Вероника Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 (редактирано) Имам проблем с куфара. Току що пристигнах в хотела в Милано и виждам, че куфар ми е заключен с шифър от някой, който го е товарил в самолета. Не мога да го от ключа пробвах с 000 и 111 не става. Моля за съвети. С изключително голямо неудобство ще призная , че отворих куфара и се оказа, че не мой. Сега се връщам на летището и ще търся съдействие от гишета на информация Редактирано 25 юни, 2018 от Вероника Установен факт 4 3 1
Topfly Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 (редактирано) 16 minutes ago, Вероника said: Имам проблем с куфара. Току що пристигнах в хотела в Милано и виждам, че куфар ми е заключен с шифър от някой, който го е товарил в самолета. Не мога да го от ключа пробвах с 000 и 111 не става. Моля за съвети. Почваш да пробваш всяка комбинация и най-късно до около 15-20 минути ще може да го отвориш. 1000 комбинации по една секунда са близo 17 минути пробване. Редактирано 25 юни, 2018 от Topfly 5
Гост 45#2 Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 преди 13 минути , Вероника каза: куфара не е ли твой? ако да, би трябвало да знаеш каква е комбинацията, ако не - питай собственика за кода.
Емика Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 Слагайте им панделка, вързана към дръжката на тия куфари. Едно малко парче плат спестява големи неудобства. Никога не съм имала проблем с най-често срещания куфар от плат с черен цвят. 1
Вероника Публикувано: 25 юни, 2018 Автор Публикувано: 25 юни, 2018 (редактирано) Намерих го в Lost&Found. Забърках голяма каша. Причиних голямо неудобство на другия собстеник Чухме се по телефона и му казах , че ще поема отговорност за постъпката си, която беше абсолютно неумишлена. Със сигурност ще взема мерки, панделки и задължителен етикет със данните ми. Ако има още някой като мен, който пътува без да си е етикетирал куфара нека да се поучи от моята история. Редактирано 25 юни, 2018 от Вероника Правописна грешка 7
T.E.Lawrence Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 Най-добрият вариант е етикет. Според мен панделки и кончета е много лоша идея, набива се прекалено на очи и покана да ти тарашат куфара митничарите. На майка ми така буквално ѝ бяха разкъсали куфара в Холандия да търсят дрога. 3 2
Емика Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 преди 2 минути , T.E.Lawrence каза: Най-добрият вариант е етикет. Според мен панделки и кончета е много лоша идея, набива се прекалено на очи и покана да ти тарашат куфара митничарите. На майка ми така буквално ѝ бяха разкъсали куфара в Холандия да търсят дрога. Те, защото в Холандия изобщо не продават дрога, нито пък са известни с либералния си режим към нея😀 7
neuromancer Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 На етикета с баркода трябва да го има и името на пътника. 3
П.Кръстев Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 (редактирано) Те тези етикети при чекирането на багажа са и за наша ориентация. Всеки път като си взимам куфара си поглеждам и името. Не мисля, че има смисъл от панделки и т.н. Редактирано 25 юни, 2018 от П.Кръстев 3 2
Topfly Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 17 minutes ago, neuromancer said: На етикета с баркода трябва да го има и името на пътника. На ръчния багаж, който го взимат на гейта до колкото си спомням не слагат лента с баркод и името на пътника. 2
akair Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 И според мен панделките са излишни - на лъгидж таг-а има името на пътника. А на carry-on парчетата багаж обикновено слагат етикет, отрязък от който остава у пътника. Може би по-добре е да развием навик да поглеждаме името на пътника - това би спестило излишни емоции 🙂 3
Topfly Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 Една магеланска лепенка на всички куфари може да реши проблема докато Магелаци не станат толкова много, че почнат един от друг да си крадат куфарите 😀😀😀 6 3
Вероника Публикувано: 25 юни, 2018 Автор Публикувано: 25 юни, 2018 преди 2 часа, Topfly каза: Една магеланска лепенка на всички куфари може да реши проблема докато Магелаци не станат толкова много, че почнат един от друг да си крадат куфарите 😀😀😀 Аз ще си купя първа.😉 2
Емика Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 На 25.6.2018 г. в 18:28, Topfly каза: Една магеланска лепенка на всички куфари може да реши проблема докато Магелаци не станат толкова много, че почнат един от друг да си крадат куфарите 😀😀😀 Добре ще е магеланска лепенка, по-големичка. Аз отдавна искам и магеланска шапка, накрая ще взема да си направя сама, но @Георги сигурно е патентовал логото, та се въздържам, че скъпичка ще ми излезе😀 2
AlexandraKo Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 Така е, като не сте си поръчали етикети. Аз съм си направила 6 броя, за всички възможни куфари и куфарченца, с които пътуваме. 2 1
Гост Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Така е, като не сте си поръчали етикети. Аз съм си направила 6 броя, за всички възможни куфари и куфарченца, с които пътуваме. При последното пътуване, магеланският етикет беше откъснат/паднал някъде по трасето от Виетнам до Англия 😞
Mary Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 преди 10 минути , Rainy каза: При последното пътуване, магеланският етикет беше откъснат/паднал някъде по трасето от Виетнам до Англия 😞 Моят още на първото пътуване изчезна! 😬 2
AlexandraKo Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 (редактирано) преди 16 минути , Rainy каза: При последното пътуване, магеланският етикет беше откъснат/паднал някъде по трасето от Виетнам до Англия 😞 Да ти кажа, аз съм им сменила металните държатели, че много се закачат. Оригналните на магеланските етикети са такива. А съм сложила ей такива: Тези, силиконовите вързалки са по-удобни и са по-издръжливи. Редактирано 27 юни, 2018 от AlexandraKo 2 1 1
Фил Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 10 часа, Mary каза: Моят още на първото пътуване изчезна! 😬 Крадат ги колекционери ... 3 7
eloena Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 15 часа, Mary каза: Моят още на първото пътуване изчезна! 😬 И моят! преди 4 часа, Фичо каза: Крадат ги колекционери ... Мани майтапа, защо иначе че изчезват? 2
Гост Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 1 минута , eloena каза: И моят! Мани майтапа, защо иначе че изчезват? Поне да ми бяха писали на мейла да ми благодарят 😀
eloena Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 19 минути , Rainy каза: Поне да ми бяха писали на мейла да ми благодарят 😀 Или да поискат откуп 🙂 3
akair Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 16 hours ago, AlexandraKo said: Тези, силиконовите вързалки са по-удобни и са по-издръжливи. Тагнете @Георги, за да види историята и user expirience-a - така може следващия път да ги поръча директно със силиконови връзки. 2
Гост Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 20 минути , akair каза: Тагнете @Георги, за да види историята и user expirience-a - така може следващия път да ги поръча директно със силиконови връзки. Ако знаех, че и други магеланци имат моя злощастен опит с етикетите, отдавна щях да го тагна @Георги. Моят куфар дойде само с металните връзки по лентата. На мен ми беше мъчно за етикета, признавам...
Raybeez Публикувано: 17 юли, 2018 Публикувано: 17 юли, 2018 Това винаги ми е бил някакъв страх - да не взема чужд куфар. Имам и лепенка, и винаги гледам името, но докато съм на лентата за багажа, някак си винаги успявам да забравя как изглежда моя куфар и се оглеждам във всеки багаж... като видя моя го разпознавам и после се чудя колко е различен от това, което съм оглеждал. 🙂 1 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега