Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

На мен вчера ми поиска в Технополис за 69 лв.

Зависи от търговеца,на мен ми поиска за 36лв вчера в кварталният магазин.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, rip каза:

В новината, в която аз четох, пишеше само за Mastercard... Имаш ли идея дали и Visa са вдигнали лимита? Не съм пробвал с Visa все още, но Curve-a ми (която е Master) вече 3 пъти мина без пин за 60-70 левови покупки.

UPDATE: Отговорих си вече - и за Visa важи.

преди 2 часа, Zaro каза:

преди 20 минути , Мари Николова каза:

С Visa или Mastercard плащахте? Може евентуално и от банката (или от софтуера на терминала) да зависи и някои да въвеждат новите лимити по-бавно.

Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

В новината, в която аз четох, пишеше само за Mastercard... Имаш ли идея дали и Visa са вдигнали лимита? Не съм пробвал с Visa все още, но Curve-a ми (която е Master) вече 3 пъти мина без пин за 60-70 левови покупки.

С Visa или Mastercard бяхте? Може и от банката да зависи и някои да въвеждат новите лимити по-бавно.

Картата на темата, Wizz Mastercard

Публикувано:
преди 2 часа, Zaro каза:

преди 17 минути , Мари Николова каза:

Това зависи и от мерките на картоиздателя за допълнителна идентификация. При ДСК те са:

• в случай че преди безконтактна транзакция са извършени пет поредни безконтактни плащания без въвеждане на ПИН, се изисква въвеждане на ПИН при шестото поредно безконтактно плащане, независимо от сумата на транзакцията;
  • в случай че общата сума на едно или няколко поредни безконтактни плащания без въвеждане на ПИН достигне 150 евро/валутна равностойност, се изисква въвеждане на ПИН при следващото безконтактно плащане.

https://dskbank.bg/новини-и-промоции/детайли/2020/04/02/банка-дск-увеличава-лимита-за-безконтактно-плащане-с-карта-без-въвеждане-на-пин-на-100-лв

• Харесвам 6
Публикувано:

С Уиз Мастъркард платих.

Преди 1 час, zzxxcc каза:

Това зависи и от мерките на картоиздателя за допълнителна идентификация. При ДСК те са:

• в случай че преди безконтактна транзакция са извършени пет поредни безконтактни плащания без въвеждане на ПИН, се изисква въвеждане на ПИН при шестото поредно безконтактно плащане, независимо от сумата на транзакцията;
  • в случай че общата сума на едно или няколко поредни безконтактни плащания без въвеждане на ПИН достигне 150 евро/валутна равностойност, се изисква въвеждане на ПИН при следващото безконтактно плащане.

https://dskbank.bg/новини-и-промоции/детайли/2020/04/02/банка-дск-увеличава-лимита-за-безконтактно-плащане-с-карта-без-въвеждане-на-пин-на-100-лв

Не съм забелязала да иска ПИН след определена бройка или сума безконтактни плащания.Има търговци,които искат ПИН за над 25лв и такива - за над 50лв,така беше досега.Затова предполагам,че всеки търговец сам определя лимита.Въпросната транзакция беше в магазин,където винаги иска код над 25лв.

Публикувано:

Нещо се прецахах май..за първи път погасявам бърз кредит и се чудя защо са ми дръпнати повече пари и сега видях в условията, че това се води паричен трансфер 😀 на който май и точки не се получават...

Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

Нещо се прецахах май..за първи път погасявам бърз кредит и се чудя защо са ми дръпнати повече пари и сега видях в условията, че това се води паричен трансфер 😀 на който май и точки не се получават...

А сега веднага си погаси и цялото задължение по картата, че почват да текат лихви.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Фичо каза:

А сега веднага си погаси и цялото задължение по картата, че почват да текат лихви.

В смисъл как започват....нещо по-различно ли е сега с това плащане или...

Публикувано:
10 minutes ago, Ivko said:

В смисъл как започват....нещо по-различно ли е сега с това плащане или...

Ако си под кредитния лимит, няма гратисен период.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Ако си под кредитния лимит, няма гратисен период.

Един вид все едно съм теглил пари от банкомат?

Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Точно така.

Ако (примерно) лимитът на картата ти е 5000 лв и в момента от него са ти останали налични (примерно) 3000 лв, трябва веднага и незабавно да внесеш разликата от 2000 лв за да допълниш пълния лимит до 5000 лв. Даже за всеки случай внеси лев-два над лимита. В противен случай ще ти тече много неприятна лихва до момента, в който не погасиш пълния лимит на картата.

Не забравяй, че банките се хранят основно от незнанието на хората. Ако ще те успокои - повечето тук сме правили същата грешка по един път. И да, точки няма 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:

За Паричен трансфер, както и за теглене на банкомат, няма гратисен период, след който започва да тече лихва. Трябва да внесеш веднага сума в картата до кредитният си лимит.

Ако си превел 100лв за всеки ден ти се трупа лихва от 5 стотинки, примерно, че не занм точният лихвен процент колко е на ДСК, вероятно е 18%

Публикувано:
преди 4 минути , Радослав каза:

За Паричен трансфер, както и за теглене на банкомат, няма гратисен период, след който започва да тече лихва. Трябва да внесеш веднага сума в картата до кредитният си лимит.

Ако си превел 100лв за всеки ден ти се трупа лихва от 5 стотинки, примерно, че не занм точният лихвен процент колко е на ДСК, вероятно е 18%

по-точно 17,95% и преведох 334лв 😑 в момента имам останали 9лв при лимит 500лв

преди 9 минути , Георги Матеев каза:

Точно так В противен случай ще ти тече много неприятна лихва върху паричния трансфер до момента, в който не погасиш пълния лимит на картата.

🥺 да е...

Публикувано:
20 minutes ago, Ivko said:

Да. На мен не ми се е случвало, но тук имаше такива оплаквания.

• Смея се 1
Публикувано:
преди 13 минути , Радослав каза:

334 х (17.95/360)% = 0.1665361111111111лв ежедневна лихва, естествено закръглена на 0.17лв....

Да ако е този процента защото поне при другите ми КК плащане си с един %, а при теглене си с друг. 

А този лихвен процент при КК не е ли на месец или е годишен 😄 нещо съм много скаран с банките

Публикувано:
преди 13 минути , Ivko каза:

Да ако е този процента защото поне при другите ми КК плащане си с един %, а при теглене си с друг. 

А този лихвен процент при КК не е ли на месец или е годишен 😄 нещо съм много скаран с банките

Годишен е😀

• Смея се 1
Публикувано:
преди 26 минути , Радослав каза:

334 х (17.95/360)% = 0.1665361111111111лв ежедневна лихва, естествено закръглена на 0.17лв....

Закръглянето не става за всеки ден, а се изчислява при излизане на извлечението за отчетния период, общо за дните на начисляване на лихва.

Публикувано:
2 minutes ago, rip said:

Закръглянето не става за всеки ден, а се изчислява при излизане на извлечението за отчетния период, общо за дните на начисляване на лихва.

Да, така е. Но е правилно сметнато при изчисленията на @Радослав

Публикувано:

@Банка ДСК С оглед трудните времена за туристическата индустрия, хиляди клиенти на кредитните ви карти ще получават средства обратно, за отменени пътувания, билети, хотели и т.н.

1. Каква е официалната политика на банката, в частност с начисляването на бонуси по кредитни карти (Уиз и стандартни), за покупки на ПОС терминал, които са били възстановени след осчетоводяването, за което е била начислена и такса "получаване на суми" на обратния превод ?

2. Къде е спомената същата тази политика, в писмен вид, и как може да се следи за нейната промяна?

• Харесвам 3
Публикувано:

Вече е задаван този въпрос. Точките не губят при refund, но имаш такса за получаване на средства по карта 0.5% и курсова разлика.

Публикувано:

Предполагам се има предвид дали се предвиждат някакви специални мерки по случай кризата

Тук банките махнаха таксите при плащане на сметки с кредитна карта, а пък правителството махна данък финансова операция при ползването на кредит

Аз няма да се възползвам, но все е нещо

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.