Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Кефи ме как хитреят всички по веригата. Първо ДСК игнорира стотинките и закръгля надолу, а после Wizz автоматично ти 'продава' евро на курс 2.01 лв.

Накрая сумарно се губи поне 0.10% от рекламирания 2%/4% кешбек. Не че и на остатъка не сме доволни, но много ме дразнят такива тарикатски номерца.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Може и с повече от 0.1% да ни цакат, защото първо ни обръщат левчетата в евро, а после (ако пазаруваш през бг сайта) ти продават билетите в лева, значи още едно весело превалутиране. Някой знае ли какъв е въпросния обратен курс?

Редактирано от КолЮ
Връзка към коментар

Имам следния проблем. Когато отида на бонус програми в ДСК директ, ми съобщава, че нямам никакви лоялни програми към момента. Картата си я взех в началото на седмицата. Някой знае ли какъв трябва да е проблема?

Връзка към коментар
преди 26 минути , t_petkov каза:

Имам следния проблем. Когато отида на бонус програми в ДСК директ, ми съобщава, че нямам никакви лоялни програми към момента. Картата си я взех в началото на седмицата. Някой знае ли какъв трябва да е проблема?

След като се направи транзакция с картата до два дни от осчетоводяването се поавяват точките преди това нищо няма там

Връзка към коментар
13 hours ago, Ivko said:

След като се направи транзакция с картата до два дни от осчетоводяването се поавяват точките преди това нищо няма там

Плащал съм с картата вече поне 4-5 пъти. Първата транзакция беше на 30-ти. Може би трябва да изчакам до утре, тъй като събота и неделя може да не се осчетоводяват. 

Връзка към коментар
преди 14 часа, t_petkov каза:

преди 13 часа, Ivko каза:

При мен никога не става на втория ден, най-често на 4-5 ден.

Връзка към коментар
преди 3 часа, t_petkov каза:

Плащал съм с картата вече поне 4-5 пъти. Първата транзакция беше на 30-ти. Може би трябва да изчакам до утре, тъй като събота и неделя може да не се осчетоводяват. 

Най-вероятно да събота и неделя не се сметят.До вторник би трябвало да виждаш вече точките

Връзка към коментар

Да докладвам току що внесох 200лв над лимита и парите се отразиха веднага, а не както ми бе казал по телефона кредитен, че до два дни се отразявали 😶. Сега се чудя дали като плащам сума над кредитния лимит, точките се начисляват на цялата сума или само на сумата до лимита, но според жената на гишето би трябвало на цялата сума. Ще разбера тези дни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

Да докладвам току що внесох 200лв над лимита и парите се отразиха веднага, а не както ми бе казал по телефона кредитен, че до два дни се отразявали 😶. Сега се чудя дали като плащам сума над кредитния лимит, точките се начисляват на цялата сума или само на сумата до лимита, но според жената на гишето би трябвало на цялата сума. Ще разбера тези дни.

Начисляват се на цялата сума. Аз така практикувам през цялото време.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , EliDion каза:

Я обяснете сега на кредитните новобранци дуракоустойчиво какво значи това. С пример ако може.

Означава, че ако са ти отпуснали кредитен лимит 500 лв, а ти искаш да си купиш нещо за 1000 лв, няма да ти стигне лимита, съответно няма да можеш да платиш. За целта зареждаш още 500 или 1000 лв в кредитната си карта, наличността става 1000 или 1500 и вече можеш да платиш това, което искаш да си купиш за 1000 лв. Съответно пък ще ти начислят по 2 точки за всеки похарчен лев и ще натрупаш 2000 точки, които се равняват на 20 лв за Wizz акаунта ти.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@EliDion  Означава, че ако по кредитната си карта с лимит 1000 лева дължиш 100 лева, а ти идеш и внесеш 300, на практика ще се окажеш с 200 лева над лимита, тоест ще разполагаш с 1200 лева. Първите похарчени 200 лева ще бъдат дебит, а не кредит, това, надявам се, е очевидно за теб, и когато ги похарчиш, картата ти ще е занулена и няма да дължиш нищо :smile: 

Това, което обсъждаха беше, че въпросните похарчени 200 лева също носят точки към сметката ти, макар да се явяват „извънлимитни“ (ползвала си ги като дебит, не като кредит).

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , EliDion каза:

Я обяснете сега на кредитните новобранци дуракоустойчиво какво значи това. С пример ако може.

Означавя кредитна карта да е на положително дебитно салдо. Да внесеш сума над разполагаемия лимит. Освен друго, например можеш да вземеш кола, където има блокиране на по-голяма сума от твоя лимит.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря. Да се похваля, че моя дискаунт е активиран, сега си чакам картата. Ще ви тормозя после още, като трябва да възстановя това, което съм изхарчила за да не плащам лихва, ама като му дойде времето.

Връзка към коментар

Много благодаря за последните постове, бяха ми много полезни! 👏

Предстои ми плащане от почти 1000 лв /картата е с 1000/. Да разбирам, че няма лимити за еднократно плащане и няма да имам проблеми?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За тези които имат картата можете ли да плащате битови сметки през ДСК директ, знам че със сигурност може ако имаш разплащателна сметка, въпроса е само със сметката към кредитната карта, активно ли ви е менюто?

Редактирано от Nikola Simeomov
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , noshtna_ptica каза:

Предстои ми плащане от почти 1000 лв /картата е с 1000/. Да разбирам, че няма лимити за еднократно плащане и няма да имам проблеми?

Не, няма да имаш проблеми.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Nikola Simeomov каза:

За тези които имат картата можете ли да плащате битови сметки през ДСК директ, знам че със сигурност може ако имаш разплащателна сметка, въпроса е само със сметката към кредитната карта, активно ли ви е менюто?

Не става с кредитна карта през ДСК директ.

Поне аз, за да получавам съответния кеш-бек от плащането на битови сметки с кредитна карта на ДСК, плащам директно на сайта на съответния доставчик, ако това е възможно - например телефон или интернет.

Когато доставчикът не предлага такъв начин на плащане - например ток, тогава ползвам системата на ОББ - ubbpay.bg. От ОББ вземат такса 30 ст. на плащане, но пак съм на плюс от кеш-бека. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 часа, noshtna_ptica каза:

Има проблем ако е на една транзакция.

Ако кредитния ти лимит е 1000 лв, дори и да имаш надвнесени например 500 лв, не може да направиш еднократно плащане за 1500 лв, защото то надвишава кредитния лимит. Трябва да поискаш от банката "еднократно вдигане на кредитния лимит". Последно когато го ползвах - тази услуга беше безплатна.

Разбира се в горния случай не би имало проблем да платиш две транзакции например една за 900 лв и една за 600 лв.

Надявам се да е било достатъчно ясно

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.