Прескочи до съдържание

Тип електрически контакти по света и преходници за тях

Препоръчани мнения

Фичо, а защо не вземеш обикновен преходник и троен бг разклонител (от тези без кабел)? Телефоните и таблетите (имам телефон Самсунг) си имат приставка към юсб кабела за зареждане от контакта.

По една проста причина - искам да минимизирам броя и обема на джаджите и кабеляците, които нося по време на пътуване ;)

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Провери колко "силен" ток му трябва на таблета за зареждане. Стандартно  USB изкарва 5V на 0.5А. Това обикновено е ОК за зареждане на телефона, но не и за зареждане на таблета (таблетът на Apple изисква 2А)... Това налага носенето и на power brick-a на таблета....

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Вчера срещнах във ФБ статия за хитринки, едната от които беше, че хотелските телевизори имат юсб вход и от там може да се зарежда телефон. Не съм пробвала, но пък и не всеки телевизор има.

Пробвах го тоя трик. За да може да си заредиш телефона, телевизора трябва да работи. Много малко ампери е усб-то и се зарежда бааавно. Но е по-добре от нищо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Благодарение на гения, пуснал тази тема и на останалите гении, коментирали в нея, днес и аз се сдобих с адаптер за 12 лв. от тук и съм много happy :maninlove: :maninlove: :maninlove: :maninlove: :maninlove:

Доставката е безплатна и дойде само за 2 седмици, въпреки че го очаквах за края на януари.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

...

днес и аз се сдобих с адаптер за 12 лв. от тук и съм много happy :maninlove: :maninlove: :maninlove: :maninlove: :maninlove:

Честито, със здраве да го ползваш и във всичките му конфигурации! :)

Единственият малък недостатък на този адаптор по мое мнение е, че (ако правилно разбирам по картинките) след като го включиш в контакта, после в него може да включваш алтернативно или штепсел или да ползваш двете USB-та, но не можеш едновременно да включиш щепсел и да ползваш USB-тата, както е например при този адаптор .

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Единственият малък недостатък на този адаптор по мое мнение е, че (ако правилно разбирам по картинките) след като го включиш в контакта, после в него може да включваш алтернативно или штепсел или да ползваш двете USB-та, но не можеш едновременно да включиш щепсел и да ползваш USB-тата, както е например при този адаптор .

Така е наистина, но в случая за мен няма никакво значение :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Здравейте, магеланци и за много години.

Прерових форума, но никъде не срещнах какъв тип е ел.преходника за Занзибар. Някъде четох, че от хотела предлагат, но не искам да остана на сухо от остроумие. Благодаря!

Връзка към коментар

Прерових форума, но никъде не срещнах какъв тип е ел.преходника за Занзибар. Някъде четох, че от хотела предлагат, но не искам да остана на сухо от остроумие. Благодаря!

post-1179-0-48285700-1483471691.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Както е посочила Яничка, в Занзибар контактите са като в UK, Ние използваме ето такъв комбиниран адаптер за (почти) всички стандарти

All_in_one_adapter2.jpg

в комбинация още един троен, за да имаме 3 гнезда за щепсели, вместо 1:

A21.M110.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Между другото, като стана дума за няколко гнезда, тези дни попаднах на тези разклонители и ми изглеждат много готини. Някой случайно вече да има такъв?

post-1179-0-26738100-1483473649_thumb.png

Извинявам се за offtopic-a.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Между другото, като стана дума за няколко гнезда, тези дни попаднах на тези разклонители и ми изглеждат много готини. Някой случайно вече да има такъв?

attachicon.gif1.png

Извинявам се за offtopic-a.

Гледах ги, но цената от 30+ лв ме откза. Тройният, който показах, ни струваше около 4.50 лв

Най-евтиният като гледам е 19,90 лв, има по 32 лв, минават през 39 и стигат до 57+

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За Занзибар както и за останалите страни с UK контакти няма нужда от нищо специално .Както е писал Fly мушкаш в средното нещо ,за да ти се отворят другите два отвора и си слагаш нашенския щепсел .

Сигурно не е много по правилата ,вероятно липсва зануляване, но за повече от 10 г практика не съм имал никакви проблеми . 

И да не забравите плуването с диви делфини :)  За това ти трябва само маска и желание  :)

Редактирано от ivooo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз ползвам Skross World Adapter Pro, и пак във Филипините попаднахме на гнездо, където не пасна (две плоски пластини близо една до друга). Иначе откъм service са супер, единия механизъм не се застопоряваше, звъннах, и ми пратиха нов адаптер, дори не съм представял документи (само снимка).

Яничка и chandni, доста обемисти ми изглеждат тези разклонители. Аз ползвам две такива, нанизани едно в друго дават 5 гнезда, дребни са, и общо двете тежат 62 грама. По железариите ги има за по 2 лв. Включваме таблет, 2 телефона, powerbank, и фотоапарата едновременно :)

post-2748-0-45310100-1483515468_thumb.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сигурно не е много по правилата ,вероятно липсва зануляване, но за повече от 10 г практика не съм имал никакви проблеми . 

И да не забравите плуването с диви делфини :)  За това ти трябва само маска и желание  :)

За джобната техника не е нужно зануляване. :)

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Яничка и chandni, доста обемисти ми изглеждат тези разклонители. Аз ползвам две такива, нанизани едно в друго дават 5 гнезда, дребни са, и общо двете тежат 62 грама. По железариите ги има за по 2 лв. Включваме таблет, 2 телефона, powerbank, и фотоапарата едновременно :)

attachicon.gif20170104_072622005_iOS.jpg

Прав си, този вариант е много по-компактен. До сега не съм го срещала по магазините, но ще потърся. Благодаря :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...

Момиче съм и искам да попитам нещо, :). Какво означава надписа "fuse" върху черното нещо като бутонче? И може ли да се използва адаптора както е показано на снимка 2, естествено влезли плътно двете пособия? 

IMG_5288.JPG

IMG_5291.JPG

Връзка към коментар
преди 7 минути , cybersimo каза:

Би трябвало да може

Може, но до максимално натоварване колкото малкият адаптер може да издържи. Не може да си включиш печката в горния.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бушона е защита от свръхнапрежение, не трябва да го пипаш освен, когато не изгърми от...ами свръхнапрежение, тогава ще трябва да го смениш. Точно както и домашните бушони и бушончетата в колата.

Като цяло никога не се препоръчва да навираш адаптер в адаптер (и най-вече в разклонител, че там работата става дебела), но и на теб за какво ти е, този големият би трябвало да си влиза директно във всякакви контакти без нужда от преходник?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз не разбрах тия двете неща, които показваш части от един комплект ли са или различни неща? И защо ти е да включваш така? Гледам, че само голямото има две кръгли крачета, които може да включиш в европейските контакти.

преди 11 минути , Zornitsa каза:

Кога трябва да го завъртам и за какво служи? :O

Завърташ, ако искаш да смениш бушона (ако е изгорял). Служи, за да изгори бушона, а да не се стопи или изгори цялата пластмаса, ако си включила грешните неща (примерно печка)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.