horus92 Публикувано: 7 декември, 2025 Публикувано: 7 декември, 2025 Аз съм напълно против и крайния либерализъм, хората изведнъж станаха много чувствителни. А по мое наблюдение самите уж дискриминирани започват да виждат дискриминация навсякъде, вместо да се замислят, че наистина има проблем и с тях. То като цяло хората като че ли по малко се опитват да се борят и справят с проблемите, вместо това търсят кого да обвинят. Социалното напрежение в развитите държави ще расте, защото спряха да бъдат иновативни. Или поне малка част започва да изкарва парите, а другите просто използват било то социална система или просто напредъка, което като цяло прави държавата слаба. Няма как да се угоди на всички. Картинката с трудните времена раждащи силни хора и обратно, е напълно вярна. Интернет създава нереалистични очаквания за живота. Всеки иска всичко. И аз искам някои неща да се случват в България, но съм се примирил, че няма да са в моя живот. Някои процеси отнемат дълго, а други така и не завършват заради собствената ни немарливост. Но доста се отклоних. Все пак е темата за визите, моите колеги за сега ги подновяват без проблем. След 2г и аз ще трябва. Чудя се дали ще ме пуснат в щатите, ако отида на екскурзия до Иран. 5
stanimir Публикувано: 7 декември, 2025 Публикувано: 7 декември, 2025 4 minutes ago, horus92 said: Аз съм напълно против и крайния либерализъм, хората изведнъж станаха много чувствителни. А по мое наблюдение самите уж дискриминирани започват да виждат дискриминация навсякъде, вместо да се замислят, че наистина има проблем и с тях. То като цяло хората като че ли по малко се опитват да се борят и справят с проблемите, вместо това търсят кого да обвинят. Социалното напрежение в развитите държави ще расте, защото спряха да бъдат иновативни. Или поне малка част започва да изкарва парите, а другите просто използват било то социална система или просто напредъка, което като цяло прави държавата слаба. Няма как да се угоди на всички. Картинката с трудните времена раждащи силни хора и обратно, е напълно вярна. Интернет създава нереалистични очаквания за живота. Всеки иска всичко. И аз искам някои неща да се случват в България, но съм се примирил, че няма да са в моя живот. Някои процеси отнемат дълго, а други така и не завършват заради собствената ни немарливост. Но доста се отклоних. Все пак е темата за визите, моите колеги за сега ги подновяват без проблем. След 2г и аз ще трябва. Чудя се дали ще ме пуснат в щатите, ако отида на екскурзия до Иран. Ще те пуснат.Проблем може да възникне само когато кандидатстваш за подновяване на виза. 1
Mary Публикувано: 7 декември, 2025 Публикувано: 7 декември, 2025 преди 15 минути , horus92 каза: ... След 2г и аз ще трябва. Чудя се дали ще ме пуснат в щатите, ако отида на екскурзия до Иран. Бях си попълнила Иран в посетените държави при кандидатстването и нямах проблеми. Мисля добре различават туристите, от хора с други цели. 4
MayaS Публикувано: 8 декември, 2025 Публикувано: 8 декември, 2025 Аз също нямах проблем с пътуването в Иран и ваденето на щатска виза. 1
funny Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 Някой има ли идея в момента за кога дават часове за интервю?
crazyhorse Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 преди 3 часа, funny каза: Някой има ли идея в момента за кога дават часове за интервю? Аз не бих ходил на интервю!Бат Бойко е разговарял с когото трябва и след Нова година ще ходим без визи!🤣🤣🤣 1 9
stanimir Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 9 minutes ago, crazyhorse said: Аз не бих ходил на интервю!Бат Бойко е разговарял с когото трябва и след Нова година ще ходим без визи!🤣🤣🤣 С директния полет на "Гъливер" и паспорт с 10 годишна валидност в джоба. 2 5
Дани Магелани Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 преди 8 минути , crazyhorse каза: Аз не бих ходил на интервю!Бат Бойко е разговарял с когото трябва и след Нова година ще ходим без визи!🤣🤣🤣 Размечтахме се май! 1
ivelina666 Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 преди 4 часа, funny каза: Някой има ли идея в момента за кога дават часове за интервю? Миналата седмица запазих и имаше дати за декември, даже за след седмица /тоест за тази/. 1
funny Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 преди 49 минути , ivelina666 каза: Миналата седмица запазих и имаше дати за декември, даже за след седмица /тоест за тази/. Много благодаря. 1
Topfly Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 На 7.12.2025 г. в 13:10, Mary каза: Бях си попълнила Иран в посетените държави при кандидатстването и нямах проблеми. Мисля добре различават туристите, от хора с други цели. Посещението на Иран, Куба и т.н. са проблем ако дадената държава е безвизова и се изсква само ESTA. В такива случаи автоматично се пренасочва кандидата към нормална визова процедура. Един приятел веднъж излъга, че не е посещавал Иран и получи ESTA, но той не качава никакви снимки от пътувания в интернет. До колкото знам в протокола на американците е включена проверката с изкуствен интелект на всички публични профили на кандидата в интернет. Ако си съмнителен обаче най-вероятно е да могат да ти ровят дори и в Gmail. 2
new one Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 преди 52 минути , Topfly каза: Посещението на Иран, Куба и т.н. са проблем ако дадената държава е безвизова и се изсква само ESTA. В такива случаи автоматично се пренасочва кандидата към нормална визова процедура. Един приятел веднъж излъга, че не е посещавал Иран и получи ESTA, но той не качава никакви снимки от пътувания в интернет. До колкото знам в протокола на американците е включена проверката с изкуствен интелект на всички публични профили на кандидата в интернет. Ако си съмнителен обаче най-вероятно е да могат да ти ровят дори и в Gmail. Интересно ми е какво се случва, ако нямаш социалки, като мен? 1
Mary Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 преди 5 минути , new one каза: Интересно ми е какво се случва, ако нямаш социалки, като мен? Пишеш, че нямаш. В моето семейство също има хора без социалки. 1
new one Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 преди 10 минути , Mary каза: Пишеш, че нямаш. В моето семейство също има хора без социалки. Аз вече веднъж съм вадил де, но изтече през 2021 май беше. Сега просто не ми се дават излишни пари за виза - Аврупейци сме все пак, не виждам причина да се принизяваме излишно 1
stanimir Публикувано: 9 декември, 2025 Публикувано: 9 декември, 2025 Така е , не е жизнено необходимо да се пътува до САЩ , но ако на някого му се налага , няма никаква полза да го удря на чест.Приема го за необходимо зло и продължава 🙂 2
Deja Vu Публикувано: 15 декември, 2025 Публикувано: 15 декември, 2025 Понеже досега не сме попълвали за двама едновременно (като двойка), моят въпрос е следният: Предполагам, че двамата ми близки си попълват DS-160 всеки за себе си? После как се насрочва дата за интервю, така че да е за двама кандидатстващи заедно като двойка? Има ли си такава опция да се зададе при избора на дата/час за интервю? Благодаря предварително.
funny Публикувано: 15 декември, 2025 Публикувано: 15 декември, 2025 Помагах с попълването на формуляра на един колега миналата седмица . Имаше във самия формуляр въпрос с кого пътувате. Мисля, че първо там се попълва другия човек. След това при запазването на час пак се отваря едно поле в което може да се добави втория човек, но не си спомням какво беше че в случая не ни касаеше. 1
zvezda9001 Публикувано: 15 декември, 2025 Публикувано: 15 декември, 2025 преди 5 часа, Deja Vu каза: Понеже досега не сме попълвали за двама едновременно (като двойка), моят въпрос е следният: Предполагам, че двамата ми близки си попълват DS-160 всеки за себе си? После как се насрочва дата за интервю, така че да е за двама кандидатстващи заедно като двойка? Има ли си такава опция да се зададе при избора на дата/час за интервю? Благодаря предварително. Всеки за себе си попълва форма да и след това си записват заедно час. 1
neuromancer Публикувано: 15 декември, 2025 Публикувано: 15 декември, 2025 Като записваш час може да сложиш няколко DS160 номера заедно, това е. Точно как беше не помня, но беше ясно как се прави, щом почнеш да попълваш. 1
stanimir Публикувано: 19 декември, 2025 Публикувано: 19 декември, 2025 Белият дом преустановява програмата за лотария за зелени карти, тъй като заподозряният за стрелбата в университета "Браун“ е пристигнал в САЩ по тази програма. Това съобщава Barrons, позовавайки се на министъра на вътрешната сигурност на страната Кристи Ноем. "По указание на президента на САЩ Доналд Тръмп незабавно нареждам на USCIS (Службата за гражданство и имиграция на САЩ) да спре програмите DV1. 2
stanimir Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 Закупените до 01.01.2026 годишни пасове за националните паркове ще важат.Ако на някой му предстои пътуване до САЩ с разглеждане на паркове, днес има последната възможност да си купи на старите цени.
Георги Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 преди 2 часа, stanimir каза: Закупените до 01.01.2026 годишни пасове за националните паркове ще важат.Ако на някой му предстои пътуване до САЩ с разглеждане на паркове, днес има последната възможност да си купи на старите цени. Много сложна схема, но доколкото разбирам годишната цена за кола/четирима в група скача от $80 на $250 грубо казано?
stanimir Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 1 hour ago, Георги said: Много сложна схема, но доколкото разбирам годишната цена за кола/четирима в група скача от $80 на $250 грубо казано? Точно така. В случай , че нямате годишен пас и посетите някой от 11-те най-популярни парка - заплащате вход за парка + 100$ ( на човек , не на автомобил ).Годишният пас покрива автомобил с до четирима души или четирима пешеходци.Дните със свободен достъп остават само за резиденти. На практика това прави годишния пас задължителен и днес все още може да спестите 170$. Acadia, Bryce Canyon, Everglades, Glacier, Grand Canyon, Grand Teton, Rocky Mountain, Sequoia & Kings Canyon, Yellowstone, Yosemite, and Zion Подробности тук : https://www.doi.gov/pressreleases/department-interior-announces-modernized-more-affordable-national-park-access https://www.nps.gov/aboutus/nonresident-fees.htm 3
Anna Kalinovska Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 Не че съм се забързала нататък, ама ме занимава Въпрос с повишена трудност: Ще ли получа виза, при положение че през май се върнах от 3 седмици в Иран??
Препоръчани мнения
Публикувано от stanimir,
Официален сайт
Препоръчано от Mary
0 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега