Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 А кой вариант в по-добър, май нова виза ?
marycap Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 20 минути , Alexander каза: Има ли условие за взимаме на виза без интервю ми е въпроса Да, след като вече е имала виза. Но имаше условие, че трябва да са минали не- повече от 2 години, май.
Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 1 минута , marycap каза: Да, след като вече е имала виза. Но имаше условие, че трябва да са минали не- повече от 2 години, май. Визата е изтекла или е станала невалидна, след като е взела зелена карта, но и тя е изтекла защото не е ходила 2 години.
marycap Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 В момента, Alexander каза: Визата е изтекла или е станала невалидна, след като е взела зелена карта, но и тя е изтекла защото не е ходила 2 години. Да, при всички условия ще трябва нова виза. Но въпросът ти е за интервюто- аз не ходих, защото не бяха минали 2 години. Провери в момента как е в сайта на посолството.
neuromancer Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Вече и над 80 ходят на интервю, щом не е подновяване, та ще ходи. Аз предполагам, че с тая история няма да има никакъв проблем да си изкара нова виза, нямам опит с адвокати там, но не вярвам да е просто и евтино.
stanimir Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 22 minutes ago, Alexander said: Визата е изтекла или е станала невалидна, след като е взела зелена карта, но и тя е изтекла защото не е ходила 2 години. Вече е 12 месеца.
Deja Vu Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Моя близка се отказа от зелената си карта поради това, че отсъстваше от САЩ дълго време и й създадоха проблем на последното влизане в страната с картата. На следващото такова отсъствие от няколко години си предаде картата и се яви на интервю за туристическа виза. Попълва се форма I-407 и картата се предава на USCIS, а на интервюто се носи доказателство, че е предадена (мисля носеше обратната разписка за получения там документ и копие на формуляра). 1
antea Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 ако някой текущо кандидатства за виза или ще има интервю, да има предвид и това: Визи за САЩ ще има, ако ситуацията позволява, съобщи посолството в София След като федералната администрация на САЩ спря днес работа заради липса на средства в бюджета, американските посолства, включително в София, по света публикуват едно и също съобщение за това какво следва: "Понастоящем планираните паспортни и визови услуги в САЩ и в посолствата и консулствата на САЩ в чужбина ще продължат по време на изтичането на бюджетните кредити, ако ситуацията позволява." За страницата във "Фейсбук" се казва, че "няма да актуализираме този акаунт, докато пълните операции не се възобновят, с изключение на спешна информация за безопасност и сигурност". Най-дългото прекратяване на работата на администрацията през последните години продължи 35 дни. За информация относно нашите услуги и оперативно състояние съобщението препраща към travel.state.gov. 1
Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Забравих да спомена, че минахме паспортен контрол за 30 секунди с жена ми, а тя беше за първи път в САЩ. Летище СФ 16:30-17:00 Единствен въпрос, на ваканция ли, на мен само снимка, на нея и отпечатък. А на гишето преди нас имаше само един човек. Общо за 1-2 Мин минахме, не бях виждал, нито чувал за толкова бързо минаване. 2
stanimir Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 54 minutes ago, Alexander said: Забравих да спомена, че минахме паспортен контрол за 30 секунди с жена ми, а тя беше за първи път в САЩ. Летище СФ 16:30-17:00 Единствен въпрос, на ваканция ли, на мен само снимка, на нея и отпечатък. А на гишето преди нас имаше само един човек. Общо за 1-2 Мин минахме, не бях виждал, нито чувал за толкова бързо минаване. Бях писал около дискусията за "тенденциозното отношение към западноевропейците" Минаването е почти като на ЕС граница преди да влезем в Шенген.Мисля че взимаха отпечатъци само ако е първо влизане в страната. 1
Assya Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 6 hours ago, stanimir said: Да , всички се явяват на интервю без значение от възрастта , освен в случаите на подновяване на изтекла виза : https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/renew-visa Гледах изискванията и се чудя има ли как да се разбере дали при издаването на настоящата виза са взети "всички 10 пръстови отпечатъка"? Че при мен беше страшна драма с отпечатъците и въобще не знам дали служителката успя да се справи или просто се отказа след половинчасова борба... 1
Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 преди 5 часа, Deja Vu каза: Моя близка се отказа от зелената си карта поради това, че отсъстваше от САЩ дълго време и й създадоха проблем на последното влизане в страната с картата. На следващото такова отсъствие от няколко години си предаде картата и се яви на интервю за туристическа виза. Попълва се форма I-407 и картата се предава на USCIS, а на интервюто се носи доказателство, че е предадена (мисля носеше обратната разписка за получения там документ и копие на формуляра). Къде се връщат тези зелени карти, какво е това съкращение ?
desislavna Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 Преди 1 час, Assya каза: Гледах изискванията и се чудя има ли как да се разбере дали при издаването на настоящата виза са взети "всички 10 пръстови отпечатъка"? Че при мен беше страшна драма с отпечатъците и въобще не знам дали служителката успя да се справи или просто се отказа след половинчасова борба... Ако не са взети добре при интервюто, ще ви извикат пак да дадете отново пръстови отпечатъци, преди да ви дадат визата.
Assya Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 2 hours ago, desislavna said: Ако не са взети добре при интервюто, ще ви извикат пак да дадете отново пръстови отпечатъци, преди да ви дадат визата. Те тогава ми издадоха визата, но мисля, че има вариант да е отбелязала, че вземането на отпечатъци е невъзможно, и ако е така, вероятно ще ме викат сега при подновяването. Ще се види :) Просто се чудех дали има вариант предварително да се разбере.
Alexander Публикувано: 1 октомври, 2025 Публикувано: 1 октомври, 2025 И каква е тази форма I-407? Нали за виза е DS-160
Deja Vu Публикувано: 2 октомври, 2025 Публикувано: 2 октомври, 2025 11 hours ago, Alexander said: Къде се връщат тези зелени карти, какво е това съкращение ? Извинявам се, че отговарям със закъснение. USCIS = US Citizenship and Immigration Services. Трябва официално да се откаже от статута си на permanent resident, за да получи туристическа виза. Формата за отказване от тоя статут е I-407, която се разпечатва онлайн, попълва се и заедно с картата се изпраща в Минеаполис офиса на USCIS (най-добре с FedEx и задължително с обратна разписка). В нашия случай платихме на преводач в България, който имаше претенции да разбира от инструкциите и той попълни всичко. Кандидатстването за интервю за туристическа виза си е отделен процес. В посолството в деня на интервюто задържаха паспорта, дадоха копие от формата и казаха, че трябва да се попълни и изпрати в САЩ. Обработиха визата чак след като им изпратихме доказателство, че документите са ги получили. 1
Alexander Публикувано: 2 октомври, 2025 Публикувано: 2 октомври, 2025 Доколкото знам, след като не е влизала 2 год, автоматично и е отпаднала зелената карта, иначе нямаше да се занимава с визи сега.
Deja Vu Публикувано: 2 октомври, 2025 Публикувано: 2 октомври, 2025 Мисля, че не ме разбираш. Картата е документ удостоверяващ правото ти за пътуване и работа. След като отсъстваш дълго от страната презумпцията е, че се отказваш от правото си да си постоянен жител и на границата в САЩ, ако се опиташ да влезеш с нея, ще имаш неприятности (макар, че моята позната първият път след известно суетене я предупредиха и я пуснаха да влезе след 2.5 години отсъствие от страната). Това, подчертавам, да не се приема като съвет да се пътува след дълго отсъствие, ние определено поехме голям риск. Втория път, когато реши да пътува бяха минали 5 години и направо отиде на интервю за виза. Обаче: Статусът на permanent resident даден от имиграционните в САЩ не отпада автоматично, тоест, няма как да е хем турист, хем жител. Иначе хората щяха да влизат като туристи и да поработват някой и друг месец напълно легално. Аз споделям моя опит, който е, че трябва официално да се откажеш от жителството си, за да ти дадат виза като турист. Позната ти винаги може да прати имейл в посолството, те ще я насочат най-правилно. На мен винаги са ми отговаряли бързо, но сега с тоя шът даун, не знам. 1
stanimir Публикувано: 18 ноември, 2025 Публикувано: 18 ноември, 2025 Линк Доналд Тръмп обяви началото на нова процедура за ускорено издаване на визи за чуждестранни граждани, които планират да посетят САЩ за Световното първенство по футбол догодина и имат билети за мачове, предаде Асошиейтед прес. Тръмп се срещна в Белия дом вчера с президента на световната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино. Процедурата, наричана "ФИФА Пас" (FIFA Pass), ще дава предимство на притежателите на билети при издаването на разрешение за влизане на американска територия. "Хората, които са си осигурили билети за двубои на Световното първенство, ще имат предимство при издаването на визи", заяви Инфантино, след което се обърна към американския държавен глава с думите: "Както казахте и при първата ни среща, г-н президент, Америка приветства хората от целия свят". Държавният секретар на САЩ Марко Рубио уточни, че администрацията е назначила повече от 400 допълнителни служители в американските посолства по цял свят. Тяхната основна задача е да поемат новите кандидатури за визи. Той добави, че в близо 80 процента от страните могат да бъдат издавани визи за по-малко от 60 дни. Кандидатурите ще преминават през така наречения Портал на ФИФА, чрез който подателите на молби ще получават съдействие при попълването на документите и насрочването на интервюта за виза. "Пресявката ще бъде подобна на процедурата, която правят в други страни. Единствената разлика е в това, че ние ще им даваме предимство", посочи Рубио, цитиран от АП. На финалите на Световното първенство по футбол догодина, които ще се състоят в САЩ, Канада и Мексико, ще бъдат изиграни 104 мача. Тръмп нарежда успешната организация на турнира сред водещите приоритети на страната му. Именно това е причината и за честите посещения на Инфантино в Белия дом, отбелязва АП. Двамата ще бъдат и в конгресния център "Кенеди" във Вашингтон на 5 декември, когато ще бъде теглен жребият за груповата фаза. След срещата с Инфантино Тръмп говори отново за възможността да променя стадионите на футболни мачове, ако счита условията за опасни - например в Сиатъл, посочва АП. Столицата на щата Вашингтон е сред 11-те града в САЩ, които ще приемат мачове от първенството на планетата догодина. Останалите са Ню Джърси, Далас, Канзас Сити, Хюстън, Атланта, Лос Анджелис, Сан Франциско, Филаделфия, Маями и Бостън. "Ако уловим и най-малкия признак за задаващи се проблеми, лично аз ще помоля Джани да премести мача в друг град. По мое мнение безопасността на граждани и гости е приоритет номер 1, за да организираме успешно Световно първенство. И днес можете да видите отново, че хората имат доверие към нас", завърши Тръмп, посочвайки успешния старт на продажбата на билети. 1
stanimir Публикувано: 6 декември, 2025 Публикувано: 6 декември, 2025 Е , това е далеч от модерирането в този форум.Касае медии и цензурирането на политическо съдържание в социалните мрежи.Знаем какво правеха / правят.
Topfly Публикувано: 7 декември, 2025 Публикувано: 7 декември, 2025 преди 9 часа, stanimir каза: Е , това е далеч от модерирането в този форум.Касае медии и цензурирането на политическо съдържание в социалните мрежи.Знаем какво правеха / правят. Нямах предвид модераторите на точно този форум, но и тук официална политика е да се модерират политически мнения и да се ограничава свободата на словото в тази посока. Проблематичното в случая е, че политиката на модерация е на дадената компания, но не тя и шефът и подлежат на санкции, а редовите модератори, които просто си вършат работата. 1
Роми Публикувано: 7 декември, 2025 Публикувано: 7 декември, 2025 Е, нормално е от едната крайност на махалото да отидат до другата крайност. На мен и двете крайностти не ми харесват еднакво, но явно ще се мине по трудния път към нормалността. Хубавото и че поне в този форум се избягват политическите теми. 3
horus92 Публикувано: 7 декември, 2025 Публикувано: 7 декември, 2025 Проверяването на факти може да е проблем само за тези, които искат да злоупотребяват с такива. Аз съм на мнение, че това е почти задължително в днешно време. Как да обясня на баба си да не вярва на някакви неща, които прочела в интернет. За нея концепцията, че някой умишлено ще я лъже онлайн, е напълно непонятна. Технологиите навлизат по бързо, отколкото хората ще се научат да внимават за злоупотреби, да не говорим, че е по удобно да храниш масата със евтино зрелище, отколкото да ги накараш да мислят. А моето впечатление е, че тези които най много реват за цензура, бълват най много глупости и са най клонящи към диктатура. 4
stanimir Публикувано: 7 декември, 2025 Публикувано: 7 декември, 2025 Ами най-лесно се вижда, като се върнем примерно само 10-15 години назад до наши дни в медии , ТВ , Холивуд , политика.Стигна се дори до призиви за цензура на култови сериали, с които израсна цяло поколение. 2
Препоръчани мнения
Публикувано от stanimir,
Официален сайт
Препоръчано от Mary
0 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега