Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 1 час, Цвете каза:

Т.Е. Периодът на извлечение не е 20 - ти или 15 - ти, а този в който си получил картата си? Договорът не е при мен в момента и за това ....

Чакай сега. малко се пообъркахме.

Периода на излечение т.е. датата на изтичане на месеца след която в 15 дневен срок следва да се погаси задължението или поне да се внесе минимална сума за да не се блокира картата (но тогава текат лихви) не зависи от датата на взимане на картата. Поне при мен е така.

Аз си взех картата на 22 или 23 юли. (първата ми транзакция е на 24 сутринта - тест с едно кафе)

Но датата на излечението е 10 т.е. на 10 август.  На 11 август получих sms: "DSK Bank 11/08/2018 Sumata za revolvirane po vasha kreditna karta (smetka: ……………) e ….. BGN. Kraen srok za vnasyane 27/08/2018"

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , ven62 каза:

Чакай сега. малко се пообъркахме.

Периода на излечение т.е. датата на изтичане на месеца след която в 15 дневен срок следва да се погаси задължението или поне да се внесе минимална сума за да не се блокира картата (но тогава текат лихви) не зависи от датата на взимане на картата. Поне при мен е така.

Аз си взех картата на 22 или 23 юли. (първата ми транзакция е на 24 сутринта - тест с едно кафе)

Но датата на излечението е 10 т.е. на 10 август.  На 11 август получих sms: "DSK Bank 11/08/2018 Sumata za revolvirane po vasha kreditna karta (smetka: ……………) e ….. BGN. Kraen srok za vnasyane 27/08/2018"

Сега вече ми се изясни ситуацията! Благодаря!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , EliDion каза:

Някой може ли вече да каже какво се случва със стотинките. В края на месеца дали се събират до левчета. Надявам се да ми е ясен въпроса.

Ако съм разбрал въпроса, отговора е тук:

Връзка към коментар

Точно заради този пост ми е въпроса. т.е. трябва да плащаме с тази карта само точни суми. 🤔 Т.е. осчетоводява се конкретната транзакция и се обръща в точките за цели левчета, а не се събира цялата сума и да се начислят като точки и сумарно стотинките от всички транзакции в края на месеца. Ако пазаруваш с евро в чужбина хич не е кеф 1,96, т.е. 0.96 ст. гориш, така да го разбирам?

Тъй като не съм ползвала кредитна карта до сега - може ли, когато пазаруваш на терминал да изискаш смесено плащане, както с дебитните карти, до определена цяла сума, а остатъка да го платиш в кеш?

Връзка към коментар
преди 20 минути , EliDion каза:

т.е. трябва да плащаме с тази карта само точни суми. 

не трябва, разбира се, само ако искате да цепите стотинката на четири...

Тъй като не съм ползвала кредитна карта до сега - може ли, когато пазаруваш на терминал да изискаш смесено плащане, както с дебитните карти, до определена цяла сума, а остатъка да го платиш в кеш?

може да, то не зависи дали е кредитна карта или не, а от касата. Ама то си е разправия, ако се прави всеки път само заради точните суми. 

Ако пазаруваш с евро в чужбина хич не е кеф 1,96, т.е. 0.96 ст. гориш, така да го разбирам?

не точно, ако платиш 20,90 лв ти дават 0.40 в Уиз кредити 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 минути , neuromancer каза:

не точно, ако платиш 20,90 лв ти дават 0.40 в Уиз кредити

значи съвсем точно - 20лв. *2% са 0.40, т.е. за 0,90ст., не ти се начислява нищо. Ако обаче за месеца имаш примерно 200транзакции със по Х,20лв, това са 200*0,20=40лв., за които нямаш точки в уиз. Така ли е?

Редактирано от EliDion
Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

да, но това са 0,80 лв в Уиз кредити все пак, не е цяло състояние

Зависи как разглеждаш нещата. За някои състояние, за други джобни. Както са казали хората - "Капка по капка - вир"

Връзка към коментар
преди 5 минути , EliDion каза:

значи съвсем точно - 20лв. *2% са 0.40, т.е. за 0,90ст., не ти се начислява нищо. Ако обаче за месеца имаш примерно 200транзакции със по Х,20лв, това са 200*0,20=40лв., за които нямаш точки в уиз. Така ли е?

Да, точно така е. И се надявам, че точно това съм написал в цитирания пост от преди 2-3 страници.

p.s. Друг е въпроса, че от както го разбрах не мога да спя спокойно. :wink:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
В момента, Цветелин каза:

Някой дали вече е изпробвал плащане на билет за градски транспорт в Холандия с тази карта?

Аз-да. Работи. Това си е напълно функционална кредитна карта.

За Холандия проблем има в AH (Алберт Хайм) - 90% от техните супермаркети. Та с повечето кредитни и дебитни БГ карти плащане там не може да стане.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , ven62 каза:

Да, точно така е. И се надявам, че точно това съм написал в цитирания пост от преди 2-3 страници.

p.s. Друг е въпроса, че от както го разбрах не мога да спя спокойно. :wink:

Подведох се защото пишеш, че са те ощетили с 0,28ст., малко ми се видяха, ако правиш повече транзакции за повече време, както ще е в моя случай. Очаква се пътуванията ми да започнат догодина февруари, а до тогава доста транзакции ще се съберат.

Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

Аз-да. Работи. Това си е напълно функционална кредитна карта.

За Холандия проблем има в AH (Алберт Хайм) - 90% от техните супермаркети. Та с повечето кредитни и дебитни БГ карти плащане там не може да стане.

Попитах, защото с кредитна карта на друга банка не успях да платя.

Връзка към коментар
преди 7 минути , EliDion каза:

Подведох се защото пишеш, че са те ощетили с 0,28ст., малко ми се видяха, ако правиш повече транзакции за повече време, както ще е в моя случай. Очаква се пътуванията ми да започнат догодина февруари, а до тогава доста транзакции ще се съберат.

Тия 28 ст. са за транзакции от 24-25 юли до 10 август.

Ти сега съвсем ме разстрой - следващия месец ще ми е пълен и ще ме ощетят с над 50 ст. Ужас!

Така, ако продължа да апроксимирам за 10 месеца ще съм назад с 5 лв. Wizz бонуси. … Още по-голям ужас. 

-----

Извинявам се ако странното ми чувство за хумор те засяга по някакъв начин.

----------------------------

преди 3 минути , Цветелин каза:

Попитах, защото с кредитна карта на друга банка не успях да платя.

От около година в повечето автобуси (на трамвай не съм се качвал) на Амстердам може да платиш билета си единствено с карта. Пробвал съм с дебитна на ЦКБ и с две кредитни на ДСК (нормална и тази кобрандираната с Wizz). И трите минаваха без проблем.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

Тия 28 ст. са за транзакции от 24-25 юли до 10 август.

Ти сега съвсем ме разстрой - следващия месец ще ми е пълен и ще ме ощетят с над 50 ст. Ужас!

Така, ако продължа да апроксимирам за 10 месеца ще съм назад с 5 лв. Wizz бонуси. … Още по-голям ужас. 

-----

Извинявам се ако странното ми чувство за хумор те засяга по някакъв начин.

----------------------------

Разстроила съм те, аз съм в пълен потрес.🤬 Сега като с купоните за храна, ще ме набутват по една вафла отгоре, че да излязат сметките. Ама пък ще си упражнявам смятането на ум до касата...🤣

Връзка към коментар

Някой знае ли нещо повече за условията на закриване на картата преди изтичане дори на първата година? Доколкото четох, тези 45 лв за поддръжка на картата се взимат накрая на първата година.

Връзка към коментар

Аз не мога да разбера драмата с тези бонуси,проценти и точки?! Самата идея за бонус-членството, което имате с тази карта е повече от достатъчно. Изобщо не гледам от коя транзакция какво и дали съм натрупал нещо, че чак да се вайкам 😁😜

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , mary_shery каза:

В крайна сметка картата за 1 година ли е или за 3? След първата година ли може да се прекрати или след третата?

Всяка карта може да се прекрати по желание, и след няколко седмици, ако не ти хареса... 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ето и моите два вьпроса, на които момичето от ДСК не можа да ми отговори, но слава Богу, тук има компетентни хора 😉

1. Точките, които натрупвам днес, щемпга да ползвам до 31.12.2019, нали?

2. С точките мога ли да купя билет за трето лице (без да пьтувам аз и без дискаунт клуб)?

Връзка към коментар
Преди 1 час, noshtna_ptica каза:

Ето и моите два вьпроса, на които момичето от ДСК не можа да ми отговори, но слава Богу, тук има компетентни хора 😉

1. Точките, които натрупвам днес, щемпга да ползвам до 31.12.2019, нали?

2. С точките мога ли да купя билет за трето лице (без да пьтувам аз и без дискаунт клуб)?

1. Точките, които натрупаш днес имат "срок на годност" в ДСК. Те там могат да си стоят до този срок. В момента в който ги прехвърлиш в акаунта си в WIZZ те се превръщат в левове и стотинки, които може да използваш една година напред от датата на прехвърляне в WIZZ.

2. За да използваш предимствата на дискаунт членството на WIZZ (вкл. и баланса си в wizz профила т.е. парите от точки, хотели, …) трябва да си един от пътниците.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.