Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , iMari каза:

@Argentique, по кое време на годината са правени снимките?

Пътеките май ги затваряха от октомври до април, имам такъв спомен.

Ей, много ми харесва да оспамваме всяка тема с любимата Италия. 😛 Надявам се @ДиянаВ и @Lindt също да се включат. 😘

На спам щом ме каниш 😄

Отдавна мрънкам за Пиза, не сме виждали Сан Джиминяно и Сиена, а всичко друго в околията бих го повторила. Повъртях в главата си дори обиколка с кола под наем от Болоня тези дни, ама здраве да е, дано ни изчакат полетите до другата / по-другата есен 

При нас пътеките бяха частично затворени, но добихме представа 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 18 минути , iMari каза:

@Argentique, по кое време на годината са правени снимките?

23.04.2022 г. по православния Великден, тук съм се изказала в нечия тема:

• Благодаря 2
Публикувано:
преди 7 часа, Йосиф Милчов каза:

Не трябва виза. Дефакто Западна Сахара е част от Мароко, но по принцип е призната от 82 държави за независима. Въпреки това се води под юрисдикцията на Мароко. България не е признала Западна Сахара като самостоятелна държава.

Едната половина (тази с излаз на океан) от Западна Сахара е под окупацията на Кралство Мароко, другата ... на Сахрауи (Sahrawi Arab Democratic Republic). 

Но специално Дахла (вторият град по големина) е под мароканско владение 😉 Предполага се, че мароканските дирхами важат там. 

image.png.ff152d356f11fb01d08f68156bb96074.png

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

На спам щом ме каниш 😄

Отдавна мрънкам за Пиза, не сме виждали Сан Джиминяно и Сиена, а всичко друго в околията бих го повторила. Повъртях в главата си дори обиколка с кола под наем от Болоня тези дни, ама здраве да е, дано ни изчакат полетите до другата / по-другата есен 

При нас пътеките бяха частично затворени, но добихме представа 🙂

Извинение за спама –

Като алтернатива на Cinque Terre може да се посети Porto Venere – може да се стигне с кола дотам, има и къде да се паркира. Друго подобно в зоната – Sestri Levante, само че е по- на север.

Освен Siena и San Gimignano, силно си заслужава да се види Pienzа, а за любителите на виното – Montepulciano и Montalcino.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вчера получавам имейл от райън, че мой полет , февруари, е канселиран и ми предлагат рефънд и каквото там. Съответно, аз веднага си купувам билети вече от уиз за същата дестинация на същия ден, и си клеймвам паричките.

И какво получавам днес:

Dear,

Your flight(s) under booking ... is not cancelled. You received an email last night (Thurs, 14 Nov) incorrectly advising that your flight is cancelled. This email was sent in error. Your flight is not cancelled.
We are currently in the process of reinstating flight(s) and you will receive confirmation that your booking has been reinstated via email today (Fri, 15 Nov).

А сега кажете ,че назначаването на евтини индийци и пакистанци да вършат тази работа,  няма да им излезе стократно по-скъпо . Ужасно несериозно и смешно. Не че не стават грешки, но това ми се видя много неадекватно.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 8
Публикувано:

Същия номер ми направиха за август тази година. Имах полет на 31.08 за Валенсия за който дойде имейл юни месец, че е канселиран и в разписанието не излизаше и докато реша, какво да правя си примених плановете и а да рефъндна и полета се появи, като активен и получвам имейл втори в който ми казват.

• Харесвам 3
Публикувано:
22 minutes ago, luba_rizova said:

А сега кажете ,че назначаването на евтини индийци и пакистанци да вършат тази работа,  няма да им излезе стократно по-скъпо . Ужасно несериозно и смешно. Не че не стават грешки, но това ми се видя много неадекватно.

И на теб да ти плачат по цяла нощ 5-6 чавета ще правиш грешки. 

Сега погледнах че са заложили доста кофти часове за Пиза с изключение на неделния полет.Пак ще има драми на летище София , дори мога да заложа на 2 от 3 или 3 от 5 на първите оплакали се в темата.

• Смея се 10
Публикувано:

Италия отвръща на удара. 🙂

https://dariknews.bg/novini/sviat/rajyneyr-vryshta-po-55-evro-na-desetki-hiliadi-pytnici-leteli-do-italiia-2400739

„Райънеър“ връща по 55 евро на десетки хиляди пътници, летели до Италия

Нискотарифният авиопревозвач "Райънеър" (Ryanair) връща допълнителната такса, която са били принудени да платят десетки хиляди пътници в Италия за чекиране на летището, предаде ДПА. Общата сума е над 1,5 милиона евро.

• Харесвам 6
  • Браво 3
Публикувано:

След полет с Раян от Барселона за Севиля куфарът ми се оказа без едно колело. На летището съставиха протокол и побързаха да ми предложат 50Е компенсация. Естествено отказах, защото става въпрос за най-големия размер Samsonite. Подадох всичко необходимо в сайта и ми поискаха документ за закупуване на куфара, какъвто естествено не пазя. След като ги уведомих, че нямам такъв, след месец-два мълчание ме уведомяват, че ще ми преведат 50Е. Това стандартна сума ли е, тъй като съвсем не отговаря на стойността на куфара, дори с няколкогодишна амортизация? Има ли смисъл да продължавам да протестирам или това е....

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Helloweena каза:

След полет с Раян от Барселона за Севиля куфарът ми се оказа без едно колело. На летището съставиха протокол и побързаха да ми предложат 50Е компенсация. Естествено отказах, защото става въпрос за най-големия размер Samsonite. Подадох всичко необходимо в сайта и ми поискаха документ за закупуване на куфара, какъвто естествено не пазя. След като ги уведомих, че нямам такъв, след месец-два мълчание ме уведомяват, че ще ми преведат 50Е. Това стандартна сума ли е, тъй като съвсем не отговаря на стойността на куфара, дори с няколкогодишна амортизация? Има ли смисъл да продължавам да протестирам или това е....

По принцип всяка компания си има лимити за изплащане на щети за различните части- колелце, телескопичната дръжка, плат и т.н. 

Кофтито е, че дори куфара да ти е тотал щета няма да ти платят повече от макса им заложен при тях без значение дали е самсонайт или по-скъп дори. 

Аз почти нямам случай без щета по голям куфар и вече като имам полети с няколко трансфера вече не ползвам самсонайта. а си взимам някой евтин куфар за да не ме е яд като ми го счупят и платят жълти стотинки за него. Турците последния път за куфар тотал щета ми изплатиха 80 евро така, че какво да ти кажа, 50 евро за колело си е супер хахаха Общо взето куфарите вече ги имам за консуматив...не е реално просто.

Междудругото някои компании като изиджет и оустриян от тези, които се сещам изпращат куфар сходен до този, който е счупен, но не беше самсонайта ми за да ти кажа. 

• Харесвам 2
Публикувано:
11 minutes ago, Helloweena said:

Днеска съм на тая вълна. 

Пиши им, че в скрина на дъното си си намерила фактурата за 350Е за куфара. После малко фотошоп и пращай.

• Смея се 7
Публикувано:
преди 6 минути , Helloweena каза:

Подадох всичко необходимо в сайта и ми поискаха документ за закупуване на куфара, какъвто естествено не пазя.

А дали не пазиш етикета с цената и модела, или картончето с инструкциите за смяна на кода- на гърба има печат и дата на закупуване. Аз също не пазя фактурата, но тая надежда, че с тези две картончета мога да докажа извършената покупка.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, marycap каза:

А дали не пазиш етикета с цената и модела, или картончето с инструкциите за смяна на кода- на гърба има печат и дата на закупуване. Аз също не пазя фактурата, но тая надежда, че с тези две картончета мога да докажа извършената покупка.

Той няма кодове на циповете.

Публикувано:

На мен също за скъсан джоб ми Райън ми платиха 50е. Моят куфар беше Travelite на десетина години. Нов от същия размер и клас не можех да си купя за 50е, но реших да не се занимавам повече с оглед че куфара не беше нов, навремето е бил по-евтин и общо взето си е изкарал парите платени за него. Не съм им пращала документ за покупка, но някъде из документите за попълване имаше да се попълни колко е струвал. Аз бих потърсила подобен/ същия модел в нета и колко струва и бих им пратила скрийншот и колко средно струва такъв размер/ клас и че обещетението не е достатъчно, ако не си пазя фактурата. Другия вариант е да пробвате да го поправите ако е още в гаранция, а дори и да е извън (това само на теория, аз лично не съм поправяла куфари). Въобще мисля, че нищо не губите и да продължите дискусията, ако предложението не ви устройва. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Испания глобява 5 нискотарифни авиокомпании със 179 млн. евро заради допълнителни такси

Ryanair трябва да плати най-голяма глоба – 107 млн. евро. Глобите на Vueling и easyJet са, съответно, 39 млн. евро и 29 млн. евро, а на Norwegian и Volotea – по под 2 млн. евро.

С решението на авиокомпаниите им се забранява да прилагат санкционираните практики.

Освен допълнителните такси за носене на ръчен багаж в кабината и за запазване на съседни места, злоупотребяващите практики включват недопускане на плащания в брой на испанските летища, таксуване на пътниците с непропорционални и злоупотребяващи такси за отпечатване на бордни карти и пропускане на информация и липса на яснота в цените.

https://www.investor.bg/a/523-transport-i-infrastruktura/404537-ispaniya-globyava-5-niskotarifni-aviokompanii-sas-179-mln-evro-zaradi-dopalnitelni-taksi

• Харесвам 4
  • Браво 4
Публикувано:

На предишната страница се нищеше най-подробно.  Също и в първия коментар на тази страница 😉

Още на 13 ноември го написа CrazyHorse, тогава беше новина 😉

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Бърз въпрос за багажа при Ryanair, за един приятел (лети утре но не може да се ориентира колко багаж има, а друг е купувал билета и нямаме достъп до резервацията) на който не мога да помогна понеже нямам никакъв опит с тях:

Какво значи "Priority boarding" / "Priority Plus", и "2x20kg bag" на бордната карта?

Разбирам че Plus е 20кг чекиран багаж, ок. Другите 20 къде са? 

Priority на колко чанти на борда дава право?

Благодаря!

Публикувано:
Преди 1 час, MCC каза:

Бърз въпрос за багажа при Ryanair, за един приятел (лети утре но не може да се ориентира колко багаж има, а друг е купувал билета и нямаме достъп до резервацията) на който не мога да помогна понеже нямам никакъв опит с тях:

https://help.ryanair.com/hc/bg/categories/12489112419089-Bag-Rules може би тук ще намерите отговора или снимайте бордната карта и покажете.

Публикувано:

На Чампино следяха зорко дори за меките раници и държаха плътно да се поберат в кошарката.

За София вече писах как глобяваха наред.Определено се долавя много сериозно затягане на контрола особено при полети излитащи навреме , когато няма бързане на бординг.

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 22.11.2024 г. в 18:51, Otnesen каза:

Испания глобява 5 нискотарифни авиокомпании със 179 млн. евро заради допълнителни такси

Ryanair трябва да плати най-голяма глоба – 107 млн. евро.

Испания хубаво ги глобява, но явно не ги спира. Последно като пътувах преди две седмици и на летището в Аликанте и на това в Палма бяха особено стриктни. Късния час на бординг в Аликанте въобще не ги притискаше да бързат, една строга мадама обикаляше опашката и изследваше БК, съответно багажа на всеки пътник, няколко човека изгоряха още в началото. Същото беше на летището в Палма, като за моя изненада караха и хората с хартиени торбички, на разни брандове да им търсят място в багажа. Нямам идея дали точно тези брандове ги има на летището, но досега съм живяла с убеждението, че торбичка хартиена или найлонова се явява неприкосновена. 😊 

На нашето летище пред входа за гейтовете на Т1 също проверяваха не чак толкова обемни багажи в клетка на Уиз. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знаем точно за какво са глобите ...

Направи ми впечатление, че Италия напр. има закон, че децата трябва да пътуват с родителите без да се плаща избор на място, съответно в произволни полети като сложиш дете прилагат едното място платено, другото безплатно, но за полети от/до Италия си е напълно безплатно.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• maiche
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.