bulpa Публикувано: 1 юли, 2018 Сподели Публикувано: 1 юли, 2018 @Rainy мисля, че не ме разбра правилно. Не да спрете коментарите изобщо, а само частта с настаняването в Смолян. Нека бъдем конструктивни, а не осъждащи 🙂 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 1 юли, 2018 Сподели Публикувано: 1 юли, 2018 Булп, не става въпрос да се осъжда, но смятам, че трябва да е наясно с предимствата и недостатъците на избора си и да прецени кое натежава. Не за друго, но после като пусне тема "не ми харесаха Родопите, яденето за нищо не става, а Смолян е усоен град", да имаме повод да кажем - предупредихме те и това беше твоя избор. Предполагам, че Смолян е избран, защото е град, защото има някакъв транспорт до там, защото като град човек е по-спокоен, когато е с дете и му се наложи някаква медицинска помощ, както и защото човек, който не е бил там, си мисли, че няма да скучае,щото нали град, а си мисли, че на поляна до къща за гости ще му омръзне. Тези аргументи коментирахме, мен ще ми е болно някой да се разочарова от прекрасната природа в региона заради грешна информация. От там насетне вече, предупреден и зареден с идеи, Крейзи ще се справи, вярвам, без да каже "Никога повече България, щото след лавандулата бях". П. С. И В България, в Добруджа, има уникални лавандулови масиви. 🙂 5 Връзка към коментар
zon Публикувано: 1 юли, 2018 Сподели Публикувано: 1 юли, 2018 преди 7 часа, luba_rizova каза: а Смолян е усоен град @Crazy Horse в Смолян дори през топлите лета, вечер е хладно, така че си носете най-малкото жилетка и яке за дъжд. 2 Връзка към коментар
Gervasii Публикувано: 2 юли, 2018 Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 Смолян е хубав град. Но там се изисква логистика и приятели за да се обиколи района. Кухнята е много добра-пататници (без сирене-със е помашки), клин, ръгатници, марутници с боров мед и тн. Очакванията трябва да са под средните за да се чустваш доволен! Според мен хубави места Снежанка, Хайдушки поляни и селата в района. С транспорт логистиката е зле междуселищният транспорт е добре организиран но бавен и от време на време понеже никой не бърза! Да не ти пука важно е да се чусташ добре. Смятам че родопско разнообразие е добре за правилният избор на Мадрид като място за живеене! 3 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 2 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 Благодаря още веднъж на всички включили се в темата! Много сте мили и научих много от вас! Сега вече се чувствам много по-уверен да се впуснем в дебрите на Родопите. Да си вземем връхни дрехи е много добра идея, че аз го пропускам обикновено този момент. Мисля, че ще останем доволни именно защото нямаме огромни очаквания. Ясно е, че България не е Франция нито Испания и аз отдавна съм направил своя избор къде искам да живея. Нито пък очаквам да видя по-красиви водопади от тези в Игуасу или по-драматични планински пейзажи от тези в Алпите или Скалистите планини. Нямам и намерение да ги сравнявам дори. Именно затова и ще пропусна някои от предложените забележителности. Но, аз оценявам автентичната атмосфера, хубавата кухня и разбира се, красива и интересна архитектура, жена ми също, така че със сигурност ще се помотаем по някои от съседните градчета и села. Просто искаме да релаксираме и да опознаем Родопите поне донякъде, а по-нататък и други кътчета на България. Хубаво е човек да познава родната си страна без да е задължително да изпада в транс от всичко родно, поне според мен. Нямам намерение да препускам като луд от място на място и всеки ден да спя на различно място, макар че съм си избрал ник Лудия кон. Да не забравяме, че и световното по футбол тече, което също трябва да се предвиди в програмата. Очаквайте нашите впечатления до края на месеца.😁 9 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 3 юли, 2018 Сподели Публикувано: 3 юли, 2018 Да добавя и аз моите 5 лева (или стотинки беше) по темата. Приключихме и ние скоро едно подобно пътуване из България, като се концентрирахме в по-централната част - Жеравна, В.Търново, Боженци, Трявна, Копривщица и малко София и Рилски манастир. Та искахме да запазим места в Боженци, ама нещо се замотах с booking и се метнахме в едно диво село Съботковци. Къща за гости "Старото школо". Понеже ми хареса страшно много там, пускам част от отзива, който им оставих в букинг: "... Още с пристигането ни, домакините ни попитаха в колко искаме да ни сервират вечерята. Казахме им в 20 часа и в 19:50 бяхме долу. Масата вече беше подготвена, като на нея имаше какво ли не. Варени яйца от пъдпъдък, домашни сирене и кашкавал, шопска салата, тиквички с кисело мляко и чесън, различни предястия, баница. Една маса с размери около 140х90 см беше препълнена с най-малко 20 различни ястия и всичко това за нас двамата. В този момент се появи и синът на домакините и направи домашен сироп, изкара една невероятно мека ракия и я сложи на масата и ние започнахме да си хапваме. През цялото време ни разказваха интересни истории от живота си, без да се натрапват в нито един момент. В един момент обаче усетихме, че ще преядем и решихме да им благодарим и да се отправим към леглата, тъй като бяхме уморени от пътя. Казах им, че е било много вкусно и не мога повече. В този момент домакинята само ми каза: "Ами добре, значи да слагам вечерята, ако искате". Моляяяяя? А това до момента какво беше? Ама нали съм си възпитан, казах само: "Добре, сложете я". За минути масата беше опразнена от предястията (то това било предястия всичкото) и почнаха да се носят едни тави и домакинята само ни обяснява: "Това са тиквички, пълнени с кайма. Това е глиган, задушен със зеленчуци. Това е ... ..." Освен това имат нещо като демонстрационна къща - т.е. може да се види как се тъче на стан, може да доят децата крава и да правя сами масло. Ей такива забавни неща. Вече когато имам гости чужденци, смятам да ги водя там. Страшни хора. Другото - за носията. И ние искахме да си вземем, то жена ми имаше вече де. Та и аз към Пловдив да ви пратя. Там са май няколко фирми. Ние си взехме от Мели М. Имат доста модели, може на сайта им да ги разгледате - nosii.com . Ако не е позволено да се пускат линкове, админът да ги махне (предварително се извинявам). 11 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 3 юли, 2018 Сподели Публикувано: 3 юли, 2018 преди 13 минути , ivailo_radev каза: Да добавя и аз моите 5 лева (или стотинки беше) по темата. Приключихме и ние скоро едно подобно пътуване из България, като се концентрирахме в по-централната част - Жеравна, В.Търново, Боженци, Трявна, Копривщица и малко София и Рилски манастир. Та искахме да запазим места в Боженци, ама нещо се замотах с booking и се метнахме в едно диво село Съботковци. Къща за гости "Старото школо". Понеже ми хареса страшно много там, пускам част от отзива, който им оставих в букинг: "... Още с пристигането ни, домакините ни попитаха в колко искаме да ни сервират вечерята. Казахме им в 20 часа и в 19:50 бяхме долу. Масата вече беше подготвена, като на нея имаше какво ли не. Варени яйца от пъдпъдък, домашни сирене и кашкавал, шопска салата, тиквички с кисело мляко и чесън, различни предястия, баница. Една маса с размери около 140х90 см беше препълнена с най-малко 20 различни ястия и всичко това за нас двамата. В този момент се появи и синът на домакините и направи домашен сироп, изкара една невероятно мека ракия и я сложи на масата и ние започнахме да си хапваме. През цялото време ни разказваха интересни истории от живота си, без да се натрапват в нито един момент. В един момент обаче усетихме, че ще преядем и решихме да им благодарим и да се отправим към леглата, тъй като бяхме уморени от пътя. Казах им, че е било много вкусно и не мога повече. В този момент домакинята само ми каза: "Ами добре, значи да слагам вечерята, ако искате". Моляяяяя? А това до момента какво беше? Ама нали съм си възпитан, казах само: "Добре, сложете я". За минути масата беше опразнена от предястията (то това било предястия всичкото) и почнаха да се носят едни тави и домакинята само ни обяснява: "Това са тиквички, пълнени с кайма. Това е глиган, задушен със зеленчуци. Това е ... ..." Освен това имат нещо като демонстрационна къща - т.е. може да се види как се тъче на стан, може да доят децата крава и да правя сами масло. Ей такива забавни неща. Вече когато имам гости чужденци, смятам да ги водя там. Страшни хора. Другото - за носията. И ние искахме да си вземем, то жена ми имаше вече де. Та и аз към Пловдив да ви пратя. Там са май няколко фирми. Ние си взехме от Мели М. Имат доста модели, може на сайта им да ги разгледате - nosii.com . Ако не е позволено да се пускат линкове, админът да ги махне (предварително се извинявам). Чудесна програма! Лесно достъпни места с обществен транспорт и такси. А хубава храна има навсякъде в България. Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 3 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 3 юли, 2018 Благодаря, ivailo_radev! На много интересно място сте попаднали! И аз се надявам да попаднем на подобни места по време на нашето пътуване. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега