Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Zaro каза:

Едно лично с две думи обяснение е по-ползотворно от назидателен тон на старо куче. 

Сигурно си прав, но и със сигурност виждаш, че най-знаещите "кучета" не пишат от много дълго време не само, но и защото при най малък намек за дисктретност потребители скачат да ги убеждават в неща, за които не са чували... или е по добре непрекъснато да текат изключително лаишки и необосновани мнения. 

Ти си умен човек и знаеш, че степените на знанието започват с: чувал съм, виждал съм, правил съм и после нагоре. 

• Харесвам 7
Публикувано:

А защо не се оставят само две/три теми във форума: "В момента съм", "Хумор" и примерно кой какво е сготвил 🙂 
Всичко друго да се затвори, заключи, архивира. Защото едва ли не: ЦКБ спряха салоните понеже 10 хил. магеланци се редяха на опашка за кредитна карта от тях, WIZZ вдигнаха флекса заради схемите на магеланци, Trip спряха с 12eur отстъпка заради 1342 магеланеца купили билети на обща стойност 10 хил. евро, откъдето Trip загубиха 1200 евро (само банерите, които имат по някакво летище в някакво забутано френско село сигурно струват повече от 10 хил. евро, но *нейсе*).

Нали е ясно, че ние сме прашинка в travel обществото (включително, ако разгледаме само Източна Европа, понеже в тези ширини думата "схема" е в топ 10 в речника на хората). Има полски, румънски, сръбски (руски е излишно да споменвам), където най-вероятно също се обсъждат какви ли не схеми. Нима ще ги ограничим и там - "шшт не го пиши това да не чуят лошите АК, банки, OTA и т.н.". Ако ще споделяш "схема" напиши го на кодиран език, за да може само CIA или мосад да може да го разкодира.

Имат някакви бъгове по системите си гореспоменатите bad guys, споделяме си, кой се възползва от тях, кой не - след опреледен период ти си кърпят бъговете и готово. Продължаваме напред. Пускат някаква нова функционалност (те трябва постоянно да го правят, за да са атрактивни на пазара - било то flex, priority, monthly discount, loyalty и т.н.) изтествана/недоизствена добре, съответно открива се някакъв недостатък (защото тестера, който са наели на работа и му плащат един чувал с пари не е минал през всички всевъзможни сценарии), споделя се/или не (всеки сам си преценя) и така нататък. Смисъл, ако страха е: "Ще секне кранчето!" - да това, ще се случи, рано или късно за определено нещо, но цялостно погледнато това няма да спре никога. Защото чисто и просто системите са като жив организъм те постоянно се променят, развиват и в този жизнен цикъл на системата възникват бъгове, грешки (или както искате така ги назовете), които могат да бъдат отстранени веднага или пък не. Било то грешно зарадени валутни курсове на аржентинското песо в някое OTA, било то счупено API и т.н.

Не си го слагайте чак толкова на сърце 🙂 

image.png.4d0801050e829c03909c474c9a3b1ed3.png

• Харесвам 28
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:

По НГ се водеше сходна дискусия в друга тема. 😄 Доста кранчета се затвориха сигурно наведнъж. 😉
На много хора в този форум схемите не са им цел (някои въобще ги подминават с презрение 😄), но общуването по интереси и обмяната на идеи и всякакъв тип енергия – е.
Тук се пращат подаръци на непознати, водят се на салон хора, с които си се запознал преди пет минути (мен три пъти са ме водили! включително писалият преди мен 😉), та ако намеря „схема“, колебание дали да я запазя за себе си, или да я пусна тук, няма да има.
Защото моята „печалба“ от споделянето ще е огромна и несравнима с другия вариант. 😉
Пък ако ще да ми се кара някой после що не си мълча. 😄

• Харесвам 25
  • Благодаря 1
  • Браво 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

И само искам да ви кажа, че се заблуждавате ако си мислите, че разбирате от схеми, а не сте дългогодишен експерт по пазаруване от Zara и сие по време на намаления. 😜🙃.Което включва пазаруване посред нощ в определени дни от седмицата, защото тогава пускат следващото ниво отстъпка, ставане в ранни зори за дебнене на бройки, дебнене кога се освобождават складовете на определени магазини за да се хване безплатна доставка, как да се ползва безплатна доставка ако не дава безплатна доставка до магазин, и т.н., и т.н. Това със средните места на Раян е като детската градина, втора група в сравнение с цялата тази емпирия трупана с години.😂 И нищо, повярвайте ми, не може да ви подготви за превратностите на живота така, както ситуацията да сте минали прецизно всички стъпки, да сте издебнали всички желани артикули на цена 20лв парчето...и Zara да анулират доставката ви без обяснение. Канселирана резервация от Expedia боли по-малко. 😅

Дайте по-ведро, трикчета има във всички сфери на живота, доброто настроение тук за мен е водещо за съществуването на форума. Останала съм с впечатлението, че хора престават да пишат тук, заради лошо отношение към тях, а не заради приключили схеми. Струва ми се, че големите схеми рядко излизат публично, точно защото са големи. 🙂 Че не трябва да се прекалява, не трябва, но има нещо друго - най-хубавите схеми сме ги развивали до неподозирани висоти споделяйки. Един намира, друг надгражда и така. 😉 

Сега, на мен ми идват всякакви простотии в главата какво може да се направи с коментираното инфо за Раян, но на кое място ще седя е последното за което мисля преди пътуване, така че вероятно бързо ще ги забравя. 😁

• Харесвам 18
  • Браво 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 35 минути , Argentique каза:

По НГ се водеше сходна дискусия в друга тема. 😄 Доста кранчета се затвориха сигурно наведнъж. 😉
На много хора в този форум схемите не са им цел (някои въобще ги подминават с презрение 😄), но общуването по интереси и обмяната на идеи и всякакъв тип енергия – е.
Тук се пращат подаръци на непознати, водят се на салон хора, с които си се запознал преди пет минути (мен три пъти са ме водили! включително писалият преди мен 😉), та ако намеря „схема“, колебание дали да я запазя за себе си, или да я пусна тук, няма да има.
Защото моята „печалба“ от споделянето ще е огромна и несравнима с другия вариант. 😉
Пък ако ще да ми се кара някой после що не си мълча. 😄

Е, ако са ти казали изрично да мълчиш, мълчиш и страдаш 🙂 Ако ти сам си намерил нещо, тогава може да кажеш на когото искаш.

Ако е чуждо откритие от време на време с широко отворени и невинни очи питаш: "ама не може ли да кажем и на ...? " Казват ти, че точно този знае и се успокояваш. 

Иначе да, тези хленчещите, че схемаджиите не пишат,  са изключително редовни в назиданията си, но това не ги прави по-прави или симпатични. 

• Харесвам 10
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Lindt каза:

Иначе да, тези хленчещите, че схемаджиите не пишат,  са изключително редовни в назиданията си, но това не ги прави по-прави или симпатични. 

обаче понеже не се намира човек, който да оповести, че ето виждате ли и хленчещите вече не пишат отдавна, защото...... (тук голямо чудене защо), и така те си продължават назиданието, омагьосан кръг :yes:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, MARTiNSHO каза:

Ами понеже знам как работи ще ти кажа. Не го правят хора, правят го ботове... И това, че е български форум далеч не значи, че не е възможно, напротив с малко знания за API и няколко долара за google translate можеш да сканираш маса неща в deep web без да си мръднеш пръста.  Но няма проблем, обявявайте си всичките врътки за такива схеми и ще става като с FD схемите, веднага ги пачват. 

Това е вярно, но какво общо има с нашия случай? Не сме нито dark web, нито източваме пари, нито крадем, нито правим нещо престъпно. Всички тези т.нар. "схеми" са позволени и не се прави нищо незаконно. А от Раян и Уизеър идеално знаят за всички тези малки трикчета.

Наистина някои хора са се взели много насериозно. 

И Argentique  е абсолютно права... удоволствието е когато шернеш нещо изгодно, което си открил.. и с останалите съмишленици - travellers.   То не е ли това идеята на форума, хората да си помагат един на друг с инфо?

• Харесвам 11
Публикувано:
17 minutes ago, Lindt said:

Е, ако са ти казали изрично да мълчиш, мълчиш и страдаш 🙂 Ако ти сам си намерил нещо, тогава може да кажеш на когото искаш.

Ако е чуждо откритие от време на време с широко отворени и невинни очи питаш: "ама не може ли да кажем и на ...? " Казват ти, че точно този знае и се успокояваш. 

То и вие не е като да си мълчите.Едно и също си въртят и едните и другите.Украйна и Русия ще се споразумеят по-бързо.

Да върнем темата към Райън , а ? 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 минути , iMari каза:

И само искам да ви кажа, че се заблуждавате ако си мислите, че разбирате от схеми, а не сте дългогодишен експерт по пазаруване

Абсолютно подкрепям! 😄 Примерно, преди десетина години бях открила бъг за отминали кампании във вече несъществуващ амазонски сайт. Накупих безброй нужни и най-вече ненужни неща – поне двайсет чифта маратонки Salomon/La sportiva по 10-20 лв, малки електроуреди (ютии, кухненски роботи, кафемашини, прахосмукачки) на Тефал/Мулинекс по 16€, дрехи, обувки, бижута и т.н. на сходни смешни цени. Не всичко доставяха, но каквото идваше – беше дюшеш. Голяма част подарявах наред със и без повод. Не съм продавала нищо. Обувките вече се поизносиха, но още си ползвам някои уреди. Тогава наистина беше удар.
Можех да си мълча, но споделих в друг форум и доста хора се възползваха. Какво спечелих от това - нищо. 😉
Обаче енергията не се губи и както писах преди месец, за активност в миналото и писане на съдържание получих купони за 500 лв. от този форум и даже вече си купих хубави маратонки с част от купоните. 😄

• Харесвам 13
  • Браво 4
  • Смея се 2
Публикувано:

За да се върнем към темата, която е за Ryanair- те често във ФБ пускат шеги точно с тези номера (да ги нарека). Пример е възглавничката за път, която всъщност е за допълнителен багаж (и такава имам, но не съм я ползвала все още), шеги с хората, които си взимат място до прозорец, а точно то няма такъв или пред кое няма седалка и може да си опънеш краката. Та ние не откриваме топлата вода.

Спойлер

image.png.7f9bbdba897b25211f7c31237025f67d.png

image.png.4023857a039f95d18df927b670e32ece.png

• Харесвам 10
Публикувано:

Обърнете внимание на заглавието на темата и пишете в тази връзка, моля. Много се разводни в последните страници. Някои от засегнатите въпроси вече са обсъждани в други теми, няма смисъл да се повтаряме.

• Харесвам 5
Публикувано:

Тц тц, не сме dark web, deep web сме, така и съм написал. Няма нищо лошо в споделянето, даже напротив. Но едно е да споделиш за готина схемичка с кредитна карта или промоция на търсачка, друго е надлъгването със системата на авиокомпаниите. Пак ще дам за пример FD, не случайно там всичко се споделя, просто се споделя "по-внимателно". Точно за това трикче, то си работи откакто има резервации за място, но аз очаквам скоро да поприклю... 

Извинявям се за разводняването на темата. 

Та имам и въпрос, имаше едно време начин на един билет да се вземе с прекачване през Раян, но беше само от определени дестинации и само през определени летища. Някой пробвал ли го е и съществува ли още?

Публикувано:

Изчетох последните десетина страници, след като снощи се регистрирах в Ryan, благодарение помощта на @Bella A 🥰  след магеланската сбирка, и вече съм напът да направя първа покупка на билети за трима още за идния уикенд. Никога досега не съм летяла с тях и ми е любопитен целият процес. Колкото до хитринките, дребни или не, мисля, че всякакви слабости или възможности, които дава системата, задължително трябва да се използват - за какво носим глави на раменете си.. Надявам се опитът с пазаруване в Remix да ми бъде от полза.  Вече е ясно, че ще стана редовен читател на темата 😊  Благодаря ви за всичко споделено!

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Здравейте! На фона на схемите, които се разискват в последните страници, въпросът ми е много лаишки, но не се справям сама.

Правя резервация за 4ма човека. Само еди от тях трябва да има запазено място (задължително е) и да има добавен допълнителен салонен багаж. 

Багажът го добавям, но не успявам да избера само едно запазено място. Дава ми или за всички или за никой. 

Моля за помощ! 

Мирослав Василев
Публикувано:

След като се направи резервацията, може да се добави място само за един пътник, през приложението.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Capitan Morgan
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.