пишеш данните от паспорта, че сега не се гледат

ако го направят да работи няма нужда и от смартфон, ще показваш паспорта

Публикувано:

Предполагам става дума за селф-чекин. То и сега го има на някои летище. Сканирал си сам БК, теглиш си багажа, слагаш му лепенка и сам го товариш на лентата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 52 минути , jorocontrola каза:

Предполагам става дума за селф-чекин. То и сега го има на някои летище. Сканирал си сам БК, теглиш си багажа, слагаш му лепенка и сам го товариш на лентата.

А на тези, които го няма? Примерно в София. Не знам как ще го организират. 

Публикувано:

На гейта може и да те пуснат без пас, ама до секюрити едва ли, там все пак минават всички полети. Също на паспортна проверка, ако е за извън Шенген...

Публикувано:
33 minutes ago, Loverboy said:

Като инсталират машини.Багажът си тръгва по лентата и нататък всичко е както и сега.Сканираш бордната карта , измерва теглото , изплюва лепенка с бар код , лепиш я и куфара си поема...щом в Индия се оправят ще се научим и ние.Не е по-сложно от машинното гласуване.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 20 минути , stanimir каза:

Като инсталират машини.Багажът си тръгва по лентата и нататък всичко е както и сега.Сканираш бордната карта , измерва теглото , изплюва лепенка с бар код , лепиш я и куфара си поема...щом в Индия се оправят ще се научим и ние.Не е по-сложно от машинното гласуване.

а как е организирано това, където има такива машини, в случай на надвишен лимит за багажа - директно на машината ли се плаща?

в Родос бяхме надхвърлили с около 2 кг теглото на куфара, обаче човешкият фактор на чек-ин гишето не обърна никакво внимание, въпреки готовността ми да плащам (точно ти ми даде инфо за цената :smile:)

• Харесвам 1
Публикувано:

преди 7 минути , antea каза:

а как е организирано това, където има такива машини, в случай на надвишен лимит за багажа - директно на машината ли се плаща?

в Родос бяхме надхвърлили с около 2 кг теглото на куфара, обаче човешкият фактор на чек-ин гишето не обърна никакво внимание, въпреки готовността ми да плащам (точно ти ми даде инфо за цената :smile:)

Може би все пак ще има някакво аварийно гише с човек, както е при машините за сканиране на бордни карти, където се навърта по някой служител, за всеки случай.

преди 30 минути , stanimir каза:

... изплюва лепенка с бар код , лепиш я и куфара си поема... Не е по-сложно от машинното гласуване.

Ама да не изплюе лепенка с друг кандидат, така де - с друго летище? :grin:

• Харесвам 1
Публикувано:

На 5 машини за самочекиране ще има по един човек за съпорт и готово. Така плащаш една заплата вместо пет. МОЛ предполагам добре си е направил сметката какво винаги...

А и не пречи като начало да оставят някое гише със служител, но с времето да ги намалят/махнат.

преди 11 минути , antea каза:

Подпираш малко с крак отдолу или просто плащаш на вграден ПОС 😉 

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
20 minutes ago, antea said:

Ами както в магазините , има по един човек да помага при нужда и камери да следят.Плащането на вграден ПОС.

14 minutes ago, Фил said:

Риташ машината с крак , докато изплюе вярното.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Фил каза:

Може би все пак ще има някакво аварийно гише с човек, както е при машините за сканиране на бордни карти, където се навърта по някой служител, за всеки случай.

На мен преди години на чекин жив човек в Братислава ми даде бордна карта на името на Борис Димов. Та трябваше да ги събудя да ми прочетат името в паспорта и да ме погледнат, че не съм мъж.

• Смея се 12
Публикувано:

Пегасус сложиха куп машини за селф чек-ин на Сабиха още през 2020 г. уж за намаляване на физическия контакт. Даже нямаше съгледвач - то е лесно, има куп езици, оправяш се сам, може би на някои местни баби да са им помагали. После отиваш на стандартно гише, където 1-2 служители обслужват куп гишета. Всичко става за нула време.
Тия дни в Атина при гишетата на Аегеан имаше опит за въвеждане на нещо подобно:

- над десет традиционни гишета със служители – опашка в змейката от 100 човека минимум. Пред змейката девойка праща всички към съседните гишета за селф чек-ин, но никой не отива незнайно защо.

- същите десет гишета с един служител пред тях – опашка от трима души, минава се за две минути. 

Сходни неща има и при Уиз в Лутън, където си чекирах малкото куфарче тази година само заради една бутилка ром от Мавриций :biggrin: и после се проклех няколко пъти колко се наложи да чакам. 
Така че като елиминират класическите гишета, всички ще научат да се самообслужват, бавно или по-бързо.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 минути , Argentique каза:

Тия дни в Атина при гишетата на Аегеан имаше опит за въвеждане на нещо подобно:

- над десет традиционни гишета със служители – опашка в змейката от 100 човека минимум. Пред змейката девойка праща всички към съседните гишета за селф чек-ин, но никой не отива незнайно защо.

Защото Атина е в Гърция. Гърците не обичат технологиите.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Ilian359 каза:

Защото Атина е в Гърция. Гърците не обичат технологиите.

Повечето пътуващи на това летище са китайци и американци с големите куфари над 30 кг и малко европейци за цвят.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Argentique каза:

Така че като елиминират класическите гишета, всички ще научат да се самообслужват, бавно или по-бързо.

Само и машинките да се научат да обслужват, че последния път беше чудо докато ни сканира QR кода и/или паспорта, сменихме 3 докато стане... После пък как да измерим точно теглото на огромния, извънгабаритен багаж (обикновено сме с такъв, ако имаме чекиран), който по никакъв начин не се събира на миниатюрната им везничка, без да го държим хубавичко (подпиране е меко казано). Хубаво, че можем да го изкараме по-лек, ама ако е много по-лек, ще се усъмнят на лентата (там винаги има човек)... Любопитно ми е, ако засекат товарачите, че някои багажи са доста по-тежки от допустимото, дали ще ги качат изобщо на самолета?

• Харесвам 1
Публикувано:
4 hours ago, searus said:

Любопитно ми е, ако засекат товарачите, че някои багажи са доста по-тежки от допустимото, дали ще ги качат изобщо на самолета?

В случай, че имат въобще такива инструкции.

Публикувано:
преди 8 часа, Loverboy каза:

Като въведат промените ще сложат каквито машини трябва. Това в момента са само приказки в соц. мрежи, като за плащането на тоалетната.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Като въведат промените ще сложат каквито машини трябва. Това в момента са само приказки в соц. мрежи, като за плащането на тоалетната.

Абсолютно! Целта на МОЛ е постигната - всички говорят за FR. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Трябва да купя 3 билета за Раън като единия е за дете. Тръгнах да купувам и виждам, че ме принуждават да платя 2 места за възрастен? Има ли начин да ми даде рандом места или е станало задължително? Аз ли не виждам къде се скипват местата, в Уиз няма такава простотия.

Публикувано:

Ryan днес са уникални, сутрешния полет в 6.00 за Катания се отложи за 21.40 🤣 Еднодневния ми трип замина, съгласно двупосочния ми билет трябва да летя от Катания обратно в 18.25 😂 Лошото е, че дори обезщетението най-вероятно ще им се размине, ще пробвам заради двупосочния билет, да видим. Но по принцип няма когато не си летял. Мисля по общите им условия връщаха парите за билета при закъснение над 5 часа ако не летиш. 

• Харесвам 1
  • Шок 4
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 7 минути , logist13 каза:

Ryan днес са уникални, сутрешния полет в 6.00 за Катания се отложи за 21.40 🤣 Еднодневния ми трип замина, съгласно двупосочния ми билет трябва да летя от Катания обратно в 18.25 😂 Лошото е, че дори обезщетението най-вероятно ще им се размине, ще пробвам заради двупосочния билет, да видим. Но по принцип няма когато не си летял. Мисля по общите им условия връщаха парите за билета при закъснение над 5 часа ако не летиш. 

Родителите ми са на този полет, те поне трябва да се връщат утре. Въпроса ми е, ако през чата успея да им променя полета на този който излита около 17 часа пак до Катания, Раян ще дължат ли обезщетение, при положение, че са летели с друг полет и отново пристигането им е с бая часове по-късно?

Публикувано:
преди 54 минути , logist13 каза:

Купи си връщане утре, за са вземеш кинта 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.