Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , epetkov каза:

По магелански трябва:

472616362_1025015136327346_6882927618086045904_n.jpg

472610052_1032970625536898_1045639237566200366_n.jpg

Добре, ще се постарая 😉

• Смея се 1
Публикувано:

До Познан със спирка във Виена ли е, хаха? Че така е нарисувано.  (Аз ще ида до Познан с полет София-Вроцлав и после влак за час и половина).

Дай карта и от Пловдив 😉

image.png.18017d9cb199740039cf39c186db539b.png 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , Hakkâri Spor каза:

До Познан със спирка във Виена

Мислех, че само журниалисте лъжат, а картографите не. 😀

Публикувано:
преди 11 минути , Hakkâri Spor каза:

До Познан със спирка във Виена ли е, хаха?

Оказа се, че картографите наистина не лъжат:

Screenshot_20250112_201642_Samsung Internet.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз се шегувам за Виена, знам, че има директни полети от Бургас,  разглеждах ги най-подробно преди няколко дни. Просто картата е направена леко нескопосано 🙂

Публикувано:
преди 12 минути , Hakkâri Spor каза:

Просто картата е направена леко нескопосано

А, да. Пунктирът стига не до точката, а до името на града. В случая Познан, но също така нескопосано е до Каунас, Варшава и Краков. Много си наблюдателен!

Публикувано:

Имам проблем с един самолетен билет.

Обърках изцяло фамилията и сега ми искат 150 евро, за да го сменя. 

А с този бот не мога да се разбера. Имейл или телефон дали на някой му се намира. 

Публикувано:
преди 41 минути , Иван Попов каза:

А с този бот не мога да се разбера. Имейл или телефон дали на някой му се намира. 

Напиши няколко пъти в чата live agent, докато не те прехвърли в опашката за изчакване връзка със съпорта. Не се шашкай ако ти покаже трицифрен брой хора преди теб, опашката бързо върви. До няколко букви промяна в името е безплатно, няма ли да се вместиш в тях?

Излизат някакви номера в нета, не знам дали вършат работа:

Global Contact Support

+441279358395 (UK, Customer Service)
+44 1279-35-8438 (New bookings/General Queries)
+44 1279-35-8588 (Special Assistance)

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
30 minutes ago, Иван Попов said:

2023 та писах относно фамилията ми на получвна  Gift Card, на този е мейл:     customerqueries@ryanair.com

Комуникацията беше тегава, все се правеха на ударени, но упорито ги натисках докато не ми изпратиха нова карта с коректната фамилия. 

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

не с бота, live agent

или телефон, от сайта, не е български разбира се

обаче трябва да е същия човек, ако си писал Димитров, а трябва Петров не съм сигурен дали ще ти позволят безплатна смяна.

Ако е една-две букви грешката няма нужда да сменяш.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Иван Попов каза:

1.Ползвай телефоните от @iMari, ако не става търси моя публикация с телефони. 

2.Ако не са минали 24 часа смени букви в грешното име, така че да е най близо до реалното. Малко отчаян ход, но иначе губиш билета, т.е.той не е твой в момента. 

3. Пиши на съпорта и опитай да докажеш с мейл, л.к., паспорт, КК, селфи и т.н., че ти си човека купил билет за себе си. 

• Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

ако е написано друго име (не просто сбъркано), единственият начин е да се мине в 24ч корекция на грешки, може и да го коригират, при положение, че не иска да връщат пари...

имейла е безполезен, те може да отговорят след като са минали 24 часа

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Иван Попов каза:

Аз съм бъркал Свиленов със Стефанов  и не е имало  проблем. Главното е, човек да не се шашка. Още повече, че сме в Шенген.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

ако е написано друго име (не просто сбъркано), единственият начин е да се мине в 24ч корекция на грешки, може и да го коригират, при положение, че не иска да връщат пари...

имейла е безполезен, те може да отговорят след като са минали 24 часа

Предложенията ми са в низходящ ред, но за парите които му искат си струва да опита. 

Иначе и аз съм плащал за мои грешки, а един път 60 евро за чекиране на летището на бебе, въпреки че доказано системата им даваше грешка. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако си сбъркал Петров с Попов или подобно го оправяш сам дори без агент (до три сгрешени букви)

Ако е съвсем различна фамилия се свързваш със съпорта и го удряш на молби.

Ако нищо не помага и билета не е скъп го зарязваш и купуваш нов.

Разбира се има голяма вероятност да минеш дори с грешно фамилно име , но е тъпо да трепериш до последния момент,  ще те качат ли , няма ли да те качат.Няма 100% гаранция,  че няма да се взре някой буквояд.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 27.12.2024 г. в 17:42, stanimir каза:

Няма особена практическа стойност , но е любопитно че по някой дестинации от София е заложено разписание до края на март 2026 г.Виена , Бергамо , може би и други.

Аз си взех вече за 20.12.25-2.01.26. Меминген-София с уиз. Коледа и Нова год. в БГ след 7 год.  🙂

• Шок 1
  • Браво 4
Публикувано:
преди 16 часа, Иван Попов каза:

Така- какво направих аз веднъж при объркано име. Но билетът беше двупосочен.  Намерих някъде в условията им, че могат да поправят името до 48 часа преди полета безплатно. До заминаването имаше по- малко време от 48 часа, но връщането беше с повече от 48 часа. Имаше генерирана БК за единия полет, другият не беше чекиран. С няколко агента си писах, докато уцеля някой, който да смени името на полета на връщане, което автоматично сменя и името на билета за отиване. Другите искаха $$. 🙂  Ще потърся къде го пишеше това в техните условия и дали все още го има. Така поправях 2 от имената на пътуващите, едно след друго, с различни агенти. В едното имаше изпусната буква (което нямаше никой да забележи), а другото- вместо име, беше написано като фамилия (Драганова вместо Драганка напр.) Някъде със сигурност пазя чата с тях, защото помогнах на приятелка тогава и ѝ пращах какво съм им писала.

• Благодаря 1
Публикувано:

Да се допълня- това сме ползвали: Up to three characters per name can be changed free of charge once, up to 48 hours before scheduled departure.

И в двата случая попадаме в смяната на тези 3 букви. А сменяйки данните за връщането, се сменяше и за отиването. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Тази сутрин при чекиране за днешен полет Бристол - София

- Искате ли платени места? 
- Ми не искаме.  
- Сигурни ли сте, че не искате ? 

- Ама не искаме .

- Добре, такса 3 паунда, ако искате да избегнете средните места! 
Разбира се ни дадоха 2 средни места в двата края на самолета. 😂 Та въпросът ми е : Откога има такса ако не искаш да купуваш места да избегнеш средните? Аз ли нещо съм пропуснала или това е ново? Летя до Бристол сравнително редовно с тях и до сега не ми се беше случвало. Ако е ново да си знам , имам 4 полета още за чекиране. Благодаря.

• Харесвам 1
  • Шок 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , stebal каза:

Тази сутрин при чекиране за днешен полет Бристол - София

- Искате ли платени места? 
- Ми не искаме.  
- Сигурни ли сте, че не искате ? 

- Ама не искаме .

- Добре, такса 3 паунда, ако искате да избегнете средните места! 
Разбира се ни дадоха 2 средни места в двата края на самолета. 😂 Та въпросът ми е : Откога има такса ако не искаш да купуваш места да избегнеш средните? Аз ли нещо съм пропуснала или това е ново? Летя до Бристол сравнително редовно с тях и до сега не ми се беше случвало. Ако е ново да си знам , имам 4 полета още за чекиране. Благодаря.

От няколко години. 3€ е за другите полети.

• Харесвам 2
Публикувано:

Това явно съм го пропуснала. Ама като се замисля рядко са ми давали средни места, а не са искали плащане. Или аз съм давала бързо напред, без да прочета какво предлагат. Правилно ли разбирам, че ако платиш 3 евро/паунд, това е вид застраховка, че със сигурност няма да ти се падне средно място и това важи за всеки полет?

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , iMari каза:

Това явно съм го пропуснала. Ама като се замисля рядко са ми давали средни места, а не са искали плащане. Или аз съм давала бързо напред, без да прочета какво предлагат. Правилно ли разбирам, че ако платиш 3 евро/паунд, това е вид застраховка, че със сигурност няма да ти се падне средно място? 

Да, това понякога изскача, след като вече откажеш да избереш платено място и заявиш случайно разпределение.
Понеже ни веднъж не си платих 3€, винаги ми даваха средно след това. :biggrin:
По моята статистика Р. обикновено ми дават място до пътека, после средно и най-малко прозорец.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Argentique каза:

Понеже ни веднъж не си платих 3€, винаги ми даваха средно след това. :biggrin:

И после, предполагам не става да си платиш 3 евро за да ти дадат друго място?😁

• Смея се 5
Публикувано:
преди 2 минути , iMari каза:

И после, предполагам не става да си платиш 3 евро за да ти дадат друго място?😁

Правилно предполагаш! :biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.