Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 53 минути , Hristo Rusev каза:

1. Освен да ти активират телефона, трябва да ти направят Активен достъп в банкирането (Web и Мобилно)т.е. да можеш да подписваш преводи/заявки през двата канала. За целта трябва да имаш средство за авторизация ("DSK mToken" или "цифров сертификат с ПИН и SMS код")

Аз нямам сметка при тях освен тази към КК и съотврено няма как да имам такъв достъп за преводи и.т.н. имам си дск директ активиран, но той е до там да си следя парите и транзакцийте и да си прехвърлям точките. Те ми го казаха, че имам пасивен достъп само. Въпроса беше, че не мога да си сложа каратата в уолета защото става през дск смарт, а за да активирам дск смарт си влизаш през дск директ, но стигат до верификация на гсм номера, който не ми бе потвърден.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Досега не ми е правило впечатление но си погледнах извлечението от Януари как банката е преобразувала дирхам в лев. Дирхамите е преобразувала в евро, после еврото в лев.

Винаги ли е било така?

Защо след като е левова не преобразува директно в лев?

И да питам в банката има ли смисъл?

Връзка към коментар
преди 1 час, Mistela каза:

Досега не ми е правило впечатление но си погледнах извлечението от Януари как банката е преобразувала дирхам в лев. Дирхамите е преобразувала в евро, после еврото в лев.

Винаги ли е било така?

Защото като почти всяка Mastercard/Visa в България и тази карта е в евров сетълмент.

И защото на ДСК много им харесва после скришом да взимат 1% такса при превалутиране от евро в лев. Точно затова отдавна спряха да издават карти в евро, тъй като при тях не могат да начисляват тази такса.

Сложи Уиз картата зад Кърв, плащай навсякъде с Кърв и остави Кърв да прави превалутирането. Така ще избегнеш таксата на ДСК. @Madonna повече инфо ще намериш в темата за Кърв.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 39 минути , Георги Матеев каза:

Сложи Уиз картата зад Кърв, плащай навсякъде с Кърв и остави Кърв да прави превалутирането. Така ще избегнеш таксата на ДСК.

Как се прави това слагане?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Madonna каза:

Как се прави това слагане?

Регистрираш се в Кърв и добавяш ДСК картата в него.

Кърв е е като прокси карта - там не се зареждат пари както в Револют. При необходимост, конвертирането се случва по време на плащането. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Mistela каза:

Винаги ли е било така?

Аз много пъти съм плащала с ДСК карта с дирхами и курсът винаги си е бил окей и е нямало превалутиране към евро.

Връзка към коментар
преди 48 минути , Plamsi каза:

Аз много пъти съм плащала с ДСК карта с дирхами и курсът винаги си е бил окей и е нямало превалутиране към евро.

Това имах в предвид

0BE4D4F4-4798-4BF7-9D22-7DB315BC31B3.jpeg

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Ако някой се опитва да плаща с ДСК-Уиз на борда на Уиз и не успява - да не опитва повече тия дни.

Всички карти на десека са с офлайн лимит от нула лева - на база на официален отговор по преписка, която водих с гореупоменатата банка.

Остава мистерия как Уиз картата на борда на Райн ер няма този проблем и си се разплаща успешно.

• Смея се 6
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 9 часа, adreno каза:

Ако някой се опитва да плаща с ДСК-Уиз на борда на Уиз и не успява - да не опитва повече тия дни.

Всички карти на десека са с офлайн лимит от нула лева - на база на официален отговор по преписка, която водих с гореупоменатата банка.

Остава мистерия как Уиз картата на борда на Райн ер няма този проблем и си се разплаща успешно.

По-скоро остава мистерия как офлайн пос-терминалът на борда на самолета разбира, че картата има зададен нулев лимит - може би праща заявката за плащане по гълъб и чака отрицателния отговор от банката 🙂 По-голяма глупост не бях чувал отдавна, но десека са си шампиони.

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Това не е таква мистерия - позволението за офлайн плащане и офлайн лимита ги има записани в чипа. Съответно няма как да бъдат променени и в тази точка отговора им звучи логично.

Въпроса е, че аз със същата тази карта съм плащал на борда на Уиз, даже са ми начислявали и х4 точки преди, но след средата на миналата година нямам успех..

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 2 часа, adreno каза:

Това не е таква мистерия - позволението за офлайн плащане и офлайн лимита ги има записани в чипа. Съответно няма как да бъдат променени и в тази точка отговора им звучи логично.

Въпроса е, че аз със същата тази карта съм плащал на борда на Уиз, даже са ми начислявали и х4 точки преди, но след средата на миналата година нямам успех..

Далеч не при всички карти това инфо е в чипа. По-често този лимит (ако въобще има такъв, тъй като това е много рядко явление) е онлайн - например, ако картата не е подушвала банкомат, който да запише на чипа обновените данни. А и мисълта ми по-скоро беше, че картата ти така или иначе очевидно няма такъв лимит - след като плащаш с нея на борда на Раян - което прави отговора на десекато неверен.

Споменавам още нещо, което съвсем обезсмисля обяснението им. Знам скорошен случай за офлайн плащане със закрита дск карта, като плащането въпреки това после се появява като задължение в сметката. Та какво за офлайн лимита на пластиката? 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 1 час, adreno каза:

И аз съм плащала с картата на борда за два парфюма. Появи ми се известие след 10 дни посред нощ. Стреснах се, като помислих, че някой ми точи в момента картата. Като се разсъних, осъзнах, че става въпрос за моя забавена от Уиз транзакция.

Връзка към коментар

Имам още от пускането им в България карта Уиз на ДСК и нито веднъж не съм успявала да платя с нея по време на полета. Всеки път пробвам и всеки път завършваме с безпроблемно плащане с картата на мъжа ми, която е на бившата Райфайзен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

И аз съм плащала с картата на борда за два парфюма. Появи ми се известие след 10 дни посред нощ. Стреснах се, като помислих, че някой ми точи в момента картата. Като се разсъних, осъзнах, че става въпрос за моя забавена от Уиз транзакция.

И при мен стана по абсолютно същия начин, вече бях забравила за това плащане и помислих, че някой ми я източва 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой случайно да има опит с плащане голба от Пътна полиция на техния сайт? Има ли вероятност да ме нагласят с някаква такса при такова плащане с КК ДСК-Wizz?  

Връзка към коментар
На 17.03.2023 г. в 10:31, Георги Матеев каза:

Далеч не при всички карти това инфо е в чипа. По-често този лимит (ако въобще има такъв, тъй като това е много рядко явление) е онлайн - например, ако картата не е подушвала банкомат, който да запише на чипа обновените данни. А и мисълта ми по-скоро беше, че картата ти така или иначе очевидно няма такъв лимит - след като плащаш с нея на борда на Раян - което прави отговора на десекато неверен.

Споменавам още нещо, което съвсем обезсмисля обяснението им. Знам скорошен случай за офлайн плащане със закрита дск карта, като плащането въпреки това после се появява като задължение в сметката. Та какво за офлайн лимита на пластиката? 🙂

Всъщност се оказва (след справка с по-учени) че офлайн транзакции има различни видове и зависи от риска, който поемат издавателя, търговеца и мрежата - включително, че транзакцията може да е офлайн и да не се прави проверка на офлайн лимит в картата.

Иначе Flight Delay Pass е отново активна - за известен период даваше грешка, като се въведеше номера на Уиз картата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

След като ретардите в ДСК 10 години по-късно решиха да включат и сумата за пълно погасяване в информационните есемеси, последва това:

dsk1.jpg.6a31e02f6a29c7948f6cd492cc886d3a.jpg

После се извиниха във фейса

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Да похваля Wizz картата, която всеки път регистрирам при пътуване за закъснение на полета и съответно безплатно ползване на lounge. При последното ни закъснение на полет (което учудващо беше под 1 час, но въпреки това ми дадоха ваучери за бизнес салон за мен и придружител), с изненада установих, че този път не са дали ваучер само за лаунджа на конкретното летище (в случая Варшава), а ваучер за всички участващи в Lounge Key салони, важащ за 3 месеца. На него си пише:

image.png.2a09a6d38f6626eb52d62dbaec727b49.png

• Харесвам 12
  • Браво 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Яничка каза:

Да похваля Wizz картата, която всеки път регистрирам при пътуване за закъснение на полета и съответно безплатно ползване на lounge. При последното ни закъснение на полет (което учудващо беше под 1 час, но въпреки това ми дадоха ваучери за бизнес салон за мен и придружител), с изненада установих, че този път не са дали ваучер само за лаунджа на конкретното летище (в случая Варшава), а ваучер за всички участващи в Lounge Key салони, важащ за 3 месеца. На него си пише:

image.png.2a09a6d38f6626eb52d62dbaec727b49.png

Това Уиз ДСК картата ли е?

Връзка към коментар
преди 20 минути , Madonna каза:

Това Уиз ДСК картата ли е?

Да. Преди пътуване регистрираш полетите тук и ако закъснеят над 1 час, получаваш ваучер за безплатен lounge.

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Благодаря 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 24 минути , jorrro каза:

Някой друг с проблем при прехвърлянето на точките? Вече втори работен ден не идват точки, които прехвърлих към Уиз профила си.

При мен е същото. Чакам от понеделник сутрин. Днес се свързах с чат агент - нищо, да съм чакала няколко дни. Като питах колко, каза, че не може да се ангажира с конкретна дата.

Вчера и днес правя заявки за усвояване по 0.10 лв. с идеята да ги подсетя, но пак нищо. Преди месеци тази схема беше подействала.

Според мен проблемът е при Уиз.

Редактирано от ДиянаВ
  • Благодаря 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• dessyy
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.