Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 59 минути , Hakkâri Spor каза:

То по-голямата изгода от тази карта е трупането на точки и после да си купуваш с тях безплатни билети. Аз от 5 години не съм плащал билет на Уизеър с пари (а само с точки), пък пътувам редовно с тях.

За добри отстъпки в австралийския jetcost искат кредитна карта,така че би ми свършила работа,но тази май е Mastercard ,а там искат Visa.

Връзка към коментар

image.png.168f5191416a91fb6218b41dbc193579.png

@ven62, виждам че се радваш на идеята ми, та да продължа - дълг се отписва най-лесно като се преструктурира. Подсказка - към  @The Doctor.

После ще се чуя с @Георги Матеев и може да те поканим на почерпка, свидетелите - също.

• Смея се 3
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 48 минути , jorocontrola каза:

По Ковидно време бая народ станаха кредитни милионери и без да имат карта 🙂

Някои хора станаха кредитни милионери и докато имаха Уиз карта, само дето после рязко си я закриха. Така съм чувал 👼

преди 15 минути , The Doctor каза:

Като гледам този дълг ще бъде отписан по давност, въпреки свидетелите на живо в момента на облога! :wink:

Я по-полека с идеите! @ven62 може на дърти години да реши да си плати... 🤣

• Смея се 9
Връзка към коментар
Спойлер

Аз от 5 години не съм плащал билет на Уизеър с пари (а само с точки), пък пътувам редовно с тях.

Спойлер

По Ковидно време бая народ станаха кредитни милионери и без да имат карта 🙂

То това ясно, ама си мисля дали не е по-добре да не вдигаме много врява, че да не стане като с дайнърския кешбек... :rolleyes:

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Георги Матеев каза:

Преструктурирането обичайно намалява лихвата, но удължава срока на погасяване на дълга. А в този случай давността няма значение. Струва ми се, че @The Doctor играе в твоя отбор. 🙃 🙂

• Благодаря 1
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

Ама той не се ли е издърлжил? :shok: Аз го имах за човек на честта, който си държи на мъжката дума! :grin:

преди 4 минути , iMari каза:

Преструктурирането обичайно намалява лихвата, но удължава срока на погасяване на дълга. Струва ми се, че @The Doctor играе в твоя отбор. 🙃 🙂

Може и за цесия да става дума.:wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 6 минути , iMari каза:

Преструктурирането обичайно намалява лихвата, но удължава срока на погасяване на дълга. А в този случай давността няма значение. Струва ми се, че @The Doctor играе в твоя отбор. 🙃 🙂

Аз като един прост кредитен милионер не ги разбирам тея сложни неща... 🤣

• Шок 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, The Doctor каза:

image.png.168f5191416a91fb6218b41dbc193579.png

@ven62, виждам че се радваш на идеята ми, та да продължа - дълг се отписва най-лесно като се преструктурира. Подсказка - към  @The Doctor.

После ще се чуя с @Георги Матеев и може да те поканим на почерпка, свидетелите - също.

Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Някои хора станаха кредитни милионери и докато имаха Уиз карта, само дето после рязко си я закриха. Така съм чувал 👼

преди 54 минути , iMari каза:

преди 50 минути , Фил каза:

Ама той не се ли е издърлжил? :shok: Аз го имах за човек на честта, който си държи на мъжката дума! :grin:

Може и за цесия да става дума.:wink:

преди 48 минути , Георги Матеев каза:

Аз като един прост кредитен милионер не ги разбирам тея сложни неща... 🤣

Седя и се чудя:

Колко много ме обичат тези хора (няма да кажа "уважават", че в едно с водка един друг смисъл надделява).

или

Силно се надявате някой ден да се присламчите и вкупом да се издавите в имагинерния басейн на Матейко.

:wink:

• Шок 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 2 часа, ven62 каза:

Седя и се чудя:

Колко много ме обичат тези хора (няма да кажа "уважават", че в едно с водка един друг смисъл надделява).

Трябва да ти кажа, че аз много си те обичам и без водка 🙂 А басейнът може би наистина вече се поизтърка като шега за 3 години.

Пращам широка усмивка и позитивна енергия от Охрид и наздраве! 😊🥂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, ven62 каза:

Седя и се чудя:

или

Силно се надявате някой ден да се присламчите и вкупом да се издавите в имагинерния басейн на Матейко.

:wink:

@ven62, аз много харесвам, обичам и уважавам цветното, забавно и интелигентно твое присъствие във форума.

Ако съм преминал граница ...

Извинения! 

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , The Doctor каза:

@ven62, аз много харесвам, обичам и уважавам цветното, забавно и интелигентно твое присъствие във форума.

Ако съм преминал граница ...

Извинения! 

Изобщо няма за какво да се извиняваш.

Очевидно не всички шеги ми се получават (предишния ми пост)

Продължаваме напред... без водка ( @Георги Матеев вероятно е прав)

:biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Фил каза:
  Покажи

Аз от 5 години не съм плащал билет на Уизеър с пари (а само с точки), пък пътувам редовно с тях.

Покажи

По Ковидно време бая народ станаха кредитни милионери и без да имат карта 🙂

То това ясно, ама си мисля дали не е по-добре да не вдигаме много врява, че да не стане като с дайнърския кешбек... :rolleyes:

Ама да, всичко крийте и после се чудя защо все не съм разбрал за яките далавери!

🙂

• Шок 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 19 часа, logist13 каза:

Тази карта категорично не става за нищо друго, освен за плащания в лева. За плащания във валута - дървени валутни курсове + такса превалутиране 1%, на практика сам си плащаш точките, които после ти "връщат".

Нали не е нужно да ме убеждавате колко лоша е тази карта, при условие, че я ползвам от 5 години и съм изключително доволен. Плащам всичко с нея (от супермаркета до режийните), навсякъде където има ПОС, в брой не изхарчвам почти нищо. В резултат: точките валят. И имаше период, в който не можех да изхарча всички точки.  Знаем за по-дървените курсове в чужбина, които товарят с част от стотинката, но с всяка друга карта, на друга банка, курсовете пак са такива. Така че няма особено голям избор. Аз правя харчовете тук в България и нямам оплаквания. Ползвам картата от 2018, още от първия месец, в който я пуснаха.  Като дойде падежната дата, превеждам си от дебитната към кредитната карта всички изхарчени пари и така машината се завърта. Абсолютно изгодна е тази карта. Дори годишната такса реално ти се избива още в първия ден получаването на членство WDC 5+1, точките са си отделно. 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , Hakkâri Spor каза:

Нали не е нужно да ме убеждавате колко лоша е тази карта, при условие, че я ползвам от 5 години и съм изключително доволен. Плащам всичко с нея (от супермаркета до режийните), навсякъде където има ПОС, в брой не изхарчвам почти нищо. В резултат: точките валят. И имаше период, в който не можех да изхарча всички точки.  Знаем за по-дървените курсове в чужбина, които товарят с част от стотинката, но с всяка друга карта, на друга банка, курсовете пак са такива. Така че няма особено голям избор. Аз правя харчовете тук в България и нямам оплаквания. Ползвам картата от 2018, още от първия месец, в който я пуснаха.  Като дойде падежната дата, превеждам си от дебитната към кредитната карта всички изхарчени пари и така машината се завърта. Абсолютно изгодна е тази карта. Дори годишната такса реално ти се избива още в първия ден получаването на членство WDC 5+1, точките са си отделно. 

Нали не се опитвате да ме убеждавате, че да плащаш 1.98 лв. за 1.00 евро е изгодна и хубава сделка, да надплащам по 2 ст. за всяко евро? За 1'000 изхарчени евро са си 20 лева, не благодаря! И твърдите, че навсякъде е така и няма алтернативи на това? Харесва ви картата, ползвайте си я със здраве, няма лошо. Ама както си обсъждаме и за другите карти във форума, е хубаво да се знаят плюсовете и минусите. И всеки да си прави сметката.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Силно преувеличено. Ползвате тази карта в България и проблем няма. Като направите оборот 1000 лв с нея, те си остават 1000 лв.

В чужбина кой ви кара да харчите 1000 лв с тази карта? И 100 евро да изхарчите, излиза с 6 лв повече, тоест 3 евро. Плащайте си с други карти в чужбина, щом мислите, че ще ви излезе по-евтино. Ползвайте тази карта в България. Аз правя достатъчен оборот в България с нея, покривам всичко и се трупат доста точки. 

В чужбина плащайте с друга карти и проблемът приключва. Друг е въпросът, че проверих на още няколко банки условията, курсовете са почти същите. Имам кредитна и на ОББ, в чужбина няма да ми излезе по-евтино. Но пък годишната такса 48 лв си я плащам като поп. А с Уиз картата тази годишна такса се избива още в първия ден с част от WDC членството, което иначе е повече от двойно по-скъпо. Аз от 2018 г. билети на Уизеър с пари не съм плащал ,всичко е от точките. 

Преди 1 час, logist13 каза:

За 1'000 изхарчени евро са си 20 лева, не благодаря! 

Не спекулирайте, това важи САМО за чужбина. Предполага се, че месечния си разход го правим у нас, не в чужбина. 

С две думи  има един минус, но доста плюсове. И като се тегли чертата, пак съм на далавера с такава карта. 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Брани каза:

Ама да, всичко крийте и после се чудя защо все не съм разбрал за яките далавери!

🙂

Ако и ти си започнал да изцеждаш стотинките за по-евтини полети, вече съвсем ще се откажа от "тъмните сили" и окончателно ще се кротна на "the dark side of the Moon"... 😞 

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, logist13 каза:

Нали не се опитвате да ме убеждавате, че да плащаш 1.98 лв. за 1.00 евро е изгодна и хубава сделка

Като отразиш 2% кешбек, 1 евро излиза 1.94 лв, коя друга карта продава евро за 1.94?

Някой ползвал ли е скоро Flight Delay Pass програмата към картата и активна ли е още въобще? Получих мейл,че съм си регистрирал полетите успешно, но след това и двата закъсняха с над час и не получих нищо.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , iceman00 каза:

Като отразиш 2% кешбек, 1 евро излиза 1.94 лв, коя друга карта продава евро за 1.94?

Някой ползвал ли е скоро Flight Delay Pass програмата към картата и активна ли е още въобще? Получих мейл,че съм си регистрирал полетите успешно, но след това и двата закъсняха с над час и не получих нищо.

Аз я ползвам редовно . Работи горе долу в 80% от случаите. Пиши им на съпорта (на мастъркард , не на дск) и обикновено решават проблема с ваучер за бъдещо посещение.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз явно не правя големи плащания в чужди валути, но когато бяхме в UK не можех да плащам с Diners и ползвах Wizz-DSK. Курса си беше съвсем приличен. На уиз им се дразня за цената на местата. Искат по 50-60 лв на място. И затова гледам да не резервирам с тях.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Hakkâri Spor каза:

Имам кредитна и на ОББ, в чужбина няма да ми излезе по-евтино. Но пък годишната такса 48 лв си я плащам като поп.

На ОББ таксата при над 24 транзакзии е 24 лева. А ако ползваш и програмата им за остъпки (не че е кой знае какво), минаваш на плюс.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Знам, правя над 24 транзакции, за да ми е таксата наполовина. Но годишна такса все пак си има.  При W!Zz  такса все едно няма, тъй като тя се избива още от първия ден, когато ти идва безплатно членство WDC 5+1 (което е 80 евро, ако трябва да се плаща)

Връзка към коментар
На 5.07.2023 г. в 20:51, era123 каза:

Оффтопик/

Само да кажа, че при хакване на кредитна карта (квото й да значи това)  имаш много големи шансове да ти върнат парите. 

При дебитна карта, имаш шанс да духаш таратора. 90%. 

Затова винаги, всички плащания само с кредитна карта. 

Баси, още ли има хора, които са плашат от 'хакване' на карта? 

Аэ само да кажа, че на 28.10 някой е иэтеглил над 1000 лв от сметката ми. До ден днешен ни вест, ни кос. Миналата седмица писах, эвънях - жалбата ми все още се раэглежда. Картата е кредитна на банка ДСК, кобрандинг с Уиээ.

• Харесвам 1
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Eti* каза:

Аэ само да кажа, че на 28.10 някой е иэтеглил над 1000 лв от сметката ми. До ден днешен ни вест, ни кос. Миналата седмица писах, эвънях - жалбата ми все още се раэглежда. Картата е кредитна на банка ДСК, кобрандинг с Уиээ.

А защо след октомври пишете чак миналата седмица?
Според мен трябва лично да се подаде жалба в банката-издател на кк.
При мен неправомерно изтеглиха пари от дебитна виза на Уникредит. За по-весело се случи преди три години в петък, 13-ти март, точно когато обявиха извънредно положение за ковид пандемия и се водиха битки в Кауфланд за тоалетна хартия. Два транша 300 и 400 лв, уж от фирма в остров Ман.
Като подадох жалба в банката (писмена, но не веднага, че бяха луднали всички тъкмо тогава), ми казаха, че досега в 100% от случаите са възстановявали парите. И дадоха срок два месеца. 
И за да е още по-весело, Уникредит ми възстановиха всичко след два месеца, точно на рождения ми ден през май. Я каква добра банка... :biggrin:

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.