Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, jul каза:

За пръв път виждам чак такова заяждане за багаж. В момента съм в самолета Катания-София и се бавим, защото на гейта всяка една раница /не само видимо големите/ минава през кошарата. Докато си платят извънгабаритния се бавят още.

В Мароко редовно се вживяват прекалено. Преди 2 седмици съвестна служителка на Раян в Ужда се опита да ме накара да платя голям ръчен багаж, тъй като раницата ми "стърчеше" буквално 1 см. над рамката.

Извадих една дреха, демонстративно я облякох, донатъпках раницата в кошарата и взимайки обратно бордната си карта казах: "Тия циркове вече ги играем от 20+ години в Европа, по-добре насочете вниманието си към по-неопитни пътници". Изражението на лицето й беше безценнно.

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Смея се 27
Публикувано:

Летят ли Райън от Т1? Че в една ФБ група се заформи спор и аз като магаре на мост се пъна, че са само от Т2. Една дама ме обяви за некомпетентна, но не ми каза номера на полета. Та- некомпетентна ли съм? 

Публикувано:
преди 8 минути , aleksandrina каза:

Летят ли Райън от Т1? Че в една ФБ група се заформи спор и аз като магаре на мост се пъна, че са само от Т2. Една дама ме обяви за некомпетентна, но не ми каза номера на полета. Та- некомпетентна ли съм? 

Аз поне доколкото знам, Райън летят само от Терминал 2. От Терминал 1 са Уиз, Изиджет и чартъри. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Близо 30 души не бяха качени на полета на "Райънеър" за Лондон Станстед

На летище София близо 30 души с билет за полета до Лондон с нискотарифна компания не бяха качени на самолета. 

Полетът е бил в ранния следобед, но не всички, които са имали билет, са били качени на борда. "Хоризонт" се свърза с един от пътниците . Ето какво разказа той за ситуацията:

"Чекирахме се, отидохме на пистата, наредихме се на опашката, почакахме си, почна едно суетене в екипажа и започнаха да пускат по някой друг и после казаха, че член от екипажа се е разболял рязко и не можели да приемат всички пътници, и около трийсет човека не ни допуснаха до борда. Самолетът си излетя и нас ни изхвърлиха тука на летището да чакаме някакво решение на "Райънеър", на летище София, на втори терминал. Чакаме вече два часа горе-долу, чакаме някой супервайзър да дойде да даде обяснение, обаче засега сме само с чакането".

ЦЪК

• Шок 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Закарали са пътниците до самолета и едва там някои не са качени. Ако самолета е бил с по-малък капацитет нямаше да ги пуснат още при бординг. Най-вероятно някой от кабинния екипаж рязко е закъсал и затова не са качили всички. Има изисквания при евакуация на борда за кабинния екипаж и изходите и сигурно това е причината. От друга страна е странно, че не са могли да го заместят с друг стюард/стюардеса, без никакви резерви са явно. Интересно това дали е форс мажор за А/К. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

Интересно има ли протокол в такава ситуация.

Involuntary denied boarding се казват всички тия случаи. Същото като овърбукинг, отказ заради лошо време и т.н., само за компенсация не знам как стоят нещата.

По регулация трябва да има по един член на екипажа за 100 пътника (примерно), и ако няма - ще летят по-малко хора.

• Харесвам 2
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 4 часа, logist13 каза:

Закарали са пътниците до самолета и едва там някои не са качени. Ако самолета е бил с по-малък капацитет нямаше да ги пуснат още при бординг. Най-вероятно някой от кабинния екипаж рязко е закъсал и затова не са качили всички. Има изисквания при евакуация на борда за кабинния екипаж и изходите и сигурно това е причината. От друга страна е странно, че не са могли да го заместят с друг стюард/стюардеса, без никакви резерви са явно. Интересно това дали е форс мажор за А/К. 

Да, максимума е 50 пътника на стюард, явно са нямали четвърти под ръка или е щяло да мине много време докато го препозиционира.

Лондон е за 400 евро компенсация, по 180 човека за този полет, потвнциално още толкова за полета на връщане като минимум и сметката става дебела.

По-евтино е да свалят 30 и само на тях да плащат и да ги обгрижват.

Не е форс мажор.

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не е точно за тази тема вероятно, но не открих друга подходяща. Ето какво са ми пратили Раян, вероятно не само на мен

Линк към офертата

Код на ваучер: CARHIRESALE

Вземете 30 евро от Вашия автомобил под наем днес. Използвайте кода на ваучера по-горе при плащане и спестете от наемане на автомобил. Действайте бързо, тази оферта изтича скоро!

Поискайте възстановяване сега

Fb X Ig Yt In Tt

2024 © Ryanair DAC. | Общи условия | Политика за поверителност | Свържете се с нас | Отписване

Отстъпка от 30 евро (или еквивалент в местна валута), налично при резервации за коли под наем преди 10.11.2024 г. Трябва да се вземат преди 31.12.2025 г. Само резервации с минимална цена на автомобил от 225 евро (или еквивалент в местна валута) отговарят на условията за отстъпката. Ограничено до 2000 клиенти на принципа „който превари, той завари“.

• Харесвам 1
Публикувано:

Бърз въпрос - може ли с PDF-a като бордна карта на Раян да се мине на летището в Маракеш?

При чекирането не се появи в прилонието и имаше надпис да я сваля от сайта им и да я принтиран. Свалих PDF-a, но няма къде да го принтиран?

Благодаря за отговорите!

Публикувано:
преди 2 часа, agenta каза:

Бърз въпрос - може ли с PDF-a като бордна карта на Раян да се мине на летището в Маракеш?

При чекирането не се появи в прилонието и имаше надпис да я сваля от сайта им и да я принтиран. Свалих PDF-a, но няма къде да го принтиран?

Категорично не може с PDF. В Мароко на всички летища задължително трябва хартиена бордна карта, тъй като бият секюрити печати на нея. Ако имаш късмет ще ти я принтират безплатно на Раян гишето, но това не работи винаги.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 4 часа, agenta каза:

Свалих PDF-a, но няма къде да го принтиран?

Ако си в хотел, попитай и те ще ти го принтират. Или поне ще те насочат къде да го направиш.

Освен това се минава през гише на Райън, където ти слагат печат на тази бк, че си с изрядни документи за влизане в ЕС. Предвиди си време.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 55 минути , Blago каза:

image.png.2958a322e6044256b785398743ec5ad4.png

Линк към статията.

Мадрид и Лансароте са двете дестинации от Дакла. Има заредени в приложението полети и цени.

• Харесвам 3
Публикувано:

От 30-ти март до 23-ти октомври пускат полети от София до Пиза в дните вторник, четвъртък и неделя! Screenshot_20241113_204909_com.ryanair.cheapflights_edit_806649495172222.jpg.6c4f21ca5b16b58e94c32670ad17fb41.jpg

Screenshot_20241113_204848_com.ryanair.cheapflights_edit_806660020648262.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 9
Публикувано:

Брей, чак и 3 пъти седмично. Че преди София-Пиза бяха по два пъти седмично, по мой спомен (преди пандемията).

До Дахла има полети и от Париж Орли (на Transavia и Royal Air Maroc), ама не е ясно трябва ли виза за там. 

Публикувано:
преди 4 часа, Hakkâri Spor каза:

ама не е ясно трябва ли виза за там. 

Не трябва виза. Дефакто Западна Сахара е част от Мароко, но по принцип е призната от 82 държави за независима. Въпреки това се води под юрисдикцията на Мароко. България не е признала Западна Сахара като самостоятелна държава.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 часа, crazyhorse каза:

пускат полети от София до Пиза

Това е пример как като пътници и странични наблюдатели нямаме реална представа за причините да се спре или да се пусне дадена линия. Преди 5-6 години последно продаваха билети по 5 евро, дали не пуснаха и по 2 евро в един момент, за тази дестинация, съответно я закриха.

Не се оплаквам, доволна съм, че най-накрая ще стигна до Чинкуе тере, ама като са тръгнали да връщат стари линии да повторят и Марсилия поне. 😊

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 26 минути , iMari каза:

Не се оплаквам, доволна съм, че най-накрая ще стигна до Чинкуе тере😊

Докато тръгнат полетите, май ще затворят пътеките. Тръгнали да свлачища.

И аз имам планове за там, но май ще гледам от водата.

• Харесвам 1
  • Шок 3
Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Докато тръгнат полетите, май ще затворят пътеките. Тръгнали да свлачища.

И аз имам планове за там, но май ще гледам от водата.

Повечето хора обикалят селцата с влак/корабче и не стъпват на пътека. Така е по-лесно и достъпно и можеш да си с градските си дрехи.
Ако обаче е валяло в близката седмица, получаваш кал до колене, което в съчетание с хлъзгави стъпала е голям плюс. :biggrin:

20220423_101747.jpg.92cde18779b86ea78079af87b9367141.jpg

20220423_102212.jpg.061971d5440228115fb17a4210c5a704.jpg

Но пък има чудни гледки, а на места по двеста (дали не бяха повече) стъпала и хората с градските дрехи се чудят кой дявол ги е докарал тук. Че и са си платили за вход в Националния парк. :biggrin:

20220423_125421(0).jpg.ded3fe1228f105f2607cce7fb776addb.jpg

Освен Чинкуе тере има куп други градчета, не по-малко симпатични, където не е нужно да се каляш до ушите. За жалост, се разхождах из петте селца в не много приличен вид, особено накрая. :biggrin:

Но пък видях красоти и пак бих отишла

DSC_6895.JPG.95a43e0cbebf33eb750f15b27d854c2f.JPG

• Харесвам 17
Публикувано:

@Argentique, по кое време на годината са правени снимките?

Пътеките май ги затваряха от октомври до април, имам такъв спомен.

Ей, много ми харесва да оспамваме всяка тема с любимата Италия. 😛 Надявам се @ДиянаВ и @Lindt също да се включат. 😘

• Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.