neuromancer Публикувано: 10 юни, 2022 Сподели Публикувано: 10 юни, 2022 преди 1 минута , angelmechtatel каза: ВЪПРОС: Та въпросът ми е след като вече имам виза и се оглеждам за билети бях срещнал някъде че Български граждани с туристическа виза не могат да преминават или летят от страна в шенген зоната, тоест трябв да си търся билет от или с транзит през страна извън шенген или това не е вярно и мога да замина и транзитирам през където си искам? Благодаря предварително. Tова беше в сила около година и половина заради ковида, вече не. 3 Връзка към коментар
Hristo Rusev Публикувано: 11 юни, 2022 Сподели Публикувано: 11 юни, 2022 преди 23 часа, angelmechtatel каза: Здравейте група, взех и аз първата си туристическа виза за САЩ през Февруари (10 годишна) след две студентски J1 преди това, въпреки че имаше много основания, за да не получа. Докато чаках преди мен минаха около 25 човека и само един НЕ взе, така че който все още се чуди смело напред! ВЪПРОС: Та въпросът ми е след като вече имам виза и се оглеждам за билети бях срещнал някъде че Български граждани с туристическа виза не могат да преминават или летят от страна в шенген зоната, тоест трябв да си търся билет от или с транзит през страна извън шенген или това не е вярно и мога да замина и транзитирам през където си искам? Благодаря предварително. До Ноември миналата година имаше забрана за влизане на територията на US на неамерикански граждани, които са били в страна от Шенген през последните 14 дена (включително и транзит). Това вече отпадна, така че спокойно може да заминеш или транзитираш от страни от Шенген. ++ допълнително инфо пак по темата за пътуване към US, премахват изискването и за тест при влизане в страната, считано от полунощ 12.06.22 : https://thriftytraveler.com/news/travel/international-travel-testing-ends/?cjevent=30a64840e9a911ec81f60b270a180510&cjdata=MXxZfDB8WXww Така, че виза, ваксина и билити и си готов за там 🙂 Весело. Аз се върнах преди 3 дена, ама сега пак мисля за планове на там 😄 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 24 юни, 2022 Сподели Публикувано: 24 юни, 2022 On 5/10/2022 at 2:01 AM, Duke said: Според мен по-скоро е свързано с възраст и семеен статус... Не знам какво общо може да има с възрастта и семейния статус ,но отново не сложиха печат. Другия път ще взема направо да питам граничния какви са им процедурите. Връзка към коментар
Julia Dimitrova Публикувано: 11 юли, 2022 Сподели Публикувано: 11 юли, 2022 Здравейте, някой от Вас дали има опит с формуляр DS-5535. Колко време отне до пращането на формуляра и обратна връзка от посолството? Благодаря предварително Връзка към коментар
TheLawyer90 Публикувано: 12 юли, 2022 Сподели Публикувано: 12 юли, 2022 Здравейте! Попълвам формуляр DS160 с цел кандидатстване за туристическа виза, но има някои въпроси, за които не съм сигурен какъв отговор е най-удачен. Като например история на образованието, където се иска да изброиш училищата (средни и висши), които си посещавал, като посочиш и дати. Предполагам няма да е проблем, ако датите не съвпадат на 100%, а са приблизителни, тъй като едва ли много хора си спомнят точните такива. Друг въпрос, на който се чудя какво да отговоря е този за лице за контакт в САЩ. Във формуляра пише, че това е всяко лице, което е на територията на САЩ, познава ви и може да потвърди самоличността ви. Бил съм преди години там и познавам местни лица, но нито поддържам връзка с тях, нито възнамерявам да ги посетя. В такъв случай не е ли по-добре да посоча място (хотел), където възнамерявам да отседна, а не човек, с когото не общуваме от години? Едва ли това са най-важните неща, които от посолството ще гледат, но ми се иска да съм максимално точен, а предполагам, че историята познава и хора с по-сериозни грешки при попълването на формуляра. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 12 юли, 2022 Сподели Публикувано: 12 юли, 2022 Датите ги попълвах приблизително с точност до месец и година (по спомени, без да съм ровил да си гледам дипломите). Лице за контакт в САЩ също не съм посочвал.Според мен по-скоро може да навреди и да предизвика допълнителни въпроси. 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 12 юли, 2022 Сподели Публикувано: 12 юли, 2022 преди 9 минути , TheLawyer90 каза: Здравейте! Попълвам формуляр DS160 с цел кандидатстване за туристическа виза, но има някои въпроси, за които не съм сигурен какъв отговор е най-удачен. Като например история на образованието, където се иска да изброиш училищата (средни и висши), които си посещавал, като посочиш и дати. Предполагам няма да е проблем, ако датите не съвпадат на 100%, а са приблизителни, тъй като едва ли много хора си спомнят точните такива. Друг въпрос, на който се чудя какво да отговоря е този за лице за контакт в САЩ. Във формуляра пише, че това е всяко лице, което е на територията на САЩ, познава ви и може да потвърди самоличността ви. Бил съм преди години там и познавам местни лица, но нито поддържам връзка с тях, нито възнамерявам да ги посетя. В такъв случай не е ли по-добре да посоча място (хотел), където възнамерявам да отседна, а не човек, с когото не общуваме от години? Едва ли това са най-важните неща, които от посолството ще гледат, но ми се иска да съм максимално точен, а предполагам, че историята познава и хора с по-сериозни грешки при попълването на формуляра. Аз писах приблизителни дати, както на образованието, така и за местата, където съм работила. Това, защото ме мързеше да ровя из разни документи. И да, аз също писах като контакт адреса и телефона на някакъв хотел в Ню Йорк, който открих в букинг. Не давай контакти на разни лица, че на интервюто имат за цел да установят, дали имаш познати в САЩ и май от там си вадят заключения, дали ще емигрираш евентуално. На мен поне 4 пъти ми зададоха този въпрос по различен начин, въпреки че още първият път категорично заявих, че нямам близки и познати в щатите. 2 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 13 юли, 2022 Сподели Публикувано: 13 юли, 2022 преди 7 часа, TheLawyer90 каза: Здравейте! Попълвам формуляр DS160 с цел кандидатстване за туристическа виза, но има някои въпроси, за които не съм сигурен какъв отговор е най-удачен. Като например история на образованието, където се иска да изброиш училищата (средни и висши), които си посещавал, като посочиш и дати. Предполагам няма да е проблем, ако датите не съвпадат на 100%, а са приблизителни, тъй като едва ли много хора си спомнят точните такива. Друг въпрос, на който се чудя какво да отговоря е този за лице за контакт в САЩ. Във формуляра пише, че това е всяко лице, което е на територията на САЩ, познава ви и може да потвърди самоличността ви. Бил съм преди години там и познавам местни лица, но нито поддържам връзка с тях, нито възнамерявам да ги посетя. В такъв случай не е ли по-добре да посоча място (хотел), където възнамерявам да отседна, а не човек, с когото не общуваме от години? Едва ли това са най-важните неща, които от посолството ще гледат, но ми се иска да съм максимално точен, а предполагам, че историята познава и хора с по-сериозни грешки при попълването на формуляра. Никакви прблеми няма да имаш. Аз попълвах формуляра наскоро за визите на майка ми и леля ми, че те и двете са скарани с компютрите. Също туристически са техните. Сложих приблизителни дати и години , сигурен съм че не са точните , и двете получиха виза миналата седмица , бях ги резервирал за 7ми на интервю. Контакти на хотела където ще останеш - повече от достатъчно . 2 Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Връщам обратна връзка, че знам, че повечето хора пишат по форумите само с въпроси и после не казват как е минало и какъв е резултатът. Кандидатствах за виза през януари, запазих си час през май (мисля) за месец юли. Тази седмица в сряда ми беше интервюто. Общи наблюдения Дават визи на повечето хора и много добре преценяват кой лъже и кой е по-склонен да емигрира. Аз си представях интервюто в стаичка, а то е на гишета, едно до друго, все едно си в някоя държавна институция в България. Като говориш на практика всеки те чува и ти чуваш всичко. Пред мен имаше всякакви хора. Не дадоха виза на една баба, която каза, че отива при дъщеря си, питаха я дали има роднини тук, тя каза, че синът й е починал и няма. Отказаха. Не дадоха и на един, който каза, че отива при жената на брат си, която щяла да му поеме всички разноски, а на въпрос дали работи, той каза, че е работил в Нидерландия, но се прибрал преди една седмица и е безработен. Дадоха визи на едни трима, които буквално минаваха един след друг и казваха дума по дума следното стори: канени сме от американска компания, те са идвали в БГ много пъти при нас, ние отиваме да гледаме производството, да споделим ноу хау и ще стоим "7, максимум 10 дни". Тримата казваха дума по дума едно и също - първите двама на развален английски, последният на български. Дадоха им виза. Според мен причината е, че фирмата, която ги кани, явно е доста голяма и известна и гарантира за тях и примерно шефовете са им написали скрипт, който да изпеят на интервюто. Според мен главният фактор е заплатата - всички, които казаха, че ще им поемат разноските, директно ги режеха. Безработните също. Но генерално от 10 човека, 7 взимаха визи. За моето интервю Аз бях написал, че отивам в Ню Йорк, че ще отида септември (това звучеше разумно, когато кандидатствах януари) и ще стоя в Хилтън. Моят профил: 30 години, управлявам фирма и съм съдружник в друга, имам образование от СУ (доктор), нямам жена и деца, имот тук, но реално нищо не ме задържа. В DS 160 бях дал само линк към LinkedIn, без Facebook, Insta, TikTok. Визата е B1/B2 - не знам дали това е помогнало и дали е по-лесно за B1 само или B2 само. Въпросите и отговорите: - Hi, how are you? - Excellent, thanks. You? - Great, thanks.So, tell me about your trip to New York. - Нямам никакво намерение да ходя в Ню Йорк, to be honest. Кандидаствах през януари и тогава исках да започна от Ню Йорк, но сега имайки предвид това, че интервюто е днес, няма как да скоча утре в Ню Йорк. - Where do you wanna go then? - Планирам да отида в Лас Вегас в началото на следващата година на най-голямото consumer electronics show - CES, защото не успях да отида заради ковид. След това... Rollercoasters. А пък лятото искам да ходя в Хавай. - Oh, rollercoasters? (усмихна се) - Да, като бях в Канада този месец се запалих по тях и искам да отида след Лас Вегас в Охайо. - Да, видях, че си бил в Канада. Ще ходиш ли на дървените? (според мен това беше контролен въпрос, защото някой, който не познава, не знае, че има и дървени, които много клатят). (също така мисля, че споделят митническа информация с Канада и знаят кога си ходил там) - Oh no, my brain turns to mush on those. - Yes, yes. What was the name of the amusement park you visited in Canada? - Canada's Wonderland - the biggest one in Canada. - And what is the name of the amusement park you wanna visit in Ohio? - Cedar's Point. - So what do you do? - I am the CEO of a company and also own shares in another. - How long have you been a CEO there? - 5 years. - What about the other company? - 2 years. - OK, perfect, have a safe trip. Прибра си ми документите. Питах я кога ще е готово - след седмица ли? И тя каза 3-4 дни и ще получите имейл. Интервюто беше в сряда. Вчера (четвъртък) вечерта получих имейл, че паспортът е готов. Сега отидох да го взема - дали са ми 10 години директно. Според мен те очакват да чуят конкретен план и много ги впечатлява, когато искаш да правиш нещо конкретно, различно от масовката, която иска Статуята на свободата, Лас Вегас, Маями или Уошънгтън. За мен winning моментът беше rollercoasters, защото кой би казал нещо подобно. Но аз си бях искрен на 100% и мисля, че също допринесе. Също така съм убеден, че решението е взето предварително, след това само те проверяват :))) Туй то - благодаря на всички за съпорта тук и пожелавам успех на кандидатите! 23 1 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Изключително точен анализ , комплименти ! Действително решенията са взети предварително след анализ на роднини и работа , интервюиращите са обучени “психолози”. Твоят winning момент са били няколко , освен за ежегодното изложение за ТВ и електроника, за него е било удоволствие да разговаряте , а като е чул brain turns into mash , не е повярвал на ушите си . Американец никога да използва подобен идиом , те са по простичките изрази , в случая - my brain will be fried , или I will be frazzled. Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 И аз мисля,че всичко е предварително решено, проверено, уточнено. Отказът на виза е по-скоро за да не излизат от квотата( трябва да има над 5% откази дори и 5 души само да искат виза). На тези, същите хора, с отказаните визи още при следващото им явяване може да им дадат, без никаква промяна в обстоятелствата. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Винаги може да не дадат, без значение кой си и какво имаш-справка нашата мегеланка, която не е между живите и знаем каква, какво има и къде е ходила, да не говорим за мераци за имигриране. Бяха я отрязали преди години. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 След случая в който познат се сдоби с виза след отказ и последващо обаждане до консулството от подходящите хора, вярата ми в принципността на това консулство отдавна се изпари.В друга ситуация щях да го приема за градска легенда ,но случаят беше напълно реален. Те си знаят какво гледат и какво проверяват ,но без съмнение зорко следят отказите да не падат под необходимото страната да бъде включена във Visa waiver програмата. 1 1 Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Преди 1 час, stanislavpp каза: Изключително точен анализ , комплименти ! Действително решенията са взети предварително след анализ на роднини и работа , интервюиращите са обучени “психолози”. Твоят winning момент са били няколко , освен за ежегодното изложение за ТВ и електроника, за него е било удоволствие да разговаряте , а като е чул brain turns into mash , не е повярвал на ушите си . Американец никога да използва подобен идиом , те са по простичките изрази , в случая - my brain will be fried , или I will be frazzled. Предполагам. Пак казвам - за мен, когато си откровен, е много добре. Реално на мен ми е все тая дали ще ми дадат виза, да, много ще се радвам да ида да я видя тая пуста Америка, но не бих живял там. Даже си бях подготвил реч, ако реши да ме пита директно дали ще живея там, да кажа, че не искам да ми стрелят децата по училищата и че предпочитам Канада или Австралия - европейски лайфстайл с американски стандарт. Но предполагам също, че доходите са играли също, както и факта, че имам фирми, а не съм служител... Знам ли и аз вече 🙂 Но мисля, че доходите реално са доста важен фактор за тях от това, което чух там. преди 31 минути , stanimir каза: След случая в който познат се сдоби с виза след отказ и последващо обаждане до консулството от подходящите хора, вярата ми в принципността на това консулство отдавна се изпари.В друга ситуация щях да го приема за градска легенда ,но случаят беше напълно реален. Те си знаят какво гледат и какво проверяват ,но без съмнение зорко следят отказите да не падат под необходимото страната да бъде включена във Visa waiver програмата. Да, със сигурност има сериозна политическа намеса за визите - ако реши утре президентът бързо бързо ще паднат визите и отказите, респективно. Но същевременно не бих влизал в тежка конспирация, че отказват на хора, които не са имигранти заради квоти. По-скоро ще откажат на някого, който е на ръба и е неясен, отколкото да отрежат човек, който очевидно не е имигрант само заради квотата. Достатъчно хора "измамници" кандидатстват, че не е необходимо чак да се влиза в заговор - просто така или иначе желаещите да излъжат са достатъчно, че да се поддържа този %. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 преди 50 минути , Loverboy каза: Но предполагам също, че доходите са играли също, както и факта, че имам фирми, а не съм служител... Знам ли и аз вече 🙂 Но мисля, че доходите реално са доста важен фактор за тях от това, което чух там. Абсолютно, моето мнение е същото. Аз обаче, съм с усещането, че на моето интервю се случи нещо, което донякъде промени нещата. Не знам дали в положителна или отрицателна насока. Взех виза, но след допълнително проучване. Въпросите към мен бяха горе-долу същите. При мен засегнаха пътуването ми до Египет и дали ми е харесало. Аз съвсем неподготвена за такъв въпрос изтърсих, да, морска почивка, пък после се усетих, че в Египет основно се ходи за пирамидите и историята. Мен, обаче, доста ме въртяха за близки и роднини в щатите. Хем наистина нямам такива. Как ли не зададоха този въпрос на няколко пъти, след като ме позабаламосват с нещо друго. Накрая, чак раздразнено отговорих, нали няколко пъти вече ви казах, че нямам такива. Усещам, че доходите ми помогнаха, както и това че от 4 години работя в една фирма. От друга страна мисля, че името на фирмата може да има нещо общо с допълнителната проверка. Просто усещане. На самото интервю, младежът, който ме разпитваше потвърди пред мен, че не вижда нищо притеснително и че почти е сигурен какво ще е решението, но въпреки това ме остави за допълнително проучване. Не знам защо си мисля, че той не беше упълномощен да вземе решението сам. 4 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Аз не мисля, че отпадането на визите е свързано автоматично с процента откази. От доста години следя, за Бразилия процента откази доста години поред беше под минимума, но визите не паднаха. Сега е над прага. Така че надали отказват просто така за да държат процента висок. 1 Връзка към коментар
Snail5930 Публикувано: 29 юли, 2022 Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Айде и аз да се включа, за бизнес визи B1/B2 . Фирмата за която работя всяка година командирова по 10 -15 човека поне за САЩ. Имали сме проблеми в миналото, не ги интересува изобщо консулите заплата и материално състояние - това е градска легенда за да може да се мотивират безмислените откази. Най-много се интересуват какво точно човекът работи във фирмата и дали знае и може да обясни какво ще прави в САЩ. Издавали са ни визи на хора (сингъл) на по 23-25 години със заплата 1500 лв и без никакво имущество и банкови сметки - без никакви проблеми. В същото време на човек с голям стаж и семейство му отказаха защото не можа да обясни защо ще ходи там. По принцип много голямо значение има фирмата която командирова от България - ако я знаят всичко минава лесно и въпросите са като цяло парлама. Просто имат процент откази който трябва да постигнат... Всичко това е за бизнес частта на B1/B2 ако се ходи на ексурзия не знам как става. Също така от може би 7 години всички визи са 10 годишни, с право на почти автоматично преиздаване след това без интервю, но с попълване на DS отново. Забравих... Другото което много ги интересува, дали случайно не си нарушавал техният имиграционен закон в миналото - просрочен престой, изтекла виза и т.н. Тогава вече има големи проблеми по интервютата, обаче може да се вземе виза все пак след едни протяжни писма между фирмата и посолството... 2 Връзка към коментар
моника петева Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Здравейте, Някаква идея как стой ситуацията в момента със свободните часове за интервю? Връзка към коментар
pr284 Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Нещата с издаването на визи се случват по някакви спуснати от правителството правила според мен. Понеже кандидатствах за американска виза във Франкфурт, докато работех в Германия, ми се струва, че нещата там се случват горе-долу по същия начин. Понеже имах приет доклад на конференция в Калифорния, бях приготвил писмо от организаторите, бележка от работодателя, от данъчното и други. В крайна сметка ме одобриха след 2-3 въпроса, чиито отговори се съдържаха в документите - къде работя, на каква тема е конференцията - "числени методи, това е дял от приложната математика". Но докато чаках в консулската служба, пред очите ми се разиграваха такива семейни драми (искам да уча в САЩ, ще живея при леля ми итн - направо не знаех, че толкова много германци имат роднини в САЩ), че се бях уплашил да не ме отхвърлят (все пак вече бях платил таксата за участие, която беше около 150 долара все пак + таксата за визата, горе-долу още толкова). Защото видях, че отхвърлиха и доста немци, а аз съм с български паспорт и кандидатствам от чужда държава. Така че очевидно се изпълняват показатели по квота откази, а не на база документи, освен ако наистина нещата не изглеждат читави. 1 Връзка към коментар
Julia Dimitrova Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Здравейте, mililia , колко време беше твоята допълнитлна проверка. Ние цялото семейство вече сме 1 месец и все още нямаме обратна връзка? Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 След 17 години личен опит с интервюта за виза (включително истории на близки в България и чужбина), смятам, че всеки има равен шанс като се появи в посолството. Субективните фактори (като позвъняване отгоре) и преценка на интервюиращия дали кандитатът има намерение да емигрира или не, според мен играят отрицателна роля само за настройката ни по време на интервюто. Многократно съм споделяла как на баба ми, която няма никакво желание да остава в САЩ, има имоти и на времето дядо още беше жив, й бяха отказали виза, защото служителят преброил грешно месеците на предишния й престой. После написах гневен и-мейл и веднага й издадоха виза. На мен са ми отказвали виза, разправяла съм се и са ми давали. Майка ми, която е самоосигуряваща се, без мъж и имоти, не говори английски, получи виза за 10 г на първото интервю. Приятели с различен соц статус и обвързаност с България, са получавали виза без проблем. Най-добрият вариант е да отиваме на интервю с нагласата, че не ни зависи животът от тая виза и, че на интервюиращите не им е цел да ни прецакат, а просто си вършат работата. След пореден отказа за виза се срещнах с един мой много близък приятел адвокат на кафе и му разказах за неволите си, а той ми каза само: “Обади им се и оспорвай.” Не бях си и помисляла, че мога да оспорвам решението, но го послушах и правилно. Така че бъдете оптимисти, усмихвайте се и не се страхувайте от отказ! 1 Връзка към коментар
Snail5930 Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 преди 6 часа, Julia Dimitrova каза: Здравейте, mililia , колко време беше твоята допълнитлна проверка. Ние цялото семейство вече сме 1 месец и все още нямаме обратна връзка? Ако е Administrative Processing може да се забавят до 60 дни. Имали сме такива случай с Австралийските Визи (електронните) голямо чакане е. А то понеже е Administrative нищо не искат , те си правят някакви проверки ... Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 преди 8 часа, Julia Dimitrova каза: Здравейте, mililia , колко време беше твоята допълнитлна проверка. Ние цялото семейство вече сме 1 месец и все още нямаме обратна връзка? Тя моята проверка беше само на думи. В петък беше интервюто и във вторник по обяд визата ми беше готова. Още на интервюто си поисках паспорта, че в рамките на 5 дни имах пътуване. Тогава интервюиращият каза, че до тогава ще си получа паспорта. По правилата им, обаче, проверките могат да продължат до 2 месеца, но аз намерих в разни форуми оплакващи се, че повече от 6 месеца нямат резултат и им се задържат паспортите. Все пак това са някакви изключения и извън правилата. Аз лично си следях какво се случва на страницата на посолството. Из многото писания бях открила как да си следя статуса на заявлението и какво се прави по него. Първият статус в петък беше :отказана от интервюиращия. В понеделник статуса стана :административна процедура и във вторник към 14 часа стана: издадена виза. 3 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Как стоят нещата, ако визата ми трябва за транзит и на интервюто им кажа, че ми трвбва виза само защото ми е по-евтино да летя за крайната ми дестинация с прекачване там? 😀 просто за да съм искрен. 3 2 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 преди 26 минути , Jorro каза: Как стоят нещата, ако визата ми трябва за транзит и на интервюто им кажа, че ми трвбва виза само защото ми е по-евтино да летя за крайната ми дестинация с прекачване там? 😀 просто за да съм искрен. Яко. Според мен има два варианта - или ще дадат, или - не. 🙂 1 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега