Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 22 минути , nino каза:

Искам да попитам - нали членството в Дискаунт клуба е активно до валидноста на картата ?

Моята е издадена януари 2019 г , но като вляза в Уизеър акаунта си пише , че членството ми изтича януари 2021 г , а не януари 2022 , докогато е активна картата. Имате ли идея защо е така ?

Подновява се всяка година за период от една година. Януари 2021 ще се поднови автоматично до 2022. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, yordanov каза:

Подновява се всяка година за период от една година. Януари 2021 ще се поднови автоматично до 2022. 

@yordanov много ти благодаря !

Явно това ми е убягнало .

Връзка към коментар

Здравейте ,

типично в мой стил , точно когато "нещо" вече стане неактуално или "неизгодно" аз се сещам да се включа. Та в този ред на мисли , си чакам картата DSK WIZZ и имам няколко въпроса свързани с нея (извинявам се ако на някои от тях е отговорено назад в темата , макар че я попрочетох след 73-та страница , може да съм пропуснал отговорите).

1. Ако картата се използва през Curve , това оказва ли влияние на кешбека/точките по някакъв начин ? Визирам покупки на физически и виртуален POS , както и възможността да купувам в сайта на WIZZ през Curve , за да избегна евентуалното превалутиране за което се говори след 05.02 ? Т.е ако я сложа зад Curve и си пазарувам всичкo по този начин , мога ли да разчитам на 2% при всички търговци и 4% при WIZZ , както би било ако ползвам картата директно ?

2. Зареждането на Револют - дали се оправи неяснотата относно Плащане на POS/Паричен трансфер  , или все още е - "тука има , тука няма"

3. Плащане на битови сметки при наличие само на DSK WIZZ карта (DSK Direkt и DSK Smart са пасивни в този случай) , има ли такси ако се използва картата през epay.bg , съответно начисляват ли се точки ? Има ли някакъв друг начин за плащане на битови сметки , по възможност без такси , като същевременно се запази начисляването на точки (или много искам вече :) )

4. Някакви полезни "врътки" с картата , ако изобщо ги има все още - може и на лично :)

Благодаря предварително за отговорите !

Връзка към коментар
преди 3 минути , jenkov каза:

Има ли някакъв друг начин за плащане на битови сметки , по възможност без такси , като същевременно се запази начисляването на точки

На банкомат на ДСК.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , jenkov каза:

4. Някакви полезни "врътки" с картата , ако изобщо ги има все още - може и на лично 🙂

И защо на лично?

Връзка към коментар
преди 38 минути , jenkov каза:

Здравейте ,

типично в мой стил , точно когато "нещо" вече стане неактуално или "неизгодно" аз се сещам да се включа. Та в този ред на мисли , си чакам картата DSK WIZZ и имам няколко въпроса свързани с нея (извинявам се ако на някои от тях е отговорено назад в темата , макар че я попрочетох след 73-та страница , може да съм пропуснал отговорите).

1. Ако картата се използва през Curve , това оказва ли влияние на кешбека/точките по някакъв начин ? Визирам покупки на физически и виртуален POS , както и възможността да купувам в сайта на WIZZ през Curve , за да избегна евентуалното превалутиране за което се говори след 05.02 ? Т.е ако я сложа зад Curve и си пазарувам всичкo по този начин , мога ли да разчитам на 2% при всички търговци и 4% при WIZZ , както би било ако ползвам картата директно ?

2. Зареждането на Револют - дали се оправи неяснотата относно Плащане на POS/Паричен трансфер  , или все още е - "тука има , тука няма"

3. Плащане на битови сметки при наличие само на DSK WIZZ карта (DSK Direkt и DSK Smart са пасивни в този случай) , има ли такси ако се използва картата през epay.bg , съответно начисляват ли се точки ? Има ли някакъв друг начин за плащане на битови сметки , по възможност без такси , като същевременно се запази начисляването на точки (или много искам вече 🙂 )

4. Някакви полезни "врътки" с картата , ако изобщо ги има все още - може и на лично 🙂

1. Не, получава се кешбек обаче трябва да се има предвид лимита на Curve за месечни плащания. Избягвам да плащам през Curve през уикенда, курсовете са по-неизгодни. Като куриоз мога да отбележа факта, че последния ми опит да платя с карта DSK/Wizz на сайта на Wizz беше неуспешен.

2. Не, и едва ли ще се оправи точно с ДСК 🙂 Лично мнение. Револут се зарежда евтино с евра през СЕПА, не знам защо си го причинявате това с картите.

3. През epay.bg има такси, точки се начисляват, но таксите на epay.bg ги обезсмислят. Без такси се плаща на сайта на съответния доставчик или на банкомат. Не е задължително да е банкомат на ДСК.

4. Врътки с картата не се сещам освен, че не вече не става за пътуващи хора, каквато уж е идеята. Плащам само битовите сметки през нея, и то по-скоро по инерция. Картите на Дайнерс са доста по-смислени и с по-добри вал. курсове и т.н., дано не им хрумнат някакви идеи да ги развалят.

ДСК и мен напоследък сериозно ме дразнят, доста често вече не им работи и банкирането. Ако някой има идеи за по-добри алтернативи моля да сподели.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , crazyhorse каза:

И защо на лично?

В никакъв случай не е задължително , просто не съм сигурен дали някой от евентуалните "врътки" не противоречат на правилата на форума (още ги чета) 🙂

Връзка към коментар
преди 17 минути , logist13 каза:

1. Не, получава се кешбек обаче трябва да се има предвид лимита на Curve за месечни плащания. Избягвам да плащам през Curve през уикенда, курсовете са по-неизгодни. Като куриоз мога да отбележа факта, че последния ми опит да платя с карта DSK/Wizz на сайта на Wizz беше неуспешен.

3. През epay.bg има такси, точки се начисляват, но таксите на epay.bg ги обезсмислят. Без такси се плаща на сайта на съответния доставчик или на банкомат. Не е задължително да е банкомат на ДСК.

Благодаря ти много за отговорите !

Като цяло драмата с Curve-то е по 3 причини:

1-во обединява ми картите и си ги Switch-вам лесно и лесно манипулирам валутата в която се "чарджи" картата под нея.

2-ро си плащам с часовника , ама е с тъй като е Wear OS с Google Pay , който както знаем не се поддържа в БГ , Curve е единствената карта , която успях да "излъжа" да проработи в БГ с него. Револют-а ми е с BG BIN и т.н драми ....

3-то Искам оригиналната карта да я дам на жена ми , а аз да си ползвам Curve-то. По този начин , няма да се налага да вадя 2-ра карта.

Общо взето все основателни причини. За лимита знам , както и за събото-неделния курс. Тук се включва Револют-а , който вероятно просто ще продължа да си зареждам с дебитната карта. Въпроса ми беше по-скоро информативен , тъй като зареждането през карта DSK WiZZ би имало смисъл , единствено ако и затова се трупаха точки , т.е към момента не виждам смисъл 🙂

Остава единствено драмата с битовите сметки , тъй като варианта "физически" на банкомат е доста непрактичен , а не всеки търговец приема директно плащане , но ще го избистря и него 🙂

П.С Към момента ползвам КК на Уникредит през epay.bg - при тях парадокса е че с дебитните им карти Visa/Mastercard има такси за плащане на битови сметки през epay.bg и през тяхното банкиране. За КК Mastercard има такса за плащане през тяхното банкиране , но не и през epay.bg , шарен свят ... 🙂

Благодаря още веднъж !

Връзка към коментар
Георги Матеев
На 22.06.2020 г. в 11:23, zzxxcc каза:

Общи условия за издаване и обслужване на кредитни карти
ЧЛ.13.
/8/ С прекратяване на договора за кредитна карта се прекратява членството на Клиента в „Wizz Discount Club“ програмата на Wizz Air

Бих искал да уточня, че към момента това условие не се спазва.

Повече от 2 седмици след закриване на Уиз картите (основна + допълнителна) и прекратяване на договора все още имам активно членство в Wizz Discount Club. Може инфото да е полезно на други, които евентуално са решили да закриват.

Оставам с впечатление, че WDC просто ще изтече сам на оригиналната дата, а няма да бъде спрян предсрочно.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 3 часа, jenkov каза:

Искам оригиналната карта да я дам на жена ми

Иначе казано - искаш да сложиш на жена си проследяващо устройство, защото SMS-ите ще идват на твоя телефон.

P.S.: По поставените въпроси - точки през Curve се начисляват, както при плащане с оригиналната карта, но няма никаква логика да се плаща с Curve в wizzair.com и това да бъде възнаградено с 4% точки.

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 16 часа, Ilian359 каза:

P.S.: По поставените въпроси - точки през Curve се начисляват, както при плащане с оригиналната карта, но няма никаква логика да се плаща с Curve в wizzair.com и това да бъде възнаградено с 4% точки.

Всъщност това звучи логично , ако купя билет на WIZZ (през техния сайт) с Curve , би следвало да ми се начислят 2% , като при всяка друга покупка , тъй като терминала от гледна точка на WIZZ картата е терминала на Curve , а не на wizzair.

1. При билети с отправна точка България е ясно , че това е безсмислено , цената е в BGN.

2. Ако обаче направя резервация на стойност 200 EUR , какво би се случило:

2.1 Плащам 200 EUR директно с картата: 200 х 1.9796 = 395.95 и получавам 1583 точки т.е 15.83лв за бъдещи резервации.

2.2 Плащам с Curve (допускаме че не е през уикенда, ако е през уикенда също се губи смисъла): 200 х 1.956 = 391.2 и получавам 782 точки т.е 7.82лв за бъдещи резервации + 4.75 от разликата в сумите = 12.57лв.

Извод: билети през сайта на WIZZ само директно с картата , въпреки неизгодното превалутиране , ако вземат и да размислят за тази такса , ще е супер 🙂

п.п. Стана малко дълго , дано е полезно все пак на някой... И все пак , мисля да пробвам с подобна покупка когато имам възможност , може да се окаже че все пак начислява 4% , просто зависи как "match-ват" покупките през сайта на wizzair 🙂

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 54 минути , jenkov каза:

Всъщност това звучи логично , ако купя билет на WIZZ (през техния сайт) с Curve , би следвало да ми се начислят 2% , като при всяка друга покупка , тъй като терминала от гледна точка на WIZZ картата е терминала на Curve , а не на wizzair.

1. При билети с отправна точка България е ясно , че това е безсмислено , цената е в BGN.

2. Ако обаче направя резервация на стойност 200 EUR , какво би се случило:

2.1 Плащам 200 EUR директно с картата: 200 х 1.9796 = 395.95 и получавам 1583 точки т.е 15.83лв за бъдещи резервации.

2.2 Плащам с Curve (допускаме че не е през уикенда, ако е през уикенда също се губи смисъла): 200 х 1.956 = 391.2 и получавам 782 точки т.е 7.82лв за бъдещи резервации + 4.75 от разликата в сумите = 12.57лв.

Извод: билети през сайта на WIZZ само директно с картата , въпреки неизгодното превалутиране , ако вземат и да размислят за тази такса , ще е супер 🙂

п.п. Стана малко дълго , дано е полезно все пак на някой... И все пак , мисля да пробвам с подобна покупка когато имам възможност , може да се окаже че все пак начислява 4% , просто зависи как "match-ват" покупките през сайта на wizzair 🙂

Мисля, че ДСК следи единствено дали в името на терминала съществува думата "WIZZAIR" и тогава начислява 4%.

Curve не променя името на терминала, а само добавя едно *CRV отпред. Тоест, за ДСК би трябвало да е едно и също дали терминала е WIZZAIR HU или *CRV WIZZAIR HU и съм почти сигурен, че и при плащане чрез Curve пак ще даде 4%.

В подкрепа на горното твърдение - веднъж купувах билет (директно с картата) опериран от Wizz Air UK и незнайно защо терминалът беше с име W.AIR UK. ДСК тогава даде само 2%, тъй като очевидно липсваше думата WIZZAIR.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Георги Матеев каза:

В подкрепа на горното твърдение - веднъж купувах билет (директно с картата) опериран от Wizz Air UK и незнайно защо терминалът беше с име W.AIR UK. ДСК тогава даде само 2%, тъй като очевидно липсваше думата WIZZAIR.

@Георги Матеев Чест и почитания ! 🙂

Точно това имах предвид и аз , все пак без конкретна проба няма как да се каже със сигурност.

Връзка към коментар

Когато не успях да си платя директно с DSK-Wizz картата на сайта на Wizz, го направих през Curve, 4% се отчетоха коректно. Общо взето купуването директно с картата DSK-Wizz има смисъл само ако се пазаруват билети с изходна точка България, т.е. в лева. Стигне ли се до превалутиране (независимо дали с картата DSK-Wizz = дървен курс + такса превалутиране или на сайта на Wizz = много дървен курс) изобщо няма смисъл. Тогава примерно решения са или Curve, или Diners, или Revolut.

Връзка към коментар
преди 8 минути , logist13 каза:

решения са или Curve, или Diners, или Revolut.

Всъщност , щом това е вярно за Curve , тогава спокойно можеш да си го ползваш по принцип...

С Diners влизаме в съвсем друга хипотеза и пак е въпрос на сметки и нужди.

С Револют губим кешбека...

Връзка към коментар
преди 28 минути , jenkov каза:

Всъщност , щом това е вярно за Curve , тогава спокойно можеш да си го ползваш по принцип...

С Diners влизаме в съвсем друга хипотеза и пак е въпрос на сметки и нужди.

С Револют губим кешбека…

Ами тази работа с губенето на кешбека е доста относителна. Ако плащам в евро, с ДСК - Уиз карта, удоволствието ще ми струва 1,9796 лева за евро. Към момента курса на Револут е 1,9565, а разликата скромните 0,0231 стотинки за евро, които ти излизат директно от джоба и на момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, logist13 каза:

скромните 0,0231 стотинки за евро, които ти излизат директно от джоба и на момента.

То ако бяха 0.0231 стотинки щеше да е пренебрежимо , ама са 0.0231 лева. :wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Не е като отделна такса, просто курса е дървен.В леи не съм купувала билети, но при полска злота и швейцарски франк, колкото и зле да е курса, пак имаше някаква изгода да се ползва Уиз картата.

Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

Нямаше ли такса превалутиране 1% отскоро? Сума народ се възмущаваше

Да, така е.Имах предвид, че не е като отделна такса, а идва с по-лош курс. Крайният резултат е един и същ.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Граф Вронски

@Банка ДСК, здравейте. Вчера подадох заявление за издаване на ЕЗОК. Бях си изтеглил заявлението от сайта на ЕЗОК, попълних го и с разпечатеното копие отивах в клона на Sofia Ring Mall-a. Направих така, защото си спомням, че миналата година направих същите действие по заръка на Ваши служители. И сега тази година, давайки документите, служителят ми каза, че няма нужда от това и той разпечата също копие с данните ми и на което аз се разписах. 
Точно това се и питах защо, ако всяка година (аз лично по едно и също време си обновявам картата), трябва да изваждам и попълвам заявлението. Има ли наистина нужда от това мое действие? Освен може би, когато личната картата е сменена, тъй като това ще доведе до разминаване на данните, които имате? 

Благодаря.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен зависи на кой служител попаднеш. В началото на годината заведох майка ми в клона на бул. "Ломско шосе" 2а. Нищо не носехме, принтираха каквото трябва, тя се подписа и това беше.

Две - три седмици по-късно отидох в същия клон, служителката ми даде един формуляр и ми каза да го попълня и да отида следващия път с попълнен формуляр. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.