Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 часа, WanderlustME каза:

Здравейте, @Банка ДСК

Може ли да проверите дали зареждането на Револют от DSK Wizz КК в момента минава като ПОС трансакция или може да има и изненади? 

Здравейте,

Не бихме могли да гарантираме какъв ще е типът на операцията, но последните трансакции, които проверихме отново са маркирани с код за плащане при търговец и съответно не се таксуват.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 часа, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Не бихме могли да гарантираме какъв ще е типът на операцията, но последните трансакции, които проверихме отново са маркирани с код за плащане при търговец и съответно не се таксуват.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Под всички имате предвид и виза и мастъркарт. По инфо от групата във фейсбук виза минава на ПОС, но мастъркарт още има и пос и трансфер. 

Публикувано:

Днес 2 пъти не мина плащане с карта на ДСК ( с друга не съм пробвал)

Дали имат проблеми с оторизационата система ?

Публикувано:
46 minutes ago, Климент said:

Аз днес доста пазарувах с уиз картата и нямах проблеми.

Публикувано:
преди 49 минути , Климент каза:

Да и аз имах днес същият проблем и минах през офис на ДСК.Казаха ми,че не техните карти правят засечка,ами Борика имали някакъв проблем.Малко по късно всичко беше наред и картата мина в няколко магазина.

Публикувано:

На 7.03.2020 г. в 8:45, EliDion каза:

Под всички имате предвид и виза и мастъркарт. По инфо от групата във фейсбук виза минава на ПОС, но мастъркарт още има и пос и трансфер. 

Здравейте,

Промяната отново не е обвързана с бранда на картата. И при двата вида карти трансакциите, които сме проверили, са маркирани с код за плащане на ПОС.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:

Има ли начин да се плащат данъци с кредитната карта онлайн?В ДСК директ виждам опция само през разплащателна сметка и само за това,което излиза с моето ЕГН.А за данъци на други лица?

Публикувано:
6 minutes ago, Мари Николова said:

Има ли начин да се плащат данъци с кредитната карта онлайн?В ДСК директ виждам опция само през разплащателна сметка и само за това,което излиза с моето ЕГН.А за данъци на други лица?

Данъци към НАП или общински? Към НАП може чрез електронните им услуги със свободен достъп. Имат виртуален ПОС. https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/goto:rep.nrapayment.home

• Харесвам 1
Публикувано:
На 7.03.2020 г. в 16:58, Климент каза:

Здравейте,

Съжаляваме за създаденото неудобство. Причината за неуспешните трансакции  в събота е прекъсване в комуникациите  с Борика за  кратък период от време, както вече Ви е информирала @Мари Николова

.

Хубав ден и успешна седмица,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:
На 4.03.2020 г. в 16:07, nbn каза:

Здравейте,

Потвърждавам Ви, че вчера съм ви изпратил мейл със данните ми.

Здравейте Банка ДСК,

Дали успяхте да проверите казуса? Все още не съм получил отговор нито на мейл нито тук.

Публикувано:
преди 7 часа, Мари Николова каза:

А общински?

преди 7 часа, Климент каза:

Зависи от общината. В София може , Стига да имаш ПИК  или ПИН от общината  или КЕП (ел. подпис )

https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

В сайта на НАП  пише за 5 общини  включително Варна ,където живея и плащам данъци. Но при мен нещата се развиха по друг начин. За миналата година платих данък сгради  с Дайнърс , тази година с Виза кредитна на ДСК ,директно на виртуалният ПОС  на НАП . И в двата случая получих  имейл от НАП ,  за извършеното плащане . 

Миналата  седмица решавам да си пусна данъчната декларация, и гледам  данък сгради и смет  си стоят неплатени .Отивам в НАП ,питам ,гледаха ме  много странно  , още малко да ми се скарат защо съм платил онлайн . Парите били отишли в републиканският бюджет ,трябвало в общинският .  За това че в сайта на НАП пише "местни данъци , с възможност за плащане" не бяха чували.Наложи се да пускам искане за връщане на парите , а данъка го платих  в клон на изипей.

• Шок 2
Публикувано:
преди 36 минути , Ilian359 каза:

Според мен просто е трябвало да изчакаш няколко дни да се отрази.

Една година чакам да се отрази  ,лихвите си текат , и така .

• Шок 1
Публикувано:
преди 10 минути , rayden каза:

Една година чакам да се отрази  ,лихвите си текат , и така .

и аз имам платени данъци към община Варна преди 3 години, после по стечение на обстоятелствата друг плати данъка за същата година,  всяка година очаквам да не се появят новите данъци т.е. да ги приспаднат поне с платените суми, но досега никакъв резултат, извода явно е да не се плащат изобщо през НАП !

Публикувано:

Утре ще погледна какви общински данъци се плащат през сайта на НАП, но сигурни ли сте, че това не са местни данъци, които са просрочени и съответната община е възложила събирането им на НАП.

Публикувано:
преди 18 часа, nbn каза:

Здравейте Банка ДСК,

Дали успяхте да проверите казуса? Все още не съм получил отговор нито на мейл нито тук.

Здравейте,

Извиняваме се за забавянето. Установихме каква е причината за разминаването и колегите от Контактния център ще се свържат с Вас с по-конкретна информация.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
преди 15 часа, ДиянаВ каза:

Утре ще погледна какви общински данъци се плащат през сайта на НАП, но сигурни ли сте, че това не са местни данъци, които са просрочени и съответната община е възложила събирането им на НАП.

Не бяха просрочени , даже и отстъпката от 5% беше включена . 

Извинявам се за спама , ако модераторите решат да преместят мненията .

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, rayden said:

Не бяха просрочени , даже и отстъпката от 5% беше включена . 

Извинявам се за спама , ако модераторите решат да преместят мненията .

Да погледнах и аз сайта на НАП, но за себе си не можах да направя справката, защото нямам имоти и МПС в тези 5 общини - Столична, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. Е-услугата е с ПИК - Справка за задълженията за МДТ с възможност за извършване на плащане.

Явно не се получава съвместната работа на НАП и общините по обмена на информация и вместо служебно да си отстранят пропуските в официално предлаганата услуга, връщат топката на данъкоплатеца 😔

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам конкретни въпроси към @Банка ДСК и ще помоля за конкретни отговори.

Имам официално потвърждение от търговеца Револют, че в момента транзакциите от Мастъркард карта минават с MCC код 6540.

Според официалния справочник на Мастъркард

Цитат

MCC 6540—POI Funding Transactions (Excluding MoneySend)

MCC Description Identifies a transaction conducted by a card acceptor providing any of the following services:

• A service in which funds are delivered or made available to a person other than the cardholder;

• The loading of funds into an account unless the funds are to be used for sales described by any of the MCCs listed in the paragraph below;

or

• The loading of funds onto a stored value or prepaid card (alternatively, the MCC used to identify the primary business of the merchant performing such service may be used).

MCC 6540 may not be used to identify any sale other than as described, including, by way of example and not limitation: gambling transactions (MCC 7995, MCC 7801, or MCC 7802, as appropriate, must be used); videotext transactions (MCC 5967 must be used); the sale of any prescription drug (MCC 5122 or MCC 5912 must be used) or the sale of any tobacco product (MCC 5993 must be used). The identity and location of the card acceptor must be included in the card acceptor descriptor record as the site where the transaction was effected.

Any fee charged, whether or not it is included in the total transaction amount, must be disclosed clearly to the cardholder before the transaction is completed.

1. С този код, който изрично изключва паричен трансфер (MoneySend) ще има ли такса и ако да - на какво основание?

2. Според последното изречение, ако има такса то тя трябва да бъде ЯСНО показана на картодържателя ПРЕДИ да бъде завършена транзакцията. Ще се съобразите ли с това условие на Мастъркард?

• Харесвам 3
  • Браво 1
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, cybersimo каза:

2. Според последното изречение, ако има такса то тя трябва да бъде ЯСНО показана на картодържателя ПРЕДИ да бъде завършена транзакцията. Ще се съобразите ли с това условие на Мастъркард?

Аз през цялото време ревях точно заради това и неслучайно Мастъркард имат такова условие. Няма как да е ОК само и единствено пост-фактум да разбираш, че ще ти набухат някаква такса и/или лихва. Това трябва да е абсолютно ясно предварително за да можеш да вземеш решение дали да направиш или не съответната транзакция. След като дори банкоматите в реално време те информират предварително дали и каква такса ще има при теглене на кеш не виждам защо и при онлайн покупка да не излиза едно допълнително прозорче в стил "тази транзакция е в категория паричен трансфер и това ще ви струва допълнително ххх, искате ли да продължите?".  И тук вече няма да важи дежурното оправдание "ама ние не знаем в дадения момент търговеца с какъв код е", тъй като реално банките на секундата виждат кода, подаван от търговеца, и въпросното съобщение би било базирано на него. Това е единственият коректен подход към клиентите, а всичко останало е пладнешки обир.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Аз през цялото време ревях точно заради това и неслучайно Мастъркард имат такова условие. Няма как да е ОК само и единствено пост-фактум да разбираш, че ще ти набухат някаква такса и/или лихва. Това трябва да е абсолютно ясно предварително за да можеш да вземеш решение дали да направиш или не съответната транзакция. След като дори банкоматите в реално време те информират предварително дали и каква такса ще има при теглене на кеш не виждам защо и при онлайн покупка да не излиза едно допълнително прозорче в стил "тази транзакция е в категория паричен трансфер и това ще ви струва допълнително ххх, искате ли да продължите?".  И тук вече няма да важи дежурното оправдание "ама ние не знаем в дадения момент търговеца с какъв код е", тъй като реално банките на секундата виждат кода, подаван от търговеца, и въпросното съобщение би било базирано на него. Това е единственият коректен подход към клиентите, а всичко останало е пладнешки обир.

Аз много лесно ще отнеса случая директно до Мастъркард с една жалба и до другите компетентни институции в БГ и ЕС, само да видим какво ще отговорят официално от Банка ДСК.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.