stanimir Публикувано: 19 август, 2025 Публикувано: 19 август, 2025 18 minutes ago, ZORI said: Къде си плащаш таксата за виза и кой определя датата за интервю, не го видях никъде във формата. Прочети цялото.Стъпките са описани и в закачения пост най-отгоре в темата : https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/payment-options 1
Gisp Публикувано: 19 август, 2025 Публикувано: 19 август, 2025 Да. След 2 сащ визи, не мисля, че някога ще имам нова на цена от 500$.
stanimir Публикувано: 19 август, 2025 Публикувано: 19 август, 2025 7 minutes ago, Gisp said: нова на цена от 500$. Това къде го прочете .Не е вярно🙂 1
Gisp Публикувано: 19 август, 2025 Публикувано: 19 август, 2025 2 hours ago, stanimir said: Това къде го прочете .Не е вярно🙂 Не е? Колко е? С новата такса за 'добър alien'?
new one Публикувано: 19 август, 2025 Публикувано: 19 август, 2025 преди 2 часа, stanimir каза: Това къде го прочете .Не е вярно🙂 А колко е в момента? Моята изтече и уж чаках да паднат, но нещо не се получава и може и да се наложи да кандидатствам за нова
neuromancer Публикувано: 19 август, 2025 Публикувано: 19 август, 2025 Действай бързо преди да влезе новата такса е сила (не съм сигурен октомври ли беше или догодина). 185 е сега. С тая администрация няма да паднат.
stanimir Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 7 hours ago, new one said: А колко е в момента? Моята изтече и уж чаках да паднат, но нещо не се получава и може и да се наложи да кандидатствам за нова 185$ , ако не е изтекла отдавна пусни си за нова да си спестиш явяването на интервю. 7 hours ago, neuromancer said: Действай бързо преди да влезе новата такса е сила (не съм сигурен октомври ли беше или догодина). 185 е сега. С тая администрация няма да паднат. Октомври , има достатъчно време за кандидатстване по старите правила. 1
Hakkâri Spor Публикувано: 2 септември, 2025 Публикувано: 2 септември, 2025 Здравейте, изпитвам затруднение при попълване на апликацията, трябва ми виза за 1 човек, тоест за мен, но тук имам Personal 2 и след като попълних моите си данни, ме праща в Personal 2, не знам как да избегна това. Започнах 2-3 пъти отначало и все ме праща там, като ми дава всеки път различен Application ID (AA00xxxxxx), отделно в друг прозорец, в който съм си логнат с регистрирания профил, вече съм на стъпка плащане. Не смея да платя, преди да е готова тази апликация. Обърквам се кое след кое е... Какво да правя с това Personal 2? Не мога да го скипна и да продължа напред към следващата стъпка Travel
neuromancer Публикувано: 2 септември, 2025 Публикувано: 2 септември, 2025 Това е втора страница на personal information, не втори човек. Всеки формуляр е за един човек. Попълвай всичко без да скипваш. 2
stanimir Публикувано: 2 септември, 2025 Публикувано: 2 септември, 2025 Personal 2 не е информация за втори човек , а пак е информация касаеща апликанта Ето с картинки : https://www.atlys.com/blog/how-to-fill-ds-160-form 3
neuromancer Публикувано: 10 септември, 2025 Публикувано: 10 септември, 2025 Нова промяна се задава с визите. Не че засяга много хора, но да се знае. Ще може да се кандидатства само в държава, където си гражданин или резидент.
Alexander Публикувано: 10 септември, 2025 Публикувано: 10 септември, 2025 И вдигнаха с 91% таксата за еТа, за нас е все едно реално де.
ZORI Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 Колко ми по лесно да питам пак вместо да ровя. Благодаря предварително! Тря бва ли да нося разпечатани формуляри те DC-160, освен снимки, друго нужно ли е да се носи на интервюто... Квитанцията за платена виза
neuromancer Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 естествено че не трябва да носиш целия формуляр дали трябва да имаш кода някъде не съм сигурен, забравил съм 1
MayaS Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 преди 23 минути , ZORI каза: Колко ми по лесно да питам пак вместо да ровя. Благодаря предварително! Тря бва ли да нося разпечатани формуляри те DC-160, освен снимки, друго нужно ли е да се носи на интервюто... Квитанцията за платена виза Когато попълниш формуляра и го изпратиш излиза една страница с данните снимката ти и номера. Само тя трябва да се разпечата и да се носи. Носят се снимките също и квитанцията за платената такса.
stanimir Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 Мислех , че само ние , Румъния и Кипър сме с визи 😞 "Приятелството има значение и в политиката, заяви днес премиерът на Унгария Виктор Орбан по повод решението на САЩ да отменят визовите ограничения за унгарски граждани от 30 септември, предаде унгарската новинарска агенция МТИ. Орбан посочи, че когато Доналд Тръмп се е борил за президентския пост, двамата са се договорили „да премахнат санкциите на американската левица срещу Унгария“. Ще отнеме месеци, докато решението премине през американската бюрократична процедура, „но президентът Тръмп спази думата си и даде на унгарците възможност за безвизово пътуване до САЩ“, каза Орбан. Той заяви, че администрацията на президента Джо Байдън е опитала да нанесе удар на Будапеща, тъй като Унгария не е съгласна с вижданията на Демократическата партия по въпросите за „миграцията, пола и войната“. Унгарският премиер добави, че необходимостта от получаване на виза е „много неприятна“ за онези, които учат или работят в САЩ" Линк 2
домосед Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 преди 4 часа, stanimir каза: Унгарският премиер добави, че необходимостта от получаване на виза е „много неприятна“ за онези, които учат или работят в САЩ" Той да не би да си представя, че точно тези визи ще отпаднат за унгарци ??
stanimir Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 Е , политици. Тези визи са за всички , дори за британците.И Чарлз III не може да ги договори да отпаднат🙂 1
neuromancer Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 Аз доколкото разбирам унгарците да били с visa waiver, но лошият Байдън ги е отрязал и сега оранжевият рицар възстановява справедливостта. 1
Djgeorgie Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 преди 2 часа, neuromancer каза: Аз доколкото разбирам унгарците да били с visa waiver, но лошият Байдън ги е отрязал и сега оранжевият рицар възстановява справедливостта. Точно така! Въобще не става въпрос за другите визи, само за VWP програмата от която някои Унгарци, които са взели паспорти чрез натурализация, бяха блокирани да използват през 2020. Ставаше въпрос за схема, при която хора, нямащи нищо общо с Унгария кандидатстват за Унгарско гражданство, взимат паспорт, с него кандидатстват за ESTA чрез VWP, отиват в щатите и остават нелегално там. Този скандал, впрочем, се разрази през 2017-та, когато точно Тръмп беше на власт, но както и да е... Политици... Просто давам контекст за хората, които не са наясно със случая, тъй-като горецитираната статия е адски подвеждаща и изглежда, все едно Унгарците не са във VWP, което въобще не е така - просто имат някои ограничения в програмата, които, изглежда, ще отпаднат от края на месеца. 2
Topfly Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 преди 14 часа, stanimir каза: Мислех , че само ние , Румъния и Кипър сме с визи 😞 Унгарските граждани от 2008-ма година могат да пътуват безвизово за САЩ. Аз преди това имах 10 годишна виза и реално за първи и последен път в края на 90-те години ми се е налагало да ходя за виза в посолството на САЩ. Голям шок беше за мен, че през 2021-ва година администрацията на Байдън изведнъж наложи ограничения за пътуването на унгарски граждани в САЩ, като родените в Унгария бяха принудени за всяко влизане в САЩ да искат нова ESTA, а за родените извън Унгария въведоха отново визов режим. Причината за това ограничение беше, че правителството на Орбан раздаваше тайно унгарско гражданство на всякакви съмнителни фигури, като руски и украински олигарси или арабски богаташи. САЩ искаха Унгария предварително да предаде пълният списък на унгарските граждани родени извън Унгария и получили гражданство последните 15 години за да могат по подробно да ги проверят, но Унгария отказа да го направи. Сега правителството на САЩ съобщи, че Унгария е изпълнила всички условия, които са им поставили и затова отпаднаха всики ограничения за ESTA. Каква тоно е уговорката не знам, но най-вероятно САЩ са обещали да не правят публичен скандал от това какви съмнителни фигури са получили унгарско гражданство. 3
Topfly Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 преди 15 часа, stanimir каза: Унгарският премиер добави, че необходимостта от получаване на виза е „много неприятна“ за онези, които учат или работят в САЩ" Тези визи не отпаднаха, но получаването на виза за САЩ в Будапеща беше ужасно бавен процес. След като САЩ въведоха задължението за виза за унгарските граждани родени извън Унгария в консулския отдел в Будапеща не увеличаха административния капацитет и получаването на час за интервю изикваше от 6 до 9 месеца. Ако някой искаше да отиде на лятна бригада в САЩ, трябваше да си подаде документите за виза още предишната година през август или септември. 2
neuromancer Публикувано: 23 септември, 2025 Публикувано: 23 септември, 2025 Сега чета в новините, че таксата от $250 за виза няма да влезе в сила от 1 октомври, а по-късно (не е казано кога точно). 3
Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Имам едно питане, не е съвсем за виза, но е смесено. Майката на моя близка приятелка, която живее от много години в САЩ имаше преди години 10 годишна виза. След това взе зелена карта от дъщеря си/ приятелката ми, като визата автоматично отпадна. Много години ходеше по 5-6 меееца всяка година в САЩ, но юосоедните 1,5-2 год не успяваше по различни причини, включително разно операции на очи и други проблеми. В момета зелената карта е невалидна, защото не е ходила в САЩ последните 1,5-2 години. та сега няма нито виза, нито зелена карта. Има ли смисъл да се занимават с адвокат там, който да доказва, че е имала здравословни проблеми и затова не е ходила поспеднтов години в САЩ, който ще струва пари, врече и не се знае какво ще стане или е по-добре да кандидатства за нова стандарта виза? понеже е над 80 години, дали знаете дали ще я викат на интервю в София? Има ли условие за взимаме на виза без интервю ми е въпроса
stanimir Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Да , всички се явяват на интервю без значение от възрастта , освен в случаите на подновяване на изтекла виза : https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/renew-visa
Препоръчани мнения
Публикувано от stanimir,
Официален сайт
Препоръчано от Mary
0 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега