Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз да ви издам една тактика, която приложих за избягване на средни места. Преди чекиране отварям нов/и прозорец/а със сайта на компютъра (зависи колко билета ще даде да се купят) и все едно ще купувам билети. Избирам всички средни места и стигам до плащане. Тогава чекирам полета и дава останалите незаети места. Чекирам възможно най- близо до полета, не в последния час, разбира се. 

• Харесвам 15
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 13
  • Смея се 15
Публикувано:
преди 1 минута , aleksandrina каза:

Аз да ви издам една тактика, която приложих за избягване на средни места. Преди чекиране отварям нов/и прозорец/а със сайта на компютъра (зависи колко билета ще даде да се купят) и все едно ще купувам билети. Избирам всички средни места и стигам до плащане. Тогава чекирам полета и дава останалите незаети места. Чекирам възможно най- близо до полета, не в последния час, разбира се. 

О, и това си го бива!😃Дано агентите им не четат магеланци.😅

• Харесвам 4
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 3 минути , iMari каза:

О, и това си го бива!😃Дано агентите им не четат магеланци.😅

И да четат- как ще те ограничат да си купиш билет с място и да си избереш така желаното средно? 😁

• Харесвам 2
  • Смея се 18
Публикувано:
Преди 1 час, aleksandrina каза:

Не винаги обаче има билети в продажба 24 часа преди полета, когато започва безплатното онлайн чекиране.

Публикувано:
преди 1 минута , jorrro каза:

Не винаги обаче има билети в продажба 24 часа преди полета, когато започва безплатното онлайн чекиране.

Е, да- ако няма- греда. Последно, когато го пробвах имаше доста свободни места и само 3 билета ми даде да си "купя". Отворих 3 сесии и избрах по 3 билета и заех 9 средни места. 😉 

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 13 минути , jorrro каза:

Или пък няма много продадени билети и ще трябва да се правиш, че купуваш двайсет.
Важното е, че някой изобщо е измислил това! :biggrin:
И някой, на когото му е важно, може да се възползва.
===
Помня как ми дадоха средна седалка в пълни до дупка предни редици на полет Мадейра-Бергамо (4 часа) и първо ме подканваха да дам 3€, но понеже полетите бяха празни тогава, не им дадох. :biggrin:
Затова после им дадох 6€ за място до прозорец отзад, където всички седяхме по човек на три седалки. Това е единият от двата пъти, когато си купих място за мой кеф (купувала съм около пет пъти заради други хора).

Публикувано:
преди 3 минути , aleksandrina каза:

Е, да- ако няма- греда. Последно, когато го пробвах имаше доста свободни места и само 3 билета ми даде да си "купя". Отворих 3 сесии и избрах по 3 билета и заех 9 средни места. 😉 

Не ми се мисли какво правиш, ако искаш да ви даде две съседни места. 😜

Шегата настрана, това е супер хак. Аз вече избягвам чекиране в последния момент по ред причини, но идеята наистина е добра. Относно 3те евро - добре са го измислили. За по-дълги и натоварени полети(например тези до Испания, Великобритания) си струва.

• Харесвам 10
Публикувано:
10 minutes ago, iMari said:

Не ми се мисли какво правиш, ако искаш да ви даде две съседни места. 😜

Шегата настрана, това е супер хак. Аз вече избягвам чекиране в последния момент по ред причини, но идеята наистина е добра. Относно 3те евро - добре са го измислили. За по-дълги и натоварени полети(например тези до Испания, Великобритания) си струва.

3€ явно е от скоро, последно февруари 2024 до Бари и март 2024 до Малага не са ме питали, на случаен принцип единият до прозореца, другият до пътеката. А единият полет и двамата до прозореца, но последният ред . Дали не е само за определени дестинации?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Antigona каза:

3€ явно е от скоро,

Не е от скоро, предложиха ми Мадейра-Бергамо през 2022 г. И често ми се е случвало, но да речем 22-ра съм имала 20 полета с Райън, 23-та – 17 и на фона на толкова полети ми се струва, че е било често. 
Статистически с уиз летя в пъти по-малко.

• Харесвам 1
Мирослав Василев
Публикувано:

Този трик с резервирането на седалки, все едно ще ги купуваш и тогава да си правиш чекирането, работеше безотказно последните 2+ години.

Но за съжаление, като всяко хубаво работещо нещо, не трябваше да се разчува твърде много. Доста хора го бяха открили и решиха да споделят из Инстаграм и Фейсбук, как могат да хакнат системата.

Разбира се, от Раян я промениха и сега ако тръгнем да го правим този трик, да речем има 10 места за продажба, на третия прозорец, вече първите 10 ще са свободни. Тоест, трябва да чакаш почти до края и да има непродадени места в самолета, така ще работи.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , Мирослав Василев каза:

Този трик с резервирането на седалки, все едно ще ги купуваш и тогава да си правиш чекирането, работеше безотказно последните 2+ години.

Но за съжаление, като всяко хубаво работещо нещо, не трябваше да се разчува твърде много. Доста хора го бяха открили и решиха да споделят из Инстаграм и Фейсбук, как могат да хакнат системата.

Разбира се, от Раян я промениха и сега ако тръгнем да го правим този трик, да речем има 10 места за продажба, на третия прозорец, вече първите 10 ще са свободни. Тоест, трябва да чакаш почти до края и да има непродадени места в самолета, така ще работи.

Ами аз сама си го открих, не бях го срещала в гореизброените. Октомври сработи. А- и всичко правиш бързо- всичко заредено, за да е максимално бързо. 🙂 

• Харесвам 6
Публикувано:

Да... за съжаление такива неща не е хубаво да са публични, разкриват тайните на хората как не сме летели на средно място никога. Неслучайно най-важните форуми за "схеми" говорят на специален език...

• Харесвам 7
Публикувано:

Ееех, тъкмо за спорта исках да пробвам схемата със съботния си полет и те го разпродали :biggrin:

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

С триковете на  @aleksandrina се хващам за главата вече :girl_drink1:  Опасна е :girl_haha:

Аз пък отварям сайта на превозвача малко преди да се затвори полета , гледам къде има останали свободни  места  до прозореца и се качвам на борда последна ✈️

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Илиана каза:

С триковете на  @aleksandrina се хващам за главата вече :girl_drink1:  Опасна е :girl_haha:

Аз пък отварям сайта на превозвача малко преди да се затвори полета , гледам къде има останали свободни  места  до прозореца и се качвам на борда последна ✈️

И аз често правя така,но само на отиване!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, MARTiNSHO каза:

Да... за съжаление такива неща не е хубаво да са публични, разкриват тайните на хората как не сме летели на средно място никога. Неслучайно най-важните форуми за "схеми" говорят на специален език...

Има още два начина /може би реално има много повече/ да се избегне средно място - за единият е писано няколко пъти много назад в темата, другият е свързан с такса , която се коментираше преди няколко поста. 

Публикувано:
преди 3 часа, aleksandrina каза:

Сега- ако не мога да си вляза в профила в Ryanair- вие сте виновни, да знаете! 😂 😂 😂 

Махни профилната снимка ,за да не те разпознаят на някой от следващите ти полети. 😉.....Иначе искам да ги похваля Rayanair.....Снощния полет от Копенхаген до София мина перфектно - след като ловко финтирах девойката,дебнеща за размер на ръчния багаж при самолет запълнен на 30 % ме настаниха на авариен изход ( леко се притесних - все пак е Боинг ) ....за капак кацнахме с 30 минути по рано от предвиденото . Отдавна не бях имал толкова удовлетворяващ полет.😁

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 10 минути , Otnesen каза:

Махни профилната снимка ,за да не те разпознаят на някой от следващите ти полети. 😉.....Иначе искам да ги похваля Rayanair.....Снощния полет от Копенхаген до София мина перфектно - след като ловко финтирах девойката,дебнеща за размер на ръчния багаж при самолет запълнен на 30 % ме настаниха на авариен изход ( леко се притесних - все пак е Боинг ) ....за капак кацнахме с 30 минути по рано от предвиденото . Отдавна не бях имал толкова удовлетворяващ полет.😁

Някоя магарица ще сложа, името ще сменя и съм готова. 😄 Засега имам достъп до профила в Райън. 😉

А до и от Копенхаген кацнахме с 20-30 минути по- рано.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, MARTiNSHO каза:

E...  какво значи "публични"?  Това е български форум. Някой от Раянеър в Ирландия, където е базирана авиокомпанията ще вземе да рови по форумите на източноевропейските държави и с google translator ще си обръща на английски какви ги бистрят из българските, румънските, сръбските, македонските, гръцките и т.н. форуми... и като забележи шмекеруване, да докладва. Това е несериозно. От Раянеър напълно са наясно с тези хватки, просто си получават статистика колко често се правят тези хитринки и ако се прекалява, взимат някакви мерки. Те са били наясно, че системата може да се заобиколи, когато са въвеждали тези неща на сайта.

• Харесвам 7
Публикувано:

Интересен факт е, че във всички толкова големи продукти (сайтове), не всички "врътки" са ясни от деня, в който дадена функционалност бъде пусната. Но за сметка на това, винаги има хиляди (дори и много повече) метрики, които постоянно се следят и такива "врътки" рядко остават скрити от компанията, която разработва дадения продукт. И тук идва въпросът - дали наистина импакта от тази "врътка" е толкова голям и си заслужава да се приоритизира да бъде оправена. И в много от случаите това просто не си струва времето, усилията и парите и просто се оставя и деприоритизира във времето. Понякога обаче някои вратички водят до огромни загуби и бързо биват затваряни 🙂 

В днешно време, с развиването на AI, има множество лесни и елегантни начини за следене на всичко и компаниите се възползват от това, но в крайна сметка всичко накрая опира до загубите и дали си заслужава да се инвестира в нещо да се оправи. Днес може да е просто дупка без особени загуби и да няма смисъл да се инвестира в оправянето ѝ, но ако стане все по-използвана от хората, червената лампа веднага ще светне в някой репорт и бързо ще бъде оправена 🙂 

Така че лично мое мнение е, че няма лошо от споделянето на такива неща в публичното пространство. Това е и неизбежно. Така или иначе е пълно с такава информация най-вече в Reddit и различните социалните мрежи и рано или късно става много широкодостъпна (особено ако е много апетитна).

• Харесвам 17
Публикувано:

Аз не се виждам някъде на път, часове преди полета, наотваряла 10-20 прозореца за покупка на средни места😄. Честно казано не бих го правила и вкъщи, защото въобще не ме интересува какво място ще ми дадат😜Последния път една майка й порасналата й дъщеря ми отстъпиха едно до прозорец - нащраках Малага отвисоко, пих една чаша вино по залез и заспах спокойно😂 Ако нямах прозорец, по-рано щях да заспя и да пропусна скъпото им вино😂
По отношение на врътките и споделянето, все си мисля, че в нашето общество сме изключение в прилагането им. Като излезе флекса на Уиз и беше по-евтин, по-пътуващите ми познати категорично отказаха да се занимават със стъпките😄 На мен пък ми писна да редя и мисля за багаж и взех да я карам без🙂 А дано от по-ниското търсене поевтинее!

• Харесвам 11
  • Смея се 1
Публикувано:

Направо си взехме нов билет. Билетът не е за мен, просто не знам какво стана 4 пъти писахме едни и същи имена (4 различни имена) и накрая когато мина плащането вече видяхме, че сме направили грешка. Просто на този компютър не мина нито едно от плащанията с 4 различни карти, така и не разбрах защо така стана......

Вместо Dukov, ние изписахме Shapkova! И просто няма какда да се поправи с 3 грешки, а самият полет е само 20.28 евро, за тези пари няма смисъл да се занимавам и да си правя есперименти. Писахме на support, но казаха, че за смяна на име е 150 евро! Може би, ако се бях обадил можеха, но не си струват самите нерви за по-малко от 40 лв. Благодаря на всички! 🙂 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 часа, Hakkâri Spor каза:

E...  какво значи "публични"?  Това е български форум. Някой от Раянеър в Ирландия, където е базирана авиокомпанията ще вземе да рови по форумите на източноевропейските държави и с google translator ще си обръща на английски какви ги бистрят из българските, румънските, сръбските, македонските, гръцките и т.н. форуми... и като забележи шмекеруване, да докладва. Това е несериозно. От Раянеър напълно са наясно с тези хватки, просто си получават статистика колко често се правят тези хитринки и ако се прекалява, взимат някакви мерки. Те са били наясно, че системата може да се заобиколи, когато са въвеждали тези неща на сайта.

Ами понеже знам как работи ще ти кажа. Не го правят хора, правят го ботове... И това, че е български форум далеч не значи, че не е възможно, напротив с малко знания за API и няколко долара за google translate можеш да сканираш маса неща в deep web без да си мръднеш пръста.  Но няма проблем, обявявайте си всичките врътки за такива схеми и ще става като с FD схемите, веднага ги пачват. 

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.