Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Банка ДСК каза:

Относно изискването на Mastercard, което цитирате, предвид документа в който е публикувано, то касае по-скоро търговеца, при когото извършвате плащането.

Това е абсолютно невярно, изискването касае и ДВЕТЕ страни на сделката, и Револют го спазват стриктно, защото при въвеждане на номера на картата (в случая Wizz DSK), под сумата която искам да заредя се появява поле "no fee" - следователно за тази транзакция НЕ СЕ ДЪЛЖИ ТАКСА, и това наистина е видимо преди да завърша транзакцията. Същото изискване важи и за вас като издател на MasterCard. Но вие "удобно" не го спазвате. Колко от вашите клиенти са запознати с кодовете на MasterCard? Аз бих предположил много под 1%.

След като транзакциите с кодове 6012 и 6540 според вас са "Покупка на POS" защо не се начисляват точки по програмата? В Условията на картата е записано, че такива се начисляват за всяка покупка на ПОС терминал.

Разбира се, когато нещо е отразено като "Паричен трансфер" (независимо правилно или не) - точки не трябва да има. Но за всяка покупка на ПОС точки се полагат.

Следователно, противно на вашето твърдение по-горе, вие третирате търговеца Револют по специален начин. Защо и на какво основание?

Не ми е известно в Общите ви условия или в Условията на картата Wizz да е упоменато специално отношение към Револют, нито към транзакции с определени MCC кодове (а именно 6012 и 6540)

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, cybersimo каза:

Това е абсолютно невярно, изискването касае и ДВЕТЕ страни на сделката, и Револют го спазват стриктно, защото при въвеждане на номера на картата (в случая Wizz DSK), под сумата която искам да заредя се появява поле "no fee" - следователно за тази транзакция НЕ СЕ ДЪЛЖИ ТАКСА, и това наистина е видимо преди да завърша транзакцията.

Това означава, че вече не се дължи такса от страна на Револют. Преди 3 години надписът беше "No fee" за дебитни карти и "1% fee" при зареждане с кредитни карти.

Публикувано:
В момента, Ilian359 каза:

Това означава, че вече не се дължи такса от страна на Револют. Преди 3 години надписът беше "No fee" за дебитни карти и "1% fee" при зареждане с кредитни карти.

Точно така. Револют винаги пишат дали се дължи такса според типа на избраната карта. В момента не съм виждал такса от нито една кредитна карта, която съм пробвал.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Винаги сме подхождали отговорно към запитванията на потребителите във форума и към Вашите конкретно включително. Стараем се да предоставяме навременна и полезна информация и Ви уверяваме, че при необходимост можем да я удостоверим.

Относно прозрачността на таксите, всеки клиент при подписване на договора за кредитна карта се съгласява с общите условия към нея, съгласно които за операциите, извършвани с картата се заплащат таксите публикувани в Тарифата на банката , действаща към датата на събиране на таксата. Относно изискването на Mastercard, което цитирате, предвид документа в който е публикувано, то касае по-скоро търговеца, при когото извършвате плащането.

В някои случаи, когато всички параметри на операцията са предварително дефинирани (както беше коментирано при преводите в ДСК Директ), сме осигурили възможност на клиента да се запознае предварително с размера на дължимата такса.

В съответствие с изисквания на европейското законодателство, които банката стриктно следи, се предвиждат и допълнителни разработки, така че клиентите да получават предварителна информация при трансакция в страна-членка на ЕИП  за курса на превалутиране и размера на удържаните такси за услугата от страна на банката-издател на картата. Ще запознаем колегите, които разработват картовите продукти , и с предложението, при операции от тип паричен трансфер да се генерира предупредително съобщение, с оглед осигуряване на възможност за информиран избор.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Добре, издадох си карта Уиз с депозит, защото основно живея извън България, и като блондинка 😉 не съм видяла, че има допънителна такса за използване в чужбина, което е крайно неприятно, но явно е написано между редовете на документите, които вече са подписани.

Чакам си всеки момент картата Револют, и доколкото разбирам не би трябвало да се начислява такса за зареждане, поне според Вас, защото кода с който Револют извършват транзакцията, съответства на  код "Плащане на ПОС". 

След като заредя Револют, аз оттам мога да си превалутирам парите на курс, близък до фиксинга, а не по абсурдния, който прилагате Вие.

След което така или иначе тези пари ще се изхарчат за стоки на ПОС терминали и т.н., но това едва ли има значение.

Доколкото ми е известно всяка институция, за всяка транзакция, си получава съответния комисион, така, че за Вас не би трябвало да е проблем на кой ПОС, аз ще извърша транзакция - дали в кварталния магазин или в Револют, след като и двете се третират от Вас като "Плащане на ПОС".

Затова и логичния ми въпрос е, защо в темата се твърди, че не се получават точки за такива ПОС транзакции към Револют ?

За таксите за  транзакции в чужбина, може и да съм недовидяла, но съм сигурна че не съм подписвала условия, в които да се посочва, че транзакции към Револют, не се премират с получаване на точки по програмата. 

Затова моля за линк към документ, който да оправдава това Ваше действие, защото това условие ме поставя в много неизгодно положение, защото:

- съм оставила депозит за издаване на карта

- плащам такси по тази карта

- с форсмажорните условия в момента, няма как да се възползвам от срока за доброволен отказ от тази сделка

Виждам, че в темата има хора достатъчно добре запознати с материята и моля за някакво разяснение, не знам доколко официален може да се счита тук отговор от потребитела - БанкаДСК, а и дали изобщо ще получа отговор.

Публикувано:
Преди 1 час, rip каза:

Добре, издадох си карта Уиз с депозит, защото основно живея извън България, и като блондинка 😉 не съм видяла, че има допънителна такса за използване в чужбина, което е крайно неприятно, но явно е написано между редовете на документите, които вече са подписани.

Чакам си всеки момент картата Револют, и доколкото разбирам не би трябвало да се начислява такса за зареждане, поне според Вас, защото кода с който Револют извършват транзакцията, съответства на  код "Плащане на ПОС". 

След като заредя Револют, аз оттам мога да си превалутирам парите на курс, близък до фиксинга, а не по абсурдния, който прилагате Вие.

След което така или иначе тези пари ще се изхарчат за стоки на ПОС терминали и т.н., но това едва ли има значение.

Доколкото ми е известно всяка институция, за всяка транзакция, си получава съответния комисион, така, че за Вас не би трябвало да е проблем на кой ПОС, аз ще извърша транзакция - дали в кварталния магазин или в Револют, след като и двете се третират от Вас като "Плащане на ПОС".

Затова и логичния ми въпрос е, защо в темата се твърди, че не се получават точки за такива ПОС транзакции към Револют ?

За таксите за  транзакции в чужбина, може и да съм недовидяла, но съм сигурна че не съм подписвала условия, в които да се посочва, че транзакции към Револют, не се премират с получаване на точки по програмата. 

Затова моля за линк към документ, който да оправдава това Ваше действие, защото това условие ме поставя в много неизгодно положение, защото:

- съм оставила депозит за издаване на карта

- плащам такси по тази карта

- с форсмажорните условия в момента, няма как да се възползвам от срока за доброволен отказ от тази сделка

Виждам, че в темата има хора достатъчно добре запознати с материята и моля за някакво разяснение, не знам доколко официален може да се счита тук отговор от потребитела - БанкаДСК, а и дали изобщо ще получа отговор.

Точно това съм попитал и аз в горното мнение.

А колкото до потребителя @Банка ДСК - това е абсолютно официален представител на банката и отговарят на въпроси на потребители на форума.

Публикувано:

И аз вчера бях изненадан, като си получих сумите по анулирани резервации от Airbnb  и Vrbo ,имаше ТАКСА ПОЛУЧАВАНЕ СУМИ ПО КАРТА - 0,5 %. Анулирал съм и с друга карта и там е нямало такава такса.

Чакам скоро анулиране на полети от Раян , там ще трябва да посоча друга карта. Тук явно изненадите дебнат от всеки ъгъл. Не споря, че не го пише в условията на банката, ама как да прочетеш всичко.

Публикувано:

Не съм адвокат на ДСК, но тези такси ги има в тарифите, с които сме се съгласили в договорите си. Мен ме дразни това, че аз трябва да проверявам ден през ден дали има промени и считам за редно от банката да изпращат един общ имейл на всички потребители или смс, "има промени в таксите", за да знае всеки, че има такова нещо и да си провери това, което го интересува.

Не съм се занимавала с правните въпроси, но подкрепям че трябва да се виждат таксите преди операция не само в директа, а винаги.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, nino каза:

И аз вчера бях изненадан, като си получих сумите по анулирани резервации от Airbnb  и Vrbo ,имаше ТАКСА ПОЛУЧАВАНЕ СУМИ ПО КАРТА - 0,5 %. Анулирал съм и с друга карта и там е нямало такава такса.

Чакам скоро анулиране на полети от Раян , там ще трябва да посоча друга карта. Тук явно изненадите дебнат от всеки ъгъл. Не споря, че не го пише в условията на банката, ама как да прочетеш всичко.

Но и не връщаш натрупания с покупката кешбек (или Wizz кредит), така че пак си на далавера.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 30 минути , Ilian359 каза:

Но и не връщаш натрупания с покупката кешбек (или Wizz кредит), така че пак си на далавера.

Да така е, и двете резервации ги платих в лева.

Публикувано:

Здравейте,

Разграничението между таксуването и прилагането на бонус програмата е направено в тарифата и съответно в „Условия на Бонус програмата за картодържатели на кредитна карта DSK –Wizz Air". В първия документ сме посочили, че операции тип паричен трансфер се таксуват ( името на таксата е еднозначно - „Паричен трансфер“  и тя се прилага за  трансакции маркирани с код 4829). 

Относно бонус програмата, в условията е уточнено, че  не се натрупват точки за транзакции свързани със захранване на микросметки ( в случая не е налично обвързване с конкретен код на търговеца, но банката е уведомила клиентите се, съответно те са съгласили,  че има право да не бонифицира операции от такъв характер).

По искане на @rip прилагаме и линк към условията на бонус програмата : https://bit.ly/3blMLma 

Хубава ден,

Екипът на Банка ДСК

Георги Матеев
Публикувано:

От "позитивна" гледна точка - ако нещата с авиацията продължават в този дух, то скоро на никого няма да му е нужна Wizz кредитна карта и всички проблеми ще отпаднат от само себе си 🤣

• Смея се 2
Публикувано:
преди 26 минути , Банка ДСК каза:

Здравейте,

Разграничението между таксуването и прилагането на бонус програмата е направено в тарифата и съответно в „Условия на Бонус програмата за картодържатели на кредитна карта DSK –Wizz Air". В първия документ сме посочили, че операции тип паричен трансфер се таксуват ( името на таксата е еднозначно - „Паричен трансфер“  и тя се прилага за  трансакции маркирани с код 4829). 

Относно бонус програмата, в условията е уточнено, че  не се натрупват точки за транзакции свързани със захранване на микросметки ( в случая не е налично обвързване с конкретен код на търговеца, но банката е уведомила клиентите се, съответно те са съгласили,  че има право да не бонифицира операции от такъв характер).

По искане на @rip прилагаме и линк към условията на бонус програмата : https://bit.ly/3blMLma 

Хубава ден,

Екипът на Банка ДСК

Захранването на микросметка само по себе си е "паричен трансфер". Следователно за такава транзакция трябва да се дължи такса и да е маркирана като паричен трансфер. Ако не е паричен трансфер, значи е покупка на ПОС, за което се дължат точки/бону/кешбек.

За кодове 6540 и 6012 транзакциите се маркират като плащане на ПОС и банката ви получава същия комисион от търговеца, както и при покупка на стока от кварталния магазин. (това също е проверено и потвърдено от Револют, защото те плащат комисиона). Разликата е че от едната транзакция, вие просто сте решили да си задържите цялата печалба, вместо да давате част от нея на клиенетите си като точки, както се полага.

И това отново противоречи на твърдението ви, че не третирате търговеца Револют по-специален начин.

Бихте ли ни уведомили тук или като цяло официално клиентите си, кой или кои MCC кодове третирате като зареждане на микросметка и на какво основание? С конкретна извадка на текст от справочника на Мастъркард ако може. И защо тези кодове не са изрично упоменати в Тарифата ви или в Условията на бонус програмата?

И все още очакваме да изпълните изискването на Мастъркард за задължителното обявяване ПРЕДВАРИТЕЛНО на всички такси, които биха се дължали преди да се завърши транзакцията.

Всъщност това е най-големия проблем при зареждането на Револют - че начисляването на таксата се случва без знанието на клиента. Ако е видно предварително е ясно, че никой не би продължил и завършил транзакцията.

Точките са отделен казус, за които никой никога не би спорил ако не бяха изникнали проблемите с таксата, просто ако наистина Револют плащат комисион за това е доста НЕЛОЯЛНО от ваша страна да не ги начислявате.

И все пак, след като казахте, че целия процес е абсолютно автоматизиран (което и на нас ни е ясно и логично), какво налага начисляването на тази такса "паричен трансфер" в такъв случай?

Търговец -> код ХХХХ -> обработка -> няма такса

Търговец -> код YYYY -> обработка -> има такса

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, cybersimo каза:

За кодове 6540 и 6012 транзакциите се маркират като плащане на ПОС и банката ви получава същия комисион от търговеца, както и при покупка на стока от кварталния магазин. (това също е проверено и потвърдено от Револют, защото те плащат комисиона).

Същото важи и за A1 Wallet/Vivacom Pay. Последните плащат комисиона на @Банка ДСК, но няма кешбек съгласно програмата. 

Когато има такса такса - "ама това не зависи от нас, Револют ни подава такъв МСС код и сме задължени да ви таксуваме съгласно тарифата ни"

Когато става дума за кешбек/бонус програмата - "тези доставчици са изключение, защото ги третираме различно и не начисляваме точки"

Наистина не е справедливо, @Банка ДСК

Публикувано:
преди 7 минути , WanderlustME каза:

Същото важи и за A1 Wallet/Vivacom Pay. Последните плащат комисиона на @Банка ДСК, но няма кешбек съгласно програмата. 

Когато има такса такса - "ама това не зависи от нас, Револют ни подава такъв МСС код и сме задължени да ви таксуваме съгласно тарифата ни"

Когато става дума за кешбек/бонус програмата - "тези доставчици са изключение, защото ги третираме различно и не начисляваме точки"

Наистина не е справедливо, @Банка ДСК

Наистина целта ми тук е справедливост при показване на безумно неоправданата такса "паричен трансфер" предварително, за да може клиентите да се отказват от зареждане навреме.

Майната му на бонуса/точките/кешбека, защото не вярвам да се съгласят да ги начисляват, ако трябва да съм честен. (колкото и неоснователно да е това).

Лоялността не е силна страна на българските банки, за съжаление.

• Харесвам 2
Публикувано:

Малко общ коментар, но ако се начисляват точки по лоялни програми при услуги, при които е много лесно "да превъртиш" сума без никаква реална покупка, то това ще бъде много бърз начин картите на въпросната институция да бъдат баннати от съответната услуга. Револют много бързо ще се усетят, ако през тях се преточват големи суми от ДСК карти, които носят само разходи, но не и приходи, така че по един или друг начин лесното печелене на точки по този начин няма как да стане, независимо кой ще постави ограничението - издателя или услугата. 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Малко общ коментар, но ако се начисляват точки по лоялни програми при услуги, при които е много лесно "да превъртиш" сума без никаква реална покупка, то това ще бъде много бърз начин картите на въпросната институция да бъдат баннати от съответната услуга. Револют много бързо ще се усетят, ако през тях се преточват големи суми от ДСК карти, които носят само разходи, но не и приходи, така че по един или друг начин лесното печелене на точки по този начин няма как да стане, независимо кой ще постави ограничението - издателя или услугата. 

Коментара Ви може и да е на място в темата, но той важи от гледна точка на институциите, в случая Банка ДСК и Револют, може би работите в тези институции и там нещата са ви ясни.

А аз си гледам от позицията на потребител, който има сключен договор с банката. Аз си плащам таксата т.е. изпълнявам условията по сделката, и очаквам отсрещната страна също да изпълнява своите задължения.

Револют са приели, че ще поемат за своя сметка, дължимите такси при зареждане, и те ги плащат на ДСК. След като заредя Револют, какво ще правя със средствата си е моя работа, или по-скоро взаимоотношения между мен и Револют, и ако нещо не им хареса на Револют - ще се договаряме с тях.

ДСК няма нищо общо с тези мои последващи отношения по веригата - тя си взима комисионна, транзакцията излиза  на "ПОС терминал", никъде в условията им няма че търговеца Револют се третира като зареждане на микросметка - и какво означава това микросметка - не откривам никаква дефиниция ?

Не мога да разбера разликата между паричен трансфер и зареждане на сметка, което е пак трансфер на пари ?

Най-важното според мен е, както и по-назад в темата cybersimo повдигна въпроса , каквито и такси да прилага Банката - тя трябва да информира за това, преди самата транзакция, а не да начислява впоследствие. Както ми се е случвало с някой банкомати, които преди самата транзакция информират за таксата която ще се удържи и по този начин има информирано съгласие/или отказ/ от дадената операция. В случая дали "банкомата" е физически или виртуален, както при зареждане на Револют, не би трябвало да има значение.

Попрочетох и темата назад и пак се обърках - излиза че зареждането на карти Дайнърс ДСК третира като паричен трансфер, а зареждането на Револют като ПОС транзакция - много е объркващо и си мисля че се нарушават някой основни принципи, да не кажа закони, но явно това не притеснява особено ДСК.

Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Съвсем принципно, ако ДСК взима комисион за зареждането, аз трябва да получа точки за това зареждане.

След това ще похарча заредените пари в кварталния магазин или за самолетен билет като платя с картата на Револют, и тогава Револют ще си получи полагащия се комисион от кварталния магазин или самолетната компания.

Ако заредените пари просто ги върна обратно в ДСК и повторя операцията 100 пъти - не само че няма да го позволи Револют, но и биха ми затворили акаунта най-малкото за подозрение на пране на пари. Не знам кой разумен човек би опитал подобно нещо.

Затова се опитвам да насоча дискусията в правилната посока - таксата "паричен трансфер" трябва да отпадне изцяло или ако не отпадне - то би трябвало да се спазва изискването за показването й преди завършване на транзакцията.

Ако отпадне и просто не се начисляват точки за зареждането (както е и в момента) - всички ще са доволни, клиентите че не плащат такса и банката, че продължава да си взима комисион без да дава бонус точки на клиента.

Ако не отпадне, а се приложи показването на таксата, тогава единствения губещ е банката, тъй като клиента ще зарежда от друга банка (в която няма такива абсурдни такси) и същевременно банката няма да получава комисион, защото няма да има зареждане.

• Харесвам 4
Публикувано:

В случая става въпрос за следното - зареждаш Револют от картата и получаваш точки по картата. После превеждаш от Револют обратно в банковата си сметка и можеш да повториш отново. По тоя начин ти печелиш точки от нищо, за които банката и Револют плащат. Това никога не е било позволено, и ако в някакъв момент от времето е било възможно, веднага щом се открие, институциите взимат мерки, за да не е възможно повече.

Явно вече са взети, и за зареждане на Револют не се начисляват точки.

Публикувано:
преди 6 минути , neuromancer каза:

В случая става въпрос за следното - зареждаш Револют от картата и получаваш точки по картата. После превеждаш от Револют обратно в банковата си сметка и можеш да повториш отново. По тоя начин ти печелиш точки от нищо, за които банката и Револют плащат. Това никога не е било позволено, и ако в някакъв момент от времето е било възможно, веднага щом се открие, институциите взимат мерки, за да не е възможно повече.

Явно вече са взети, и за зареждане на Револют не се начисляват точки.

Въпросът според мен е принципен - зареждането, нязависимо как ще го "кръщават" е трансфер на пари.

Затова трябва да си излиза като "Паричен трансфер", като преди това при самото извършване на транзакцията, банката трябва да те информира, както става на всеки банкомат, ако се прилага такава такса.

Каква е разликата да трансферирам пари в джоба си , и да трансферирам пари  в Револют.

И защо както @cybersimo, който явно е много навътре в материята, за което го поздравявам, някой банки нямат такси за такива "парични трансфери", а ДСК взима комисион от  Револют, взима такса от картодържателя, и накрая не дава и бонус точки.

И отделно - зареждам Револют, пазарувам в магазина, а излиза, че понеже някой е превел пари обратно, всички сме престъпници по подразбиране и за нас точки няма, а само такси !

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 16 минути , rip каза:

Въпросът според мен е принципен - зареждането, нязависимо как ще го "кръщават" е трансфер на пари.

Затова трябва да си излиза като "Паричен трансфер", като преди това при самото извършване на транзакцията, банката трябва да те информира, както става на всеки банкомат, ако се прилага такава такса.

Каква е разликата да трансферирам пари в джоба си , и да трансферирам пари  в Револют.

И защо както @cybersimo, който явно е много навътре в материята, за което го поздравявам, някой банки нямат такси за такива "парични трансфери", а ДСК взима комисион от  Револют, взима такса от картодържателя, и накрая не дава и бонус точки.

И отделно - зареждам Револют, пазарувам в магазина, а излиза, че понеже някой е превел пари обратно, всички сме престъпници по подразбиране и за нас точки няма, а само такси !

Логиката от гледна точка на банката е ясна. Чрез допълнителни такси и/или липса на бонуси просто искат да те откажат да зареждаш Revolut с идеята да харчиш директно с тяхната кредитна/дебитна карта, от което те генерират по-големи приходи.

Revolut има специфични договорки с Mastercard / Visa и предвид огромните им обороти плащат много по-малки такси на картовите оператори. Тоест банката дори да взима комисион от твоето зареждане на Revolut той е значително по-малък, отколкото ако използваш директно ДСК картата си за направа на същата покупка, която иначе би направил през Revolut. 

В този ред на мисли - не очаквайте особени промени. А и да чакаш справедливост от банка е като да чакаш от умрял писмо 🙂

Единственото, което чрез много натискане и то на много нива МОЖЕ БИ ще се получи, е да почнат да предупреждават предварително за таксата на паричните трансфери, но и за това имам известно съмнение, тъй като е силно против интереса им.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 12 часа, Георги Матеев каза:

От "позитивна" гледна точка - ако нещата с авиацията продължават в този дух, то скоро на никого няма да му е нужна Wizz кредитна карта и всички проблеми ще отпаднат от само себе си 🤣

Недей така, че ДСК са били готови да пуснат кобрандирана карта с Пикадили.  Даже  са раздали на някои от служителите си.

• Смея се 4
Публикувано: (редактирано)

@rip, просто се опитвам да обясня защо зареждането на револют не носи точки и има логика да не носи точки. Ще се изненадам, ако има лоялна програма вързана с кредитна карта, която да дава точки при зареждане на Револют и подобни услуги. Вече по какъв начин е формулирано в общите условия и дали може да стане по-ясно без да е необходимо да се четат двуцифрения брой страници общи условия сигурно е така.

Определено се съгласявам, че преди потвърждение на трансакцията една страничка тип:

- внимание, тази трансакция няма да ви донесе Wizz точки според общите ни условия (линк)

- внимание, тази трансакция ще доведе до допълнителни такси според общите ни условия (линк)

- внимание, трансакцията е във валута различна от тази на картата. Превалутирането ще се извърши на курс Х.ХХХХ. 

Желаете ли да продължите? "Да", "Не".

За бонус една кутийка с отметка "не ме питай повече за този търговец", защото предполагам след 3-4 пъти може да стане досадно.

Това наистина ще е чудесно, но аз поне не съм срещал такава услуга до сега. Примера с банкомата, който показва таксите не е подходящ, защото той показва таксите от банкомата, а не от картоиздателя. Никъде не съм виждал банкомат, който преди потвърждение да изпише нещо от типа на "Ние ще ви вземем 2 евро такса, а вашата банка ще ви вземе 1%+3 евро"...примерно. Ако има някакви такси, винаги се обявяват таксите на крайното звено по веригата, но не и на картоиздателя. Ще се радвам на примери в обратната посока. То като се замисли човек целия Dynamic Currency Conversion бизнес се крепи на незнанието колко ще ти вземе картоиздателя. В 99.99999% от случаите той взима по-малко от колкото любезната DCC услуга предложена от терминала/банкомата, но винаги натъртват на това, че те ти изписват колко ти взимат, за разлика от незнайната сума, която ще излезе при осчетоводяването. 

Револют как третират всъщност тегленето на сума от банкомат над безплатния лимит? Показват ли предупреждение например, че ще има такса някъде преди да завърши трансакцията и има ли вариант да я откажеш или трябва сам да си дебнеш дали си над лимита?

Редактирано от Георги
  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 часа, Георги каза:

Револют как третират всъщност тегленето на сума от банкомат над безплатния лимит? Показват ли предупреждение например, че ще има такса някъде преди да завърши трансакцията и има ли вариант да я откажеш или трябва сам да си дебнеш дали си над лимита?

В приложението излиза съобщение, че си достигнал месечния лимит и те подканят да Upgrade-неш към платените планове с по-висок лимит за теглене, както и те предупреждават, че от тук нататък на този план си +2%. Когато надхврърлиш месечния лимит за конверитане на валута на 11500 лв също ти показват по-висок обменен курс, като изписват и точната сума на таксата, която ще платиш.

Ето пример. Ако в момента искам да купя 1000€,виждам колко такса ще платя (тъй като ще надхвърля месечния лимит) и тя е включена в по-високия обменен курс.

Screenshot_20200324-213107.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , chandni каза:

В приложението излиза съобщение, че си достигнал месечния лимит и те подканят да Upgrade-неш към платените планове с по-висок лимит за теглене, както и те предупреждават, че от тук нататък на този план си +2%. Когато насхрърлиш месечния лимит за конверитане на валута на 11500 лв също ти показват по-висок обменен курс, като изписват и точната сума на таксата, която ще платиш.

В приложението на ДСК даже и справките не им работят - кога ще го оправят ?

Никъде не открих справка за начислените точки по транзакции, нито в мобилното приложение, нито в приложението в сайта им.

А оборотите по сметката не съответстват на получените точки - как да проверя защо не са ми начислявали точки, като всички транзакции са ми на истински ПОС терминали, нямам все още карта Револют, нямам такива транзакции, равнение няма, и справка няма ...

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.