Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Да, не само се престраших, но и имам вече виза.

Оказа се, че притесненията са ми били напълно излишни.

Честито! :)

Да я ползваш по предназначение и с много промоции на самолетните билети! :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Браво, честито и успешно претръшкване на хАмериките! ;) ;) ;)

Ох, ти направо ме обнадежди, ще вървя и аз. :) :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И сега какво? Пътешествието май ще добие други очертания.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте! Предстои ми интервю за виза. Имам един малко тъп въпрос. :)

Разбрах, че трябва да се оставят навън всякакви електронни устройства. Допуска ли се да влезеш с ключ за кола с дистанционно за отваряне на колата?

Връзка към коментар

Не съм влизала с дистанционно за кола, дано някой шофьор се включи, но ако изобщо го направят на въпрос, ще остане при охраната и на излизане ще си го вземеш.

Връзка към коментар

Здравейте! Предстои ми интервю за виза. Имам един малко тъп въпрос. :)

Разбрах, че трябва да се оставят навън всякакви електронни устройства. Допуска ли се да влезеш с ключ за кола с дистанционно за отваряне на колата?

Не се допуска влизането с ключ за кола с дистанционно, както и всякакви други електронни у-ва, ползващи захранване. Оставя се в сейфа на входа и после си го  взимаш.

Връзка към коментар

На мен ми взеха токън устройството за онлайн банкирането. Т.е. трябваше да го оставя при охраната. Всички устройства се изключват и се оставят при охраната.

Връзка към коментар

Благодаря Ви! Не знаех, че има сейф при охраната, където може да се оставят нещата. Мислех си, че всичко трябва да се остави отвън преди влизането /например в колата/ и затова се чудех къде пък да оставя ключа от нея.  :)

Връзка към коментар

Няма сейф, дори напротив. Пише го в инструкциите какво може да носиш на интервюто. Затова не разчитай там да си оставиш сака за фитнес напр. Ако нещо не мине проверката - остава при тях - има едни малки чекмендженца/легенчета, дават ти номер и после на излизане си вземаш каквото си оставил. Няма да ти направят проблем за алармата на колата, ако не им хареса, ще я оставят при тях. Но не разчитай да оставяш "на гардероб" някакви обемисти неща.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Времето което загубих се изразяваше в 15 минути попълване на DS-160 за мен и съпругата, 10 минути за снимки във фотото, още 10 минути в ПИБ за таксата)

Два въпроса.

При кандидатстване на съпруг и съпруга за туристическа виза:

1. И двамата ли отделно попълвахте DS-160 или ти попълни един формуляр за двамата?

2. При плащането в ПИБ плащаш с две бележки по отделно за двамата или с една бележка общата сума за двамата?

Връзка към коментар

Два въпроса.

При кандидатстване на съпруг и съпруга за туристическа виза:

1. И двамата ли отделно попълвахте DS-160 или ти попълни един формуляр за двамата?

2. При плащането в ПИБ плащаш с две бележки по отделно за двамата или с една бележка общата сума за двамата?

Плащаш поотделно за всеки на отделна бележка.

Попълваш отделен формуляр за всеки, като упоменаваш, че пътувате заедно. Дори имаше разлика във въпросите във формулярите за мен и за съпруга ми

Редактирано от aneliya
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Както е казала aneliya - за всеки отделен формуляр и бележка, тъй като и двата документа съдържат уникален идентификационен номер, необходим за насрочване на интервюто в посолството.

Единственото общо нещо е насрочването на интервюто, което прави единят от семейството, като във формуляра заявява всички, които ще се явяват заедно с него и там е необходимо да се посочат въпросните номера. Без тях няма как да се насрочи интервю.

Редактирано от Калин Цеков
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте и от мен! Налага ми се да сменям самолет със същата самолетна компания в Атланта, САЩ. Ще имам 4 часа престой в САЩ и за целта ми трябва транзитна виза...Някой има ли някакви впечатления, някой явявал ли се е на такъв тип интервю? Благодаря предварително!

Връзка към коментар

Благодаря, запозната съм долу-горе със документацията и цялата процедура на теория. Фактът, че ще съм в САЩ за няколко часа не улеснява ли поне малко нещата? Имам предвид отказват ли често такъв вид визи, предвид, че вече имам двупосочен билет?

Връзка към коментар

Имам въпрос относно интервюто: искат ли трудов договор за работа? И дали важи просто договор с чуждестранна фирма. Моят случай е такъв. Самоосигурявам се, но чрез друго място,на което дефакто не работя. Какви данъчни документи изискват?

Връзка към коментар

Не е задължително да е трудов договор, аз когато кандидатствах си написах служебна бележка, че работодателя ми ми разрешава три седмици отпуск (колкото планирах да стоя). Тогава работех без договор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нищо не е задължително. Но е препоръчително да покажеш, че имаш средства за престой там и че ще се върнеш след това в България. На твое място бих носила договора. Във формуляра имаш въпрос за работодател. Понякога се обаждат на посочения работодател.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

Във DS-160 има част "Contact Person or Organization in the United States".

Ще бъда на екскурзия организирана от наш туроператор и не мога да попълня горната информация, нито да я прескоча.

Някой имал ли е този проблем?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.