Прескочи до съдържание

Посещение на състезания от Формула 1

Препоръчани мнения

преди 5 минути , tch каза:

За едно и също ли говорим? Тъй като на мен ми излиза доста по-ниска цена и се питам дали не бъркам.

/cdn-cgi/mirage/b1fab83530a9ca8daab6d84bd884abeb376531f5a14d3e1df217b9c4ddebe911/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_02/image.png.3eec9bb52f1309752cd8d1062cfbee0b.png

Не, това е access само. Обърни внимание под цените какво пише - може да гледаш само повторения и документални филми, без предавания на живо и т.н.

Връзка към коментар
преди 8 минути , П.Кръстев каза:

Не, това е access само. Обърни внимание под цените какво пише - може да гледаш само повторения и документални филми, без предавания на живо и т.н.

Баси кучетата, за моята локация изобщо я няма услугата, само за тези с вече сключен годишен абонамент.

Връзка към коментар

Аз предната година изпуснах промото, и го чаках с нетърпение за тази, обаче преди месец-два от доставчика на ТВ пуснаха някакво приложение, дето уж ми повтаря всички канали в пакета и мога да го гледам навсякъде и на всякакъв нет. И тази година ще пропусна абонаментите 😄 

• Браво 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
преди 8 часа, Zhelez Zhelezov каза:

Здравейте!

Опитвам се да си купя билети за Ф1 на Моза, но от два дни страницата им за билети нещо не работи. Чудя се дали само при мен е така?

Официалният сайт на пистата пренасочва към ticketone, който е от големите и рентабилни продавачи на билети (считай нещо като eventim). Пробвах да добавя билети, стигам почти до последната стъпка без проблеми. Къде и как точно се проявява неработенето при теб?

Връзка към коментар
  • 8 месеца по-късно ...

Привет Георги, 

Да побутна темата с пистите на Ф1 за новия сезон😀

И пак да помоля за помощ.

Имаш ли препоръки за Имола?

Тази година състезанието ще бъде от 17 до 19 май.

Открих този сайт https://www.imolaf1.com/en/tickets, но дали е официалния,  имаш ли препоръки за място...имам предвид завои, нещо специфично по пистата, и не на последно място за нощувки.

Изобщо каквото имаш като информация. 

Сега обмислям това, пък самолетните билети и транспорта, ще ги мисля в последствие.

И предварително благодаря!☺

Връзка към коментар
преди 36 минути , lorita70 каза:

Привет Георги, 

Да побутна темата с пистите на Ф1 за новия сезон😀

И пак да помоля за помощ.

Имаш ли препоръки за Имола?

Тази година състезанието ще бъде от 17 до 19 май.

Открих този сайт https://www.imolaf1.com/en/tickets, но дали е официалния,  имаш ли препоръки за място...имам предвид завои, нещо специфично по пистата, и не на последно място за нощувки.

Изобщо каквото имаш като информация. 

Сега обмислям това, пък самолетните билети и транспорта, ще ги мисля в последствие.

И предварително благодаря!☺

Този сайт е на прекупвач, ей това би трябвало да е официалното място за продаване на билети: https://imolagpf1.ticketone.it/en/eventseries/3513127/

Обикновено се стига до официалния сайт през сайта на пистата. Иначе за Имола, нямам съвети, не съм я проучвал въобще 😞

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@lorita70, мъжът ми взе билети от сайта, който @Георги е писал.

Не съм специалист, цитирам какво ми каза той сега:

Единственото място, където стават изпреварвания, са краят на старт-финалната права, където трибуни няма. Най-близките до там са централната трибуна, където цените са умопомрачителни. Те са си взели на Rivazza трибуна, макар че там изпреварванията ще са кът.

Нощувките в Болоня за тези дати са много скъпи. За сега планират да спят в Римини, където е доста по-бюджетно и удобно като логистика.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Страхотни сте, благодаря ви много 😀.

И аз се поразтърсих за удобни места за спане, но цените са много високи. Като видях пистата наситена с толкова много завои, реших че е доста атрактивна.

Сигурно ще имам отново въпроси 😀, но засега още веднъж много благодаря👌

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте,

Казвам се Георги и ние с дъщеря ми също смятаме да пътуваме за състезанието на Имола през май месец. За първи път ни е и сами си организираме всичко. Най-вероятно ще спим в Болоня за 5 нощувки, за да съчетаем с обиколки в околността, но ако се навие мадамата може и в Римини / цените там са наистина други/. Чудим се какви билети за пистата да вземем, но не ми се рискува на тревата, най-вече заради времето. Някой запознат ли е в дните преди състезанието дали има организирани срещи за феновете с пилотите, че нищо не намирам като публикации?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

А защо не се спи в Имола. Ако ходите два дни поне, това си е бая време пеш+влакове, а в деня на състезанието ще е митинг.

Цените са вдигнати страшно много. За една вечер плащаш толкова, колкото за 5 в Болоня. И тъй като ще отидем само за състезанието по-добре да дадем парите за хубави места. Ако времето е лошо и не се проведе, парите се връщат. Остава ти екскурзията до Италия. В Римини е най-евтино, но имаш малко повече пътуване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Винаги е така, но не знам защо ще се спи 5 дни в Имола, вместо да речем 2, а другите да са където решите.

Аз съм ходил няколко пъти на различни места и предвижването е проблем, абсолютно пълни влакове, чакане с часове по гари и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Георги1970 каза:

Някой запознат ли е в дните преди състезанието дали има организирани срещи за феновете с пилотите, че нищо не намирам като публикации?

Зависи от състезание до състезание, подробния график с всички събития, поддържащи серии и т.н. обикновено се публикува малко преди самото състезание. Обикновено има няколко сесии с автографи, както и разходка из боксовете в четвъртък, но не го приемай като задължително правило. В ей този сайт пише, че последните години са отменили пит уолка, освен за много премиум билетите: https://f1destinations.com/trackside-imola-emilia-romagna-grand-prix/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Потвърждавам,  че цените за нощувки на Имола са убийствени за тези дати. Два дни по-късно, вече са на нормални цени.👌

Последвахме съвета на Яничка и резервирахме за Римини.

Ние също проучваме за удобен транспорт до пистата. Има влакове и автобуси до там, но все още не сме се ориентирали кой е по- добрия вариант.

Връзка към коментар
преди 16 часа, Георги каза:

Зависи от състезание до състезание, подробния график с всички събития, поддържащи серии и т.н. обикновено се публикува малко преди самото състезание. Обикновено има няколко сесии с автографи, както и разходка из боксовете в четвъртък, но не го приемай като задължително правило. В ей този сайт пише, че последните години са отменили пит уолка, освен за много премиум билетите: https://f1destinations.com/trackside-imola-emilia-romagna-grand-prix/

За миналата година pit walk със сигурност беше отменен, освен за разни випаджийски пакети. Това не е игра на думи, заради изцяло отменения уикенд. Ако ще пътувате всеки ден от Болоня (ние бяхме взели в Равена нощувки, ама бяхме с кола), имайте предвид, че няма да сте единствени и влаковете ще са супер пълни, особено в неделя. Предвиждайте си време. Внимателно вижте и ограниченията - какво може и какво не може да се внася на пистата.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И така, вече закупихме самолетните билети, връщане няма. Два двупосочни билета с места, безплатния ръчен багаж и един платен 10кг. струват 920лв. Честно казано очаквах да са доста по-евтини, но поне пристигаме ранен следобед. Имаше и друг вариант, но кацахме вечерта след 00:15ч. и с оглед на придвижване и къса нощувка се отказахме. За спането още съм в търсене, но няма на цена под 550-600 евро /5 нощувки/ и висока оценка на мястото. На Имола ще ходим само в деня на състезанието, водача на групата така реши / дъщеря ми, която е на 22г. и естественно предпочита да обикаля по магазини и забележителности/. Лошото е, че евтините билети на тревните площи също не влизат в плана и. Казва ми : Тате, не сме ходили досега на такова събитие, не се знае дали ще отидем друг път, дай да си вземем хубави места на трибуните, тези около старта ми харесват / разбирайте 500-660 евро на билет/. Ще се опитам да е убедя, че има и трибуни с по-евтини цени, но...... не знам. Поне се съгласи, че трябва да тръгнем преди обед по-раничко към пистата. Искаше да си наемем и кола за тези 5 дена, но с оглед, че отиваме за първи път на това място и като знам от познати, че движението си е доста натоварено, този път се държах като мъж и категорично отказах. А и всички ме убеждават, че общественият транспорт е на високо ниво и няма проблем с придвижването. 

С две думи, ако решите да пътувате с дъщеря си, която знае, че ви е слабост, организирайте всичко сам предварително и я изненадайте впоследствие. Така хем ще се зарадва повече, хем ще ви излезе по-евтино;)  Ами ще ви държа в течение на събитията, сега започвам отново да се ровя в пътеписи и да събирам информация за предстоящото събитие.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 17 часа, Георги каза:

Благодаря за информацията, точно това ми трябваше.

Връзка към коментар
преди 57 минути , Георги1970 каза:

Ще се опитам да е убедя, че има и трибуни с по-евтини цени, но...... не знам. Поне се съгласи, че трябва да тръгнем преди обед по-раничко към пистата.

За съжаление нямам директен опит с тази писта, но в линка който пратих по-горе мисля че имаше доста обширна коментарна дискусия. Но с наближаване на състезанието тези билети, които са с по-добър коефициент цена/качество ще поизчезнат така че не го мислете още много.

Искам и да обърна внимание, ако можете най-късно на обяд да сте там. А ако сте на трева, то направо от сутринта. Оставете си сериозен буфер за проблеми с транспорта, а и времето на пистата лети, дори да си мислите, че ще е скука преди старта 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз това имам предвид за времето. Ако от точка А до пистата сега гугъл казва 1 или 1,5 часа, умножавайте х3 без да преувеличавам.

Само докато си стигнете до местата на самата писта, може да мине 1 час.

Иначе Имола е много добра/стара писта. Аз не съм гледал там Ф1, но съм я извървявал пеш малко повече от половината и след това ни прибраха с линейката на пистата, понеже затваряха и нямаше време.

Връзка към коментар

Георги, сайта, който си публикувал е страхотен. Има полезна информация за всички състезания, настаняване, паркиране, а за Имола има и клипове от повечето трибуни, за да се ориентира човек каква е гледката. И най-важното е, че можеш да задаваш въпроси и едно момче / Андрю/, което работи на пистата ти отговаря и ти дава насоки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Георги1970 каза:

Тате, не сме ходили досега на такова събитие, не се знае дали ще отидем друг път, дай да си вземем хубави места на трибуните, тези около старта ми харесват / разбирайте 500-660 евро на билет/. Ще се опитам да е убедя, че има и трибуни с по-евтини цени, но...... не знам.

Примерът на пръв поглед е различен, но става въпрос за същото...

Вече двадесетина години със съпругата ми практикуваме активен "концертен туризъм". Посетили сме десетки, да не кажа стотици концертни събития в различни точки на Европа. Освен придобиване на опит с годините еволюира и отношението ми към самото събитие от гледна точка на избор на места. Никога не съм купувал и никога няма да купя от най-евтината категория билети за събитие. Дълги години следвах правилото на "златната среда", тоест, купувах билети от средната ценова категория. През последните пет-шест години и особено след пандемията, вече твърдо купувам единствено от най-скъпата категория билети. Това ми коства доста финансови средства, още повече, че много често "дублираме" датите на едно и също място, за да видим групата/изпълнителя два пъти от различен ъгъл на трибуните. Няма по-добре похарчени пари за мен от удоволствието не просто да "маркираш" присъствие на концерт на любима група/изпълнител, а да можеш да кажеш: "Бях на два метра от Роджър Уотърс (например) и не просто се насладих на изпълнението, но и комуникирах с него визуално, с жестове, мимики, реплики - видях как свири на бас, колко трудно му е да взима височините на еди коя си песен, как реагира на случващото се на сцената и на трибуните и т.н..." Ето, подобни емоции не могат да се опишат с думи, но оставят завинаги в паметта на истинския фен и в този смисъл, аз бих купил от тези хубави места на трибуните на пистата в Имола, защото след години спомените от удобните места на централната трибуна с отлична видимост ще останат много по-ярки от спомените от позиция на терена в подгизнала трева и проливен дъжд, или онзи дългуч пред теб, който ти пречи да се насладиш на поредната изумителна маневра на Хамилтън и т.н... 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

До някъде  съм съгласен с тезата, но това е ако имаш неограничени финансови  възможности.

На теория и аз искам най-скъпото място, даже ВИП, ама някак си не мога да си позволя за сега.

Но не съм и привърженик на тревни площи със сигурност. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.