Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Мирослав Василев каза:

Обезщетение по EU261, родителите ми си пътуваха, кацнаха около 22 часа в Катания.

А колко хора нагоре в темата се клеха в лошото време, нищо че всички други полети си кацаха и излитаха...

• Харесвам 4
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 8 минути , jorocontrola каза:

А колко хора нагоре в темата се клеха в лошото време, нищо че всички други полети си кацаха и излитаха...

Затова всеки трябва да пробва, няма да се загуби нищо, кой знае в каква ситуация ще стане.

• Харесвам 6
Публикувано:

Виждам, че се коментира полета до Катания, но в неделя Раян забави почти всички полети от Бергамо, а 3-4 отложи. Включително и нашия до София в 17:45. Отлагането беше повече от 24 часа за 22:45 на следващия ден. Първата информация беше за закъснение, само нашия полет въпреки закъснението, нямаше обявен гейт. Тези, които отложиха си бяха канселирани и нямаха гейт. При нас хибридна работа до късно вечерта - 22:45 уж забавен. В приложението излезе по-рано, че ни търсят хотел и превоз, но имаше хора - повечето, които бяха ексурзианти с агенция или хора купили билети през агенция. 

Ще се пробвам за обезщетение, ще видам. Дадоха някакви ваучери за храна, организираха, хотел и превоз, но забавянето беше почти 30 часа.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 23 часа, jorocontrola каза:

Не става въпрос за клетви, а за подаване на информация на място (на база онова, което дават по италианските новини), която би могла при определени условия да бъде полезна, независимо дали в положителна или отрицателна посока. Поздрави от Италия.

преди 22 часа, Mamas каза:

Виждам, че се коментира полета до Катания, но в неделя Раян забави почти всички полети от Бергамо, а 3-4 отложи. Включително и нашия до София в 17:45. Отлагането беше повече от 24 часа за 22:45 на следващия ден. Първата информация беше за закъснение, само нашия полет въпреки закъснението, нямаше обявен гейт. Тези, които отложиха си бяха канселирани и нямаха гейт. При нас хибридна работа до късно вечерта - 22:45 уж забавен. В приложението излезе по-рано, че ни търсят хотел и превоз, но имаше хора - повечето, които бяха ексурзианти с агенция или хора купили билети през агенция. 

Ще се пробвам за обезщетение, ще видам. Дадоха някакви ваучери за храна, организираха, хотел и превоз, но забавянето беше почти 30 часа.

Уикенда имаше големи проблеми с радарните системи по летищата в Северна Италия (основно - Северозападна), включително Бергамо. Проблемите започнаха в събота, но се проточиха и в неделя. Ето една произволна статия по въпроса - https://tg24.sky.it/cronaca/2024/10/20/voli-aerei-aeroporti-radar. Гугъл търсене с текст "problemi radar aeroporti Nord Italia" ще ви покаже още доста попадения.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Мирослав Василев каза:

Затова всеки трябва да пробва, няма да се загуби нищо, кой знае в каква ситуация ще стане.

Аз така взех обещетение за закъснял полет още като имаше от/до Атина. Понеже бях снимал таблото на кацане в София според което закъснението беше 3.02мин и го бях приложил в иска, а на други са им писали, че закъснението било 2.58мин. и не взеха нищо.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, BPK каза:

Не става въпрос за клетви, а за подаване на информация на място (на база онова, което дават по италианските новини), която би могла при определени условия да бъде полезна, независимо дали в положителна или отрицателна посока. Поздрави от Италия.

Отричането на фактите не е информация, независимо в каква посока. А фактите за полета до Катания на 19 октомври бяха доста ясни:

1. Ryan сами си написаха, че забавянето е по технически причини

2. Самолетите на летището в Катания си излитаха и кацаха нормално сутринта на 19 октомври

Всички останали коментари по темата свързани с метеоусловия и т.н. бяха само безполезен и объркващ шум 🙂 При положение, че е постнато съобщението на Ryan с причината за закъснението, коментарите за времето означаваха само, че чукча е писател, а не читател 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, jorocontrola каза:

Лошото време си беше факт. Имаше и скрийншотове накъде се простира самата буря. Над адриатическо море и почти цяла Италия. Идващите от Изток (Хърватия, Албания, Сърбия, България...) трябва да заобиколят всичко това.  Кацали са самолети на летището в Катания, очевидно идващи предимно от запад и юг може би. Много полети бяха със закъснения.  Нека не подминаваме и този факт.  

• Харесвам 2
Публикувано:

На летището в Бергамо съм. Трябваше да летим в 21:45 с Раян, но пише, че ще има закъснение и ще летим в 23 ч. Проблемът е, че и предният полет на Раян е със закъснение и за него дават, че ще тръгне в 23 ч.  Идеи какво се случва?

Публикувано:

Бяхме на съседният гейт на полета за Бергамо в София. Закъсня над час. Може би има и друга ротация, щом е толкова късно. Но просто си закъснява доста явно...

Допълнение - търсиш си полета във флайтрадар по номера. От там може да проследиш и самолета къде е сега точно и така.

• Благодаря 1
Публикувано:

Знам, че е писано по въпроса, но не го намирам...искам да купя 2 двупосочни билета, като само единия е с допълнителен багаж. Имаше ли как да го направя, купувайки двата билета едновременно или трябва да ги взема поотделно?

Публикувано:

@Dreamm, купувате ги двата като basic, на по-късен етап от резервацията, когато ви предлага да добавяте багаж, го добавяте само на единия човек. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, Раян разрешават ли да се чекира безплатно малкия куфар, който е към приоритито,  както при Уизз? Идеята ми е, че не съм сигурна дали го искам на борда или пък ако реша да сложа нещо, което не се разрешава в ръчния багаж. 

Публикувано:

@jorocontrola, благодаря за включването! В крайна сметка литнахме с час и половина закъснение. За съжаление предният полет го преместиха за пореден път и сега видях, че са кацнали в 05:10, което си е сериозно закъснение - с над 10 ч. Поне са ги прибрали милите хора 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, maia_sg каза:

Здравейте, Раян разрешават ли да се чекира безплатно малкия куфар, който е към приоритито,  както при Уизз? Идеята ми е, че не съм сигурна дали го искам на борда или пък ако реша да сложа нещо, което не се разрешава в ръчния багаж. 

Ryan имат опция да си купиш малък чекиран багаж 10кг който е с размерите на ръчния куфар (а.к приоритито) . Уизз не позволяват да си го чекираш по желание. Едно време за кратко имаха такава практика при преминаването към т.н малък салонен багаж, но в момента освен, ако някой полет не е супер пълен и няма място за твоя куфар само тогава могат да ти го чекират на гейта. Предварително, ако отидеш на лентата да си оставиш куфара ще те ушият доволно. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 часа, Jorro каза:

Ryan имат опция да си купиш малък чекиран багаж 10кг който е с размерите на ръчния куфар (а.к приоритито) . Уизз не позволяват да си го чекираш по желание. Едно време за кратко имаха такава практика при преминаването към т.н малък салонен багаж, но в момента освен, ако някой полет не е супер пълен и няма място за твоя куфар само тогава могат да ти го чекират на гейта. Предварително, ако отидеш на лентата да си оставиш куфара ще те ушият доволно. 

Много благодаря за информацията! Наистина не знаех, понеже не ми се е случвало да летя с тях от много време насам. Да, преди Wizz имаха такава опция, но може би се подвеждам, че и към момента имат такава, защото често летя с малко дете, чекирам безплатно детска количка и всеки път ме питат дали искам и приорити багажа да ми го чекират безплатно. Ще знам, благодаря! 🙂

Публикувано:
На 27.10.2024 г. в 12:06, maia_sg каза:

https://help.ryanair.com/hc/bg/categories/12489112419089-Bag-Rules

Цената обикновено е идентична. Или с разлика от 5-6€.

image.png.2aacb0699c882256e76481e5b70ed13c.png

• Харесвам 2
Публикувано:

За пръв път виждам чак такова заяждане за багаж. В момента съм в самолета Катания-София и се бавим, защото на гейта всяка една раница /не само видимо големите/ минава през кошарата. Докато си платят извънгабаритния се бавят още.

• Шок 1
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 4 минути , jul каза:

За пръв път виждам чак такова заяждане за багаж. В момента съм в самолета Катания-София и се бавим, защото на гейта всяка една раница /не само видимо големите/ минава през кошарата. Докато си платят извънгабаритния се бавят още.

Простаци!

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 35 минути , iMari каза:

От време на време правят такива хайки на италианските летища.

И на Канарските острови съм го виждал... ама там много тарикат, малко изряден пасажер.

• Харесвам 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.