Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Георги Матеев
преди 8 минути , Мари Николова каза:

Относно точките забелязвам, че ако сумата е 20,49лв в профила се прехвърлят 20 лв, ако е 20,51 лв се прехвърлят 21лв.

Това е ценно инфо - жалко, че не беше открито по-рано и вече не мога да се възползвам поради закриване на Уиз картите.

Само аз ли веднага си представих 100 трансфера от по 51 точки и съответно получени в профила 100 лв вместо 51 лв? Закръглянето можело и да не е чак толкова лошо нещо :angel:

Това е и интересен експеримент. Кой "бъг" ще се фиксне с предимство - закръглянето на точките и подаряването на 49 стотинки на всеки лев или липсващото инфо в смс-ите? Залагам на първия 🙂

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , Георги Матеев каза:

Само аз ли веднага си представих 100 трансфера от по 51 точки и съответно получени в профила 100 лв вместо 51 лв? Закръглянето можело и да не е чак толкова лошо нещо :angel:

Грешна математика ползваш, Матеев... :girl_blum: Сумата би била 100 лв срещу 0 лв 😉

20.51 = 21

20.49 = 20

100 x 20 = 2000

100 x 21 = 2100 

...flies away... :girl_witch:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , Георги Матеев каза:

Това е ценно инфо - жалко, че не беше открито по-рано и вече не мога да се възползвам поради закриване на Уиз картите.

Само аз ли веднага си представих 100 трансфера от по 51 точки и съответно получени в профила 100 лв вместо 51 лв? Закръглянето можело и да не е чак толкова лошо нещо 

Мисля, че е отскоро и не съм експериментирала да прехвърлям стотинки.А, ти като си толкова находчив, тези идеи не може ли да ги даваш по-завоалирано.:laugh:Аз толкова се старах да пускам информация в теми различни от тази на Уиз , че полетите до Санкт Петербург вероятно ще бъдат отменени до средата на юли :biggrin:

@chandni,той има предвид прехвърляне само на стотинки 🙂

• Смея се 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 19 минути , chandni каза:

Грешна математика ползваш, Матеев... :girl_blum: Сумата би била 100 лв срещу 0 лв 😉

20.51 = 21

20.49 = 20

100 x 20 = 2000

100 x 21 = 2100 

...flies away... :girl_witch:

Сравнявах чисто теоритично... Ако въобще нямаше закръгляне и всяка точка даваше точния брой стотинки, поне на теория 51 точки щяха да носят в профила 51 стотинки вместо 1 лев, та при 100 х 51 точки ще получиш 100 лв. вместо 51 лв. Идеята е така да се вдигне КПД-то на всяка точка на макс - та това си е 49% печалба! 😛

преди 19 минути , Мари Николова каза:

А, ти като си толкова находчив, тези идеи не може ли да ги даваш по-завоалирано.:biggrin:

Съвсем умишлено го написах публично с цел експеримент. Забелязал съм, че някои бъгчета се оправят приоритетно пред други 😉

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Сравнявах чисто теоритично... Ако въобще нямаше закръгляне и всяка точка даваше точния брой стотинки, поне на теория 51 точки щяха да носят в профила 51 стотинки вместо 1 лев, та при 100 х 51 точки ще получиш 100 лв. вместо 51 лв. Идеята е така да се вдигне КПД-то на всяка точка на макс - та това си е 49% печалба! 😛
😉

Чисто теоретично, ако нямаше никакво закръгление, за 51 точки, щеше да получиш 51 лв, не 100... 🙂 А понеже се заговорихме за закръгление и множител 100, при това положение 100 транзакции с по 51 стотинки вместо 49, ще вдигнат получената сума със 100 лв, спрямо същите транзакции при сума, завършваща на 49 ст. 🙂 

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 12 минути , chandni каза:

Чисто теоретично, ако нямаше никакво закръгление, за 51 точки, щеше да получиш 51 лв, не 100... 🙂 А понеже се заговорихме за закръгление и множител 100, при това положение 100 транзакции с по 51 стотинки вместо 49, ще вдигнат получената сума със 100 лв, спрямо същите транзакции при сума, завършваща на 49 ст. 🙂 

Всъщност от този момент нататък това вече не е теория, а реална практика 🙂 Сега си преглеждах последната точкова транзакция преди закриване на картата - прехвърлил съм 62 точки и съм получил в Уиз акаунта 1 лев. Значи потвърждавам 100%, че всичко от 0,51 лв нагоре автоматично се закръгля на 1 лев. Само не ми е ясно банката или авиокомпанията извършва закръглянето, но реално е все тая.

5100 точки трансферирани накуп биха били 51 лв, но 5100 точки пуснати на 100 трансфера х 51 точки са 100 лв. Хайде да те видя сега дали ще ми биеш тая 49% доходност на точка 😛

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

Хайде да те видя сега дали ще ми биеш тая 49% доходност на точка

Абе имаше една такава "вратичка", при която доходността при някои инWizzтитори достигна даже 3-цифрени проценти, ама "врътнаха кранчето"... :girl_crazy:

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 30 минути , Георги Матеев каза:

5100 точки трансферирани накуп биха били 51 лв, но 5100 точки пуснати на 100 трансфера х 51 точки са 100 лв. Хайде да те видя сега дали ще ми биеш тая 49% доходност на точка

По ми е интересно да видя как се стараеш да правиш покупки за да имаш всеки път  по 51 точки в профила 😛

• Смея се 2
Връзка към коментар

Предполагам сега ще има модификация не на закръглянето, а възможността да прехвърляш колкото точки искаш ти. Натрупаните точки ще започнат да се прехвърлят всички заедно.

Дано банката помни поне поетия ангажимент до определена дата да визуализира коя трансакция колко точки дава. 
Надявам се също да не мълчат от банката и да вземат отношение по всеки друг повдигнат, но подминат въпрос в темата. Ще бъде от полза и за клиентите и за банката.

примерът на Матеев със закриването ще бъде последван от доста хора, в противен случай за жалост.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
1 hour ago, Георги Матеев said:

Всъщност от този момент нататък това вече не е теория, а реална практика 🙂 Сега си преглеждах последната точкова транзакция преди закриване на картата - прехвърлил съм 62 точки и съм получил в Уиз акаунта 1 лев. Значи потвърждавам 100%, че всичко от 0,51 лв нагоре автоматично се закръгля на 1 лев. Само не ми е ясно банката или авиокомпанията извършва закръглянето, но реално е все тая.

5100 точки трансферирани накуп биха били 51 лв, но 5100 точки пуснати на 100 трансфера х 51 точки са 100 лв. Хайде да те видя сега дали ще ми биеш тая 49% доходност на точка 😛

Подценяваш се....доходността ти е даже 96%, 51 лв + 96% = 100 лв 😀

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Закръглянето

Жоре, много внимавай с математиката и закръгляването, защото @chandni-то ги следи изкъсо тия неща, питай ме как съм си патил ... :biggrin:

• Смея се 5
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 50 минути , imarev каза:

Усещам как системата на ДСК и УИЗ започва да се бъгва😄😄

Шок! Това ще се случва и на двете системи за първи път. Жокер: най-ефективно прехвърляне на точките от ДСК Директ става в периода 23:00 - 04:30 часа, тогава дават 10% допълнителен бонус :grin:

преди 25 минути , Todor Milchev каза:

Подценяваш се....доходността ти е даже 96%, 51 лв + 96% = 100 лв 😀

Всъщност прав си... И още по-добре звучи даже - влагаш 51 стотинки, получаваш левче, реализираш 96% доходност. Просто прекалено много бързах да натрия носа на @chandni и калкулатора ми се счупи 😛

Фиче, внимавам аз, внимавам, ма гледай от бързане какви технически грешки стават...

• Смея се 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Залагат на трайното, защото откакто е започнала тази тема, периодично се поставя твоя въпрос.

Аз съм се заела да наблюдавам има ли подвеждане на клиентите в друга насока при формирането на точките. На два пъти тук съм споделяла, че съм имала увеличение на точките вследствие натрупването на разликата в стотинките, които първоначанто не се удвояват. Откакто си водя сметка, това се е случвало през август-септември 2019 и декември-януари. От тогава стотинките са игнорирани при формирането на точките. Не мога да разбера натрупването все още ли важи, на определен период ли се прави или при достигане на определена натрупана сума.

За да не гадая и да не пиша тук неща, които е възможно да не са верни, моля @Банка ДСК да каже вземат ли се предвид и въобще натрупват ли се стотинките при формирането на точките и по какви правила?

преди 4 часа, Мари Николова каза:

Забавянето в превръщане на сумите в точки също е дразнещо, но да приемем, че не само ДСК имат вина 🙂

Относно точките забелязвам, че ако сумата е 20,49лв в профила се прехвърлят 20 лв, ако е 20,51 лв се прехвърлят 21лв.

Здравейте,

Точки се натрупват за всеки всеки цял лев, платен  при търговец. Например: за трансакция на стойност 10,20 BGN ще получите 40 т. при плащане на www.wizzair.com и 20 т., ако плащането е извършено при друг търговец. Този механизъм се прилага от стартирането на програмата и до момента не е променян.

Не бихме могли да коментираме логиката, която прилагат Wizz Air при трансформиране на точките, но в случая по-скоро не се касае за закръгляване, а за специфика при визуализация за сумите ( информацията за стотинките се съхранява и се визуализира при достигане на цял лев).

Поздрави,

Екипът на Банка ДСК

• Замислям се 2
Връзка към коментар

Здравейте,

@Банка ДСК отново ли сте започнали да взимате такси за зареждане на Револют акаунти, чрез кредитната карта DSK - Wizz air?

Единият месец не взимате, следващия взимате. Отново ли МСС кода на Револют се е сменил, това ли ще е пак оправданието?

• Шок 1
Връзка към коментар
On 7/31/2018 at 11:38 AM, ven62 said:

Това което забелязвам е, че точките са цяло, четно число т.е. ДСК ги закръглява, но винаги надолу. От колцентъра твърдят, че като се натрупа цял лев от закръгления ще сложат съответните  точки.

Е, би могло да се желае доста повече. Например,  да се вижда от коя точно транзакция са съответните точки.
:smile:

За стотинките преди време тук прочетох горното. Все пак се цитира колцентъра на банката.

Връзка към коментар
преди 6 часа, Мари Николова каза:

Забавянето в превръщане на сумите в точки също е дразнещо, но да приемем, че не само ДСК имат вина 🙂

В потвърдителния имейл закръгляват сумите, но в Уиз профила са точно толкова, колкото си прехвърлил.

преди 1 час, ДиянаВ каза:

За стотинките преди време тук прочетох горното. Все пак се цитира колцентъра на банката.

ДСК Уиз калкулират точки само вурху цялата част от сумата, дори остатъчната част да са 99 стотинки. 

Връзка към коментар

Днес явно ми е ден за въпроси.Ако падежът на КК е на 20то число, то всичко което е платено от 21 число нататък, трябва да отиде към следващото извлечение,нали така?Защото отчетният период е от 20ти до 20ти.Не е редно да се включват сумите,които си изхарчил между 21 и 23 число, когато излиза извлечението или аз нещо бъркам?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , Мари Николова каза:

Днес явно ми е ден за въпроси.Ако падежът на КК е на 20то число, то всичко което е платено от 21 число нататък, трябва да отиде към следващото извлечение,нали така?Защото отчетният период е от 20ти до 20ти.Не е редно да се включват сумите,които си изхарчил между 21 и 23 число, когато излиза извлечението или аз нещо бъркам?

Да, не влизат. И моето е 20-то. Преди малко излезе извлечението. Осчетоводени са на 22, но са от 20-ти последните.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , EliDion каза:

Да, не влизат. И моето е 20-то. Преди малко излезе извлечението. Осчетоводени са на 22, но са от 20-ти последните.

При мен са включени суми платени на 21 и 22 число и то след като съм погасила част от задължението на 22ри, което вече ми се струва нагло. Дори не са осчетоводени все още. Някой друг с подобни наблюдения?

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Мари Николова каза:

При мен са включени суми платени на 21 и 22 число и то след като съм погасила част от задължението на 22ри, което вече ми се струва нагло. Дори не са осчетоводени все още. Някой друг с подобни наблюдения?

Според мен бъркаш... Преброй до 10, провери транзакциите, виж дали не са от граничния период на предишната засечка. Може да имат много трески за дялане (заради което и вече не са ни обслужваща банка), но сумите за погасяване винаги са съотвветствали. Сигурна съм, че има логично обяснение и няма как да са ти включили суми, изхарчени на 21-ви и 23-ти, които дори още не са осчетоводени, в извлечението. 

Връзка към коментар
преди 14 минути , Мари Николова каза:

Аз. Преди половин час установих, че в извлечението ми са включени плащания от 21.06, също и едно от 20.06, което е осчетоводено на 22.06.

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Като ти излезе фактурата, тя не се променя повече и няма как да включат в нея следващи плащания. Ако си гледаш текущото извлечение, ще се появяват естествено, но са към следващата фактура, която е отворен

Точната дата, на която излиза фактурата може да варира според празници и работни дни

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.