Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Я ми кажете за американска виза, тези документи за доходите от Нои за пенсията и доходите от работа  трябва ли да се изпращат с попълването на  формуляра DS-160.  Извличения от банковата сметка с наличния доход или искат да видят  движение по сметка, че за Южна Африка искаха поне три страници назад. Предполагам на анг. е задължително.

Мъжът ми е пенсионер и работи, трябва ли да споменаваме за работата му, аз пък работя от време на време.. в смисъл ходя по някои месец в чужбина, но това не е редовно.

При попълване на DS-160, трябва ли да имам всички документи, прикачат ли се документи или после се носят при интервюто. 

Публикувано:
преди 18 минути , ZORI каза:

Я ми кажете за американска виза, тези документи за доходите от Нои за пенсията и доходите от работа  трябва ли да се изпращат с попълването на  формуляра DS-160.  Извличения от банковата сметка с наличния доход или искат да видят  движение по сметка, че за Южна Африка искаха поне три страници назад. Предполагам на анг. е задължително.

Мъжът ми е пенсионер и работи, трябва ли да споменаваме за работата му, аз пък работя от време на време.. в смисъл ходя по някои месец в чужбина, но това не е редовно.

При попълване на DS-160, трябва ли да имам всички документи, прикачат ли се документи или после се носят при интервюто. 

Не си спомням да съм прикачвал документи - мисля, че ги носиш на място, АКО ИСКАШ, но никога не са били задължителни. Декларираш си заплати и тн и това е.

• Харесвам 2
Публикувано:

Принципно нищо не е задължително да носиш, освен паспорт и май квитанция за плащане на таксата.

Аз носех разни документи, ама се разговорихме и не се сетих да ги покажа.

• Харесвам 2
Публикувано:

За пореден път - от много отдавна няма никакво изискване да се показват връзки с България. Моят личен съвет - наблегнете върху това защо искате да отидете в САЩ, а не какво ще ви накара да се върнете в България. Голяма грешка е да се тръгва напред как в България ни е все и вся и после да се правим на обидени.

• Харесвам 2
Публикувано:

Това засяга ли притежателите на вече издадени визи или всички са под ножа с тази такса? Нещо не мога да разбера.

Тъкмо преди месец планирахме и задвижихме пътуване до Щатите през януари 2026, не че няма да ги платим тези пари за това пътуване, но май следващи такива в близко бъдеще няма да има...

Публикувано:

Доколкото разбирам е такса за виза, не за посещение при вече налична виза. Който няма виза, а му се ходи натам, да се задейства.

Досега не бях го виждал така написано, но навсякъде съм останал с впечатление, че при вече налична виза не се плаща. На други места пише, че ще се плаща при издаване на визата. 

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз така го разбирам , че е само ако тепърва подаваш апликация.В действителност никъде не е изрично посочено какво се случва с вече издадените визи. Гражданите на 42 държави включени във Visa Waiver програмата също няма да плащат таксата , освен ако не поискат виза по някаква причина. 

Засега уж новата такса ще влезе в сила от 1 октомври и освен това за в бъдеще ще се индексира според инфлацията.И в американските медии е пълна каша.Ще трябва да изчакаме малко да се разсее мъглата.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам питане към мъже, които са попълвали формуляра за Б2, на въпроса Have you ever served in the military дали трябва да попълня инфо за задължителната военна служба, която по-големите мъже са карали?

Публикувано:

А помниш ли в полето Branch of service, дали се пише града, в който си служил?

И друго - снимката дали може вкъщи да си я направя с телефона?

Публикувано:

Аз чак толкова не съм ги мислил като попълвах 😆 Даже толкова лежерно беше, че си обърках името, ама проблем нямаше.

Иначе това значи род войска - армия, флота, ВВС, такива неща.

ПП за снимката не знам, тук ни снимаха в консулството.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , ivelina666 каза:

И друго - снимката дали може вкъщи да си я направя с телефона?

Може да опиташ. Ако не я хареса, ще ти я отхвърли още при качването. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 минути , neuromancer каза:

Иначе това значи род войска - армия, флота, ВВС, такива неща.

Съвсем се обърках. За българската казарма какво да пиша, мъжа ми казва сухопътни войски - land forces ли да пиша?

Публикувано:

А в полето месечна заплата трябва да се напише сумата по трудовия договор ли само? Тоест без доходи от наеми и други подобни.

Публикувано:
преди 5 минути , ivelina666 каза:

А в полето месечна заплата трябва да се напише сумата по трудовия договор ли само? Тоест без доходи от наеми и други подобни.

Пиши всичко, което получавате. Не искат представяне на документи за заплата. 

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

друга новинка е, че от 2 септември вече ще се иска интервю в повече случаи, например деца под 14 и възрастни над 79 г също ще трябва да минават интервю. Няма да се иска при подновяване на съществуваща виза до 12 месеца от изтичането за хора над 18г ако не са прегрешавали (оставали повече от позволеното, работили и т.н.)

И още нещо, ще се тества пилотно система за депозит.

При пристигане се плаща депозит $5000-$15000, който се връща при излизане от страната (пак ако човека не е нарушил нищо). Засега само за граждани на Замбия и Малави или нещо такова беше (както казах тестово е)

Публикувано:
3 hours ago, neuromancer said:

И още нещо, ще се тества пилотно система за депозит.

При пристигане се плаща депозит $5000-$15000, който се връща при излизане от страната (пак ако човека не е нарушил нищо). Засега само за граждани на Замбия и Малави или нещо такова беше (както казах тестово е)

Това го имаше и при предния мандат на Тръмп  за гражданите на високорискови държави.Само за няколко африкански и мюсюлмански ще е и сега.Судан, Йемен и подобни.

Публикувано:

Има ли вероятност България скоро да бъде в списъка за пътуване до САЩ без виза с туристическа цел? Видях информация за определени критерии, като например процент на откази за визи под 3%. Може ли България да изпълни тези критерии?

Публикувано:
43 minutes ago, Peter321 said:

Има ли вероятност България скоро да бъде в списъка за пътуване до САЩ без виза с туристическа цел? Видях информация за определени критерии, като например процент на откази за визи под 3%. Може ли България да изпълни тези критерии?

Поне до януари 2029 , не

FB_IMG_1755292126320.jpg

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.